zaterdag 1 juni 2013

Alupy

De Landelijke Demonstratie op het Lange Voorhout zaterdagmiddag moest het grootste protest ever worden, een Nederlandse variant van Blockupy, maar dankzij de sociale media werd al gauw duidelijk dat het evenement op een totale deceptie was uitgelopen, met nog geen honderd man op het Haagse grind. 'Nou ik was aanwezig. Maar met zo weinig animo is het niet echt serieus te nemen. Hetgeen valt te verwijten aan de slordige en late organisatie'.

Zeg dat wel. Wie denkt Nederlanders op de been te krijgen met een paar al te makkelijke stellingen op Facebook of het web over bezuinigingen, zonder daarbij vakbeweging en andere belangengroepen te betrekken, moet niet raar opkijken dat er geen hond komt opdagen. En een video op tekst en muziek van Kamervragen van Lange Frans ('Volkert van der G. opgebekt door de M.E. Niet alleen maar schizofreen en gehersenspoeld') wekt al helemaal verkeerde verwachtingen. Zeker bij aluhoedjes, die weer eens een uitgelezen kans zagen voor de verkondiging van het evangelie: 'Ook kwam er nog een andere groep bij met totaal andere standpunten, die op mij nogal een zweverige indruk maakten. Daardoor haken velen af.'

Oftewel: Blockupy Nederland op voorhand kapot gecomplotterd. Onder het motto 'Nazi Nederland, Burnout Binnenhof' dreigden inderdaad flink wat gekkies uit Den Haag CS te rollen. Micha Kat drong zich deze week nog aan de organisatoren op in zijn gedroomde rol van de Nederlandse Beppe Grillo. 'Oh nee, niet de spugende biljartbal', moet een deel van het potentiële verzet gedacht hebben. Wel lukte het Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten van AmsterdamPost het podium te beklimmen, om zijn nood te klagen over het feit dat hij sinds de invoering van de euro geen tandarts meer heeft gezien. Lekker relevant weer, Frik!

Het is niet de eerste keer dat een volksopstand wordt verprutst door complotters en andere excentriekelingen. Tijdens Volksopstand 2008 wist GroenLinks niet hoe snel ze haar kraam moest afbreken nadat ze waren aangesproken door mensen die zich ernstige zorgen maken over chemtrails en nulpuntsenergie. Dat was eens en nooit meer.

Dat het anders kan, bewezen een week geleden de demonstraties tegen de multinational Monsanto, die alleen al in Nederland duizenden mensen op de been bracht. Die vreesden dat de voedselketen in gevaar zou komen met de bestrijdingsmiddelen en de genetisch gemanipuleerde gewassen van de multinational. Gisteren al ging het bedrijf door de knieën.

100 opmerkingen:

 1. En bij Frik staat onder zijn pagina een oproep om te doneren. Zal vast zijn voor de tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die donatieknop is wel populair tegenwoordig :-)

   Verwijderen
  2. :)Kun je wel stellen, ze pissen op de msn. Maar intussen dromen van veel geld en dezelfde status. Vandaar de donatieknop.

   Verwijderen
  3. @Dorothy Parker

   Je bent er weer lustig op los aan het fantaseren.
   Waar blijkt volgens jou uit dat men droomt van wat jij aangeeft? Zijn de donatieknoppen het enige bewijs wat kunt leveren welke jou woorden tot waarheid moeten maken?

   Je bent het toonbeeld van een persoon met een verschraalde fantasie.
   Een hoop blah blah. Een hoop vermoedens. Maar nergens kan jij worden betrapt op het overleggen van zoiets als feiten.

   Dat jullie hier elkander constant en feite loos naar de mond praten doet wat licht sektarisch aan. Het grappige is dat zulks jullie als groepje volledig ontgaat.

   De complot gemeenschap groeit met de dag, en in het kwadraat. Daar 2 extremen uit destilleren (Kat en Vrijland) maakt nog niet dat men feitelijk het ongelijk kan aantonen van de zogenaamde Complotten.
   Allen hier zijn extreem onwetend en kunnen blijkbaar alleen zwart/wit denken.

   Zou zeggen vooral doorgaan. Jij en anderen zijn een mooi voorbeeld het al decennia falende onderwijssysteem. :-)

   Verwijderen
  4. Het is simpel mijn beste. De smeekbede van de alto´s om geld is gelijk als de collecte in de kerk. Dus is het geld voor onderwijs in jouw geval goed besteed?

   Verwijderen
  5. @Dorothy Parker

   Jij veranderd de kaders om je eigen woorden gestalte te geven.
   Eerst was er sprake van een donatieknop. Welke nu zijn verworden tot smeekbedes. En dit alles zonder dat jij je eigen woorden feitelijk onderbouwd.

   Verwijderen
  6. @Nilolo
   Als iemand de juridische en technische valkuilen bij dergelijke geldophaalsystem aan de laars lapt, zegt dat iets over de intentie. 8 eurocentjes per sms, bij een volume van niks nakka nada. Dus zie het als goedbedoelde waarschuwing m.b.t. het afbreukrisico. Boetes zijn trouwens torenhoog bij misbruik.

   Verwijderen
  7. @Geen

   Als het juridisch zo helder is dan niet hier huilebalken maar aangifte doen.
   Je hebt zoals gewoonlijk wat betreft de feiten weer eens geen poot om op te staan.

   Verwijderen
  8. @Niwillo
   Vele wegen leiden naar Rome beweer en onderwijs jij? Terwijl het ALLE wegen....is. Behoorlijk achterlijk, en ook nog een groot nuanceverschil. Heroverweeg jouw sheeple theorie ook maar eens, bedenk zelf , dat jij jezelf daarmee als asociaal in de hoek zet. Of is dat juist de bedoeling? En kap eens met dat visserslatijn, Wiki de Vicking bestaat ook niet.

   Verwijderen
  9. @Geen

   Geestelijke arremoede! Kan niet veel anders maken betreffende jou gebazel.
   Een nutteloze querelerant.
   Er zijn qua reaguurders hier hooguit 5 a 6 personen actief, die elkaar alleen maar naar de mond praten zonder enige vorm van discussie.
   Dat jullie jezelf in deze mate serieus nemen is zeer vermakelijk. Alleen Jeroen doet soms interessante uitspraken. Deze worden echter teniet gedaan door zijn narcistische kijk op het geheel. Daarbij is al geconstateerd dat velen hier inhoudelijk niets zeggen, en nog veel minder feitelijk aan kunnen tonen, wat nogal tragikomisch aandoet.

   Verwijderen
  10. @Nivollo

   Eigenlijk ben jij een omgeschoolde postbode met een minderwaardigheidscomplex met de omvang van de Tafelberg.
   OF NIET DAN?

   Verwijderen
  11. @Geen

   En zulks maak jij op uit???????

   Niet alles zo hoog opnemen wat ik tegen jou zeg. Door al je inhoudelijk nutteloze bijdragen op dit blog kan je mij niet kwalijk nemen dat ik jou woorden in zijn geheel niet serieus neem. Ervaar je aanwezigheid hier als vermakelijk. Dat wordt veroorzaakt door de nietszeggende argumenten welke jij in een stuip lijk op te hoesten.

   Verwijderen
  12. Mijn putter heeft wat kuren dus vandaar ik wat laat ben om even op de ´hoogdravende´bijdrage van dingbat te antwoorden.

   Onderbouw het met feiten: je hoeft maar naar Frik, Kat of Vrijland hun bagger te surfen of de oproepen om donaties staan daar voor je neus. Vrijland en Kat gaan zover om via ofwel een claim (die nooit en te nimmer bewaarheid zal worden) ofwel om pedo´s of over de rug van een kind dat dood is. De donatieknop is de elektronische collecteschaal geworden, die voorbij gaat als je een bezoekje brengt aan de belendende percelen.
   Om nog maar even met het argument te komen dat Kat zijn claim oplichterij is, is omdat hij zijn eigen carrière om zeep heeft geholpen (zie zijn rechtszaken) en daarom bot vangt bij de rechtbank. Dat mag voor een ieder duidelijk zijn die zich verdiept in de zaak voordat hij geld stort in de ijdele hoop het ooit met winst terug te krijgen.

