vrijdag 7 juni 2013

Professoren

Bij Argos TV (VPRO) loopt een serie over Medialogica, oftewel het verschil tussen werkelijkheid en beeld. Over hoe politici, journalisten en beleidsmakers soms hopeloos verstrikt raken in de 'donkere krochten van de mediawerkelijkheid'.

Een van de uitzendingen werd in zijn geheel gewijd aan de zaak Vaatstra, waar de (begrijpelijke) stemmingmakerij rond het plaatselijke asielcentrum de media en het opsporingsbeleid beïnvloedde. Ook de vele misverstanden en uitglijers die de journalistiek op het verkeerde been zetten, zoals het verhaal dat de gezochte Ali in Noorwegen zou zitten, kwamen ruimschoots aan bod.

Niet in de uitzending zaten de zelfbenoemde Vaatstra-professoren Wim Dankbaar en André Vergeer. En wat waren ze weer boos. Stampvoetend zaten ze voor de buis. Hoe kreeg samenstelster Judith Konijn het in haar hoofd om niet de 'complotters' (zo noemt Vergeer zich tegenwoordig al) aan het woord te laten! Vergeer bleek wel te zijn geïnterviewd bij de voorbereidingen, maar kennelijk niet voor de camera.

En dus schreef hij maar weer eens een veel te lange open brief aan Konijn, die aardig illustreerde waar de uitzending over ging: het verschil tussen werkelijkheid en perceptie. Complotters die enkel maar één richting uit kunnen denken, daarop hun 'feiten' selecteren, niks willen dubbelchecken, en zaken die even niet uitkomen op allerlei manieren handig wegredeneren.

Als hun 'Ali' was gepakt en via DNA aan Marianne was gekoppeld, had Vergeer natuurlijk geen verdere vragen gesteld. Maar het DNA van boer Jasper moet wel vervalst zijn, simpelweg omdat André zijn gelijk wil halen. En natuurlijk deugden ongeveer alle geïnterviewden niet, omdat het geldwolven waren die boekjes hadden geschreven, dan wel gewoon niet de (lees: Vergeers) waarheid spraken, dan wel geen goed onderzoek hadden gedaan.

Het stukje bij Boublog toonde weer eens goed aan wie zich hier nog druk over maken: Dankbaar en Vergeer reageerden hoofdzakelijk op zichzelf, een enkele malloot die maar blijft geloven in een satanisch offerritueel daargelaten. Het is maar goed dat Judith deze twee clowns niet in de uitzending heeft gehaald. Dat zou te veel eer zijn geweest.

25 opmerkingen:

 1. "Het is maar goed dat Judith deze twee clowns niet in de uitzending heeft gehaald. Dat zou te veel eer zijn geweest."


  Ben ik niet met je eens... Ik had graag Andre met zijn domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica de mond gesnoerd, en plein publique.


  Deze mensen kunnen maar op 1 manier gestopt worden en dat is werkelijke confrontatie met hun eigen achterlijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gekkie Dankbaar heeft de roze plofkap van GS al een keer onder zn neus gehad, maar hij dook weg als een rat in de nacht.

   Triest zielig ventje ...

   https://www.youtube.com/watch?v=rf70cco9MVc   Verwijderen
  2. Bewuste filmpje http://youtu.be/_AozXbCSCmI

   Verwijderen
 2. Die overschatting van de eigen relevantie is echt opmerkelijk te noemen. Complotters doen er niet toe los van het feit dat ze veel persoonlijke en maatschappelijke schade aanrichten, zijn nog nooit op een waarheid gestuit en de zaak Vaatstra ligt al helemaal achter ons. Misschien mag Andre een keer aan het woord als Argos een uitzending over agressieve meutes, stalking of querulanten doet.

  Maar los van zo'n onverbeterlijke Vergeer ben ik eigenlijk wel positief over de complottertjes de afgelopen tijd:

  * Martijn Alberda heeft een nette saait en schrijft tamme, talentloze stukjes waar hij geen mensen voor hoefde te stalken, bedreigen of belasteren. Excuses aan mijn zoontje zullen er niet inzitten, maar ik ben zo wel tevreden - check
  * Er waren precies twee incoherente reacties op een KLOL stukje dat Micha aan de zaak Anass wijdde -check.
  * Ben vd Brink's rol lijkt volledig uitgespeeld te zijn, ook in de ogen van complottertjes -check
  * Ondanks het mismaakte gereutel van Andre ligt de zaak Vaatstra ver achter ons -check
  * Er waren de afgelopen paar weken opmerkelijk weinig stukjes en reaguursels die van jodenhaat, vrouwenhaat of homohaat getuigden -check
  * Demmink is met pensioen, waardoor die hele zaak irrelevant is geworden. Dat drong nog niet helemaal door tot de complottertjes, maar de angel is er natuurlijk al lang en breed uit. Een gepensioneerde rijksambtenaar spreekt toch minder tot de verbeelding dan de SG van justitie-check

  Wat ze allemaal over Bilderberg, de NSA, de ascensie, occultisme, ufo's en aliens schrijven vind ik an sich geen probleem, maar juist leuk. Niks mooier dan met een goeie pot bier erbij eens uitzoeken hoe het nou precies zat met de nazi ufo's enzow (HAUNEBAU!) Het gaat mis als ze denken dat hun "activisme" enige toegevoegde waarde heeft en gaan denken dat ze politieagent of journalist zijn, of allebei tegelijk in het geval van Vergeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeer lijkt met zijn koppie vast te zitten in het verhaal over die asielzoekers en de "leugens" van Spencer. Wat hij maar niet lijkt te begrijpen, is dat het niet uitmaakt of ze al dan niet logen, want ze hadden niets te maken met de zaak. Zulk soort "leugens" en inconsistenties wegen nooit op tegen DNA bewijs, een volledige bekentenis en een definitieve veroordeling. Klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al in1981 keek het halve volk naar complottertjes. Het verschil met nu is, dat ze via blogs eenmaal in handen van idioten, steeds gekker gaan doen. Kwestie van kijkcijfers, voordat het echt los gaat. .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtig filmpje, @geen. Vooral ook dat dubbelloops jachtgeweer naast zijn stoel :-)

   Verwijderen
  2. Fantastisch dit! Prachtige televisie was dit!

