dinsdag 21 januari 2014

Belaging

Chemtrailburgemeester Peter Vereecke moest zich een dezer dagen verantwoorden voor de Gentse rechter. Het Vlaamse OM eiste een celstraf van drie maanden met uitstel voor belaging van vaccinatiebeleidmanager Geert Top van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid en voor 'misbruik van elektronische communicatiemiddelen'.

Belaging moet niet te letterlijk worden opgevat. Vereecke, van 1995 tot 2005 de burgemeester van Evergem, stuurde in naam van de door hem opgerichte Belfort-Group honderden mails naar overheidsambtenaren, waarbij hij onder meer het vaccinatiebeleid in vraag stelde. Top, vaccinatiebeleidmanager van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid, stond ook in de emaillijst en diende klacht in.

Vereecke riep met klem op om spandoeken, vlaggen, toeters en ander uitdagend of schreeuwerig materiaal thuis te laten bij de rechtszaak. Wel spoorde hij hen aan om vooral zwarte kledij te dragen. Een waardige stilte klinkt veel krachtiger dan welke kreet dan ook, klonk het strijdvaardig.

De advocaat van Vereecke stipte natuurlijk de vrijheid van meningsuiting en het recht van elke burger op 'inspraak-op-overheidsbeleid als argumenten en Vereecke zelf zag zelfs tijdens de zitting nog complotten. 'Bij het begin van de zitting ging het licht uit. De voorzitter begon toch met de voorbereidende administratieve vragen. Toen ik gevraagd werd om recht te staan stonden tweehonderd mannen en vrouwen samen met mij recht. En precies op dat moment was er weer licht. Onze goede vriend Marcel Messing noemde dit achteraf een krachtig geval van ‘ jungiaanse” synchroniciteit, dwz dat op zo’n momenten krachten uit hogere dimensies doorbreken en zich even manifesteren in onze zware, donkere 3D-realiteit.' Eh.....???

Of het nu over vaccinaties, chemtrails, genetisch gemanipuleerd voedsel, elektromagnetische straling, mindcontrol, nine eleven, global warming, geoengineering gaat, we willen volgens Verreecke 'in alles hebben DE VRIJHEID DE WAARHEID DE GEZONDHEID Dàt is ons geboorterecht'.

Maar als die waarheid komt van idiote websites, geschreven door volstrekte malloten, dan moet Vereecke natuurlijk niet verwachten dat de overheid dat ook nog eens serieus gaat nemen. En precies daar zit de hersenkronkel van Vereecke: die denkt blijkbaar dat ambtenaren door de knieën gaan als je ze maar lang genoeg bestookt met mails.

Overigens vindt Barracuda die belaging geen straf of boete waard. De advocaat van de chemtrailburgemeester kwam zelf al met een betere oplossing: een spamfilter voor die Belfort-meuk. Uitspraak 5 februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten