maandag 13 januari 2014

Martin

Martin Vrijland is het nieuwe jaar weer met frisse moed begonnen. En bij Martin weet je altijd een ding zeker: een blunder is nooit ver weg. Dat komt omdat Vrijland nooit eens zijn feiten checkt. Of zelfs maar begrijpt wat hij leest.

Het jaar was nog geen acht dagen oud of Vrijland moest het natuurlijk gaan hebben over de extreme koude in de VS. Toch vooral om aan te tonen dat er allerlei leugens rond de opwarming van de aarde worden verspreid. Maar wat hij ook citeerde, het had allemaal maar bitter weinig met global warming te maken.

Martin las bij The Washington Post een wetenschappelijk artikel over Sudden stratospheric warming en concludeerde ietwat voorbarig dat dat hetzelfde moest zijn als global warming. Of in elk geval een nieuwe term moest zijn die door Al Gore c.s. zou zijn bedacht om de plotselinge koude te verklaren.

Nu zullen we Martin maar niet meer het verschil uitleggen tussen weer en klimaat, dat begrijpt hij al helemaal niet, maar de term is helemaal niet nieuw en is evenmin verzonnen door Gore. Koud weer wordt al eeuwen geïnitieerd door de hogere macht  in de atmosfeer, de stratosfeer. Daar treedt zo nu en dan een zeer snelle en krachtige opwarming op, een 'plotselinge stratosferische opwarming' (Sudden Stratospheric Warming). Die term dateert al uit de jaren negentig. Toen Al Gore nog onder Clinton diende en zich niet met global warming bezighield. Maar weet Martin veel.

En Martin weet natuurlijk weer niet hoe snel hij moet opschrijven dat 'deze milieuramp' (blijkbaar bedoelt hij klimaatramp) bewust gecreëerd is met behulp van H.A.A.R.P. 'Het is namelijk vrij eenvoudig om met behulp van H.A.A.R.P. een laagfrequente geluidsgolf op een breuklijn te richten en zo een aardbeving te triggeren.' Barracuda-boppers weten het: Complotters komen altijd met H.A.A.R.P aanzetten om de uiteenlopende natuurrampen te verklaren, en ze begrijpen al helemaal niet wat het doet: H.A.A.R.P triggert op microniveau de ionosfeer. Geen breuklijnen op macroniveau. Maar het wordt wel erg pijnlijk als Martin laat blijken dat hij niet eens op de hoogte is van de actuele stand van zaken: H.A.A.R.P is in mei stilgelegd wegens gebrek aan financiering.

Nog geen dag later kwam Martin met een heel ander mooi verhaal: 'Nieuw keihard bewijs dat Hitler Duitsland ontsnapte met behulp van CIA'. Ja, volstrekt logisch ook, de geallieerden (VS incluis) bombardeerden heel Duitsland plat, om de man die de ellende allemaal had veroorzaakt uit de handen van diezelfde geallieerden te redden. Het 'nieuwe bewijs' zou staan in een nieuw boek Hunting Hitler: New Scientific Evidence That Hitler Escaped Germany van Jerome R. Corsi.

Wikipedia maakt al meteen veel duidelijk met welke malloot van doen hebben. 'According to The Guardian, Corsi—who is Catholic—has been accused by the American press of being anti-Islamic, anti-Catholic, anti-Semitic and homophobic, and of exploiting racial prejudices in an attempt to 'scare white America''. Aanhanger van theorieën rond 9/11, New World Order, de Amero dollar en de Afrikaanse herkomst van Obama ook nog. Precies het soort aluhoedje dat Martin graag serieus neemt.

Maar hoe zit het nu met het bewijs van Corsi ten aanzien van Hitler? Geen idee, want Martin blijkt het hele boek niet eens te hebben gelezen, maar zegtdat het te maken heeft met Russisch onderzoek aan schedelresten. 'In 2009 kreeg archeoloog Nicholas Bellatoni (...) toestemming om de schedelresten te onderzoeken. Hieruit bleek dat de schedelresten tot een 40 jarige vrouw behoorden en niet tot Hitler of Eva von Braun.' Dubbelgangers!

