vrijdag 11 maart 2011

Moonageddon

Pigs in Space! De apocalyps is aanstaande. Moonageddon houdt de gemoederen bij gristelijke complotters weer bezig. Zit zo: op zaterdag 19 maart heeft de maan in achttien jaar tijd niet zó dicht bij de Aarde gestaan, iets dat in de astronomie een maan perigeum wordt genoemd of 'supermaan'.

En wat krijgen we? Een serie apocalyptische rampen zoals vulkaanuitbarstingen en extreme weersomstandigheden. Een dodelijke aardbeving op zijn minst. Althans, volgens de eerste de beste onheilsprofeet die gristelijke complotters altijd meteen weer gretig citeren. En dat gaat dan zo: 'Ondanks het feit dat Ken Ring door wetenschappers en veel andere Nieuw Zeelanders als een gestoorde freak wordt afgeschilderd volgen meer dan 5000 mensen hem via Twitter en Facebook'. Blijkbaar is de logica weer eens dat het aantal volgers iets zegt over het waarheidsgehalte.

Wie weet krijgen we een herhaling van De geheimzinnige ster van Kuifje, waarin ster steeds dichterbij komt en het asfalt smelt. Maar nuchtere experts voorspellen hooguit een lagere eb en een hogere vloed dan gewoonlijk. Per slot van rekening komt de maan eens in de tijd ons even wat dichter bekijken, om zich weer walgend af te wenden en zijn eeuwige rondjes te vervolgen. Gaat al eeuwen zo.

UPDATE: Sorry, de Japanse aardbeving staat er ook los van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten