vrijdag 28 juni 2013

Tinky Winky

Je kon er op wachten. Martin Vrijland die het bancaire systeem even gaat uitleggen voor dummies in Tinky Winky-taal.

Enkele weken geleden nog had onze professor Heertje naar eigen zeggen een discussie met een docent economie aan de Universiteit van Amsterdam. Of die even wilde uitleggen hoe het zit met de geldstromen op macroniveau en waar al het geld nu eigenlijk uiteindelijk vandaan komt. 'De antwoorden waren nog al langdradig en wollig, waardoor ik ze ook niet reproduceren kan. Toen ik eindelijk mocht uitleggen hoe ik dacht dat het zat, was deze docent stomverbaasd. Hij moest toegeven dat hij het nog nooit zo bekeken had. Hij wist ook niet dat er uiteindelijk een familiekartel achter het geldscheppingsproces zat, zijnde de familie The Rothschild.'

Barracuda vreest dat Martin de ironie van de beste man is ontgaan. Een beetje UvA econoom weet immers wel beter. Want al na enkele alinea's komt Martin weer aanzetten met het fabeltje dat hij wel meent te hebben begrepen, namelijk dat de Rothschilds de Federal Reserve zouden bezitten. Staat op internet, dus dan moet het kloppen.

Het Teletubbie-complot gaat dan ongeveer als volgt: een heel rijke Joodse familie (Rothschild) heeft alle touwtjes van de wereldeconomie in handen, veroorzaakt willens en weten een kredietcrisis, zodat via FED en ECB miljarden aan noodlijdende landen worden geleend en diezelfde Rothschilds vervolgens weer de rente incasseren. In Martin's eigen woorden: 'Dus niet de overheden bepalen waar het geld vandaan komt of beheren dit. Nee! Slechts 1 familie. En die familie is luistert dan weer naar een Jezuïeten-ridderorde. Dus die familie bepaalt veel zou je je kunnen bedenken. En ze doen er niets voor terug. Ja misschien investeren ze hun met rente verdiende geld wel in leuke lappen grond voor zichzelf enzo, maar in feite bezitten ze al alles als ze de leningen uit hebben staan bij landen'. Om in Teletubbie taal te blijven: Uh-Oh!

Er is een mooie site waar Martin natuurlijk nooit komt, al was het maar omdat hij Icke Exposed heet, waar al die Rothschild fabels worden weerlegd. Want je voelt hem al aankomen: De FED is helemaal niet van de Rothschilds. Schuim het hele internet af en je vindt geen enkele betrouwbare bron voor die beweringen. Ook keert de FED geen winsten uit aan de Rothschilds, of zelfs maar aan buitenlanders. Die winsten komen in de Amerikaanse schatkist terecht. Het enige wat klopt is dat de FED een private bank is, maar eigendom van bestuurders die publiekelijk worden gekozen. Waarmee het praktisch wat moeilijk wordt om als familie een bank te controleren.

Martin denkt ook dat de FED weinig meer doet dan getallen in computers stoppen om zo geld uit het niets te creëren. Was het maar zo simpel. Zou hij ooit van kwantitatieve versoepeling hebben gehoord? Waarbij de FED of de ECB waardepapieren opkopen en er ruimte bij de commerciële banken ontstaat om nieuwe leningen aan te gaan? Ja boppers, geldcreatie is eigenlijk nog knap lastig. Maar dat wil Martijn niet niet horen. Te langdradig, te wollig. Nee, je achterban pak je met onzin. Vreten doen ze het toch wel.

89 opmerkingen:

 1. Jaja THE Rothschilds, toevallig, en via mijn ex ken ik de familie, die overigens zo versplintert is als de pest. De tak die ik via via ken maakt hoe kan het ook anders wijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Schuim het hele internet af en je vindt geen enkele betrouwbare bron voor die beweringen." Wellicht is dat te naief gedacht naar Martijns smaak. The Invisible Man bestaat, want niemand heeft hem ooit gezien, dat is zijn redeneerwijze.
  Een paar decennia geleden kende ik een versje uit mijn hoofd van een van de grootste literaire talenten van Nederland. Het is wat weggezakt, maar ik moet er sinds ik de sites van Martijn c.s. volg vaak aan denken. Cruciale passage: "Ze geloven het vast en stellig, daarom is het leven voor hen zo gezellig." Het heet "Het girafje dat niets zag", en het zal een ieder die het leest of kent duidelijk zijn aan wie de drie kleine wezeltjes me doen denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kwantitatieve versoepeling (quantative easing?) is waarschijnlijk hetzelfde of iets soortgelijks als wat ook in Modern Money Mechanics uit oorspronkelijk 1961 beschreven staat.

  "Ja boppers, geldcreatie is eigenlijk nog knap lastig. Maar dat wil Martijn niet horen. Te langdradig, te wollig."

  Inderdaad, over MMM heb ik een week gedaan voor ik het snapte, terwijl ik toen al aardig diep in de materie zat en een groot deel van mijn inmiddels beroemde (? :) ) artikelserie al had geschreven. Hier staat wat geschiedenis en datering.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Offtopic er komt een leuk feestje in Den Haag zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aargh!