Maar wat zegt deze Bellantoni daar zelf eigenlijk over? Dit: 'There were forensically identifiable features when the Russians finally found the bodies, only about two days after they entered Berlin. They did a complete autopsy, and matching up dental records, made a positive identification of Adolph Hitler and Eva Braun and Joseph Goebbels and others who had died in and around the bunker.'

'The problem was that when the Russian pathologist sent the data to Moscow, Stalin completely rejected it, was completely upset. The public word was that they hadn’t found Hitler, they didn’t know where he was—as a matter of fact, Stalin eventually accuses the United States of hiding him out. For whatever reason, Stalin wasn’t happy with the report, so as a result, a year later he put together a commission to go back to Berlin and collect new evidence—mostly evidence that would support his ideas—that’s when they found, a year later, this cranial vault fragment. Even though they didn’t publicly say this, they maintained the remains at the Russian federal archives. While they never said it was Hitler, they certainly believe it. Of course, we were able to show it was not.'

Laat Martin in godsnaam dozen inpakken. Zelfs een cursus basisjournalistiek gaat hem niet meer redden.

20 opmerkingen:

 1. Tja... if you don't what it is, blame HAARP! HAARP is blijkbaar een wonderapparaat volgens de aluhoedjes... Die Martin is zo maf als een draaideur op Zaterdag, en dat wil heel wat zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die schaapachtige volgers van Martin zoeken ook nooit wat uit. Ik vraag mij af hoeveel van hen 30 euro pm betalen voor deze onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Barracuda is zo overtuigd van zijn eigen gelijk dat het soms wel een soort 2e martin vrijland lijkt.
  Zo mondsnoerend en logisch denkend is barracuda nu ook weer niet,soms heb ik zelfs wel eens de indruk dat ze eigenlijk niet veel verschillen van fundamentalistische moslims.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig vallen de domdenkers niet langer onde de aluhoedjes. Dat blijkt wel uit dit artikel wat is geschreven uit frustratie. Het beeld van waarheid waar Martin over schrijft, tast het EGO van de onwetenden aan. Voor hen wordt 2014 extra moeilijk vanwege het feit dat steeds meer waarheid het licht zal zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke 'waarheid' is dat, Gerry? Of bedoel je weer geloof? Over de juistheid van feiten horen we jullie nooit, zelfs als we bronnen er bij vermelden.

   Verwijderen
  2. Aluhoedjes willen aluhoedjes-dingen lezen. Of het feitelijk klopt, doet er kennelijk niet toe. Het probleem is dat Martin zijn theorieën niet valideert, en keer op keer door de mand valt.

   Verwijderen
  3. Een aaneenrijging van bullshit en leugens is echt iets anders dan een "beeld van de waarheid", Gerry. Bovendien is het eerder de vraag wat er met het EGO van Martijn aan de hand is, dat hij het nodig vindt om die bullshit en leugens te verspreiden:

   Kijkend naar zijn stukjes vindt hij zichzelf een specialist in de seksuologie, geschiedenis, kwantumfysica, geotechniek, bouwkunde, economie, politicologie en propaganda, terwijl hij natuurlijk aan het eind van de dag een mislukt verkopertje is die zijn HTS nog niet eens afmaakte.

   Lijkt mij dat vooral Martijn een probleem met zijn opgeblazen ego heeft, als hij denkt dat zijn volstrekte onwetendheid op alle vlakken waar hij zo stellig over schrijft de moeite waard zijn om op het web te zetten.

   Verwijderen
  4. Martin beweert dat 'Sudden stratospheric warming' een nieuwe term moet zijn. Maar het blijkt al voor te komen in een KNMI artikel uit 1999. Leg ons even uit wel ander beeld van de waarheid je hiermee bedoelt.