   Overigens met mijn fantasie is niets mis hoor, ik betwijfel ten zeerste of ik ooit naar jouw level wil afdalen.

   Verwijderen
  13. @Dororthy Parker

   Gezien je laatste alinea ben je moreel al verder afgezakt dan je ooit hebt durven dromen.
   Zonder te weten met wie je maken hebt doe je dergelijke aannames. Niet verstandelijk maar zoals het de vrouwtjes betaamd emotioneel. Mocht blijken dat je een man bent dan vindt ik het helemaal gejengel.

   Verwijderen
  14. @ dingbat. I don´t suffer fools gladly. Ik vind jouw gejengel-als je al een kerel bent- utterly boring. Bovendien bewijs je dat je a male chauvinist pig bent met de laatste opmerking.

   Verwijderen
  15. @Dorothy tip ter overweging(je mot toch wat)
   Zet een blokhaak in jouw avatar, en @Nicomprendo is een stukje vriendelijker. Het zijn de kleine dingen die het doen

   Verwijderen
  16. @ geen. Gisteren is Jean Stapleton overleden, dus dingbat is een kleine verwijzing. En ik vind mijn avatar nou net zo mooi. Ah ja Niekje heeft een blauwtje bij Jeroen gelopen, pijnlijk, maar het leven gaat toch door.

   Verwijderen
  17. Groeide op met de Bunkers. Shit ik besef tevens wat ik tik. Mogen ze van mij morgen herhalen, krijg ik nooit genoeg van.

   Verwijderen
  18. http://youtu.be/1F9vRVyV914 Jeugdsentiment.

   Verwijderen
 2. Het zal mij verbazen als de protesten tegen monsanto en hun terugtrekking iets met elkaar te maken hebben. Al zullen sommige mensen ongetwijfeld denken en zich, denkelijk onterecht, gesterkt voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ha, ha! Die zure Tjerk staat zelfs nog achter de scootmobiels met een verrekijkerT Ome Frik te observeren! Had je wel een telelens, schatteboutje van me? Mijn porum staat ook in vol ornaat op mijn site heur! Kan je zuurlinkse potentiele moordenaar alvast effe studeren op wie de volgende most wezen op het mediapark.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. werd het ook gefilmd, frik?

   Verwijderen
  2. Ik word steeds benieuwder naar die Tjerk. Is dat een ex van je?

   Verwijderen
 4. @Jeroen
  Gaat vast nog wel een bioscoopfilm van komen. Het kán niet anders...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inmiddels snap ik waarom Micha niet op kwam dagen: hij is bang dat als hij ergens verschijnt, dat hij meteen geëxecuteerd wordt door justitie. Althans, hij staat volgens hemzelf op een "hitlist".

  Nouja, hij bedoelt eigenlijk geen "hitlist", eerder een zwarte lijst van geestelijk gestoorde randfiguren die eventueel kunnen zorgen voor ordeverstoringen. Lijkt me ook dat je iemand goed in het snotje houdt die werd veroordeeld wegens opruiing, laster, vernieling en die zijn beroep maakt van haatzaaien onder domme en labiele mensen.

  Hoeft hij trouwens niet na te vragen bij zijn advocaat, want dat strafblad ligt er en legitimeert zijn aanwezigheid als crimineel om in de gaten te houden op zo'n lijst prima. Zo heeft de politie ook lijsten met junks en hooligans liggen. Bovendien kan hij het bestaan van zo'n "zwarte lijst" toch nooit aantonen en is hij "BN'er" genoeg dat agenten zijn pafferige rotkop zonder lijst er ook wel tussenuit gevist zouden hebben.

  Volgens mij begint het langzaam tot dat narcistische koppie van Micha door te dringen hoe hij in feite gezien wordt door niet alleen justitie, maar de hele de samenleving. Een smerig crimineel stuk afval met wiens bullshit je zero tolerance moet hebben. Iemand die je meteen op moet pakken als hij maar verkeerd kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jeroen

   De wens is de vader van de gedachte. Een Gestapo of SS uniform zou jou niet misstaan. Vooral je rare ideeën betreffende Eugenetica en het zonder enig feitelijk bewijs oppakken van mensen lijken mijn uitspraak te ondersteunen.

   Jij Bent wel de laatste die een ander qua randdebieliteit de maat mag nemen.
   Gezien de door jou gedane belofte hier nooit meer terug te keren, de belofte welke je nog week gestalte kon geven mag men toch stellen dat jou woorden inhoudelijk van geen enkele waarde zijn.

   Verwijderen
  2. Wel de linkjes volgen die ik je geef Nisnollo, anders bevestig je het beeld alleen maar dat je inderdaad een tuindebiel bent, zoals ik observeerde. We hebben het hier niet over fascisme of nazisme, maar over sociaaldemocratie naar Zweeds model. De zogenaamde folkhemmet. Mensen als Olof Palme kan je tot die stroming rekenen, dus als je dat tot het nazisme gaat rekenen doe je de werkelijkheid nogal wat geweld aan. De Zweden gingen tot eind zeventiger jaren nog door met de gedwpngen sterilisatie van asociale elementen en die wetgeving verdween (helaas) pas in 2012.

   Dus nee, dat zijn geen rare ideeën. Als je even de Wiki leest over folkhemmet, kan je daaruit afleiden dat deze opvattingen over social engineering en eugenetica eerder the maken hebben met malthusianisme (en in minderer mate Piaget) dan met Hitler. Daarnaast verwees ik naar Sloterdijk's "Regels voor het Mensenpark". Sloterdijk weetjewel. een van de belangrijkste Europese denkers van dit moment.

   Dus nee, dat heeft allemaal niet met gestapo en nazisme te maken, maar heeft in tegenstelling tot jouw domheden en ondoordachte kneejerk reacties als je het woord "eugenetica" hoort een stevige theoretische basis. Terwijl iemand die rare dingen over Joden roept (zoals jijzelf) weer wel wat te maken heeft met nazisme, zonder dat daar een serieuze theoretische basis voor is.

   En mensen met een strafblad van drie meter wegens allerlei soorten van gestoorde ordeverstoringen en bedreigingen kan je wat mij betreft sneller oppakken dan iemand anders. Gebeurt trouwens ook, want daar voorziet de wet gewoon in. Denk hier bijvoorbeeld aan hooligans die zich voor aanvang van een wedstrijd even op het bureau moeten komen melden. Normale burgers verdienen wat dat betreft niet alleen een ineffectieve symptoombestrijding, maar ook preventief beleid. Geldt ook voor complottertjes en al helemaal als ze een strafblad hebben, zoals Micha.

   Waarom je doorgaat over mijn vertrek en terugkeer op barracuda is me niet helemaal duidelijk. Ik zit er niet mee, andere reaguurders liggen er ook niet wakker van en als je wat langer gereaguurd zou hebben, had je geweten dat iemand als papi met de regelmaat van de klok een dramatische exit maakt. Bovendien is weggaan en weer terugkomen helemaal de bom, sinds de terugkeer van Peter Breedveld.

   Dus tja, je bent gewoon een randdebiel, Nisnollo.

   Verwijderen
  3. Toch grappig dat Kat zo makkelijk de NOS overneemt, terwijl hij anders kotst over de schoenen van de reguliere media. Of wacht: Ze zijn in 'totale paniek door de aanstaande totale ineenstorting van de msm' en maken daardoor fouten.
   Dat zal het zijn. Toch fijn als je voor alles wat krom is een verhaal hebt om het recht te praten.

   Overigens zou ik het toch ook niet helemaal met zijn aanhouding eens zijn geweest. Zolang hij niets deed wat tegen de wet was en er geen straatverbod is (inzake WA) had de politie geen enkele reden gehad volgens mij. Hoe maf die vent ook is.

   Verwijderen
  4. Heren, de keuze: of we houden het beschaafd, of ik haal jullie reacties weg. Vooral in bruinhemdenvergelijkingen heb ik niet zoveel trek.

   Verwijderen
  5. Tsja, tenminste niet als je die Sudoku activisten ook maar voor 1 letter serieus neemt.

   Verwijderen
  6. @Deweb

   Overigens zou ik het toch ook niet helemaal met zijn aanhouding eens zijn geweest.

   De context was een overvolle Dam met 25,000 mensen op elkaar gepakt, en een overbelast GSM-netwerk op de koop toe.

   Je moet dan niet denken aan een gek zoals Micha Kat die plotseling 'bom, bom' gaat krijsen, of andere ongein gaat uithalen. Een leuk feestje wordt dan heel snel een slagveld.

   Waar ik me als Kat echter zorgen over zou maken zijn de langdurige consequentie's voor zijn (reislustige) leventje door de plaatsing op een watch-list met een prio-aantekening (foto 2, 'direct verwijderen uit ring 3).

   Kat zal zich nu echt moeten gaan realiseren dat zijn gedrag niet zonder gevolgen is, en dat de maatregelen zich steeds hechter samenpakken. Kat moet het zeker niet manisch hypen, want aantekeningen zoals deze, inclusief zijn inmiddels indrukwekkende strafblad, maakt dat hij straks nog niet eens voor een baantje bij de afvalverwerking terecht kan.

   Kortom, Kat's zelfdestructie is een nieuwe, meer serieuze, fase ingegaan. Helaas.

   Verwijderen
  7. En nee, ik neem het Nicollo niet echt kwalijk dat hij met die vergelijking kwam, grotere denkers dan hij kwamen daarmee aanzetten. Ik snap de kneejerk reactie en de controverse ook. Moet je bijvoorbeeld Habermas eens lezen:


   En wat te denken van Habermas, die nadat hij Sloterdijks lezing onder ogen kreeg “authentiek fascisme” kraaide en zijn leerlingen aan het werk zette om Sloterdijk zwart te maken, zoals in de mentaal gestoorde Bondsrepubliek eerder de schrijvers Botho Strauss, Peter Handke en Martin Walser was overkomen. Deze aanval echter werkte averechts, ook al omdat Sloterdijk, die lange tijd van zijn leven een soort freelance-filosoof is geweest, over grote polemische kwaliteiten beschikt. Mogelijk heeft de rede als een rode lap gediend om Habermas en zijn sekte op stang te jagen, een soort koortsaanval te veroorzaken, de dood spoedig tot gevolg hebbend.


   Wat ik Nicollo kwalijk neem is zijn oneerlijkheid in de discussie, want ik legde hem al uit wat de theoretische grondslag was en dan herhaalt hij die nazi vergelijking toch. Dat doet hij omdat het voeren van een inhoudelijke discussie helemaal niet zijn doel op dit blog is.

   Verwijderen
  8. @Jeroen

   Ondanks je uitgebreide verhandeling lijk jij weer onbekend met het gegeven dat wij allen aan de vooravond staan waarin wij getuige zijn van het ineenstorten van zogenaamde Zweedse model.

   Je zogenaamde academische opstelling zegt zoals te doen gebruikelijk niets over de weerbarstige praktijk van alle dag.
   Dat jij niet gelinkt wil worden aan verrot gedachtengoed is typerend. Zeker gezien je eerdere uitspraken hier en elders.

   Daarbij verwijs ik niet naar ome Adolf maar naar de degene welke onder de noemer WO II in de luwte er vrolijk op los experimenteerde wat betreft eugenetica.

   Je daarbij Verstoppen achter zogenaamde grote denkers zegt meer over jou dan over de filosofie van bijv. Sloterdijk en jou begrip omtrent bepaalde filosofie.

   Je historische kennis is veel te beperkt en te eenzijdig. Dat bevestigen je uitspraken. En je hang om met grote namen te dwepen.

   Dat jij over dusdanig weinig zelfkennis beschikt waardoor je niet begrijpt waarom jou met veel bombarie omgeven vertrek hier, met de innige belofte nooit meer terug te keren, veel zegt over hoe een lezer hier jou gereutel dient te interpreteren is wederom tekenend wat betreft je persoonlijkheid.

   Verwijderen
  9. Ondanks je uitgebreide verhandeling lijk jij weer onbekend met het gegeven dat wij allen aan de vooravond staan waarin wij getuige zijn van het ineenstorten van zogenaamde Zweedse model.

   Waarmee je aantoont geen enkele voeling te hebben met de realiteit. We leven al een aantal jaren niet meer in dat Zweedse model, nicollo. De welvaartsstaat zoals we die kenden werd al lang en breed afgebroken. Wel een beetje vreemd dat zoiets je blijkbaar compleet ontgaan is, maar dat je mijn kennis van de recente geschiedenis "beperkt en eenzijdig" noemt? Je opstelling heeft iets zieligs, want tegenover mijn argumentaties kan je eigenlijk alleen maar stellingen plaatsen die je geen moment onderbouwt. Het enige wat ik me afvraag is of je dat doet omdat je dom bent, of dat het eerder de kwaadaardigheid is. Of allebei, kan ook.

   Daarbij verwijs ik niet naar ome Adolf maar naar de degene welke onder de noemer WO II in de luwte er vrolijk op los experimenteerde wat betreft eugenetica.

   En hoppa, weer een domheidje. Het woord "Hitler" viel hierboven niet eens, halve zool. We hadden het over de nazi's, die een criminele vorm van eugenetica met een onderliggende rassenleer legitimeerden. Het kader waarin ik dat begrip gebruik is heel anders dan waarin jij het framede.

   Je daarbij Verstoppen achter zogenaamde grote denkers zegt meer over jou dan over de filosofie van bijv. Sloterdijk en jou begrip omtrent bepaalde filosofie.

   Ik verstop me daar niet achter, maar vat de argumenten samen die ik met ze deel. Dat wordt ook wel "onderbouwen" genoemd. Doe je niet met youtube filmpjes, kneejerk reacties en stompzinnige kleuterverhaaltjes over satanisme zoals je bij de complottertjes wel ziet. Omdat je te dom en ongeschoold bent om zo'n argumentatie inhoudelijk te weerleggen, ga je maar roepen dat ik me achter die denkers zou "verschuilen". Daar is geen sprake van natuurlijk. Jij bent het die je domheid achter geschreeuw en loze beschuldigingen verschuilt. Je kan daar niet inhoudelijk op ingaan, omdat je dat denkkader helemaal niet hebt.

   Je historische kennis is veel te beperkt en te eenzijdig. Dat bevestigen je uitspraken. En je hang om met grote namen te dwepen.

   Met je stompzinnige uitspraak over de Zweedse verzorgingsstaat hierboven toonde je aan dat het omgekeerde het geval is. en ik heb het niet over de grote namen, maar hun inhoudelijke argumentaties.

   Dat jij over dusdanig weinig zelfkennis beschikt waardoor je niet begrijpt waarom jou met veel bombarie omgeven vertrek hier, met de innige belofte nooit meer terug te keren, veel zegt over hoe een lezer hier jou gereutel dient te interpreteren.

   Dat zou je wel willen he, dat anderen het zo zouden interpreteren. Het slaat alleen niet zo aan. Op de een of andere manier nemen mensen jouw interpretatierichtlijnen niet zo serieus. Heeft er vooral mee te maken dat je allang aantoonde leugenachtig, dom en kwaadaardig te zijn. Wat dat betreft zou ik nog eens nadenken wat je over "zelfkennis" op mij projecteerde.

   Verwijderen
  10. Maar je snapt inmiddels het verschil tussen nazistische eugenetica en folkhemmet sociaaldemocratie, nicollo? Je snapt het verschil tussen de rassenleer van Hitler en de opvattingen over social engineering van Malthuse?

   Fijn.

   Het is niet zozeer dat ik met grote namen wil gooien, eerder is het zo dat ik je van dienst probeer te zijn met een theoretisch kader. Daarvan probeerde ik je te voorzien, zodat je misschien ooit een gelijkwaardige discussie over dit onderwerp kan voeren. Nu zet je jezelf alleen maar voor lul.

   Verwijderen
  11. @Jeroen

   Daar ga je weer. Door dat je historisch besef, de context waarin alles plaats vond en vindt, nul is ga je flauwekul verkondigen betreffende het zogenaamde feit dat Hitler de geestelijk vader zou zijn van de door hem opgevoerde show t.à.v. Rassenleer.

   Dus ipv dat je een ander zogenaamd van die dienst wil zijn, wat overigens nergens blijkt gezien je narcistische houding, is het misschien een goed idee de eigen kaders waar jij denkt zaken aan af te moeten meten eens te onderzoeken.

