dinsdag 1 maart 2011

Miltvuur

Brekend: Bruce Ivins is weer eens niet de dader van de Anthrax-aanvallen in 2001. Zapruder's vaste allesuitzijnverbandrukker Donkerdoorn ongeveer een week geleden: 'Niemand behalve de FBI zelf en een paar naïeve debunkers geloofde (...) dat Bruce Ivins de dader was.' Heb je je als rechtgeaarde complotter ooit eens bedacht dat Amerikaanse regering achter de aanvallen van 9/11 zit - de plofwolkjes bewijzen het! - dan kan het verdulleme toch niet zo zijn dat een paar naïeve debunkers je gaan vertellen dat die anthraxaanvallen niet door diezelfde regering zijn georkestreerd.

Helaas: gevalletje voortijdige ejaculatie. Wat van meet af aan vaststond was dat het type miltvuur dat kort na 9/11 werd verstuurd aan de Amerikaanse media en enkele senatoren inderdaad afkomstig was uit een lab van het Ministerie van Defensie. Voor complotters directo mucho het bewijs voor een inside job, maar de FBI dacht eerder aan wraakzuchtige werknemers.

Eerst kwam ene Steven Hatfill in beeld, maar die kreeg het gedaan dat hem een schadevergoeding van 5,8 miljoen dollar werd uitbetaald wegens kwalijke beschuldigingen zonder bewijs. Ten tijde van deze affaire raakte een andere onderzoeker Bruce E. Ivins, werkzaam bij het lab in Fort Detrick, in psychische nood. Hij pleegde in 2008 zelfmoord door een overdosis Tylenol te slikken. Ivins zou te horen hebben gekregen dat de FBI ook hem verdacht van medeplichtigheid aan de aanvallen, hoewel hij zelf aan het onderzoek had meegewerkt.

Daarmee leek de affaire min of meer opgelost, maar de National Academy of Sciences heeft kritiek op het FBI onderzoek. Dat wil zeggen: het technische gedeelte ervan. Oftewel: het onderzoek naar de bacteriële sporen. Echter, jammer voor de Zappies: 'The report makes no judgment about Ivins's guilt or innocence, and officials stood behind their contention that he was the anthrax killer, citing what they called overwhelming evidence.'

3 opmerkingen:

  1. Maar aangezien het van de FBI komt is het natuurlijk een onbetrouwbaar onderzoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh. Nou. Als zei het zeggen. Gelukkig ben ik geen complotter en geloof ik alles wat de overheid mij vertelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jezus Savalle, kun je nu ook al niet meer schrijven? Zei = zij

    BeantwoordenVerwijderen