maandag 24 juni 2013

Grijsgedraaid

Complotters spelen graag grijsgedraaide platen af. Vooral op zondag, als verveelde toetsenbordridders op een of andere vergeten website (vol stofnesten en voorbij waaiende struiken) weer een 9/11-berichtje van jaren her ontdekken. Net als een oude fiets die met waterplanten en al uit een sloot wordt getrokken. Zo'n fiets begint steevast aan een zegetocht op NuJIJ.

De laatste dagen kwam Barracuda bij Wanttoknow van Guido Jonkers weer heel wat grijsgedraaide platen tegen. Zoals ‘Chemtrails’ door US-luchtmacht bedacht en gebruikt..! Blijkt dat chemtrails - die allesverstikkende strepen in de lucht die het nuchtere deel der mensheid al jaren gewoon herkent als condenssporen - al eens op het omslag van een handboek van de Amerikaanse luchtmacht heeft gestaan. In 1990!

Waarmee het bewijs voor het bestaan ervan voor eens en voor altijd geleverd is. Volgens de onnavolgbare logica van de Guido dan. Die natuurlijk nooit eens een blik in die handleiding zal werpen, maar louter afgaat op wat malloten op websites daarover schijven. De site Metabunk deed dat wel: 'The book is a lab manual for freshmen at the academy who take chemistry course # 131 as an ordinary part of graduation. "100" level courses are for freshmen students. The lab manual contains nothing of relevance to the subject of aerial spraying, and the name is simply a play on the words contrails and chemistry.'

Gaat Guido never nooit niet geloven. Ook niet als je uitlegt dat de combinatie chemistry en contrails wel heel makkelijk leidt tot de taalkundige vondst chemtrails. Valt nog mee dat zijn zweverige volgelingen ten minste eens zelf beginnen na te denken. 'Zit ik toch nog steeds met 2 vragen omtrent de chemtrails,1, waarom zie ik nooit ‘s nachts chemtrailsporen aan de hemel, maar meestal alleen maar een heldere hemel en sterren? 2, degenen die hier achter zitten, besproeien dan toch ook zichzelf?'

Guido haalde een dezer dagen ook Opa Bush weer eens van stal: 'Opa Prescott Bush wilde een Nazi-Amerika, één wereldbestuur..!' Zou dat nou komen omdat kleinzoon George Bush junior plotseling weer populair aan het worden is?

Maar ook hier wordt de soep door de driftig vertalende Guido weer eens veel te heet opgediend. The Guardian heeft de hele geschiedenis al eens en in een juiste context geplaatst. Prescott Bush was (met anderen) directeur en aandeelhouder van bedrijven die in de jaren dertig zaken deden met de Duitse staalbaron Fritz Thyssen, een van de financiers van Hitler. In de jaren dertig was er (nog) weinig illegaals aan het zaken doen met het toenmalige Duitsland en vele Amerikaanse bedrijven deden dat. En die Thyssen bleek ook helemaal niet zo'n Hitler-fan toen hij in 1941 vol afschuw zijn land ontvluchtte en door de Duitsers in het buitenland gevangen werd gezet. Weer een nuance die je bij Jonkers nooit zult lezen.

De communis opinio onder historici is dat Prescott  en zijn medebestuurders er helemaal geen Nazi-sympathieën op nahielden, maar zich wel eerder hadden kunnen realiseren dat hun connecties met de Union Banking Corporation, veelal omschreven als een witwasbank voor Nazi Duitsland, niet zuiver waren. Onder Trading with the Enemy Act werd beslag gelegd op de activa. 

Jonkers maakt het echter nog mooier door te suggereren dat Prescott in 1933 een Nazi-Amerika wilde, en een poging deed, in ieder geval vergaande voorbereidingen trof, om de regering van president Roosevelt omver te werpen. Was het maar zo simpel.

Er waren inderdaad al dan niet serieuze plannen voor een coup tegen de New Deal-politiek van de toenmalige president Roosevelt, beter bekend als het Business Plot, maar die worden toegeschreven aan de American Liberty League, waarin Prescott Bush zelf helemaal geen zitting had. Wel wordt hij met een hoop anderen als mogelijke financier genoemd. Niet alleen staat allerminst vast dat hij die coup goedkeurde of er van wist, maar belangrijker: het bewijs van zijn betrokkenheid is ook nooit boven tafel gekomen.

De stelligheid waarmee complotters Prescott Bush telkens weer met het Business Plot verbinden hebben we namelijk te danken aan journalist John Buchanan. En die is in ongeveer alles over de familie Bush buitengewoon stellig, want een gezworen vijand van de toen nog zittende president George Bush. Niet alleen ontpopte Buchanan zich enkele jaren geleden als een 9/11 Truth Candidate, hij deed zelfs (vergeefs) mee aan de presidentiële verkiezingen om Bush te verslaan.

The Guardian: 'When he found himself rebuffed in his initial efforts to interest the media, he responded with a series of threats against the journalists and media outlets that had spurned him. The threats, contained in e-mails, suggested that he would expose the journalists as "traitors to the truth". Unsurprisingly, he soon had difficulty getting his calls returned. Most seriously, he faced aggravated stalking charges in Miami, in connection with a man with whom he had fallen out over the best way to publicise his findings".

43 opmerkingen:

 1. En in het zelfde stuk staat ook dat hij in 42 onder de "Trading with the enemy act" zijn zakelijke vermogen heeft moeten inleveren. Beschuldig je iemand van niet nuanceren en dan vertel je zelf maar de helft van het verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Fir
   Waarom vul jij dat niet even aan? Is jouw grijze google geheugen ook al stuk? Of is de strekking van grijsgedraaid niet duidelijk?

   Verwijderen
  2. Er werd geen beslag gelegd op zijn zakelijke vermogen, maar op de tegoeden die Bush en anderen namens die beheerden. De relatie met de 'witwatbank' is ook heel wat ingewikkelder dan wordt gesuggereerd. Detail alsnog toegevoegd.

   Verwijderen
  3. @Bara, bedankt maar vergeet niet dat bijv Harriman Fifteen Holding Company in handen van Bush en zijn schoonvader Bert Walker, Silesian-American Corporation voor een derde in handen van Harriman Fifteen Holding Company ook onder deze act in beslag zijn genomen. Dus, tja. Prive is hij er in ieder geval niet op achteruit gegaan.

   @Geen.
   Nee, nee. Vind jij geschiedenis een grijsgedraaide plaat dan?

   Verwijderen
 2. Het zijn wel hele slechte mensen die 'Elite'. Daar bovenop kunnen ze ook helemaal niets met een beetje suave uitvoeren.


  Ik bedoel maar. Eerst vaccineren ze ons allemaal om ons dood te maken, dan spuiten ze chemtrails op ons om te controleren. Dan maken ze televisie en MSM om ons te hypnotiseren. En alsof dat al niet genoeg is modificeren ze planten enzo genetisch om ons dan wel weer te voeden, dat dan weer wel. Ik bedoel wat voor een incompetente zooitje losers zijn het eigenlijk die elite, ze weten gewoon totaal niet waar ze mee bezig zijn. Gelukkig zijn er wel een hoop klokkenluiders die het allemaal keer op keer op keer op keer wereldkundig maken via, je raadt het niet, het internet wat natuurlijk geleverd wordt door diezelfde 'Elite'. Ik bedoel wat voor zooitje droeftoeters zijn dit nu! Wat voor 'geheime' genootschappen die uit zijn op werelddominantie gaan nu in godsnaam de heldhaftige rebellen een praktisch gratis platform geven om de 'sheeple' wakker te schudden. Wat voor lutsers spuiten eerst al die rebellen plat, implanteren bommen in hun hersenen, geven ze giftig voedsel, spuiten chemische rotzooi over ze heen en falen vervolgens helemaal het karwei af te maken. Verliezers dat zijn het. Nou als ik daar bang voor moet zijn. Ik ben eerder bang voor een alcomobilist.


  Of zou het waar zijn dat complottertjes zichzelf van dit alles kunnen beschermen door een schild van licht en liefde om zichzelf heen te visualiseren. Tenslotte is het allemaal ‘energie’. Toch? http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/chemtrails-door-us-luchtmacht-bedacht-en-gebruikt/comment-page-1/#comment-105065


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Enigste verklaring kan dan volgens mij zijn dat een "parallel universum" toch bestaat [of meerdere :P] :-)

   Ben ook wel eens in een ander universum, maar dat noem ik extase of verliefdheid [*disclaimer* zonder drugs dus eh].

   Verwijderen
  2. Ik ben wel eens bezopen en dan ben ik ook in een ander universum, je weet wel dat universum waarin mijn lichaam zonder mijn hart en ziel op pad gaat naar een casino om te gokken, gezellig samen met een drietal duizend Euro per nacht hoertjes, maar denk je dat ik dat aan mijn vrouw kan uitleggen? Neeeeeeeeee... Vrouwen horen alleen wat ze willen horen.

   *vrij naar Jim Carrey*

   Verwijderen
  3. het viel me ook op dat ze zo snel aannamen dat het Y. Moskowitz was die hen van de voeten afreed. 1 iemand doet verslag van een kleine man achter het stuur (geen naam vooralsnog) maar het zal Y.M. wel zijn.. 1 schaap zegt het de rest blaat het na, zonder eerst even de beelden af te wachten.
   Ze hebben het toch altijd over sheeple? Mooie reflectie dit.

   Als 1 iemand tegen mij zou zeggen, ja dat is Y.M. en ik heb het gezicht niet goed gezien, zou ik nog STEEDS het bewijs willen zien. Misschien was het wel een dronken Bosschenaar, of indeed een alcomobilist..

   Verwijderen
 3. Hoe is het mogelijk dat 500000 piloten wereldwijd een geheim bewaren, waarbij men zichzelf vermoord. Simpelere vraag kan ik niet bedenken. Jaar in , jaar uit, techisch digitale demente non-info.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is niet verbazingwekkend dat Amerikaanse bedrijven in de dertiger jaren zaken deden met de Duitsers. Mijn eigen opa, toch een Joodse man die alles behalve voor het nazisme was, deed tot eind dertiger jaren goede zaken met IG Farben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opmerkelijk, die relatieve stilte in de reaguurderspanelen bij Klokkenluideronline. Of zouden complotters ook op vakantie gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Complotten zijn cyclisch, dus even wachten... even wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb toch wel respect voor het nederlandse journaille... Elke keer weer idioten te woord staan. Nu heeft Kat weer een belletje gedaan naar Trouw:

  Vraag van Kat: "waarom hebben jullie in navolging van de Volkskrant niet bericht over Demmink?"
  Antwoord: "Niet interessant genoeg". IMO het enige juiste antwoord.. ;-)

  KLOL staat vol met dit soort getapte telefoontjes. En eigenlijk blijven de lieden van de MSM altijd wel correct door de telefoon, maar je hoort ze zuchten, daar is die oetlul weer....

  Kat krijgt ook nooit het antwoord wat hij graag zou horen. Dus na zo'n gesprek kan ie weer helemaal los op zijn website en kan er weer gereageerd worden door zijn volgelingen (AMEN).

  Kortom: als er even niets gebeurt wat makkelijk te spinnen is, kun je altijd nog zelf nieuws maken door een advocaat of een journalist te bellen en het gesprek op te nemen....

  Wat goedkoop eigenlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Journaille

   Verwijderen
  2. Het zijn echt belspelletjes van het niveautje Jack Spijkerman. Behalve dat die zo af en toe nog grappig was. Het enige wat Micha ermee benadrukt is dat hij uitgerangeerd is. Dat bestudeerde "ouwe jongens krentenbrood, collega's onder elkaar" pseudo geroutineerde toontje van hem lijkt althans niet meer aan te slaan.

   DOEI MICHA!

   klik.

   Verwijderen
  3. @Jeroen
   Google eens op Manfred Spitzer, tenminste als je hem nog niet kent. Maurice de Hond is op de vlucht geslagen voor deze man. Brandpunt item van gisteravond ging over onderwijs en de invloed van digitale informatiebronnen. Uitzending gemist, moeite waard. Verbluffend om te zien hoe een IPad kleuter van 1,5 jaar, een papieren tijdschrift aan en uit wil zetten.

   Verwijderen
  4. je hoorde ook zijn teleurstelling dat "ze" (de elite, de pedofielen, nazikranten etc) hadden besloten dat ze hem niet meer te woord zouden staan.

   Martijn is trouwens redelijk in zijn voetsporen getreden. Tapt nu ook telefoongesprekken en geeft zich uit voor journalist.

   Op zich denk ik dat hun eerste bedoelingen wel goed zijn. Maar ze slaan net iedere kant de plank mis. Steeds weer en weer. Nico deed dat ook een keer, kan ik me nog goed herinneren in vooral 2002-2003 met vage websites om bloggers te pesten.

   Nu is hij toch wel een redelijk leuk persoon bij DWDD, dus het kan wel.

   Mensen kunnen hun talenten best WEL goed aanwenden als ze willen. Hoop dat Kat en Martijn dat ooit ook gaan doen. Ze hebben namelijk wel talenten, dat weet ik zeker. Maar niet op het gebied waar ze zich nu bevinden.

   Klokkenluider kun je namelijk niet worden, maar wordt je door de omstandigheden. Niet door het 'beroep' op te zoeken terwijl je niets van de materie of situatie af weet. Het overkomt je. En dan besluit JIJ, wat je gaat doen. En zo wordt je Klokkenluider of niet. Toch?

   Verwijderen
 8. Ik zou wel eens onderzoek willen zien naar het gemiddelde iq van de gemiddelde complotter. Ik denk dat deze lager ligt dan de gemiddelde Nederlander. Zojuist op een andere website ook weer met eentje in discussie met haar riedel tegen de farmaceutische industrie met als topper dat ze het belachelijk vindt dat de farmaceutische industrie niets vertelt over de gevaren van schaliegas. Als ik dan vraag waarom de farmaceutische industrie dat zou moeten doen dan ben ik uiteraard een schaap die teveel zijn oor naar de MSM laat hangen............

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben dan meestal direct een broodschrijver, een betaalde trol of een onzinverkoper. Ja: Mensen moeten kritisch zijn, maar tot op zekere hoogte!

   Verwijderen
  2. Ja Deweb, ik weet het. Ben al een tijdje niet meer actief op nujij. Ben voor alles uitgemaakt wat los en vast zit. Nujij is de afgelopen jaren steeds meer afgegleden naar een dramatisch niveau. De telegraaf.nl is vergeleken met nujij van wetenschappelijk niveau

   Verwijderen
  3. Schaliegas? Gewoon dit http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaliegas toch?


   Dat meen je toch niet serieus he... Doe eens linkje met bron naar dit gesprek. Ik vraag me dan ernstig af deze meneer/mevrouw niet weet wat schaliegas is, of niet weet wat de farmaceutische industrie doet. Of natuurlijk gewoon zo gek als een deur is.

   Verwijderen
  4. Ja schaliegas!
   doe maar gewoon dat laatste, gewoon zo gek als een deur. Ze heeft het ook over aardstralen die slecht voor de gezondheid zijn en onbewezen lariekoek dat wifi en gsm straling is die per definitie kanker veroorzaakt. Maar ik kan geen linkje geven. Zit achter een besloten website :-)

   Ze maakt overigens meteen reclame voor een website met allerlei homeopatische middeltjes, kettinkjes. En het trieste is dat ik daar mensen tegen kom die in dat soort onzin geloven. De gemiddelde mens is echter dommer dan we denken

   Verwijderen
  5. "Ik zou wel eens onderzoek willen zien naar het gemiddelde iq van de gemiddelde complotter. Ik denk dat deze lager ligt dan de gemiddelde Nederlander."

   Ik heb sowieso de laatste jaren het idee dat de gemiddelde internetter verbijsterend dom is. Alle Nederlanders ook? Misschien vertekend beeld omdat ik vooral mensen tegenkom op internet.

   Overigens is dit blog -- met uitzondering van de vaste trollen -- een gunstige uitzondering en dat is geen geslijm. En ik ken ook wel een paar collega-vertalers met wel enige intelligentie. Maar verder ... echt heel bar.

   (Uitzondering op uitzondering, tussenzinnen, haakjes -- moet jij niet eens een schrijfcursus doen, jochie?))

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Het ontbreken van kennis is voor velen een valkuil. Er zijn eindeloze linken van farma/olie/schaliegas, trekzalf , polymeren, granulaten, glycol enz. Dus zo gek is ook weer niet.Roze Zalm en kleurstoffen uit de olieindustrie , wie had dat oooit gedacht?
   =================
   Keuringsdienst van waarden ;


   DSM, marktleider in Astaxanthine, maakt een synthetische variant van de natuurlijke versie. Dit maken ze uit aardolie. Om beter te begrijpen hoe er van aardolie iets met een roze kleur kan worden gehaald, is het handig te weten wat het verschil tussen natuurlijke en synthetische stoffen zijn. Een natuurlijke stof is een stof die je direct uit bijv. een alg kan halen. Een synthetische stof ziet er op moleculair precies hetzelfde uit als de natuurlijke variant, alleen er zijn bouwblokjes gebruikt om de stof op te bouwen. Deze bouwblokjes kunnen uit aardolie worden gehaald door het als het ware in stukjes te knippen en nieuwe moleculaire structuren te maken. Zo worden veel producten (bijv. medicijnen, voedingsstoffen) uit aardolie gemaakt. Zie het als de Lego-bak voor de chemische industrie.De uiteindelijke astaxanthine heeft, naast dat het een zalmachtige roze maakt van binnen, nog een andere eigenschap. Het is supergezond. Astaxanthine is een antioxidant die 60x sterker is dan vitamine C. De synthetische astaxanthine die wordt gevoerd aan een (zalm)(forel) is dus niet slecht voor onze gezondheid als wij hem eten. Of we direct de vruchten plukken van de heilzame werking van dit stofje via de vis, is de vraag.Er is wel een manier om hier zeker van te zijn. Astaxanthine is er niet alleen voor vissen, maar in verschillende gezondheidswinkels zijn er ook capsules te koop met natuurlijke astaxanthine voor de mens. Gebruik van dit middel kan wel voor roze verrassingen op de wc zorgen.

   Verwijderen
 10. "Beschuldig je iemand van niet nuanceren en dan vertel je zelf maar de helft van het verhaal."


  Logisch, omdat hij elk stukje (die overigens vaak wel leuk geschreven zijn) met een vooringenomen mening schrijft, en omdat hij vrij vaak leunt op professionele 'debunk' sites zoals RationalWiki en zo. Je bent vrij om in dergelijke communities mee te doen, maar je moet wel van tevoren je mindset al compleet vast hebben staan. Als je bijvoorbeeld echte bewijzen en sterke indirecte bewijzen voor bepaalde dingen toevoegt, dan word je binnen de kortste keren verwijderd en je content gewist.
  Want, onder de mantel van rationeel zijn en die bijna goddelijke vibe van de wetenschap zijn ze immers net zo'n egosyntonisch en bekijken ze de wereld door net zo'n beperkt kijkgaatje als de partij die zij zo gepassioneerd bestrijden.

  Het is interessanter om te bekijken wat zij niet benoemen, dan wat zij wel benoemen, dat is iets wat ik wel geleerd heb. Alhoewel ze in principe goed werk doen, de koekenbakkers ontmaskeren en onzinverhalen die mensen angst aan kunnen jagen ontkrachten. Oh ja, en eenieder die er andere meningen dan hen op na houdt uitmaken voor alles wat in de buurt komt van psychologisch onstabiel. Het woord 'crank' is waarschijnlijk het meest voorkomende woordje op de skeptische samenkomstsites, en in Nederland hebben we natuurlijk de ons aller geliefde 'aluhoedje.' Leuke steekwoordjes, roep die een paar keer en je hebt de discussie meteen gewonnen; de andere partij is immers een debiel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als ze nu eens echt met bewijzen komen ipv donatie knoppen en hun agressief stalk gedrag eens opgeven? Oke, dan wil ik daar best eens serieus naar kijken.

   Verwijderen
 11. @Fritsie
  En wanneer ga jij jouw gezin afknallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. en ja hoor... http://www.nu.nl/buitenland/3509363/nederlander-ontkent-doden-britse-in-india.html

  Misschien is dat het probleem ook wel, onder wiet en de waanideeën iemand neersteken en nu gewoon ontkennen.

  http://www.nu.nl/buitenland/3509363/nederlander-ontkent-doden-britse-in-india.html

  Misschien een beetje een antwoord op jouw vraag @masterofhardcore: lager iq.. nee dat misschien niet. Maar misschien wel te veel wiet gebruik, of verkeerd gebruik daarvan.. + overige factoren van uitermate angst, de tijd, crisis etc etc.

  Mensen lijken steeds meer door te draaien, ik zie het ook in mijn omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Reacties
  1. lol :)

   Ja, het stinkt ook.

   Maar ik heb daar niet zoveel problemen mee. Behalve als ik iemand moet rondrijden en hij zo'n ding in de auto rookt, maar goed, dan zet ik nog gewoon een raampje open. Ik ben heel makkelijk. Ik rook zelf ook, geen wiet, wel sigaretten.. Dus daar ga ik niet over zeiken. Dat zou wat hypocriet zijn.

   Wel denk ik dat overmatig gebruik echt kan leiden tot (lichte) vormen van psychoses.

   Ook ik besef dat alcohol ook niet goed is, maar wiet, zeker in combi met alcohol (en andere factoren -> slecht huwelijk, werk verlies, sanering, ruzies etc etc) tot hele rare dingen kan leiden. En ook zeker tot karakterveranderingen..

   Heb dat helaas vanaf pinksteren al gezien :(

   Verwijderen
 14. Alhoewel ik van mening ben dat het grootste gedeelte van de chemtrail theorieën overdreven onzin zijn, is de wil en de techniek om het weer en de atmosfeer naar de hand te zetten zeker al lange tijd aanwezig. Zo lang de mens bestaat strijdt zij zelfs al tegen de elementen en probeert deze te overwinnen. En al sinds zeker de laatste vier eeuwen is onze aristocratische en wetenschappelijke elite in een nooit stoppende strijd verwikkeld om alles in ons universum te begrijpen en om alles op onze Aarde te manipuleren en uiteindelijk naar de hand te zetten. Elke atoom van de mens moet bekend zijn, en in kaart gebracht worden, en uiteindelijk ook real-time gemonitord worden. Elk gen van alle levende dingen in de wereld moet in kaart gebracht worden, van mensen onder andere in het Human Genome Project. Elk zaad en elk DNA deel van elk levend wezen moet gesampled worden om later lekker mee te stoeien, en om netjes in de 'arken' op te slaan mocht die grote globale ramp ooit komen waarin we uitgeroeid worden. Al het data-verkeer en alle communicatie overal ter wereld moet gestroomlijnd, in kaart gebracht en uiteindelijk ook real-time beheerd worden.
  Met andere woorden; totale controle >> Total Information Awareness. Alles uiteindelijk gekoppeld aan het internet; The Internet Of Things >> Global Brain.

  Denk je echt dat het klimaat daar buiten valt?

  Chemtrails is hiervan een zeer klein en bedenkelijk onderdeeltje. Het sprayen van de lucht met deeltjes is zeker mogelijk en wordt al lange tijd gedaan. Daarnaast zijn er door de jaren heen voldoende documenten vrijgegeven waaruit blijkt dat overheden en legers grote geheime proeven hebben uitgevoerd op onwetende bevolkingen. Meestal op militairen, criminelen in gevangenissen of gehandicapten, maar ook op 'gewone' mensen zoals jij en ik. Deze twee dingen zijn dan min of meer samen gevoegd in de chemtrail-theorie. Maar onderliggende feiten samenvoegen tot een geheel nieuw en onsamenhangend geheel is natuurlijk geen bewijs voor deze totaaltheorie. Chemtrails gebruiken voor populatiereductie is zoals bij de debunkers bekend is ongemakkelijk en inefficiënt. Wat niet betekent dat chemicaliën die in de lucht vrijgelaten worden de onderliggende landerijen niet aan kunnen tasten. In goede samenwerking met de genetisch gemanipuleerde rotzooi die men er vanaf de grond op spuit is dit overal ter wereld dan ook duidelijk merkbaar.

  Chemtrails, een uit zijn verband gerukt modewoordje wat direct een hele lading aan onzinnige bagage met zich mee brengt.