   Je bent veel en veel te eenzijdig wat betreft je theoretisch gebazel. Je laat zaken buiten beschouwing welke invloed hebben gehad of nog steeds hebben betreffende onderwerpen welke jij je hier denkt eigen te moeten maken.

   Buiten de eigen veilige maar zeer beperkte kaders, ben je onwetend. En dus heb je het nodig om dmv grootspraak en schelden mensen zogenaamd op hun plek te zetten. En dit alles voer je uit, niet gehinderd door enige vorm van kennis aangaande het grotere plaatje.
   Je hebt werkelijk geen idee wat er speelt. Je probeert door jezelf te overschreeuwen zoiets als waarheid naar je toe te trekken. Dit alles vanuit een vernauwd bewustzijn wat er voor zorgdraagt dat je niet in staat blijkt de eigen cognitieve dissonantie waar te nemen.

   Verwijderen
  12. Weet je Niccolo, je had het me knap lastig kunnen maken als je "folkhemmet" ineens "heim ins Reich" was gaan noemen, of de "Blut und Boden" filosofie erin ging betrekken, of aan me uit had gelegd dat de "folkhemmet" ideologie in de beginperiode wel degelijk racistische elementjes had. Ik noem het zelf maar (ook al ben ik het ermee oneens), want op de een of andere manier lukt het je niet om zelfstandig tot een serieuze argumentatie te komen.

   Wat dat betreft heb je echt geen enkel nut. Je zeurt alleen maar dom en kan er zelfs niets tegenin brengen als ik enorm zit te chargeren.

   Verwijderen
  13. @Jeroen

   Het is wel grappig dat je denkt dat ik bevestigende reacties van anderen nodig heb om te geloven wat ikzelf denk.

   Je bent weer spijkers op laag water aan het zoeken met als doel iets te voorkomen wat volstrekt irrelevant is.

   Verwijderen
  14. Je begint onsamenhangend te worden, Nisnollo, Je gaat toch niet nu al psychisch fragmenteren?

   Daar ga je weer. Door dat je historisch besef, de context waarin alles plaats vond en vindt, nul is ga je flauwekul verkondigen betreffende het zogenaamde feit dat Hitler de geestelijk vader zou zijn van de door hem opgevoerde show t.à.v. Rassenleer.

   Jij begon zomaar over Hitler, terwijl je eerder vergeleek met nazisme in het algemeen. Daarnaast stelde ik hierboven helemaal niet dat Hitler de geestelijk vader van de nationaal- socialistische rassenleer was, want ik ben me er goed van bewust dat hij het weer had van de ariosofie, een (nog) racistische(r) afsplitsing van de theosofie. Jij begint dus over Hitler en nu begin je er weer over dat hij de geestelijk vader van hun rassenleer zou zijn, terwijl ik dat nooit stelde.

   Je probeert de discussie te verwarren omdat je wilt verhullen dat je eigenlijk niets weet over de onderwerpen waar we over discussiëren, Nisnollo. Dat betekent dat je niet alleen dom, maar ook oneerlijk bent. Maar dat wisten we al.

   Dus ipv dat je een ander zogenaamd van die dienst wil zijn, wat overigens nergens blijkt gezien je narcistische houding, is het misschien een goed idee de eigen kaders waar jij denkt zaken aan af te moeten meten eens te onderzoeken.

   Die onderzocht ik uitgebreid en beter dan jij, als ik kijk naar de kennisachterstand die je hierboven demonstreerde. en vanzelfsprekend ben ik je van dienst als ik die leemte bij je probeer aan te vullen.

   Je bent veel en veel te eenzijdig wat betreft je theoretisch gebazel. Je laat zaken buiten beschouwing welke invloed hebben gehad of nog steeds hebben betreffende onderwerpen welke jij je hier denkt eigen te moeten maken.

   Als je zoiets stelt, moet je daar natuurlijk wel een voorbeeld bij geven, waaruit blijkt dat ik dat doe. Telkens weer roep je zulk soort dingen, maar weet ze niet te koppelen aan uitspraken van me. Je klopt dus alleen maar lucht op, omdat je niet in staat bent om een echte inhoudelijke discussie te voeren.

   En dit alles voer je uit, niet gehinderd door enige vorm van kennis aangaande het grotere plaatje.

   Je bedoelt jouw "grotere plaatje", zonder dat plaatje overigens te schetsen. Alweer een loze kreet dus. Ik vermoed dan ook dat jouw "grotere plaatje" door andere mensen als betrekkingswaan gedefinieerd wordt.

   Je hebt werkelijk geen idee wat er speelt. Je probeert door jezelf te overschreeuwen zoiets als waarheid naar je toe te trekken. Dit alles vanuit een vernauwd bewustzijn wat er voor zorgdraagt dat je niet in staat blijkt de eigen cognitieve dissonantie waar te nemen.

   Echt, gast. Voor iedereen behalve jouzelf bleek uit bovenstaande discussie dat jij niet weet wat er speelt op wat voor niveau dan ook. Je denkt dat we nog leven in een verzorgingsstaat naar zweeds model terwijl die mooie tijd toch echt voorbij is, verwart sociaaldemocratie met nazisme, snapt het verschil tussen "name dropping" en bronvermelding niet, weet geen moment een zindelijk argument onder woorden te brengen, het kan net op met jou!

   Het enige vijgeblad dat je hebt is een grote aanmatigende muil. Maar daarmee bedrieg je toch echt alleen maar jezelf.   Verwijderen
  15. @ Jeroen

   Voor je zelf weer invulling gaat geven aan eventuele denk en handel patronenen mijnerzijds, is het verstandig om rekening te houden met zoiets als: wat niet is, kan nog komen.
   Je loopt weer op je eigen wijze op de zaken vooruit. Daarbij geef je invulling aan zaken waar jij geen enkele notie van kan hebben te weten, mijn gedachtengang en handelwijze in deze.

   Jou voornaamste doel hier lijkt het etaleren van je zogenaamde kennis. Moet daarbij als kanttekening bij plaatsen dat je als 1 van de weinige hier je uiteenzettingen logisch kan onderbouwen. Dat dan weer wel.

   Echter de minachting welke je t.a.v. Andersdenkende denkt te moeten tonen, is misplaatst. Daarbij is het mijn mening dat je woorden teniet worden gedaan door je narcistische houding betreffende jou eigen bijdragen hier en elders.

   Verwijderen
  16. @Jeroen

   Zoals het voor mij geldt dat hetgeen ik beweer 'mijn grotere plaatje' betreft. Geldt zulks ook voor jou!
   Je geeft namelijk maar weinig blijk van het gegeven dat jij je eigen kaders daadwerkelijk hebt onderzocht. Je stelt veel, maar de praktijk toont aan dat je maar weinig kennis bezit betreffende de vele wegen die leiden tot het creëren van visie.

   Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Dit lijkt voor jou ondenkbaar, terwijl de praktijk daar geen aanleiding geeft om daar vanuit te gaan.

   Nu vragen naar uitleg en voorbeelden is een teken van zelfoverschatting. Je bent zogenaamd een man van de wereld tenzij het uiteraard niet uitkomt.
   Je wilt mij van dienst zijn, om vervolgens te vragen om voorbeelden, die jij met jou veronderstelde intelligentie zonder enige moeite zelf kan bedenken.

   Je stellingen over wat ik wel of niet door heb, is volledig ontsproten aan je eenzijdige kennis en denkpatronen.

   Verwijderen
  17. Het is wel grappig dat je denkt dat ik bevestigende reacties van anderen nodig heb om te geloven wat ikzelf denk.

   Yupz, dat denk ik op basis van wat je zelf schreef. Deze bijvoorbeeld:

   "veel zegt over hoe een lezer hier jou gereutel dient te interpreteren"

   Jij vindt kennelijk dat de mede reaguurdertjes op een bepaalde manier over me moeten gaan denken, je schrijft ze voor hoe ze me moeten interpreteren. Daarin zou je de bevestiging vinden die je zoekt. Dat is trouwens ook de reden dat je helemaal geen inhoudelijke discussie met me voert (los van het feit dat je een intellectueel vedergwicht bent), maar eerder bezig bent met een vreemd, door haat gedreven spelletje met de bedoeling mijn uitspraken verdacht te maken en te marginaliseren.