   Iedereen de wel eens CSI heeft gekeken, weet dat je bij benadering toch echt wel een indicatie kunt bepalen.

   Martijn zag CSI, dus is het waar. En wat betekent "echt wel een indicatie kunnen bepalen" in vredesnaam? Ik ben ook wel eens slordig, maar hier kan ik geen tabak van maken. Wat zegt hij in vredesnaam?

   Tinky Winky praat echt heel anders.

   Verwijderen
  2. Verrek Martijn heeft dus wel gelijk!!! hij leeft inderdaad in een dimensie waar je alwetend wordt door naar de matrix te kijken en een avondje CSI maar goed dat het allemaal echt is, anders zouden we het nooit snappen. Ik zei het al eerder die gast is helemaal waanzinnig!

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Ja, zag het ook. Volkomen terechte opmerking, als je bedenkt dat de complottertjes zo'n beetje alles doen waar ze anderen van beschuldigen. Eerst beschuldigen ze anderen onterecht van immorele methoden en daarin vinden ze dan een legitimatie om zelf elke morel grens te overschrijden.

   Micha en "eerlijke journalistiek".....

   HAHAHAHAHA. Ga toch fietsen man, met je web van pathologische leugens.

   Verwijderen
  2. Kat is gewoon de kale versie van Ralph Inbar, tis een complot, we worden in de maling genomen mensen! Dat "iedereen en allemaal" dit pikt! Schande schande!!

   Verwijderen
  3. Het laatste stukje is pas echt lachuh


   Ik zie het helemaal voor me, een van frustratie verslagen rotkop van Micha Kat.

   Verwijderen
  4. DOEI MICHA!

   Waar hoorde hij dat nou eerder? Oh ja, overal.

   Verwijderen
  5. Hahahaha, Micha in de voetsporen van Günter Wallraff... Underkufferjournalistiek! Wallraff, Egon Erwin Kisch, Knickerbocker, Kuifje... dat waren journalisten. Echte. Micha kan er met zijn verstand nog steeds niet bij.

   Verwijderen
  6. @ geen. Ralph Inbar was aardiger en die presenteerde bananensplit of zoiets. Micha is niet in staat om dat te presenteren.

   Verwijderen
  7. Ik denk dat het beter is als Micha 1 of ander lachwekkend programma gaat presenteren. Weet ik veel een programma op SBS6 dat 'Eggs@ da konspirizy catzzz!' heet of zo waarin zogenaamde kritische burgers zoals bijvoorbeeld Martijn Alberda rotte eieren naar Micha moeten gooien terwijl Micha kat dertig seconden krijgt om te krijsen over alles wat hem dwars zit. Als ze dan dertig dozijn rotte eieren in even zoveel seconden hebben gegooid krijgen ze de hoofdprijs van 6000 Euro belastingvrij. Wedden dat (pun intended) Micha er zo uit ziet na 1 a 2 seconden?

   Verwijderen
  8. @Swapichou

   Dit is het format van de eeuw.

   Verwijderen
 6. Buiten het o zo simpele gegeven dat men hier erg goed is om anderen maar vooral zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken, blijkt nergens dat men weet hoe het economisch wel werkt.

  Het is al lang en breed duidelijk dat zowel de FED, de DNB, en iedere zogenaamde staatsbank privé ondernemingen zijn. De Nederlandse Bank is geen onderdeel van de staat der Nederlanden. De politiek Bepaalt helemaal niets in deze.
  De Nederlandse Bank, de FED etc etc etc hebben maar 1 oogmerk: winstmaximalisatie. Men leent geld aan overheden, die dit geld nimmer meer kunnen terugbetalen. Staatsschuld. Deze moet op orde worden gehouden door het afbetalen van rente door overheid aan de staatsbank. Dit gebeurd dmv het heffen van belastingen.

  Meyer Amschel Bauer Rothschild zei het zelf al: Let me issue and controls à nations money and i care not who writes its laws!

  De implicatie van dergelijke woorden is natuurlijk wat lastig te begrijpen voor jullie soort. Of hebben jullie last van stress? Hoor net dat alle wajongers opnieuw gekeurd gaan worden. Slecht nieuws voor jullie hier! ;-)

  http://www.themoneymasters.com/the-money-masters/famous-quotations-on-banking/  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nisnollo, je bent een complete idioot. DNB doet vooral aan "prudentieel toezicht op bedrijven", je hebt nog niet eens een begin van een idee wat die organisaties eigenlijk doen. Zo is de DNB helemaal geen zelfstandige organisatie, die ging in 1998 op in de ECB. En vanaf het verdrag van Maastricht lenen ze al geen geld meer uit aan de Nederlandse overheid zoals jij stelt omdat je zo'n mongool bent.

   DNB verdient aan de verkoop van goud en rentopbrengsten van buitenlandse valuta. Niet aan leningen.

   Verwijderen
  2. Jou is niets duidelijk, Nitrollo. Maar doe dan alsjeblieft ook niet alsof, want je staat alleen maar voor lul.

   Verwijderen
  3. Ah daar is Jeroentje weer. Je bent weer uitermate gevat met je verbasteringen!

   Jeroentje vooral jij zou een toontje lager moeten zingen aangezien je volgens eigen beweringen hier niet meer zou moeten zijn! Je was zwaar gepikeerd. Moreel gezien was voor jou de maat vol. Gelukkig voor mijn soort heb je zulks amper een week volgehouden. Tot zo ver jou normen en waarden.

   Je vindt het met bovenstaande in acht genomen toch niet heel erg dat ik vooral jou hier niet serieus neem.

   Buiten jou gedetailleerde kennis van de Teletubbies heeft niemand jou t.à.v. Welke discussie ook hier op dit blog ooit kunnen betrappen op een nuttige bijdrage.
   En iedereen maar beweren dat joden zo slim en vernuftig zijn.
   Hebben we hier met de uitzondering op de regel te maken?

   Verwijderen
  4. typisch gevalletje van tunnelvisie. Steeds maar weer hetzelfde herhalen (bv het gebeuren dat Jeroen hier even weg ging) om je gelijk te halen. Zielig... Moet je toch beter kunnen! Je wordt steeds zwakker Nicotinell!

   Verwijderen
  5. Hij wordt echt -op zijn niveautje dan- venijnig he, als hij er met argumenten niet uitkomt. En inderdaad volkomen geobsedeerd met mijn weekje van afwezigheid op dit mooie blog. Hoe lang van tevoren zou ik mijn vakantieplannen op moeten geven bij nitrollo om dit de volgende keer beter met hem op te lossen?

   Verwijderen
  6. Gaat ergens in augustus worden dat ik weer afwezig ben, @nisnollo, concreter kan ik niet worden qua zomervakantie. Mijn zoontje wil graag nog een weekje naar Buitenkunst, regio Rijnmond krijgt als laatste zomervakantie en hij wil ook nog met zijn moeder op pad.

   Pappa's hebben verder toch geen ruk in te brengen in dit land, daar zijn Martijn Alberda en ik het wel over eens ( hoewel je dat punt beter niet over de rug van dode kindertjes kan maken, als we het dan toch over moraal hebben). Maar augustus dus. Ik ben erg verliefd op Bohan, hoewel het een beetje suf is om naar de Ardennen te gaan. Maar ik heb een diepe relatie met de riviernimfen die je in de prachtig meanderende Semois kan vinden, de Saut des Sorcières en de woudgeesten, kabouters en trollen aldaar; en Libelles die je kayak volgen enzo, die vind ik ook mooi.

   Niet te vergeten ook het bezoekje aan La Chiquetterie, met stip de beste botanische heksentuin van Europa. Van deze meneer leer ik dan ook veel meer dan van jou, Nisnollo.

   Verwijderen
 7. http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1289

  De info op bovenstaande en onderstaande links is voor 80% accurraat. Ben benieuwd naar de feitelijke uiteenzetting wat er niet klopt aan gedane beweringen.

  http://www.ffiec.gov/nicpubweb/nicweb/Top50Form.aspx

  http://www.globalresearch.ca/who-owns-the-federal-reserve/10489

  http://www.amazon.com/They-Own-All-Including-You/dp/1439233616/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1327928740&sr=1-1#reader_1439233616

  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=van%20wie%20is%20de%20federal%20reserve&source=web&cd=3&ved=0CC8QFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.wijwordenwakker.org%2Fcontent.asp%3Fm%3DM6%26s%3DP61%26l%3DNL&ei=qYrNUeCGBeHK0QWRp4CACQ&usg=AFQjCNEpVlCJmkSfIh22tQ5emjxzcMpsWw&sig2=TbiLliiY2f3eAzW5qjE5kQ&bvm=bv.48572450,d.d2k

  http://www.dailygrail.com/blogs/fahim-knight/2010/1/Federal-Reserve-Criminal-Cartel-Which-World-Silent-About

  http://www.youtube.com/watch?v=Wn8Cuy0F32o

  http://forum.beursbox.nl/2009/04/23/het-riekt-naar-zwavel-rondom-nout-wellink/

  http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/de-nederlandsche-bank-dp2.html

  http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/van-wie-is-dnb-2-dp1.html

  Zo genoeg leesvoer voor al jullie onwetenden!!
  Moet wel zeggen dat jullie preoccuptie me tinky winky e.d. Veelzeggend is gezien het grote onbegrip van hoe zaken daadwerkelijk zijn ipv lijken.

  In tijden als deze zou je bijna gezegend zijn met jullie infantiele kijk op de wereld. Let wel, ik zeg bijna :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 80%? Zou best kunnen kloppen maar het is juist die 20% die niet klopt. Dat is nu net het verschil. Je koopt toch ook geen auto zonder motor. Of een huis zonder dak? Een fiets met vierkante wielen? Of ben jij echt zo stom als Jeroen claimt dat je bent.

   Verwijderen
  2. Zo werkt dat niet, nisnollo, qua bewijslast. Als jij met iets komt aanzetten zul je toch echt zelf moeten aantonen dat de stellingen daarin juist zijn.

   80% accuraat.... Wat een lulkoek.. Welke 20% zijn in jouw ogen dan onjuist en welke zijn juist? Hoe kwam je aan dat percentage? Je linkjes lees ik niet, al was het maar omdat ze niet klikbaar zijn en je je eigen stellingen natuurlijk moet formuleren.

   Ik herhaal het nog maar even, want dat lijkt je te zijn ontgaan: je weet nog niet eens wat de kerntaken van de DNB zijn, hoe het organisatorisch in elkaar zit en meent ten onrechte dat ze een zelfstandige organisatie zijn, terwijl ze al decennia deel uitmaken van de ECB.

   Je snapt toch ook wel dat als je die dingen nog niet eens weet, dat elke andere opmerking over de DNB bij voorbaat eigenlijk waardeloos is? Als iets in basis al volkomen onjuist is, is ook alles wat daaruit volgt volkomen onjuist. Hoef ik dus nog niet eens te bekijken.

   Verwijderen
  3. Blah blah blah Jeroentje.

   Je angst dat zulks eventueel je onzinnigheid en domheid zal aantonen maakt weer dat je een hoop woorden nodig hebt om tot een schijterig excuus te komen.
   Inzoomen op onbelangrijke en nietszeggende details daar ben je goed in. Het voorkomt alleen niet dat je een moreleloze suffend bent die andere de maat neemt, maar te laf en of te dom is om zich aan zijn eigen woorden te houden.

   Verwijderen
  4. Blah blah blah Jeroentje.

   Inderdaad. Om niet tot jezelf door te laten dringen dat je werkelijk een idioot bent, steek je je vingers in je oren en roept "blah, blah, blah".

   Inzoomen op onbelangrijke en nietszeggende details

   Jij vindt de kerntaken van de DNB "onbelangrijke en nietszeggende details? Ik vind het op zich wel relevant om vast te stellen dat de DNB deel uitmaakt van de ECB, want je stelde dat het een "zelfstandige instelling" zou zijn. Onjuist dus

   Ook stelde je, dat de DNB geld zou uitlenen, wat dus ook alweer sinds 1998 niet waar is.

   Dat waren je stellingen en het zal voor jou wel een detail zijn dat ik aantoonde dat je van a tot z dom zwetste, maar voor normale mensen ligt dat anders.

   Verwijderen
  5. Nogmaals Jeroentje blah blah blah.

   Voor jou begrip. De blah blah slaat alleen en enig op de door jou geschreven woordjes. Je bent een in mijn ogen de slappe leuter der slappe leuters. Jou woorden betekenen al niets voor jezelf. Laatstaan dat ik deze serieus neem.

   Je weet in zijn geheel niet waar je over je over kletst. Jezelf een beetje overschreeuwen kan iedereen. Heb je hier nog nooit op een wetenswaarheid of feit kunnen betrappen.
   Liegen dat kan je als geen ander. En anderen belachelijk maken zonder enig feit te benoemen. Dat is jou staat van dienst hier.
   Nogmaals veel blah blah om te voorkomen dat men daadwerkelijk ziet dat je een laffe zak hooi bent zonder normen en waarden.

   Gelukkig leg je wel alvast een basis voor de eventueel aanwezige kids van je. Die kunnen later een docu maken of een boek schrijven over een foute vader. Ook leuk :-))))

   Verwijderen
  6. Hahahahaha, wat liev.

   Maar het waren dus niet bepaald "nietszeggende details", je stellingen waren gewoon onjuist. Dom gereutel met onklikbare waanlinkjes. Dat onsportief bent en gedreven wordt door haat, rancune en misplaatste minachting was al lang glashelder. Hoef je niet te benadrukken.

   Verwijderen
 8. @ swap i chou

  Je bent niet intelligent genoeg om dergelijks te begrijpen. Uitleg heeft m.b.t. Jou soort weinig tot geen nut.

  En wat de claim van Jeroen betreft! Hij heeft wel meer gezegd en geclaimd. Tot op heden is hij niet instaat gebleken zijn eigen moreel de eigen normen en waarden te laten prevaleren boven het eigen ego. En dat terwijl zijn normen en waarden zo zwaar wogen.
  Je vindt het toch niet heel erg als ik en vele met mij met de claims van Jeroen de reet zo nu en dan afveeg? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://hetuurvandewaarheid.info/?p=27474#more-27474

   Verwijderen
  2. Waar baseer je dat op? Misschien ben ik juist heel erg intelligent, met een hele vette baan en ben ik een enorm machtig succesvol en vooral rijk persoon met een fantastische vrouw, drie schatjes van kinderen en 2 prachtige honden. Ik zeg niet dat het zo is, maar aan de hand van mijn met tikvauten geschreven commentaren op randdebielen die het internet onveilig maken kan jij in ieder geval niet afleiden wie of wat er achter mijn Avatar schuilt.