  De Space Preservation Act uit 2001 noemde expliciet chemtrails. Dit is er later onder grote druk uitgehaald overigens.
  http://www.fas.org/sgp/congress/2001/hr2977.html


  Ook bestaan er talloze patenten omtrent het loslaten van substanties in de lucht en andere vormen van geo-engineering:
  http://www.geoengineeringwatch.org/an-exaustive-list-of-patents


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Frits Jansen: ik kan een heel stuk in je mee gaan in jouw eerste betoog. Ook ik heb wel eens getwijfeld aan de lading witte dingen die ik in de lucht zag, toen had ik nooit iets van chemtrails gehoord. Ben toen ook naar de fly-sight gegaan om te zien welke vliegtuigen boven mijn luchtruim vlogen. En ja, daar waren bepaalde sporen niet bij. Dat klopt. Maar kan ook natuurwetenschappelijke oorzaak hebben. Heb ook veel over contrails gelezen en kan een verklaring zijn.

   Ik denk dat er misschien wel iets aan klimaatbeheersing wordt gedaan. Maar wat jij doet is meteen het weer koppelen aan allerlei theorieën. Die kun je niet staven, en slaan eigenlijk nergens op.

   Totale controle geloof ik dan ook niet in. Als het al onder de pet gehouden wordt is het puur voor het smerige geld.. (en wat macht, maar dat is ook geld). Geld is tijdelijk, niet om een nieuwe wereld te maken.. Daar geloof ik niet in.


   Verwijderen
 15. Je hebt verder het 'Owning The Weather In 2025' rapport van het Amerikaanse Departement van Defensie, waar een deel van de Chemtrails-theorie op gebaseerd is. Later kwam men naar buiten met de statement dat het fictief zou en en dat het niet tot het huidige officieel beleid behoorde. Deze statement zal men natuurlijk echter naar buiten brengen of het nu wel of niet waar is, net ofdat men zo iets echt ooit publiekelijk toe zal gaan geven. De statement was verder erg miniem en het feit dat bijvoorbeeld een andere instantie door zou gaan op het werk van het DoD is zeker aanwezig. De belangrijkste dingen worden immers via de 'black budgets' gerealiseerd, ver buiten de nieuwsgierige ogen van politici en activisten.


  De 'Weather Warfare Treaty' is zeker eens interessant om in te duiken:
  http://www.carnegieendowment.org/static/npp/treaties/environmental_modification.pdf
  http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_Modification_Convention

  China is ook al lang druk bezig om toe te werken naar totale beheersing van het weer:
  http://abcnews.go.com/Technology/Story?id=4522805&page=1


  Een redelijk recente studie:
  http://www.newscientist.com/article/dn21873-geoengineering-would-turn-blue-skies-whiter.html

  Jep, geo-engineering zou onze blauwe luchten (waar zijn die dan nog?) zo maar eens wit kunnen gaan kleuren. Dus, dus, nee, het is dus echt mogelijk dat geo-engineering eruit ziet als witte strepen en wolkachtige formaties?


  Men heeft ook al een aardige term verzonnen, SRM; Solar Radiation Management. (http://www.srmgi.org) We leven immers in een tijd van managers. Alles moet gemanaged worden. Jij, ik, ook de zon. Levend op het randje van de tijd voordat de top-elite de mogelijkheid krijgt om onsterfelijk en daarmee zelf God te worden, oefent men immers elke dag al goed om de taken als Halfgoden goed te beheren. SRM blijkt een mogelijk globaal 'governance' antwoord en oplossing op die nare opwarming van de Aarde die onze zekere ondergang zal betekenen, wat verrassend naadloos aansluit op de zich snel ontluikende 'global governance' agenda van de financiële en politieke wereld. Global Government trekt immers de aandacht van vele ongenode gasten, dus waarom de terminologie niet wat aanpassen toch? Dat is immers altijd voldoende geweest. Onderweg naar een G 0 (nul) of G X wereld is de term 'goverment,' betekenend de overheid van een land toch passé aan het worden, niet? Traag en inefficiënt, die gekozen landelijke regeringen, geef de macht maar gauw aan de internationale technocraten, de globalisten. Zij hebben de centjes in handen, en binnenkort ook onze spaarrekeningen en pensioenen. Zij komen uit speciale baarmoeders, zij hebben het beste met ons voor, dus droom maar zacht jij krullebol. Kijk maar braaf naar witte lijnen in de lucht, of circussen op TV, in droomland is het leven immers beter.


  Als je nu de ook bij het grote publiek steeds duidelijker wordende gewaarwording van de extreme geheimhouding binnen overheden en internationale lichamen eens optelt of combineert met het feit dat we altijd pas decennia na dat we als proefkonijn hebben gediend bij allerlei testen en proeven hierover geïnformeerd worden, is het dan echt onmogelijk dat we als bevolking wederom een keer voor de gek gehouden worden? Denk je echt werkelijk dat wij als publiek en de media alle details voorgeschoteld krijgen? Kom op zeg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer zo'n sjemtreeler die een move maakt naar weer en klimaatbeheersing.Sinds jaar en dag beweerden de complottertjes dat er gesproeid wordt om mensen te beïnvloeden. Het laatste jaar zie je echter een tendens onder complottertjes dat sjemtreels te maken hebben met weer en klimaatbeheersing. Over mindcontrol hoor je ze niet meer. Dat is waarschjijnlijk niet meer hot
   Ze doen ook net alsof het trachten te beïnvloeden van weer en klimaat iets nieuws is, terwijl dit al vele eeuwen oud is.

