donderdag 15 september 2011

Splijtzwam

Wat een heerlijk open riool is dat Amsterdam Post toch. De ruzies liggen er open en bloot op straat. Nu ging het weer over het schielijke vertrek van Martien Pennings, die trouwens overal met slaande deuren afscheid neemt. En de aanleiding: Breivik natuurlijk. De blonde splijtzwam van domrechts. Het ging erom hoe ver het begrip voor Breivik mocht gaan. En om vrienden van Pennings die zeiden dat hij misschien niet moest blijven op een hangplek waar 'nazistische uitspraken niet gemodereerd worden'. Dat is opmerkelijk, gelet op de Breivik-aandrang die hij onlangs zelf tentoonspreidde.

Maar goed, de spreekwoordelijke druppel was in de ogen van Pennings het volgende fijnzinnige commentaar van Amsterdam Post-uitbater Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten: “Nu kan iedereen zich wel op de borst kloppen en er afstand van nemen maar de grondslag van zijn (Breiviks) daad blijft er hetzelfde om. En dat hij juist die jongeren af knalde kan ik ook begrijpen. Dit was de volgende generatie Gutmenschen en dat moest hij stoppen. En daarom koos hij de meisjes als eerste om op te schieten. Die brengen nog meer Gutmenschen voort. Breivik denkt zakelijk. Jij emotioneel. Da’s het verschil.”

En zo gingen de Breivik-gekkies nog even vrolijk verder: 'Toen ik las dat die eerst de meisjes doodschoot had ik meteen door waarom die dat deed. Inderdaad omdat die kindjes kunnen krijgen. Maakt me dat een slecht slecht mens?” Plus: “Geh, ik zou menen dat je wel gestoord moet zijn om daar niet mee te beginnen. Je hebt een goed plan of een slecht plan. Wandelende baarmoeders scoren lijkt me beter dan een enkele baardaap-sympathisant naar Allah te helpen. Vrouwen en kinderen eerst – hoe cynisch is dit allemaal. En hoe waar.”

Dat kon Pennings (je zou bijna sympathie voor hem krijgen) even niet trekken. 'Ik kan zelf grof zijn, maar ik vond de grofheid die uit bepaalde uitlatingen rond Breivik sprak, werkelijk en oprecht zéér, zéér stuitend.' In de discussie die hierover volgt is het Mercator die meent dat Breivik eigenlijk gewoon een linkserd is, een agent provocateur, zoals destijds de Rijksdag-brandstichter Van der Lubbe. 'Ik verzeker jullie, links deinst voor NIKS terug om de rode heilsstaat te vestigen, ook niet voor het omleggen van jonge socialistjes. In dat opzicht zijn ze helemaal in akkoord met moslims, die trekken zich ook niks aan van andere dooie moslims.'

Tussen al dit gekakel meldt dan ook nog iemand - het is bijna te hilarisch voor woorden - dat hij een donatiefout heeft gemaakt. In plaats van 35 euro schijnt hij per abuis 35.000 euro aan VanFrikschoten te hebben overgemaakt. 'Is het al besteed aan de volgende tsunami? Of een nieuwe werpmoeder met vliegies in de ogen? Ga dat is corrigeren Joh!' Maar VanFrikhoven was naar eigen zeggen al weg met het geld naar de Bahama's, zijn kippenhok achterlatend

UPDATE: Volgens de Breivik-gekkies was de donatiefout van 35.000 euri niet serieus. Wat gaat we ervan maken? 3500?

13 opmerkingen:

  1. Ik ben er van overtuigd dat we in de nabije toekomst nog veel meer Breivikjes zullen gaan zien. Je hoeft geen geleerde te zijn om dat te kunnen constateren. Maak maar eens een rondje internet.

    Trouwens eens kijken of men hier ook de straat op gaat na Prinsjesdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat was wel lachen op AP. Frik maakt inmiddels ook ruzie met De Dagelijkse Standaard, dus mij hoor je niet klagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Islam:
    Volgens samsom heeft de overlast van het straattuig niets te maken met de Islam. 'Hoe geloviger, hoe minder last je van ze hebt.'


    Ik begrijp dan ook wel meteen waarom die sampson nooit 'klaagt' als het over deze slachtofferschapshoeren gaat! En dat terwijl zijn filosemitische kamergenootjes tegelijkertijd met de tong op de schoenen van relifacistische geilheid, het recht op holohoaxerkenning het liefst gisteren nog dan vandaag zouden willen afschaffen!? Het eerste proces op dit gebied zal voor de slachtofferschaps maffia een exposerende afgang van holohoax porno blijken te zijn. En dat weet wildermans met zijn hele gedoog constructie in dit holle land welgegelijk heel erg goed. De feiten met bekennende getuigen zijn er alreeds klaar mee/voor hahaha...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @arminius: het is ook bewezen dat die bewezen hoax zelf een hoax was.
    ITN was not amused dat ze beschuldigd werden van het manipuleren van beelden en hebben een rechtzaak aangespannen tegen het blad die die hoax suggereerde
    Dat blad heeft dit niet overleefd en is opgedoekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. TH - Helaas ligt het verhaal niet zo eenvoudig. LM werd NIET veroordeeld omdat het blad schreef dat de moslims in Trnopolje niet gevangen zaten achter prikkeldraad, maar OMDAT LM beweerde dat ITN WILLENS EN WETENS de suggestie wekte dat het kamp leek op de concentratiekampen van Nazi-Duitsland. En ITN heeft ZELF nooit beweerd dat het kamp in Trnopolje een concentratiekamp was. Wel verkocht het de beelden over de hele wereld, waar het voor de kranten en nieuwsrubrieken die de beelden uitzonden bijna ONMOGELIJK was DE VERGELIJKING met de Nazi-concentratiekampen NIET TE MAKEN."

