woensdag 16 maart 2011

Waxineheld

De Held van het Volk - althans volgens complotters - mocht na een lange vakantie in een isoleercel in Vught gisteren dan eindelijk voor de rechter verschijnen. En wat bleek? Volgens het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) moet waxinegooier Erwin L. volledig ontoerekeningsvatbaar worden verklaard. De verdachte kan het verschil tussen waan en realiteit niet goed onderscheiden.Vandaar geen straf, maar opname in een psychiatrisch ziekenhuis.

Erwin wilde, om maar eens wat te noemen, na zijn politieke daad tegen de Amsbergjes 125 getuigen laten horen omdat Bea geen koningin zou zijn. De vader van koningin Wilhelmina was zogenaamd onvruchtbaar. Dus moesten leden van het koninklijk huis en Kamerleden worden gehoord. Ook wilde hij 'mensen met de voornaam Marieke' laten horen. Daarnaast was het koningshuis op een of andere duistere manier verantwoordelijk voor het overlijden van zijn grootvader en zijn moeder.

Een paar zinnen kloppend maken kon Erwin nog wel, maar aan de wetten van de logische gevolgtrekkingen hield hij zich bij voorkeur niet. Net als Ko 'Drog Blog' Kabboord of de leestekencomplotter, maar die gooien niet met dingen. Die stalken ook geen meisjes. Of mishandelen agenten. GeenStijl merkte nog gevat op dat prinses Juliania in haar nadagen exact dezelfde symptomen vertoonde als Erwin de tikkende tijdbom. Dat kan zijn, maar met waxinelichtjes naar jezelf gooien, da's een beetje lastig.

9 opmerkingen:

 1. Stel je nou es voor dat ik vandaag naar de rand van mijn gehucht loop en een waxinelichthouder richting een voorbij rijdend bestelbusje gooi. Zou ik dan ook vijf maanden de bak in gaan en vervolgens waarschijnlijk ook nog eens verplicht opgenomen worden in een inrichting? Natuurlijk niet. Dit soort bizarre straffen gelden alleen wanneer er waanstoornissen in het spel zijn. Koninklijke waanstoornissen, wel te verstaan.

  Want wat onze grote vriend Barracuda natuurlijk niet aanstipt, is dat Erwin meer dan een punt heeft. Terwijl een of andere omhoog gezonken korpschef oproept om DNA van alle Nederlanders in een databank op te slaan, zorgen onze Royale Ratten ervoor dat zij nooit van hun leven DNA hoeven af te staan om nou eens daadwerkelijk te bewijzen dat ze van die zogenaamde "koninklijke afkomst" zijn. Daar zou je best wel eens wat vraagtekens bij kunnen zetten, mocht je daadwerkelijk mondsnoerende logica hanteren.

  Daarbij vergeet Barracuda ook nog even te vermelden dat het rechtssysteem waarbinnen wij ons bevinden, gebaseerd is op een koningin die haar recht op overheersen heeft verkregen "bij de gratie Gods". Nu weet ik niet of Barra religieus gehandicapt is maar het recht om een volk te onderdrukken/beroven/mishandelen/domineren verkrijgen van een hilarisch verzinsel als "God", dat gaat natuurlijk helemaal nergens over.

  Rechten en plichten ontstaan wanneer er een contract opgesteld wordt tussen de twee partijen die het betreft. Er is geen enkele Nederlander die zo'n contract getekend heeft (een geboorteakte wordt door je ouders getekend, niet door jou) en dus is er geen enkele Nederlander die zich hoeft te vernederen voor Bea en haar criminele kliek van graaiende profiteurs. Dat dat vernederen wel massaal gebeurt heeft natuurlijk alles te maken met eeuwenlange indoctrinatie door "scholing", "geschiedschrijving" en "verslaggeving". "Dat hoort nou eenmaal zo". Et cetera. En nog duizend van die dooddoeners.

  Kortom: Erwin heeft een gigantisch punt maar brave Barra laat zich klaarblijkelijk liever voor het karretje van een stelletje *echt* doorgeslagen gekken met waanstoornissen ter grootte van een flinke berg spannen. Beste Barra, probeer mij nou eens uit te leggen waarom het Nederlandse volk zich zou moeten onderwerpen aan zoiets stompzinnigs als een constitutionele monarchie die heel duur en interessant klinkt, maar nog steeds een monarchie is waarbinnen het staatshoofd dus de touwtjes in handen heeft. Een monarchie is daarom ook niets beter dan een dictatuur als in Iran of Egypte waar wij beschaafde Westerlingen continu op afgeven. Hilarisch hypocriet.