   *zich ou(t)D voelt....*

   Verwijderen
  3. @ Swappie,

   Ken je reaguurder [RIP] "Indian Scout" van KLOL / alhier ?

   Heeft Barra ook Showroomachtige docu van gelinkt long-way-back, kan m zo snel niet vinden. Mooie vent/figuur met heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele rare postings.

   Verwijderen
  4. Nope, jammer dat je het niet kan vinden.

   Verwijderen
 5. Niburu staat klaar - De tijd van onthullingen is NU
  http://niburu.nl/binnenland/4945-niburu-staat-klaar-de-tijd-van-onthullingen-is-nu

  Humor van de bovenste plank dit. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ja ja ja

   Daarnaast heeft u de mogelijkheid te doneren via een bankoverschrijving.
   4396364 - Stichting Niburu
   IBAN: NL37INGB0004396364
   BIC: INGBNL2

   Verwijderen
  2. Deze stemmingmaker komt pas boven de £100000.- in aksie. Maar dan heb je ook wat. Extra inkomstenzijn natuurlijk nooit weg, alhoewel.

   Verwijderen
  3. http://www.youtube.com/watch?v=2sTy4rVl7SE


   Verwijderen
 6. Oh please, bij KLOL verandert de Fyra in een 'pedotrein'. Zonder enige aanleiding wordt Demmink weer uit de kast gehaald. Zoveel fantasie hebben de scenaristen van de Donald Duck nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar de Donald Duck is vet leuk om te lezen, Micha zijn raaskallen is uber-irritant!

   Verwijderen
  2. Met dat laatste artikel trigger je de hele digitale leeswereld. Bevat namelijk een aantal internationaal begrepen toverwoordjes in de koptekst. Met de groeten uit Nederland gvd! Ook namens Paul de Leeuw !

   Verwijderen
  3. @geen

   Ik volg je effe niet... ?

   Verwijderen
  4. @swap
   Nu begrijp je mij wel denk ik. En niet gaan sloan pa, waarschijnlijk hebben ze geeneens een uitkering, en hebben ze een a'sociale geldschieter. Overigens is het sturen van valse facturen ook geen persvrije activiteit, evenals dat laatste criminele schrijfwerk op KLOL.

   Verwijderen
 7. KLOL weet niet wat ze afroept hiermee. Fyra gaat gewoon rijden zonder problemen. De onbekwame journalistiek voelt zich nu eenmaal thuis bij alles wat niet spoort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och hemeltje... wat een trieste ellende... http://www.klokkenluideronline.is/artikel/23831/fyra-dossier-ruikt-naar-pedo-chantage#comments


   Hoe kan een mens zichzelf zo op straat vertonen... Ik kan er niet bij... Echt niet... Waarheidsvinding, complotten ontmaskeren allemaal prima maar dit is intriest.

   Verwijderen
 8. kLOL is een enorm trieste site voor mensen die het leven niet aankunnen maar wel het handje ophouden. En dan niet eens dank.u.wel. zeggen. Zoveel aalmoes is niet nodig, maar helaas we hebben gekozen voor sociaal democratie, dus ook maatschappelijkongewensten mogen hun hand op houden in het kader van hun 'mening'.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De mods bij KLOL zitten te slapen (of zijn te dronken of bezig met Bilderberg of wat):

  Palm99
  7 juni, 2013 at 19:55


  Micha chantage is niet eens nodig. Alle grote aanbestedingen lopen financieel uit de hand, denk maar aan de Betuwelijn, de Deltawerken, de nieuwe straaljagers.

  Of hierbij sprake zou zijn van chantage, corruptie zou kunnen maar wil ik graag wel wat meer details zien. Nu lijk je alle elementen in de Demmink sfeer te gooien.

  Zie het maar zo, wel politiek systeem ook aan de macht is, elk systeem lijkt corrupt, heeft een dubbele agenda en neukt er op los op kosten van de belastingbetaler.

  Hoeveel websites er ook in de lucht hangen daar helpt geen lieve moer aan. Alleen machtswisselingen al, of niet met geweld brengen daadwerkelijke veranderingen.

  Klinkt vreselijk lullig maar wij, het klootjesvolk zullen nimmer
  een steek verder komen zolang wij de strijd tussen de chips en de alcohol vanuit internet voeren.

  Vrees dan ook dat je deze site ooit wel aan de Telegraaf zal verkopen voor een paar duizend euro. Wat antwoorden betreft lijk je dan ook niet af te wijken van al die andere arrogante journalisten.

  Terwijl jij je (terecht) vaak druk maakt over bijvoorbeeld de advocatuur of persvoorlichters die vaak niet antwoorden, doe jij het toch op gelijke wijze.

  Geloof dus niet zo in jouw goede bedoelingen. Heeft dan ook een luchtje. Ach de BVD heeft vroeger ook de CPN sterk gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @duttycat
  Toch heel positief dat heel veel handhavers actief zijn op het web? CPN is inmiddels voltooid verleden tijd, dat ter info. Obama onderstreepte dit vandaag nogmaals .

  BeantwoordenVerwijderen