   Ik vind ze wel grappig die complottertjes ze hebben zoveel commentaar op de "schapen" die naar MSM kijken, maar ze kakelen elkaar massaal na waarbij de hun informatie vergaren van het door de NWO gereguleerde/gemanipuleerde internet. Oh nee ik vergis me de websites die zij bezoeken zijn vrij van de invloed van de NWO. Mwahahahahahahahaha

   Verwijderen
  2. Misschien dat ik hier eens op inga als het topic ook sjemtrails is.

   Verwijderen
 16. @Fritsie
  maak eens een simpel rijtje.

  ▶ Luchtvervuiling
  ▶Sjem treels
  ▶Geo engineer proleten
  ▶Albert Verlinde apostelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. 'Klokkenluiders zijn essentieel om rampen te voorkomen'

  Volgens Pieter van Vollenhoven, hmmmm.. daar kan beggercuda niet zomaar tegen ingaan, sterker nog die zijn anus moet hij likken, hmmmm.. hoe gaat baggercuda dit rechtbreien??

  Door dit bericht maar heel snel te verwijderen.

  :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 18. "Weer zo'n sjemtreeler die een move maakt naar weer en klimaatbeheersing.Sinds jaar en dag beweerden de complottertjes dat er gesproeid wordt om mensen te beïnvloeden. Het laatste jaar zie je echter een tendens onder complottertjes dat sjemtreels te maken hebben met weer en klimaatbeheersing. Over mindcontrol hoor je ze niet meer. Dat is waarschjijnlijk niet meer hot"


  Wat andere mensen beweren daar heb ik geen invloed op en ook geen interesse in. Ik zeg dat er heel veel geheime experimenten op het publiek door de jaren heen vrijgegeven zijn, door FOIA requests, of omdat ze verlopen waren via de Official Secrets Act en dergelijke. The Guardian gaf bijv. in 2002 vrij dat het Britse Departement van Defensie jaren lang het Britse publiek besprayd had in de jaren '40:


  "The Ministry of Defence turned large parts of the country into a giant laboratory to conduct a series of secret germ warfare tests on the public.
  A government report just released provides for the first time a comprehensive official history of Britain's biological weapons trials between 1940 and 1979."
  http://www.guardian.co.uk/politics/2002/apr/21/uk.medicalscience


  Mind control door middel van strepen in de lucht is een beetje ver gezocht, alhoewel het wel als hulpmiddel kan dienen voor experimenten. Aluminiumdeeltjes bijv. die worden gebruikt om straling die vanaf de oppervlakte de lucht in geschoten wordt te weerkaatsen en zo. Maar ik heb er geen problemen mee om m.b.t. mind control ook nog wat primaire bronnen te noemen. Zie volgende posts.

  BeantwoordenVerwijderen

 19. Ik zal bijv. een paar citaten uit het boek Between Two Ages (1970) van de mentor van president Obama, Zbigniew Brezezinski, geven. Dit boek wordt meestal ook doodgezwegen op skeptische en debunk websites en als je het boek leest dan snap je waarom. Brezezinski was toen hij dit schreef nationale veiligheidsadviseur onder president Jimmy Carter en in dit boek riep hij onder andere op tot een internationaal non-gouvernementeel lichaam wat uiteindelijk het licht heeft gezien als de Trilaterale Commissie. Hij startte dit op onder de vleugels van David Rockefeller en het is altijd een van de grootste kathalysatoren voor globalisatie geweest, vooral omdat het Japan in de globalisatie betrok.


  "Speaking of a future at most only decades away, an experimenter in intelligence control asserted, "I foresee the time when we shall have the means and therefore, inevitably, the temptation to manipulate the behavior and intellectual functioning of all people throug environmental and biochemical manipulation of the brain." (p. 15)


  "The "internal man" — spontaneously accepting his own spontaneity — will more and more be challenged by the "external man" — consciously seeking his self-conscious image; and the transition from one to the other may not be easy. It will also give rise to difficult problems in determining the legitimate scope of social control. The possibility of extensive chemical mind control, the danger of loss of individuality inherent in extensive transplantation, the feasibility of manipulating the genetic structure will call for the social definition of common criteria of use and restraint." (p. 16)


  Brezezinski beschreef de reden waarom men later de Weather Warfare Treaty heeft opgesteld:

  "Not only have new weapons been developed but some of the basic concepts of geography and strategy have been fundamentally altered; space and weather control have replaced Suez or Gibraltar as key elements of strategy." (p. 56)


  Ook beschreef hij de basis waarop later de theorie van HAARP gebaseerd is:


  "In addition, it may be possible — and tempting — to exploit for strategic-political purposes the fruits of research on the brain and on human behavior. Gordon J. F. MacDonald, a geophysicist specializing in problems of warfare, has written that accurately timed, artificially excited electronic strokes "could lead to a pattern of oscillations that produce relatively high power levels over certain regions of the earth. ... In this way, one could develop a system that would seriously impair the brain performance of very large populations in selected regions over an extended period. . . . No matter how deeply disturbing the thought of using the environment to manipulate behavior for national advantages to some, the technology permitting such use will very probably develop within the next few decades." (p. 57)