   Jeroen zal dus wel gelijk hebben dat je een idioot bent, alleen idioten onderschatten hun tegenstanders.

   Verwijderen
  3. Komt Nisnollo er met argumenten niet uit en gaat "blah, blah, blah" zeggen met zijn vingers in zijn oren, terwijl dat natuurlijk nogal eenvoudig aan te tonen is. Jij noemt dat "claims", terwijl het volgens mij een kwestie van algemene ontwikkeling is.

   Laten we eens kijken welk onderdeel van de staatsschuld aan DNB terugbetaald moet worden? Heeeyyyy!!!! NIETS! Weet je hoe dat komt, Nitrollo? Die lenen helemaal geen geld uit aan de staat.

   Kijken we even of het waar is dat DNB deel uitmaakt van de ECB. Wikipedia zegt:

   In 1999 werd de DNB onderdeel van het Europees Stelsel van Centrale Banken. De Nederlandsche Bank (DNB) is door de wijziging van de Bankwet in 1998 formeel bestuurlijk geheel onafhankelijk geworden van de Staat. De Staat is nog wel enige aandeelhouder. Deze wijziging was noodzakelijk opdat DNB toe kon treden tot het Europees Stelsel van Centrale Banken. Feitelijk betekent het de volledige overdracht aan de Europese Centrale Bank, waardoor Nederland niet zelf meer de gelduitgifte kan regelen.

   dus tog!

   Staan trouwens wel meer leuke dingetjes op die Wiki, zoals deze:

   Artikel 104 van het Verdrag van Maastricht uit 1992 bepaalt daarnaast ondubbelzinnig: "De centrale bank is in het geheel niet gehouden om de regering van krediet te voorzien, de centrale bank kan niet gedwongen worden zulk een krediet te verschaffen"..... De Nederlandse regering kan nu alleen aan geld komen door dit te lenen van particuliere banken

   Kijken we voor de dubbelcheck nog even op de saait van DNB zelf, waar hun taken misschien wel samengevat staan. Kijken of ze geld uitlenen. Ik zie daar staan:

   * Financiële stabiliteit
   * Monetair beleid
   * Betalingsverkeer
   * Toezicht
   * Economisch Advies
   * Onderzoek
   * Statistiek

   Alweer geen geld uitlenen. Je beweringen waren dus allemaal onjuist. Gelul. Maar dat vind jij natuurlijk onbelangrijke details waar ik me op richt.

   Verwijderen
  4. Dat klopt Swapidodo idioten onderschatten vaak hun tegenstander. Het vervelende voor jou is dat ik geen van julliie als tegenstander zie!!

   Een dergelijke simplistische manier van denken is meer iets voor jullie soort. Vervolgens handelen jullie daar dienovereenkomstig naar.   Verwijderen
  5. Maar Nitrollo, al je stellingen waren onjuist. Wellicht volgende keer wat minder stellig?

   Verwijderen
  6. Dergelijks kan je alleen niet feitelijk aantonen. Zoals te doen gebruikelijk natuurlijk.

   Want een zinnetje geschreven door jou voor waarheid aannemen! Daar hebben wij wat jou betreft op dit blog wat slechte ervaringen mee.

   Ken je die mop van Jeroentje die wegging van dit blog............???? ;-)

   Verwijderen
  7. Nouja, dat toonde ik dus net vrij uitgebreid aan, maar toen had je je vingers in je oren en riep "blah, blah, blah". Even teruglezen dus!

   Verwijderen
  8. Om even terug te komen op onze dubbelzijdige Niekje. Het toont alleen maar aan dat Niekje weet hoe google werkt. En voor iemand die veel en graag verteld dat het hier niet wil zijn, komt het toch terug op vrij irritante wijze.

   Verwijderen
 9. Kwam nog een ander feitje tegen, eerder een gerucht.

  https://plus.google.com/109017032713522433405/posts/HrzYG74GhNi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus het gerucht is dat Micha's vader tevens zijn opa is en zijn moeder zijn zus. Dat verklaard wel die inteelt kop van hem en het feit dat zijn bedrading kaputt is.

   Verwijderen
  2. Je woorden verklaren alleen dat er bij jou iets ernstig fout gaat als er logica aan te pas moet komen.

   Verwijderen
  3. @swap
   Zijn ouders trouwden vijf maanden voor zijn geboorte. Hij kent z'n familie natuurlijk het beste, maar er zijn andere conclusies uit dat gegeven mogelijk.

   Verwijderen
  4. Oei, een moetje..... daar ga je al.

   Verwijderen
  5. Ik herinner me een Suske en Wiske-album met een shotgun wedding op de voorkant. Lambiek met de shotgun en Sidonia als bruid. Wie de gelukkige wederpartij was is me nu even 'ontschoten'.

   Verwijderen
  6. De briesende bruid ik heb het ook gelezen, lang geleden.