   Wat je vooral triggert is wat ik over Micha schreef, dan probeer je die discussie te laten ontsporen. Mosterd na de maaltijd natuurlijk, maar dat heb je blijkbaar niet door.

   Het is allemaal zo doorzichtig wat je doet, Nisnollo. Vandaar dat Ziva probeerde de inhoudelijke discussie terug op de rails te zetten en barra even wat actiever ging modereren.

   Maar ik kan je denk ik ook wel van dienst zijn met een korte uitleg over het laten ontsporen van draadjes, want ook dat kan ik eigenlijk beter dan jij.

   Verwijderen
  18. Nisnollo, stellingen waar je geen concreet voorbeeld bij kan geven tel ik niet meer mee. Met loze kwalificaties zonder onderbouwing kan ik niks. Dus je doet bovenstaande reactie maar even over en relateert het aan uitspraken die ik deed, want dit gaat nergens over.

   Verwijderen
  19. Zoals het voor mij geldt dat hetgeen ik beweer 'mijn grotere plaatje' betreft. Geldt zulks ook voor jou!

   Ik kwam niet met het begrip "groter plaatje" aanzetten, want ik geloof om te beginnen al niet in zulk soort abstracties. Mij iets te platonisch. Een "groter plaatje" bestaat per definitie uit abstracties en die abstracties hebben eerder met jou persoonlijk dan de realiteit te maken. De bewijslast van wat voor "groter plaatje" dan ook ligt kortom volledig bij jou.

   Ik hoef jou niets te vertellen over mijn "grotere plaatje", want dat is jouw frame. Jouw frames zijn jouw probleem.

   Verwijderen
  20. @Jeroen

   Om te beginnen zijn zogenaamde frames geen probleem. Waar jij wel of niet mee aan kwam zetten is ook in het geheel niet van belang.
   Je amateuristische gepsychologiseer t.à.v. Anderen lijkt een ziekelijke neiging.

   En als we het dan toch over stellingen hebben. Volgens mij heb jij hier ooit een extreem zwaarwegende stelling gedeponeerd waarom jij hier nooit meer met alle andere kinderen wenst samen te spelen.
   Vervolgens gaf jij elders aan dat je vertrek hier een Gepredestineerde reden kende. Het was voor jou reeds voor de Martin Vrijland verhandelingen duidelijk dat je hier zou vertrekken met als doel nooit meer terug te keren. Jij was namelijk beledigd, en op je ziel getrapt vanwege het feit dat de moderator niet ingreep waar jij dat had gehoopt c.q. Verwacht.
   Nog geen week heb jij dit vol kunnen houden, en dat terwijl de redenen van vertrek o zo zwaarwegend waren.
   Bovenstaande is een feit. Dit feit maakt mij wat cynisch aangaande jou verderde commentaren alhier.
   Dat jij zulks niet begrijpt, is tekenend.

   Verwijderen
  21. @Ziva: Heb je wel een punt denk ik.
   Het is jammer, en tamelijk gestoord, dat Kat lijkt te denken dat omdat hij (of eigenlijk Dhr. Poot) 2 rechters heeft ontmaskerd hij onschendbaar zou moeten zijn.

   Verwijderen
  22. @ Jeroen

   Dank voor de wiki verwijzing. Dit sterkt mijn gedachte dat je graag en niet gehinderd door enige kennis de amateur psycholoog uithangt.
   Aanmatigend gedrag is je niet vreemd.

   Verwijderen
  23. Om te beginnen zijn zogenaamde frames geen probleem. Waar jij wel of niet mee aan kwam zetten is ook in het geheel niet van belang.

   Als je geen enkel inhoudelijk argument hebt en eigenlijk alleen maar zit te framen, is dat natuurlijk wel een probleem, want dan heb je geen argumentatie. Het is een minderwaardige, op effectbejag gerichte debathouding. Die manier van debatteren wordt ook wel "demagogisch" genoemd.

   Je amateuristische gepsychologiseer t.à.v. Anderen lijkt een ziekelijke neiging.

   In de context van deze discussie zat jij te psychologiseren en ik deed het juist niet. Zo had je het over mijn gebrek aan zelfkennis, mijn narcisme en mijn zelfoverschatting, terwijl ik jou alleen maar een kwaadaardige tuindebiel vind. dat bedoelde ik niet als psychologisering, maar als kwalificatie. In tegenstelling tot jou onderbouwde ik kwalificatie die trouwens wel. Het was een conclusie.

   Volgens mij heb jij hier ooit een extreem zwaarwegende stelling gedeponeerd waarom jij hier nooit meer met alle andere kinderen wenst samen te spelen.

   Waarom zit het je toch zo dwars? Omdat het je niet lukte om grip op me te krijgen? Tiswat.

   Verwijderen
  24. Dank voor de wiki verwijzing. Dit sterkt mijn gedachte dat je graag en niet gehinderd door enige kennis de amateur psycholoog uithangt. Aanmatigend gedrag is je niet vreemd.

   Nee, ik legde ermee uit waarom het begrip "groter plaatje" je eigen probleem is en waarom ik denk dat zoiets eigenlijk niet bestaat. Jij wilde mij namelijk dicteren zelf met een of ander "groter plaatje" aan te komen zetten en daar zie ik het nut niet van in. Het was vooral aanmatigend dat ik met een groter plaatje aan moest komen zetten terwijl jijzelf het begrip in de discussie introduceerde. Ik ga jouw punten niet bewijzen, zeker als ik ze onzin vind.

   bovendien bevestigde ik alleen maar wat je zelf stelde, namelijk dat ik helemaal geen groter plaatje heb. Klopt. Vind ik nutteloos.

   Verwijderen
  25. Korzybski's dictum "the map is not the territory" is also cited as an underlying principle used in neuro-linguistic programming, where it is used to signify that individual people in fact do not in general have access to absolute knowledge of reality, but in fact only have access to a set of beliefs they have built up over time, about reality. So it is considered important to be aware that people's beliefs about reality and their awareness of things (the "map") are not reality itself or everything they could be aware of ("the territory").

   The originators of NLP have been explicit that they owe this insight to general semantics.
   The Belgian surrealist artist René Magritte illustrated the concept of "perception always intercedes between reality and ourselves" in a number of paintings including a famous work entitled The Treachery of Images, which consists of a drawing of a pipe with the caption, Ceci n'est pas une pipe ("This is not a pipe"). In The Medium is the Massage, Marshall McLuhan rehashed the argument— that all media are "extensions" of our human senses, bodies and minds.

   Verwijderen
  26. Amateur psycholoog, misschien, maar geen amateur semioticus. Eigenlijk gaat de vraag naar het "grotere plaatje:" over Signifié/ signifiant relaties van de Saussure, waar Korzybski zijn uitspraak van steeldiefde. Uit mededogen met je liet ik dat maar achterwege, want ik vind het belangrijker dat je begrijpt wat er tegen je gezegd wordt.

   Probeer ik het terug te brengen naar een niveautje dat je aankan, is het weer niet goed!

   Verwijderen
  27. @Jeroen

   Grip krijgen? Je onstuitbare neiging om te moeten reageren op mijn zogenaamde nietszeggendheid zegt m.i. Meer dan genoeg. :-)

   Er eenzijdig vanuit gaan dat mij iets dwars zit aangaande jou persoon is gespychelogiseer. Dat jij daar de term kwalificatie daar aan toe wil dichten doet geen afbreuk aan zulks.

   Dan wat betreft effectbejag.
   Wil gaarne nogmaals verwijzen naar jou eerdere vertrek hier. De morele onoverkomelijkheden welke ten grondslag lagen aan jou vertrek waren binnen een week verdwenen als sneeuw voor de zon.
   Deze eerder ernstig moreel zwaarwegende redenen welke jou aanzette tot vertrek, welke later weer als gepredesitneerd werd omgetoverd, kent geen effectbejag?
   Ventje je hebt amper grip en controle op je eigen handelen. Jij zou de laatste moeten zijn om aangaande een ander over zulks te speculeren.