  BeantwoordenVerwijderen
 20. Aldous Huxley maakte het in de jaren '40 en '50 al zeer duidelijk aan de wereld; de laatste strijd is de strijd om het menselijke brein. Download het boek 'The Battle For The Mind' van William Sargant en lees het eens goed door. Dit was een van de belangrijkste bronnen van Huxley's Brave New World. Het zal een oneerlijke strijd worden, deze strijd om het brein, aangezien de technieken voor controle over het brein van hele populaties al lange tijd bestaan en geperfectioneerd zijn. Vroeger waren dit religies, in onze tijd propaganda en public relations via de radio, daarna TV en uiteindelijk het internet. Het internet is de sleutel. Het web, het net, beiden zijn wapens waarin slachtoffers verstrikt raken. Er zal van iedereen ter wereld uiteindelijk geëist worden om zichzelf aan te sluiten op het internet. Dit is het World Brain, waarover H.G. Wells reeds in de jaren '30 schreef. Een globale 'encyclopedie' waartoe iedereen ter wereld zich aangetrokken zou voelen en waar iedereen content aan toe zou kunnen voegen. Dit wordt over het algemeen gezien als de basis voor wat veel later het internet zou worden. In Between Two Ages schreef Brezezinski een vijftal jaar voordat het internet aan ons gegeven zou worden al over dit wereldwijde informatiegrid wat zou gaan komen. Dit bestond namelijk al veel langer binnen de Amerikaanse geheime diensten, zoals ARPA. Frontman Bill Gates, ofwel Sir William Gates III, werd naar voren geschoven om ons allemaal 'hooked' te krijgen aan de computer en het Net.

  We zien nu langzaam het 'Internet Of Things' wereldwijd ontvouwen, waarin alles om ons heen aangesloten zal worden aan het internet. Alle huishoudelijke apparaten, alle gadgets, alle verlichting, etc. Alles wordt draadloos door middel van een chipje wat het met al het andere er omheen verbindt. Dit zorgt ervoor dat alles 24/7 gemonitord kan worden en vanuit hogerhand gecontroleerd en gemanipuleerd. "We're gonna spy you through your dishwasher," zei voormalige CIA directeur David Petraeus in 2012. (http://www.wired.com/dangerroom/2012/03/petraeus-tv-remote) Onze jongere generaties worden massaal verslaafd gemaakt aan social media en handheld gadgets, een surrële digitale wereld waarin ze kunnen zijn wie ze eigenlijk zouden willen zijn. Je bent immers niet cool als je geen profieltje hebt. En wie de meeste vriendjes heeft, die heeft het hoogste aanzien. Zij zullen t.z.t. zonder nadenken of tegenstribbelen hun biometrische gegevens opgeven om toegang te blijven krijgen tot al deze pracht en praal. Uit 'veiligheidsoverwegingen' zal het internet niet langer anoniem mogen blijven, als het dat al ooit geweest is, wat ik betwijfel. Nog wat later zullen zij zichzelf aan laten sluiten op het net, denkend goddelijke krachten te krijgen. Ze zullen 'smart' zijn, net zoals alles om hen heen. Dit is de reden waarom mediaberichten naar buiten komen dat mensen die geen Facebook hebben misschien wel eens verdacht of een terrorist zouden kunnen zijn. De kudde angst aan jagen is de beste manier om ze te controleren, zoals elke schaapsherder weet. Vroeger had men religieuze archetypen nodig om onze herder te zijn, tegenwoordig werken onze 'good shepherds' in overheden en veiligheidsdiensten. Mensen communiceren inmiddels al meer digitaal dan gewoon face-to-face en hun mobiele telefoon, hun meest waardevolle bezit, waar onfortuinlijke kinderen nu al een nier voor verkopen om er ook een te verkrijgen, zal zo klein worden tot in een chipje en geïmplanteerd worden in hun brein.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De laatste:

  En het grootste deel van het volk zal hier naar smachten, precies zoals Huxley zei over het plebs van de (inmiddels nabije) toekomst: "they will love their servitude." Het zal het einde betekenen van individualiteit en individueel bewustzijn zoals wij kennen, en de elite zal eindelijk hun 1000 jaar van vrede hebben; een wereld van totale controle waarin niemand zelf maar meer de mogelijkheid zal hebben om in opstand te komen of voor zichzelf te denken. Al die bullshit rondom aliens, reptillians, de New Age en andere dimensies is onzin die men moedwillig over het internet heen verspreidt, zodat alles wat onderzoekers rondom globalisatie en de NWO direct als onzin bestempeld kan worden. Alles wat ik hier noem is gedocumenteerd in primaire bronnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Frits
   Waarom zo grootsprakig? Denk eens na over id fraude vanuit de criminele hoek, en plaats niet het verleden naar de toekomst, tis behoorlijk achterlijk heur.

   Verwijderen