   Verwijderen
  7. Oh ja! De Briesende Bruid, met een of andere popzanger als bruidegom. Lang geleden inderdaad. Ik lees nog altijd vrij veel strips, maar S&W dat is wel een 'war einmal'.

   Verwijderen
  8. Dat artikel over opa Kat is, voor Micha-volgers, het meest opmerkelijke stuk ooit op KLOL verschenen.
   Als het waar is wat Kat daarin schrijft (de kans daarop lijkt me overigens bijzonder klein) is Micha geen jood, zelfs geen vaderjood (opa Kat was niet-joods). Freudianen zullen de fantasie over de grootvader als vader misschien interpreteren als een onbewuste zelfontjoodsing, een afstand nemen van zijn (half) joodse identiteit. Ik geloof niet in zulke interpretaties, maar denk wel dat gaskamerontkenner Micha zich graag van die identiteit zou ontdoen.

   Verwijderen
  9. Willems vrouw was joods. Zijn schoonouders en een van zijn zwagers kwamen om in Auschwitz. Willems kinderen waren naar nazi-criteria dus halfjoods en naar orthodoxe opvatting joods. Wat Micha daarvan brouwt moet hij weten, maar hij had een joodse grootmoeder. Hij creeert graag feiten, maar of hij ze net zo makkelijk wegpoetst weet ik zo net niet. Maar misschien gaat het er inderdaad om dat hij het grootmoederschap van zijn grootmoeder wil ontkennen.

   Verwijderen
  10. @mezelf hierboven
   Willem = Willem Kat, de zenuwarts/psychiater.

   Verwijderen
 10. Weet je wat nou zo mooi is Jeroentje. Jij bepaald helemaal nergens hoe iets moet! Je bent niet eens instaat om je eigen woorden waarde te geven door gevolg te geven aan je o zo zwaar wegende morele standpunten t.à.v. Eerder gevoerde discussies hier.

  De alwetende grote ODOL van OTO denkt met zijn grote mond anderen de les te kunnen lezen. En dat vanwege het simpele feit dat hij het eigen ego dagelijks hier komt oppoetsen, samen met de 4 andere vreemde vogels die hem altijd en ongeneerd gelijk geven. Ik blijf er toch in geloven dat op dit blog sprake is van 1 respondent met DIS.

  Altijd heerlijk om op vrijdag met jullie soort nog even de plottersweek door te nemen. Daarbij is fijn om te constateren dat jullie helemaal, en dan ook aan helemaal niets een nuttige bijdrage leveren.
  Een hele week aan nietszeggende domme commentaren voorbij zien komen. Dinsdag is qua reactie patronen een kopie maandag. Woensdag van dinsdag and so on!

  Dan ben je zo blij met jezelf, er komt alleen geen verstandigwoord uit! en dat is dan weer de tragiek van sommige levens.
  En dan nu ook nog de herkeuring van wajongers waardoor zeker de helft aan respondenten hier weer aan de bak moet. De crisis slaat ook hier toe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uw ethiek is wel erg ver te zoeken! U zelf bent een andere mening toegedaan.
   Kip of het ei. Appel of peer.
   Alu-hoedjes of fluoride vergiftiging, al zal een alu-hoedje last hebben van een aluminium vergiftiging...
   De ethiek is ver te zoeken wanneer je telkens weer de argumenten van een ander overschreeuwd met je eigen argumenten, en dat telkens weer! Wanneer gaat u al uw kennis samensmeden tot één werkende wijsheid? U kunt beter u tijd aan uzelf spenderen namelijk om een manier te vinden waarop u echt een echt goed mens kan zijn... Nu laat u iets slap's zien welke, na mijn idee, jarenlang gekweekt is door de alternatieve media, namelijk een valse zogenaamde reactionaire houding die gevoed is met zogenaamde feiten en realiteiten, terwijl de realiteit in al die zogenaamde feiten intussen echt ver te zoeken blijkt te zijn... en u heeft dat helemaal niet door!
   Het doet u niets wanneer een jong-volwassenen met een heel leven voor zich zichzelf beneemt van het leven? Dat deed hij na mijn idee omdat de beeldvorming die heerste bij zijn medeleerlingen eentje is 'zoals die hoort'...! Kids weten niet beter, die moeten het van volwassenen hebben, en met mensen zoals u wordt het zekers een hele duistere toekomst, welk een voorbeeld bent u met de teksten zoals u die uitslaat naar kinderen toe? Nooit bij stilgestaan zeker?

   Hoe dan ook, uw ethiek is ver te zoeken, u heeft nog een lange zware weg te bewandelen voordat u het echt in u heeft om iemand anders te veroordelen. Terwijl u al flink aan het veroordelen bent lukt het u al niet om te oordelen..., en oordelen is nodig om onderscheidt te maken!
   Ziet u waar het verkeerd gaat bij u?

   Verwijderen
  2. Het enige wat je hebt is een arrogante toonzetting. Welke "morele" punten ik zou hebben is verder volkomen onduidelijk, zoiets roep je in het algemeen zonder het ergens te demonstreren. Overigens las ik je net heel duidelijk te les. Het klopte namelijk niet wat je stelde over de DNB, je toonde aan geen flauw benul te hebben waar het wel over gaat. Je bewees dat je een ongelijkwaardige gesprekspartner bent op het onderwerp, die alleen al daarom een toontje lager zou moeten zingen.

