dinsdag 14 januari 2014

BigHoax

Het is zover, BigFoot is neergeschoten. Door de Amerikaan Rick Dyer, zelfbenoemd BigFoot-jager. Nou ja, dat zou al zijn gebeurd in 2012, Dyer heeft het kadaver ingevroren en liet een DNA-test en een volledige 3D-scan uitvoeren. En eindelijk zijn er foto's.

Waarom Dyer zo lang heeft gewacht met het openbaren van die foto's, dat wordt niet helemaal duidelijk. Een beetje visser laat zich immers onmiddellijk fotograferen als hij een grote snoek uit het water heeft getakeld.

Maar Barracuda heeft wel een vermoeden. Dezelfde Dyer beweerde al eerder BigFoot te hebben neergeschoten. In 2008. Medewerkers van de National Geographic onderzochten toen het lichaam en kwamen tot de conclusie dat de jachtbuit slechts een apenpak van rubber was. Die probeerde hij toen nog te verkopen als echt.

Dyer zegt dat hij het lichaam nu pas heeft teruggekregen van een 'universiteit in Washington', die hij overigens weigert te noemen. Maar er zou in februari een persconferentie komen. Vast wel.

De Amerikaanse media geloven er maar weinig van, net als enkele geraadpleegde experts. Maar Barracuda moet toegeven: de rubberen apenpak lijkt dit keer ten minste een beetje echt.

4 opmerkingen:

 1. Rubber lost op in formaldehyde, en breekt in bevroren toestand. Iets klopt hier niet....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nuance: hij zegt dat het is ingevroren.

   Verwijderen
  2. Het verhaal is niet eens complotwaardig. Als er al sprake is van een (organisch) kadaver, dan is diepvriezen ver onder -30°C de enigste preserveer-optie. Dat zou op zichzelf voor de elke bekwame onderzoeker een eerste aanwijzing zijn, los van wat het ook moge zijn. Kortom een krakkemikkig mislukt papieren complot.

   Verwijderen
  3. Hij had beter een flink stuk schapenvacht kunnen nemen, dat door kan gaan als de enige en unieke afgeschoten linkerwenkbrauw, van BigFoot. Geeft veel meer dataverkeer, en kan nog jaren mee als voer voor complottertjes.

   Verwijderen