   Of zullen we hebben over je nietszeggende ontkenning m.b.t. Het gegeven of ik wel of niet tot de VM behoor?
   Je bent niet instaat gebleken feitelijk aan te tonen of het een leugen is zoals jij vermoedt. Op mijn geste om bij de St. Joris Doele af te spreken waarbij ik dan om jou te plezieren en tevens de mond te snoeren in vol ornaat zou verschijnen, schoot je volledig in een stuip te kakelen over de messenset van Joost mag weten wie.
   Om daarna vrolijk door te theorizeren over wat dat volgens jou persoontje allemaal wel niet moest kosten. De angst om ongelijk te hebben droop van je woorden.
   Een simpel nee had ook volstaan.

   Verwijderen
  28. @Jeroen

   De tragiek wat jou betreft is het feit dat je stelt dat je geen waardemhecht aan mijn mening om vervolgens alles uit demkastnte halen om je zogenaamde gelijk te willen halen.
   Dit in de veronderstelling dat ik een zelfde doel nastreef. Je kunt er bijkans niet verder naast zitten. Voor de zoveelste keer deel ik je maar mee dat, je eerdere manifestatie betreffende moraliteit hier, mij heeft inzien dat alles wat jij hier laat zien alleen en enig bedoeld is ter meerdere eer en glorie van jou persoontje. En dat terwijl betreffende het grotere plaatje jij geen malle moer voorstelt.

   Verwijderen
  29. Grip krijgen? Je onstuitbare neiging om te moeten reageren op mijn zogenaamde nietszeggendheid zegt m.i. Meer dan genoeg. :-)

   Je bedoelt dat ik er plezier aan beleef om me tijdens het programmeren (ja, ik zit gvd te werken op zondag) op een betrekkelijk weerloos slachtoffer af te reageren? Betekent natuurlijk niet dat ik vind dat ik zinvol bezig ben, hoewel er altijd een vaag soort pedagogische intentie meespeelt. Volgens velen miste ik mijn roeping als schoolmeester en bij gebrek aan een klas breng ik jou maar wat bij. Je kan het goed gebruiken, zo te lezen.

   Er eenzijdig vanuit gaan dat mij iets dwars zit aangaande jou persoon is gespychelogiseer. Dat jij daar de term kwalificatie daar aan toe wil dichten doet geen afbreuk aan zulks.

   Wat een onzin, dan is zo ongeveer alles wat je over iemand persoonlijk zegt "gepsychologiseer", terwijl ik als niet-psycholoog natuurlijk best mag speculeren over jouw intenties. Ik vind het pas "gepsychologiseer" als ik er een ziektebeeld bij zou noemen, of in een expliciet psychologisch kader zou plaatsen. Deed ik niet. Zoals ik hierboven liet zien is dat kader eerder semiotisch.

   Wil gaarne nogmaals verwijzen naar jou eerdere vertrek hier. De morele onoverkomelijkheden welke ten grondslag lagen aan jou vertrek waren binnen een week verdwenen als sneeuw voor de zon.

   Yupz, dat was uit effectbejag. Overigens bereikte ik er alle doelen mee die ik voor ogen had, terwijl jouw vorm van effectbejag alleen maar ergerlijk was en zijn doel helemaal miste. Tel uit je winst.

   Je bent niet instaat gebleken feitelijk aan te tonen of het een leugen is zoals jij vermoedt.

   Je weet zo weinig van de vrijmetselarij, dat je niet eens doorhad wanneer je voor iedere vrijmetselaar door de mand zakte als een leugenaar.

   Op mijn geste om bij de St. Joris Doele af te spreken waarbij ik dan om jou te plezieren en tevens de mond te snoeren in vol ornaat zou verschijnen, schoot je volledig in een stuip te kakelen over de messenset van Joost mag weten wie.

   Nee hoor, ik sloeg je aanbod af omdat het geen toegevoegde waarde voor me heeft om mensen IRL te ontmoeten die ik niet mag. Ik heb een klein cirkeltje van mensen met wie ik omga en daar ben ik tevreden mee. Er is geen plaats voor jou in mijn bestaan. Je hele komediantengedoe met vrijmetselarij maakte trouwens geen deel uit van die afweging, want ik heb wel ergere komedianten en leugenaars in mijn vriendenkring. Maar ik mag je gewoon niet. End of story.

   Verwijderen
  30. enniewee... je had het over een "groter plaatje", nisnollo.... vertel..

   Verwijderen
  31. Ondertussen zit ik te werken aan de bouw van datagrids in Fuelux, een extensie van Twitter Bootstrap (waar ook andere reaguurders mee zitten te knutselen begrijp ik). Ik stak er wat extra energie in, maar slaagde erin om die grid helemaal generiek te bouwen. Vanavond hoef ik alleen nog maar de kolommen (in het onderdeel "StaticDataSource") te herdefiniëren en ik kan alle data uit de json feed van de GEKKIETRACKER halen. Is nog maar tien minuten werk en dan is die tracker echt iets moois geworden. Er zit nu ook al een zoekfunctie in enzo.

   Iedere interactie met jou doet mij het nut inzien van de gekkietracker, Nisnollo. Het kostte wat extra moeite om die grid generiek te bouwen, maar jij gaf me de energie om door te gaan. Daar ben ik je dankbaar om.

   Verwijderen
  32. @Jeroen

   Your welcome. Hoop eerlijk gezegd wel dat je enig besef hebt hoe tragisch dergelijke uitspraken zijn. Als je mij nodig hebt om je tot iets dergelijks te motiveren dan zegt dat onnoemelijk veel over jou persoontje en je drijfveren.

   Het grappige is dat een gekkietracker als doel en de bevrediging die je daarmee denkt te bewerkstelligen onnoemelijk triest zijn. Gelukkig ga jij zelf de variabelen bepalen,waardoor je projectie bij oorbaar gedoemd is te mislukken.

   Verwijderen
  33. @Niloco
   Klol is toch ook een gekkietracker?

   Verwijderen
  34. @Geen

   Even een tegen vraag. Wat is dat toch met jullie voorliefde wat betreft het verbasteren van nicknames? Als deze nu spitvondig of grappig waren dat zou ikmhet nog wel begrijpen. Maar van beide is geen sprake.

   En dan de vraag of klol een gekkietracker is? Heb eerlijk gezegd nog nooit een seconde naar klol geluisterd. Zoals ik denk dat het er daar aan toe gaat, weet dat niet zeker, lijkt het het een vrij hijgerig en obestenaat gebeuren.
   Dat is ook waarom ik een site als klokkenluiders.?? Niet zo goed kan verdragen. Dat breaking breaking geleuter, doet mij op voorhand afhaken.

   Verwijderen
  35. Gelukkig ga jij zelf de variabelen bepalen,waardoor je projectie bij oorbaar gedoemd is te mislukken.

   En die open variabelen worden vervolgens ingevuld vanaf gecertificeerde gekkiesites, die kunnen ervan maken wat ze willen. Als zij alleen maar doodnormale dingen schrijven is mijn project mooi mislukt. Maar ik zie het er niet van komen. Jij?

   Het enige wat ik verder doe is alle commentfeeds bij elkaar prakken en lekker overzichtelijk en doorzoekbaar weergeven in plaats van dat je helemaal naar die sites moet. Je kan ze ook ordenen per reaguurder, topic of zoekterm. Als ik vervolgens die site vol ga behangen met ads vang ik volgens mij meer dan de helft op van de hits die al die gekkiesites bij elkaar zouden vangen, dus tel uit je winst. Lijkt me lachen als Micha gaat proberen me aan te klagen vanwege databankrecht ofzow, terwijl hij een IJslandse entiteit is, of webmasters die vanaf wordpress.com opereren, of die denken dat mijn site geen deel uit zou maken van mijn vrijheid van meningsuiting.

   De volgende stap is dat er aan de voorkant een soort admin interface zou moeten komen, waarin je alleen nog maar de adressen van verdachte sites in hoeft te voeren, zodat we dat yahoo pipes verder niet meer nodig hebben om de json feed te genereren. Ik ben er ook niet zo gelukkig mee hoe daar kolommen uitgefilterd worden. Helaas heeft Pipes ook zijn beperkingen en sommige sites die ik er graag bij zou willen hebben krijg ik er nu helaas niet bijgeprakt. Maar binnenkort laat ik het hele "screenscraping" ding met een rails applicatie verzorgen. In die zin werk ik nog aan mijn variabelen, maar ben ik al een eind op de goede weg!