   Je hebt geen argumenten meer over en gaat nu weer zitten poseren, toneelstukjes opvoeren en negatieve kwalificaties uitdelen, maar het laat alleen maar zien dat je niet alleen dom, maar ook onsportief en rancuneus bent. Je lulde uit je nek. Kan je dat niet gewoon toegeven?

   Verwijderen
  3. @Mensenwerk

   Wat rook jij? Ik wil dat ook!

   Verwijderen
  4. Argumenten in overvloed Jeroentje.
   Maar dat zou betekenen dat ik tijd aan jou onbenullige kijk op het leven moet spenderen.
   En zoals ik al eerder heb aangegeven ben je dat geenszins waard!

   Niet zolang je niet instaat kan worden geacht gevolg te geven aan je eigen zwaar wegende morele oordeel!
   Daarbij is het vrijdagmiddag. Vrouw komt net binnen wandelen en dus tijd voor een flesje vino.
   Kwam alleen maar langs om je vertellen dat je geen idee hebt waar je over praat. En mocht je dat wel hebben dan heb je het nog niet vanwege het gegeven dat je een leugenachtig marginaal figuurtje bent.
   Geniet van weekend :-))))

   Verwijderen
  5. Argumenten in overvloed Jeroentje.

   Zijn je argumenten geheim? LOL. Ga maar lekker wijn drinken joh. Je maakt er een potje van.

   Verwijderen
  6. Voor iemand die zichzelf zo geweldig vindt is het triest om te lezen dat het op arrogante wijze vervuld van zichzelf het nodig vindt om anderen de les te lezen.
   En dan bedoel ik het vage figuur Niekje/Lieke dat liegt als het gedrukt staat. En niet te beroerd is iemand aan te vallen over een naam. Over antisemitisme gesproken dan.

   De vrouw die binnenkomt, een geweldige baan, collega´s die het steunen en een kind. Lijkt me eerder als je zo´n partner hebt die zo vervuld is van zichzelf dat ofwel de scheiding binnenkort nader is, of wel iemand die geen eigenwaarde heeft. Ofwel we hebben nog een 3e mogelijkheid: het is een stumper die ergens in een hoekje van de kamer zit, een lullig baantje heeft en elke dag nodig heeft om te besluiten of het vandaag dan wel man is of vrouw.

   Verwijderen
  7. 'ij bepaald helemaal nergens hoe iets moet!'

   Stam plus t. Is kennelijk weer eens te moeilijk voor complotters.

   Verwijderen
 11. Morgenvroeg de Telegraag kopen, volkoren brood met rauw vlees, koffie en lekker lezen. Hoop niet dat ie weer uitverkocht is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mensenwerk28 juni 2013 16:17


  Heilige koe uit India.

  Wat Jeroen zegt en kan je daar ook een distilaat van stoken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jeroen en Swap I. Chou (Toevallig familie van Siwapsisi?)

   Jullie junks!
   Weet je, eeuwig en eindeloos blijven discussiëren,... vertel me eens eerlijk, hoever heeft de discussie jullie verder gebracht in het begrip naar/voor type's/reageerders zoals Niccolo of de alternatieve media in het algemeen?
   Na mijn idee heeft een heleboel negatieve energie de overhand gehand in alles wat besproken werd, en of dat nu echt interessant was.
   Wie is die Nicollo trouwens, is het Martijn zelf die aan het oefenen is?

   Verwijderen
  2. Ehh.. want? Het is mijn bedoeling om meer begrip te krijgen van de doelgroep via Nisnollo? Daar heb ik weer andere heuristische instrumenten en technologieën voor (ik noem een gekkietracker) en ik heb weinig tot geen interesse in de persoon nisnollo. Daar hebben we in dit land al GGZ instellingen voor.

   Verwijderen
  3. @ mensenwerk. Siwapsisi ofwel cevapcici is een gerecht dat uit Kroatië komt. Ben je daarmee in de war of loopt er in de krochten iemand rond met zo´n nick.

   Verwijderen
  4. Waar heeft u het over?
   Het ontbreken aan humor zou kunnen duiden op een te serieus persoon. Iemand misschien die het e.e.a. graag naar d'r hand wilt zetten.
   Het gebruik van het woord 'krochten' laat de duistere zijde van het nadenken zien, en die is best wel duister, hoor!

   En wat betreft die Siwapsisi, ik ken het gerecht, dus ik kunt niet echt zeggen dat ik in de war ben... Bent u in de war misschien? Zag u het woord-grapje niet?

   Verwijderen
  5. @ Mensenwerk, daarom vroeg ik het maar voor alle zekerheid. Hoewel men tegenwoordig allerlei nicks heeft is het niet zo vreemd om er vanuit te gaan dat het ook serieus kan zijn. Cevapcici behoort tot mijn favorieten.

