woensdag 30 maart 2011

Moskee gevaarlijker dan kerncentrale

Nooit geweten dat dat PVV-volk zulke voorstanders waren van kernenergie. Hoewel, hun liefde voor uranium- en plutonium-isotopen lijkt vooral weer een Pavlov-reactie op de zoveelste ergernis over links, die iedere kans aangrijpt om kernenergie te veroordelen. Tja, vind je het gek na al die halve en hele meltdowns?

Bij Het Vrije Volk krijgt links inmiddels de schuld van bijna de complete catastrofe: 'Meer dan 60 procent van de Duitsers is bang voor kernenergie. Zoals ze vroeger blind het spoor van Hitler volgden, zo draven ze nu als kippen zonder kop achter de ultralinkse klimaat- en atoomhysterici aan. Er is overigens een probaat middel tegen dit soort idealistische verdwazing. Verplicht alle Duitsers schriftelijk te verklaren of ze pro of contra kernenergie zijn. De tegenstanders moeten dan voortaan uitsluitend zonne-, water- en windenergie geleverd krijgen tegen de werkelijke (ongesubsidieerde) kostprijs en de voorstanders mogen naar hartenlust goedkope atoomstroom verspillen. Eens kijken wat er dan van de groene principes overblijft'

Vervolgens merkt de schrijver op dat het in Japan gaat om een buitengewoon ongelukkige samenloop van omstandigheden: een hoogbejaarde kerncentrale, die op de slechtst mogelijke plaats was gelegen, getroffen werd door twee zeldzame natuurrampen en werd beheerd door een bedrijf (TEPCO) dat winst boven veiligheid stelt. Kan allemaal zomaar wezen, maar zelfs de meest veilige kerncentrale kan getroffen worden door een komeet. Of een buitensporige aardbeving. En dan is het leed niet te overzien.

Opvallend is dat bij het Vrije Volk een zo'n verhaal over 'atoomhysterici' niet genoeg is. H. Numan moest ook nog even stoom afblazen: 'Gifgroen links heeft een nogal dubieuze agenda als het om het milieu gaat. Wat ze openlijk zeggen is iets heel anders dan waar ze naar streven. Een erg groot deel van de milieubeweging is extreem links, en veganistisch. Ze zijn fel tegen elke vorm van vrijemarkteconomie en tegen het eten van vlees en vleesproducten.'

En ja hoor, zelfs de moslimproblematiek wordt er met de haren bijgesleept, per slot van rekening is een moskee gevaarlijker dan een kerncentrale: 'Bovendien hebben olie en zonne-energie twee bijkomende problemen: er is nogal veel van beschikbaar rondom Mekka en omringende contreien. Wat de inwoners daar donders goed weten en er bijzonder graag gebruik van maken. Al die moskeeën die door Saoedi-Arabië betaald worden betaalt u eigenlijk zelf bij de pomp.'

3 opmerkingen:

 1. Er is overigens een probaat middel tegen dit soort idealistische verdwazing.

  Misschien wel zo fair als ze dan die voorstanders ook verplichten alle troep onmiddellijk op te ruimen in geval het fout mocht gaan etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is inderdaad een goed idee :o)

  Verder laat domrechts heel mooi zien dat geld het belangrijkst is.
  Veiligheid komt op het tweede plan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @truth hurts

  Het is denk ik inderdaad een soort Pavlov-reactie: links en de milieubeweging zijn tegen kernenergie, dús zijn wij voor. Indien links vóór kernenergie was geweest, was domrechts tégen.

  De vergelijking is natuurlijk ook weer mooi: "Zoals ze vroeger blind het spoor van Hitler volgden, zo draven ze nu als kippen zonder kop achter de ultralinkse klimaat- en atoomhysterici aan". Ofwel: milieuactivisten zijn eigenlijk nazi's of hanteren op zijn minst dezelfde strategie.

  BeantwoordenVerwijderen