   Daarna moet ik ze weg gaan schrijven naar een database en ik zit ook te kijken naar mogelijkheden voor gebruikers om bepaalde reacties te "flaggen" voor ze weggeschreven worden. Als ik dat erbij heb ga ik denk ik eens pitchen bij partijen die geïnteresseerd zijn in zoiets als websurveillance.

   Dat zijn dus al twee verdienmodellen: ads en als software oplossing voor opsporingsinstanties.

   Verwijderen
  36. Ik denk dat er webrechercheurs zijn die er scheitziek van worden om elke dag maar weer naar diezelfde achterbuurtsites te moeten surfen om te kijken hoe het staat met de doodsbedreigingen etc. Dit zou hun werk aanzienlijk vergemakkelijken.

   Verwijderen
  37. @Nizolo
   Er zijn wel meer mensen onder verschillende nicks, of niet dan?
   Verder zijn we het weer een keertje eens over iets, gaat de goede kant op.

   Ik hoop dat Jeroen nog een soort unlike systeem bedenkt, krijgt degene met de meeste unlikes, alle aandacht.

   Verwijderen
  38. En ja, daar heeft de politie een enorme kennisachterstand liggen, dat werd me duidelijk uit de zaak Anass. Die gaf al een jaar voor zijn zelfmoord heel duidelijke signalen af op nota bene een coming out forum. Ik weet dat die informatie doorgegeven werd aan de politie en als je leest wat hij daar onder verschillende pseudoniemen schreef (in combinatie met het forensisch bewijs), is de zaak eigenlijk in een keer eigenlijk opgelost.

   Misschien dat bepaalde zeer gespecialiseerde afdelingen met bleeding edge websurveillance software werken, maar oom agent laat daar nu steken vallen die hij zich eigenlijk niet kan veroorloven.

   Verwijderen
  39. Wat ik vergat te vermelden: die informatie over Anass was NIEUW voor de politie. Dat moeten we niet willen met z'n allen, want dan geef je de Martijn Alberda's van deze wereld een reden om zich overal tegenaan te bemoeien en schade aan te richten.

   Verwijderen
  40. @Jeroen

   Nergens blijkt mijn onwetendheid t.à.v. De VM. Wederom een op niets gebaseerde redenering. Je stelligheid daaromtrent is je valkuil. Je kan dit onmogelijk met zekerheid beweren.
   De door mij voorgestelde locatie komt rechtstreeks van de door hen geplaatste advertentie van het "clubblad" jaargang 67 maart 2013 nr.3

   Het mag voor jou vreemd zijn dat ik mij op deze wijze doe kennen in het westen. Maar dat is maar een jou manco.
   In dit nummer staat overigens wel een interessant artikel aangaande een gehouden comparitie genaamd "wanneer is het leven voltooid?"
   De vraag is in deze vooral interessant gezien het gegeven dat jij je zogenaamde kostbare tijd( je vroeg immers geld m.b.t. Je kostbare tijd aangaande een ontmoeting) je nu naar eigen zeggen belangeloos voor een hoger doel werkt aan zoiets achterlijks als een gekkietracker? Jij en vele met jou zijn in geen velden of wegen instaat gebleken om ook maar bij benadering aan te tonen wat een "gekkie" is. M.à.w. aan welke criteria de zogenaamde "gekkies" dan zouden moeten voldoen. Daarbij is de kans bijna 100% dat veel reaguurders hier door de tracker worden getrackted.

   Verwijderen
  41. Nergens blijkt mijn onwetendheid t.à.v. De VM. Wederom een op niets gebaseerde redenering. Je stelligheid daaromtrent is je valkuil. Je kan dit onmogelijk met zekerheid beweren.

   Dat kunnen macons wel degelijk van iemand die dat claimt vaststellen. Maar hoe ze dat doen is inderdaad het geheim van de smid. You were tried and tested, you failed. Met een citaatje uit een of ander clubblaadje bewijs je het tegendeel niet. Wat ik ook zo vreemd vind: waarom zou ik je wel willen ontmoeten als je een vrijmetselaar zou zijn? Denk je dat ik je dan mag ofzo?

   je nu naar eigen zeggen belangeloos voor een hoger doel werkt aan zoiets achterlijks als een gekkietracker? Jij en vele met jou zijn in geen velden of wegen instaat gebleken om ook maar bij benadering aan te tonen wat een "gekkie" is.

   Je beng echt een enorm domme lul, nisnollo. Hierboven legde ik je al uit welke twee verdienmodellen ten grondslag liggen aan de gekkietracker: ik ga veel hits krijgen omdat de ramptoeristen nu op mijn site de ellende kunnen bekijken en niet meer al die moeite hoeven te doen om naar individuele sites te navigeren. Ongeveer de helft van de hits op complottersites is ramptoerisme. Die heb ik nu in de pocket en dan kan ik dat natuurlijk met ads gaan kapitaliseren. Een zo'n site brengt natuurlijk geen reet op, maar als ik ze allemaal bij elkaar heb verwacht ik er wel wat aan over te houden.

   Daarnaast legde ik aan je uit dat ik zo'n applicatie zou kunnen verkopen aan opsporingsinstanties en legde ook nog eens uit waarom ik denk dat die behoefte bestaat.

   Er zit ook een ideële component aan hoor, ik geloof altijd in de dingen die ik bouw. Maar ik kan gewoon openlijk zijn over mijn winstmotief, want ook dan is alles wat ik doe legaal, qua databankrecht. checkte ik natuurlijk van tevoren, want naar aanleiding van Autotracker/ Gaspedaal jurisprudentie maakte ik me daar wat zorgen over.

   En dan ga jij vervolgens beweren dat ik claim er "belangeloos" in te sta, terwijl ik het tegendeel beweerde. Ik probeer er zelfs meer dan eens aan te verdienen (google anders even SAAS als business model)

   M.à.w. aan welke criteria de zogenaamde "gekkies" dan zouden moeten voldoen. Daarbij is de kans bijna 100% dat veel reaguurders hier door de tracker worden getrackted.

   En dus? Boeien.

   Verwijderen
  42. @Jeroen

   Oke. Wordt je nu gemotiveerd vanuit een moreel kader of zijn de onderliggende verdienmodellen de hoofdgedachte achter zulks?

   Qua verdienmodel snap ik het wel. Dat maakt hetgeen je doet wat begrijpelijker dan dat je evnetueel zou beweren zulke uren te besteden aan iets dergelijks vanuit moreel oogpunt.

   Maar dan nog loop je m.i. Tegen het grote probleem aan als met terrorisme. Wat voor de 1 terrorist is, is in de ogen van een ander een vrijheidsstrijder!
   M.i. Kom je t.à.v. Complotgekkies met hetzelfde probleem in aanraking. je kunt in die zin bijvoorbeeld in geennvelden of wegen aantonen wat wel en niet als complottheorie kan en mag worden gezien. Dit simpelweg omdat jij veelvuldig hebt aangetoond dat je bevooroordeeld bent.
   Als mensen al verkeerd kijken wil jij ze op laten pakken. Dit terwijl een eenduidige defenitie van verkeerd kijken never nooit kan worden gesteld.
   Er zijn mensen die door een aandoening raar kijken. Zij zijn echter verstandelijk beter uitgerust dan jij en ik. En dan? Bij twijfel oppakken?

   Je begeeft je in deze zin een in uiterst discutabele omgeving als blijkt dat je niet instaat kan worden geacht de juiste variabelen als uitgangspunt te nemen.
   Het wordt trouwens helemaal discutabel als als je reaguurders laat flaggen. Dat noem ik een voorbode tot DDR c.q. NSB praktijken.
   De mogelijk dat jij mij alleen zou flaggen omdat je of bang bent voor mij danwel mij simpelweg een lul vindt, en ik doe hetzelfde met als refentiekader dezelfde uitgangspunten, dan wordt de hele situatie ernstig onbetrouwbaar om niet te zeggen extreem discutabel.

   En zo zijn er nog wel een hondertal morele bezwaren tegen een dergelijk idee. Maar krijg zo hier en daar de indruk dat jij je niet heel sappel maakt indien moraliteit als uitgangspunt wordt genomen.