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die Donner toch.

    Donner: Internationale beweging die Breivik claimt, bestaat niet

    Volgens de brief van Donner zijn Breiviks daden niet toe te schrijven aan bredere maatschappelijke problemen. 'De gedachte dat het handelen van Breivik min of meer het gevolg is van breder heersende ideeën en gevoelens deelt het kabinet niet.'

    We gaan het zien in de toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @arminius: als je interviews leest met mensen die in dergelijke kampen zaten, dan is die vergelijking ook niet zo vreemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Tim

    Wilders is een buitengewoon handig politicus die weet dat Henk en Ingrid helemaal niet geïnteresseerd zijn in vulgaire zaken als "feiten".

    Denk ook aan Martin Bosma's absurde claim dat de nazi's eigenlijk links waren. Geen historicus die dat serieus neemt, maar de PVV-aanhang vreet het als zoete koek.

    De PVV-aanhang is ook overtuigd van de waarheid van Bat Ye'or's waanzinnige Eurabia complottheorie en het al even waanzinnige idee dat cultureel marxisten samenzweren met moslims om van Europa een islamitische staat te maken.

    Onlangs vroeg ik op Frontaal Naakt aan een PVV'er wat nu precies cultureel marxisten zijn. Antwoord: "cultureel marxisten zijn Volkertvriendjes". Uiteraard is dat in academische zin een volstrekt betekenisloze definitie, maar voor die PVV'er is dat juist een betekenisvolle definitie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. TH - Er waren geen kampen

    Maar vijf jaar nadat de beelden op het netvlies van de wereldbevolking werden gezet, schreef de Duitse journalist Thomas Deichmann een artikel waarin hij bewijs leverde dat de beelden niet klopten. Deichmann merkte op dat het PRIKKELDRAAD waarachter de sterk vermagerde moslimmannen stonden, AAN DE BINNENKANT van de palen was bevestigd, iets wat zeer ongebruikelijk is. Na bestudering van het filmmateriaal van de Engelse producent ITN kwam Deichmann tot de conclusie dat het kamp niet helemaal omheind was met prikkeldraad; de filmploeg stond in een veld naast het kamp. Dit veldje was afgeschermd met een hoog hek van prikkeldraad OM de aanwezige LANDBOUWWERKTUIGEN TE BESCHERMEN TEGEN DIEFSTAL.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @ Galien:

    "Wilders is een buitengewoon handig politicus die weet dat Henk en Ingrid helemaal niet geïnteresseerd zijn in vulgaire zaken als "feiten".

    Dat klopt. Aan zijn populistische talent twijfel ik echt niet. Maar volgens mij lijkt Wilders ook wel een beetje op Henk en Ingrid, en deelt hij de "onderbuikgevoelens" waarop hij aanspraak maakt, die Wilders zelf ook niet zo nodig hoeft te confronteren met al die vieze wetenschap en feiten enzo. Islam "voelt" gewoon zo lekker fout. Israel "voelt" gewoon zo lekker goed.

    Adamas wekte in zijn stukje de indruk dat Wilders zelf wél de feiten op een rijtje heeft, maar dat hij de rol speelt van slimme intrigant die, ondanks dat hij zelf wel beter weet, eenieder handig bespeelt. Ja, hij bespeelt mensen heel handig... maar weet hij inderdaad wel beter?

    Uit de oude doos: Colbert's "Truthiness", waarin ik Wilders wel een beetje meen te herkennen. Truth comes from the gut.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @Tim

    Briljante clip:)

    En ja, het fascisme is van oudsher sterk anti-intellectueel. De PVV vormt wat dat betreft geen uitzondering. Links - met haar wortels in de Verlichting - heeft dat eigenlijk nooit goed begrepen en in elk geval nooit kunnen imiteren. Zelfs de SP - die er vaak van wordt beschuldigd een populistische partij te zijn - doet uiteindelijk een beroep op de rede van de kiezers.

    Typerend ook dat iemand als Martin Bosma - die door geen historicus serieus genomen wordt - binnen de PVV kan gelden als een intellectueel. Ook dat heeft natuurlijk een historische parallel. Denk aan Alfred Rosenberg met zijn "Mythus des Zwanzigsten Jahrhunderts" binnen de NSDAP. Net als het boek van Bosma door praktisch geen enkele PVV'er gelezen wordt, lazen ook maar weinig nazi's Rosenberg's boek. Enkele ideeën - die Bosma dan overigens ook nog elders gejat heeft - worden gewoon eindeloos gerecycled binnen de aanhang van die partij.

    BeantwoordenVerwijderen