donderdag 24 maart 2011

Goodbye Capitalism

Goodbye Capitalism, kreunden enkele commentaren op 925.nl, het blogje van Jort Kelder dat Quote nog altijd niet naar de kroon heeft kunnen steken. Aanleiding is de capitulatie van ING, waar de bonussen schielijk werden ingetrokken na een virtuele volkswoede. Ongeveer duizend klanten zijn vertrokken, naar niet de minste banken, en pas toen schrok het ingeslapen bestuur van Dagobert Ducks eindelijk wakker.

Die hadden zich hoog boven de wolken niet gerealiseerd dat zij met hun bonussen de pensioenen van ING werknemers had kunnen indexeren. Even was er een Nicolae Ceauşescu-momentje toen topman Hommen door zijn vrouw werd gepord om dan maar een paar extra toezeggingen te doen: een procentje meer op de spaarrekening, een gratis spaarvarken voor iedereen, maar het inslikken van de bonussen leek verstandiger. Die kun je altijd nog weggeven.

Bij Kelder: 'Waar het tokkievolk allemaal niet voor kan zorgen. De bevolking is hypocriet; zelf willen ze een hoger rendement op hun geld, maar als een persoon zorgt voor dat rendement wordt hem zijn miezerige beloning niet gegund.'

Hier spreekt duidelijk een graaiende bankier. Of eentje die het ooit hoopt worden. Helaas jongens, kennelijk nog nooit de film Wall Street gezien (de eerste). Daarin speelde een piepjonge Charlie Sheen (ja, van het tijgerbloed) de good guy en Michael 'Greed is Good' Douglas de intens graaiende bad guy. Met de laatste loopt het niet goed af, handboeien enzo. En met jullie centjes ook niet. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat jullie bonussen met terugwerkende kracht tot 2008 voor 100 procent worden belast. Kassa!

In 2009 was het nog Pieter Lakeman die een bank aan de bedelstaf bracht, nu kunnen we het zelf.

10 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Samuel,

  volgens mij heb je een virus in je toetsenborddriver. Moet je echt eens na laten kijken.

  Verder een hoogst curieuze reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er valt bij Samuel zelden een touw aan vast te knopen. Wat hij/zij/het hier probeert te vertellen, is ook weer volstrekt duister.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Samuel. Kennelijk schort er iets aan je korte geheugen. Ik haal al die wartaal van je weg, weet je nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verschil van mening over Samuel, vindt zijn reacties zeer begrijpelijk. Maar uiteraard met het beperkte geheugen van Barracuda en vooral p.vander.gallien, die helemaal niks begrijpt, zijn de stukken van Samuel niet te doorgronden. Overigens had ik van Galmans al begrepen op de site Krapuul, dat hij die paar hersenen, die hij heeft, maar moeilijk in beweging kan zetten en Jeroen de Kreek belachelijk probeert te maken en daar nog aan toevoegt, dat Aart Liberty wel weer te hulp zal schieten. Maar Jeroen de Kreek heeft wel gelijk met hetgeen hij beweert.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aart neemt het op voor ongeveer de enige lezer van zijn blogjes. Zelfs HetZuur blieft het niet meer:

  'Laat mij even de volgende afspraken met je maken:
  a) je reageert onder één naam. Niet steeds een andere naam
  b) je houdt het kort
  c) je stopt met alles in hoofdletter en/of accenten te scrhijven

  Hou jij je niet aan het bovenstaande dan wordt het een ban voor jou.'

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het Zuur heeft natuurlijk ook niet veel tijd om zich te verdiepen in de artikelen van Samuel, omdat het bestrijden van het Malafide Discriminatie Instituut, samen met dat antisemitische CIDI veel tijd vergt. Niet iedereen heeft psychologie gestudeerd om de achterliggende gedachten van Samuel te doorgronden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aart, dat is juist, we hebben jouw intelligentie niet. En wat ben ik daar blij om.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik dacht al: waar zou Aart toch uithangen. Aardig te zien dat mijn voorspelling dat jij je geestverwant De Kreek te hulp zou komen, daadwerkelijk uitkomt.

  Dus jij bent wel in staat de ...ehh...interessante zinsconstructies van Samuel voor ons te decoderen? En je moet psychologie gestudeerd hebben om Samuel te begrijpen? Hmmm...nu ik er over nadenk...daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben. Misschien moet je inderdaad psychiater zijn om Samuel's gebrabbel te ontcijferen.

  Voor de rest moet je me excuseren, Aart. Hoezeer ik jouw integere en originele bijdrage aan de geschiedswetenschap ook waardeer, dit weekend heb ik even andere dingen te doen.

  Maak je niet ongerust: dinsdag ben ik weer terug en kunnen we onze gedachtenwisseling voortzetten.

  Tot dinsdag, Aart!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Barracuda
  Zelfkennis siert de vis. Maar goed dat je in je eigen beperkte wereld kan blijven rondspartelen, want dat doen Barracuda's natuurlijk. En dat moeten we zo houden, onder water hebben ze het minste last van radio-activiteit.

  BeantwoordenVerwijderen