  Je gedraai en geknuffel van een systeem dat volkomen oneerlijk en op totaal krankzinnige aannames gebaseerd is, is werkelijk stuitend, beste Barra. Dat je afgeeft op complotters of aluhoedjes, prima, maar als je het teveel moeite vindt om nou eens eerlijk en oprecht naar de basis van onze samenleving te kijken, dan kan ik weer niet anders dan je heel erg zielig vinden.

  Daarom weer heel veel sterkte met je leventje en ik hoop dat je Bea en haar door God aangewezen kliek blij kunt blijven maken met het afstaan van je zuurverdiende centjes en het telkens weer negeren van je eigenwaarde. Op naar het financieren van high tech waxinelichthoudertjes die we in naam van Oranje binnenkort vast weer richting landen als Iran gaan gooien.

  Mondsnoerende logica.... Mijn anus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erwin heeft helemaal geen punt, de man is gestoord en als we de politie mogen geloven een gevaar voor zijn omgeving. Maar dat wil Anarchiel allemaal weer niet horen of weten. Net als de rest van de idioten die menen dat dit een held is.

  Nee, Anarchiel begint weer eens over een plannetje van een willekeurig korpschef, dat inmiddels ook meteen weer is afgeschoten. Daarna wordt het betoog minstens zo warrig als de logica van Erwin. En je anus hoeven we ook niet te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zit jij nou weer uit je nek te zwammen, Anarchiel? Waar lees jij dat Barracuda een fanclub van Beatrix runt? Waar zie jij hier een pleidooi voor de monarchie staan?

  Wel eens gehoord van een stropop-argumentatie? Jij beschuldigt Barra van iets dat hij nooit beweert heeft en vervolgens produceer je een gigantische lap tekst om het ongelijk van Barra in iets wat hij noot beweert heeft te bewijzen.

  Dat jij van anarchisme geen barst begrijpt was me uit je warrige bijdragen aan Krapuul al duidelijk geworden. Van het recht heb je ook al geen verstand. "Het rechtssysteem waarbinnen wij ons bevinden is gebaseerd op een koningin"? Waar haal je die waanzin vandaan? Lees eens een boekje "Basiscursus Recht" of zo.

  Als er al mensen "stuitend" bezig zijn, dan zijn jij en Micha Kat dat. Jullie zijn degenen die proberen een punt te scoren over de rug van iemand die overduidelijk ernstig gestoord is en hulp nodig heeft. Misselijk makend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat als Papenhoven een kwartier lang met deze Erwin had gepraat, hij zelf wel tot de conclusie was gekomen dat hij niet spoorde. De man had trouwens al in een inrichting gezeten. Het gaat niet om het gooien van een waxinelichtje, maar om wat er daarna zou kunnen gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, wat we nu wel van Anarchiel geleerd hebben is dat hij tegen het opsluiten van mensen met een psychische stoornis is. Het is een bizarre manier van straffen om iemand met waanstoornissen in een inrichting te plaatsen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anarchiel, er is weer eens geen touw aan je huilerige betoog vast te knopen. Na de eerste alinea is iedere samenhang zoek.

  Je koppelt rechtspraak aan de koningin, wat al absoluut nergens op slaat, je begint over de monarchie, waarbij me even niet duidelijk is waarom dat een dictatuur zou moeten zijn (en een republiek kennelijk niet), en je maakt niet duidelijk waarom deze Erwin een punt heeft. Kortom, ik heb geen idee waar dit over gaat.

  Wat ik wel weet is dat je ruzie hebt met de wereld om je heen, maar uitleggen kun je het niet. Ik denk dat het iets psychisch is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. #maar aan de wetten van de logische gevolgtrekkingen hield hij zich bij voorkeur niet. #


  Zou barracuda enkele voorbeeldjes kunnen aan reiken van dat onvermogen der bedoelden?

  Feitelijke voorbeeldjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Samuel, kun je zelf niet lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Samuel Het lijkt er inderdaad op dat je wél kunt lezen. Het schrijven lijkt je wat moeilijker af te gaan. Met name de funcie van hoofdletters schijnt je niet helemaal duidelijk te zijn.
  Wanneer je nou eerst eens een alfabetiseringscursus volgt en daarná hier weer gaat posten? Mogelijk dat Barracuda je dán wel een antwoord geeft.

  BeantwoordenVerwijderen