   Verwijderen
  43. Kan een leuke discussie worden @Nico , maar ben bang dat je 25 jaar achterloopt op het gebied van datamining.

   Verwijderen
  44. @Geen

   De 1 loopt achter betreft datamining de ander loopt moreel een jaar of zeventig achter.

   Verwijderen
  45. Daar heddegij heulemoal geliek in @Nicoco , lijkt me goar geen pretje ,voor jou als mensch met een dubbelle handycap.

   Verwijderen
  46. @Jeroen

   Het is en blijft vreemd om jou het eigen recht op menigsvrijheid te zien verdedigen om dit vervolgens een ander keihard te ontzeggen.
   Daar gaan we met het discutabel stellen van het gegeven dat iemand als jij ook maar bij benadering het vermoeden heeft de juiste persoon te zijn om de variabelen te kunnen bepalen.
   Je uitgesproken mening doet vermoeden dat je een wens hebt om de Stasi in NL in te voeren. En dan voornamelijk de moreel discutabele Stasi praktijken.

   Verwijderen
  47. @Jeroen

   Je kinderen kunnen moreel en menselijk gezien trots op je zijn. Zij zullen ooit kunnen vertellen aan de nazaten van Carolien Tensen dat ook hun vader fout was.

   Toch nog iets om trots op te zijn in dit leven:.
   Volgens mij gaat het regenen tubal? Wat jij?

   Verwijderen
  48. Oke. Word je nu gemotiveerd vanuit een moreel kader of zijn de onderliggende verdienmodellen de hoofdgedachte achter zulks?

   Zoal ik net al schreef, allebei dus. Mijn leven zit zo in elkaar dat ik alleen maar doe wat ik leuk vind en waar ik in geloof. Verder heb ik sowieso sgeit. Bovendien was ik die datagrids toch al aan het bouwen, want die heb ik ook nodig in een project dat ik tegelijk in opdracht doe, waar ik die shit gebruik voor de admin. De enige extra mile die ik ging is dat ik ze generiek maakte, zoals ik al schreef. Dat betekent dat ik die grid nu in ieder scenario in kan zetten, ook buiten mijn per uur betaalde project, waar ik ze in het bijzonder inzet voor gebruikers en teambeheer. Maar voor de gekkietracker doet hij het ook prima.

   Het is nog niet eens een kwestie van belangeloos werken ofzo, eerder van het erop nahouden van efficiente best practices. Kan ik het ene stuk code meteen ook ergens anders inzetten, door netjes te werken.

   Maar dan nog loop je m.i. Tegen het grote probleem aan als met terrorisme. Wat voor de 1 terrorist is, is in de ogen van een ander een vrijheidsstrijder!

   In de ogen van terroristen, om precies te zijn. Houd toch op met je semantische kleuterspelletjes. Tuurlijk joh. Gras is rood.

   M.i. Kom je t.à.v. Complotgekkies met hetzelfde probleem in aanraking. je kunt in die zin bijvoorbeeld in geennvelden of wegen aantonen wat wel en niet als complottheorie kan en mag worden gezien. Dit simpelweg omdat jij veelvuldig hebt aangetoond dat je bevooroordeeld bent.

   Het gaat niet om de complottheorieen, die zijn juist wel amusant. Het gaat eerder om de bedreigingen, de agressie, de jodenhaat, vrouwenhaat en homofobie. Zeg maar strafbare gedragingen.

   Als mensen al verkeerd kijken wil jij ze op laten pakken. Dit terwijl een eenduidige defenitie van verkeerd kijken never nooit kan worden gesteld.

   Nee, als Micha verkeerd kijkt wordt hij al opgepakt. Dat was een constatering. Maar inderdaad denk ik dat preventief beleid aan de orde is als je het hebt over iemand met een strafblad als Micha. Normaalste zaak van de wereld, zoals je daar ook bij junks en hooligans niemand over hoort.

   Het wordt trouwens helemaal discutabel als als je reaguurders laat flaggen. Dat noem ik een voorbode tot DDR c.q. NSB praktijken.

   Ja, maar dat was dan ook een suggestie van @geen. Ik vind dat "flaggen" eerder interessante extra functionaliteit voor de "platinum" versie van mijn freemium model, die ik te koop aan zou bieden aan opsporingsinstanties. Zou wel eens met wat wouten leuke use cases willen bedenken voor de platinum edition, lijkt me leuk. Maar het zou wel aardig zijn om er een soort van "reactie van de week" mechanisme in te zetten, ja tog?

   De mogelijk dat jij mij alleen zou flaggen omdat je of bang bent voor mij danwel mij simpelweg een lul vindt, en ik doe hetzelfde met als refentiekader dezelfde uitgangspunten, dan wordt de hele situatie ernstig onbetrouwbaar om niet te zeggen extreem discutabel.

   Ja maar jij wordt nu al standaard geflagged ;-) wat dacht jij?

   Verwijderen
  49. "We do not see things as they are, we see them as we are".

   Verwijderen
  50. @Nicollo
   Kijk even op onderstaande link (ter illustratie), een schijntje van wat er allemaal te koop is en was.

   http://www.harrold.org/rfhextra/browsers.html

   Verwijderen
  51. Het staat je overigens vrij om de freemium versie van mijn gekkietracker te hergebruiken als een debunkertracker, nitrollo. Geen probleem, zal het wel open source op github gooien.

   Verwijderen
  52. En soms mag je niks verklappen, kut maar ook wel leuk.

   Verwijderen
  53. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  54. @geen

   Non-disclosure is a bitch.

   Verwijderen
  55. Yep nog veel meer dan dat zelfs. Maar er is een bright side, laat ik je nog wel een keertje weten.

   Verwijderen
  56. Ik zou klokkenluideronline.nl wel willen hebben om dat op te hosten.

   Verwijderen
  57. Ik niet, al zie ik wel het nut. Vereist een flink team aan deskundigen. De conceptuele kant vanuit Kat is in ieder geval uit het jaar kruik/DDR.

   Verwijderen
  58. Ja nee, gewoon voor de gekkietracker.... dat format kunnen ze verder in hun reet steken...

   Verwijderen
 6. Net of Micha nog geleefd had als hij op een echte "hitlist" had gestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Dat hij nog betrekkelijk ongestoord zijn zwakzinnigheden kan debiteren bewijst zijn ongelijk. Zijn vloek is dat hij de capaciteiten mist dat in te zien.

   Verwijderen
  2. Om nog eens een kreupel geformuleerd voorbeeld te noemen: "Geen van de MSM-kranten hebben echter ook maar ooit een woord aan de conferentie gewijd." De termen 'Bilderberg' en 'conferentie' in de KB-krantenbank levert (tot 1995) zo'n 250 treffers op. Waaronder "Koningin bij Bilderberg-conferentie" uit 1994, afgedrukt in de Telegraaf. Zelfs voor iets zo simpels zijn Kat en zijn entourage te lui/gemakzuchtig/dom/hypocriet (doorhalen want niet van toepassing is - meerdere antwoorden mogelijk).

   Verwijderen
  3. Telkens weer worden zulk soort volstrekte leugens als vanzelfsprekendheden gepresenteerd.

   Verwijderen
  4. Bilderbergbegrip schiet wortel, ik betwijfel dat. De webidioten komen in beeld, time for marketing en handelen dus.

   Verwijderen
  5. @Jeroen: En kritiek weggehoond. Kritiek mag je namelijk alleen hebben op alles wat niet strookt met bepaalde waarheden. Anders ben je een (betaalde) trol, desinformant enzovoort.

   Verwijderen
 7. BEAKING BREAKING BREAKING BREAKING EERSTE BEELDEN MENSEN!!!!!!!!

  Speech Flikschoten veroorzaakt op hogen poten revolutie, wat is zijn doel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel mooi weer dat Frik zijn zakelijke mislukkingen aan het huidige kabinet toeschrijft. Nadat hij ook nog eens eerst geld had afgetroggeld van zijn lezers.

   Verwijderen
 8. tja wat wil je ook met ontetend dom denkend nederland. grafen liever hun eigen leed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen Raf, lekker geslapen?

   Verwijderen
  2. Als je haar maar goed zit. Ja tog?

   Verwijderen