   Verwijderen
 13. @Niekje

  nou ik ben namelijk wel een fervent tegenstander van de klinkklare onzin die je bijéén hebt gesprokkeld op vage internet sites die meestal onderhouden wordt door mensen die van het onderwerp geen kaas hebben gegeten maar wel de narcistische inslag bezitten om maar claimen dat wel te hebben. ongeïnspireerde, gedesinformeerde, gedesillusioneerde mafketels die te lui zijn om hun *onderzoek* te onderbouwen. Nou, dan je voor mijn een minne minkukel. Zo dat lucht op nu mag jij met je denkbeeldige vrouwtjes aka opblaaspop aan dat pak wijn wat je uit het Euroshopper assortiment hebt gescoord opzuipen en / of ergens huilie huilie doen omdat je wederom afgaat als een gieter. Goedenavond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk wil hij dat ik uit die linkjes ga proberen te destilleren wat hij wil zeggen. Lijkt me niet. Hij wil dat je daar op ingaat, zonder ook maar een moment in te gaan op tegenargumenten. Hoezo "baiting"?

   Nitrollo moet gewoon zijn argumenten zelf even samenvatten en inhoudelijk verdedigen, op z'n minst aangeven wat hij precies met welk linkje wil zeggen; hoe dat bijvoorbeeld weerlegt wat ik inbracht tegen zijn verhaal. Hij kan in tweede instantie met zijn waanlinkjes aan komen zetten, maar dan moet hij ook even aangeven welke passages hij daarin relevant vindt. Dan heb je een betekenisvolle dialoog.

   Maar die gaat hij helemaal niet aan en als je wel netjes je argumenten op een rijtje zet, gaat hij je meteen uitschelden en proberen de "upper hand" in de discussie te krijgen met persoonlijke aanvallen en opmerkingen die inhoudelijk niet eens een beetje te maken hebben met de discussie..

   Dus wat ik via Nisnollo over complottertjes leer, is dat het eigenlijk onmogelijk is om zelfs maar de basaalste argumenten met ze uit te wisselen en dat ze gemotiveerd worden door haat, agressie, rancune, kleingeestigheid en frustratie. Ik heb het zout gegeten tijdens mijn discussies met Wilders gekkies, maar nooit zo zout. Dat constateer ik al een tijdje, vandaar dat ik het meer ben gaan definieren in termen van een ordeprobleem en uiteindelijk zelfs een veiligheidsrisico. Dat is een glijdende schaal.

   Verwijderen
  2. @ Jeroen met het laatste moet ik je gelijk geven. In de discussie met de Wilders aanhangers ging het gewoon om 2 dingen: iedereen die het niet met hun eens was, was een linksmensch. En daarbij dat alles wat links en moslim was maar moest optieven.

   Maar die lui die langskomen om de alternatieve media op te hemelen is duidelijk heel wat meer mis. Of ze zijn antisemiet of ze lullen zo uit hun nek dat er geen touw aan vast te knopen is. Mocht je wat argumenten hebben dan komt het groene boekje tevoorschijn. Dit is meer dan een glijdende schaal dit is gewoon het niveau stalken.

   Verwijderen
 14. @Jeroen

  dat heet een zwaktebod. Niets meer, niets minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @swap
  Kan niet wachten op de Telegraag van morgenvroeg, klopt mijn leven nog? Overigens delen wij ons leven met slechts 1 mooi hondje, de rest heb je aardig in de smiezen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahaha, daar hebben we kudje Vergeer door de bocht:

  Bedankt voor je reactie. Heb die site van Barracudanis nog eens bezocht en blijkbaar had ik mij voor niks zorgen gemaakt. Allemaal basisschool-reacties, in de trant van “wat je zegt, dat ben je zelluf..”. Ik ken die trollen al jaren en zij gaan nooit in op de inhoud. Ze kijken wel uit, moeten ze zèlf na gaan denken

  Valt volgens mij wel mee. Maar dat zal Andre wel even niet uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afvoeren en platspuiten die gast. Is verder toch niks meer mee te beginnen.

   Verwijderen
 17. Andre Vergeer, Micha Kat, Wim Dankbaar,Arend Zeevat........
  Ach ach, mensen..! Piet Bambergen leeft nog steeds!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens heb ik geen hersenbloeding gehad maar een CVA, een wezenlijk verschil, en gaat het uitstekend met me…

   Pcies. Daar ga je helemaal niet van kwijlen. Hoe kom je erbij?

   Verwijderen
  2. Vergeer zou zijn huidige status als " smerig stuk onbenul" eens wat moeten bestrijden. Kan deze fantast ook al niet!

   Verwijderen
  3. "Ik ken die trollen al jaren en zij gaan nooit in op de inhoud. Ze kijken wel uit, moeten ze zèlf na gaan denken…"


   Nou Andre kom eens bij mij op de koffie, zowel ik als een paar bekenden willen je graag aanbieden inhoudelijk op jouw wanen in te gaan.

   Verwijderen