   Verwijderen
  5. Gerry Geldermalsen ik zoek jou het gaat over iets heel anders jij schrijft ook op wuz je reageert op Eduwart van de Elst zijn ware naam in Waterdrinker uit Aalsmeer die andere naam is een schuilnaam wie kan dit doorgeven aan Gerry Geldermalsen

   Verwijderen
 5. Wij hebben ons met zijn allen zo geconditioneerd/afhankelijk van het eigen er in geramde gelijk gemaakt, dat zowel de 'truth~tellers' meer sellers van hun eigen verknipte onkunde dan realiteitsvorsers zijn geworden, maar dat daarentegen hun debunkende tegenhangers alhier bij barrackjewda eveneens als een dolle hond gewend zijn geraakt om zich daar weer dan mee te kunnen vermaken! Want als je namelijk met een goed 'gedebunkte' punt hier bij moderator probeert te scoren dan wel onderwijzen, dan wordt je direct weer als een aanhangende collaborant van martina de shaboz~goy weggezet. Die overigens aan het handje van zijn infowhores adorerende jodenpooier daar uit Schiedam met hun exact gespiegelde toneelstukje dat moderator hier bijna dagelijks aan zijn eigen pratende apen opdient net zo ongeloofwaardig overkomt. Maar goed...capiche?

  Kijk of luister verder...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Zo...even mijn nieuwe speledingetje als avatar toegevoegd..."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Zelfs een cursus basisjournalistiek gaat hem niet meer redden."

   Wat dat betreft zou je de moderator dezes met gemak in de context waarin hij zijn jut en juul (die zichzelf overigens met graagte laat sandwichen door dit soort van goyimmennende jodentuig he?) probeert te positioneren kunnen plaatsen. Alsof de kadetjes van Kat wel van een zuiverder deeg zijn gebakken?! Voel mij overigens tijdens dit leven steeds meer als de welbekende koning in het land der blinden zeg...

   Verwijderen
 7. Daar kan ik mij nu zo kwaad over maken. Die voorlaatste zin! Laat hem dozen inpakken. Net alsof dozen inpakken werk is dat door minkukels gedaan kan worden. Er is te weinig respect voor arbeiders in de industrie, mensen die dozen in of uitpakken. Als er een te veel in zit of een te kort is dan moet je de mensen horen klagen. Net alsof figuren als waar het hier om gaat dozen zou KUNNEN inpakken. Hoe vaak leest men niet opmerkingen als dat die jeugdige straatrovertjes, dat die voor straf maar eens een paar middagen bij de bejaarden koffie moeten gaan schenken in plaats van bejaarden te gaan beroven. Een gotspe is het! Waar haalt men het lef vandaan om met dergelijke nonsens te komen. Koffie schenken voor bejaarden is geen straf, het is keurig werk voor keurige mensen. Net als dozen inpakken werk is dat door respectabele mensen gedaan wordt. Ik geef toe, de dames die in het bejaardenhuis de koffie inschenken voor de bejaarden zijn net niet gekwalificeerd genoeg om op de intensive care van het ziekenhuis te werken, maar zij doen hun werk met de zelfde toewijding. Sociale werkplaatsen waar wasknijpers worden ingepakt, of ansichtkaarten of dozen, dat zijn plaatsen waar de wat eenvoudigere mensen veel voldoening kunnen vinden in hun eenvoudige dagtaak. Ze voelen zich nuttig, en dat mag wat kosten. Dat er doorgaan geld bij moet daar hoor je mij niet over. (nu niet, anders wel)

  Maar om te stellen dat iemand beter dozen kan gaan inpakken is beledigend voor alle mensen die eenvoudig werk doen. Laat die man gaan werken op het wetenschappelijk bureau van D66! Daar kan hij geen kwaad doen en daar valt het toch niet op. (misschien is dit een te grove belediging, geeft niet hij leest dit toch niet)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @vanhetgoor

   Je mist het grapje. Barra zegt niets ten nadele van mensen die eenvoudig werk doen, maar verwijst naar het feit dat Martijn werkloos is en zich erover beklaagde dat hij van de sociale dienst moet gaan werken voor zijn geld, in plaats van stuitende domheid en haatverhaaltjes het web opblaffen. En dat gaat geen "passende arbeid" worden.

   Persoonlijk vind ik ook dat hij een strafkorting zou moeten krijgen voor zijn blog, want die stuitende bagger verlaagt zijn kansen op de arbeidsmarkt tot onder het nulpunt en bovendien gaat de tijd die hij erin steekt ten koste van zijn beschikbaarheid voor werk. Zes maanden de uitkering halveren wat mij betreft. Dat geld kan beter naar iemand gaan die zich wel nuttig wil maken voor de samenleving.

   Verwijderen
  2. En als het systeem echt zou werken, meteen een psychosociaal drangzorg traject aan koppelen. Met het juiste maatwerk zou iemand als Martijn voor de zomervakantie al een nuttig lid van de samenleving kunnen zijn.

   Althans, binnen zijn mogelijkheden. Schriftelijk is hij sterk (verbaal weer wat minder), maar cognitief en qua reality check gaat er natuurlijk nogal wat mis bij hem, waarvan hij ons op zijn blog uitgebreide documentatie beschikbaar stelde. Hoe langer hij zich zo werkloos ingraaft in gestoorde theorietjes, hoe meer hij gedissocieerd raakt. Zonder werk en hulp gaat dat alleen maar gestoorder en agressiever worden.

   Maar lulkoek als hierboven vind ik niet het probleem met iemand als Martijn. Eerder de wraakzuchtigheid, misogynie, homohaat, stalkgedrag etc. Ik vind onzinverhaaltjes over Hiedler altijd wel leuk, hij blijft toch tot de verbeelding spreken. En dat Martijn enthousiast deelneemt aan die moderne folklore kan ik alleen maar toejuichen. Je ziet hoe een mythe permuteert naar een sprookje onder je ogen plaatsvinden, zoals een verhaaltje dat in een kring doorgefluisterd wordt en uiteindelijk iets heel anders oplevert, als de laatste het verhaaltje dat hij/zij vernam hardop verteld wordt. Maar dan helemaal transparant, op het internet.

   Verwijderen
  3. Martijn of Micha debunken vind ik eigenlijk zoiets als de kritiek op een absurdistisch toneelstuk, dat het niet realistisch genoeg zou zijn. Tja. Ik ben eerder geïnteresseerd in het proces, moderne folklore enzo. Wel verzet ik me tegen misdadig gedrag. Zolang niemand wat misdaan wordt vind ik het allemaal best. Tuurlijk joh. Hitler.

   Verwijderen
 8. De karmische aantrekkingskracht geeft ook deze keer weer de gebakken lucht verkopende charlatan zijn zeer verdiende aandeel? (*proest* maar niet heus...) Nu begrijp ik dan ook waarom spacepoep al langere tijd de waarde van zijn aandelen door het afvoerputje ziet lopen! Deze karmische bitch doet het met haar jaarlijkse 20,- teuros bar slecht hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb mezelf de opdracht gegeven hiermee tot aan het naadje van de kous te zullen gaan. En geloof me, mijn zelfgeschreven software doet wat het antecedentenonderzoek betreft al langere tijd aan hele grote wonderen. Sta zelf ook wel eens verbaasd hoe gemakkelijk je aan achtergelaten sporen van onvoorzichtige charlatans via wat simpele hacktools kan opdiepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kat: DERDE WERELDOORLOG KAN NU ELK MOMENT UITBREKEN
  Bron: Xandernieuws.

  Moehahahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Over dozenvullen gesproken.....: "En martijn, wat denk je dat dit is......?" "Eeeeeuh...... een nietmachine? " "nee, dat is een verbinder".....
  het is perceptiemanagement, mensen!

  BeantwoordenVerwijderen