zaterdag 26 maart 2011

Nieuwsfuck

Pssssst! Niet verder vertellen, maar Nu.nl wijzigt stiekem een nieuwskop om de islam beter te verkopen. Islamitische basisscholen scoren slechter wordt Islamitische basisscholen scoren steeds beter. Hier betrappen we de Linkse Kerk dus op een brutale nieuwsfuck, aldus Anders Wellebeeke van het Vrije Volk. Slecht nieuws verandert stiekem in goed nieuws.

Stiekem? Niet de slimste jongen, die Wellebeeke. Beetje een hele erge dombo. Het leuke is namelijk dat er twee berichten zijn die je nog steeds kunt vinden bij Nu.nl, en die te oordelen naar de tijden zelfs tegelijkertijd zijn ingevoerd en gewijzigd, om 09.25 en vervolgens om 20.19 uur. Maar welk bericht was er nu eerst? Inderdaad: Islamitische basisscholen scoren slechter.

Waarom zou die kop zijn veranderd? Dat wordt duidelijk uit het Trouw artikel waarnaar het ANP bericht verwijst. Dat meldt namelijk dat het de goede kant opgaat met de islamitische basisscholen in Nederland. Scoorde in 2009 nog veertig procent onvoldoende, een jaar later was dat 27,5 procent, volgens gegevens van de Onderwijsinspectie. Eén op de vijf is nu zwak, 7,5 procent zeer zwak. Wel scoren islamitische scholen nog steeds onder het gemiddelde.

De oorspronkelijke kop is dus feitelijk onjuist en de veranderde kop juist. Islamitische basisscholen presteren beter dan in het verleden, maar nog altijd slechter dan gewone basisscholen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten