donderdag 30 januari 2014

WOBje

Barracuda schreef het eerder: Ton Hofstede is een man met een te veel aan tijd. De naam van zijn webstek Het Haagse Complot roept, zo moet zijn naamgever toegeven, een associatie op met ongeremde en ongefundeerde complottheorieën. Maar: 'Niets is minder waar. Het HHC beoogt juist door de roddels heen te prikken en controleerbare feiten boven water te krijgen. Zo is tijdens de gehele hoorzitting de naam "Demmink" niet gevallen.'

Kan zo zijn. Maar die naam voerde Hofstede, net als nog een aantal andere niet ter zake doende namen en affaires, wel op in zijn geschreven pleitnota die deze week werd behandeld in het Paleis van Justitie te Den Haag. Daar werd een WOB-procedure gevoerd rond de Nederlandse arrestatie van de voormalige drugscrimineel zakenman Baybaşin in 1995.

Barracuda vraagt zich serieus af of het (weinig) aanwezige complotvolk wel heeft begrepen waar deze zaak over ging. Want Ton verliest zich op zijn site en daarbuiten regelmatig in irrelevante zijpaden en wijdlopige associaties. 'Ik heb bewijzen van juridische onregelmatigheden en onwettigheden op hoog niveau. Om dit in detail te bespreken heb ik minimaal drie uur nodig, en dit leidt te ver af van het belang van deze zaak.'

Hofstede was, zonder advocaat, in de rechtbank verschenen omdat zijn WOB-verzoek is afgewezen. Dat verbaast Barracuda niets, want Hofstede eiste ongeveer het complete justitiedossier rond Baybasin op. Alleen vallen die stukken niet binnen het bestuurlijke domein, waarvoor het WOB ooit in het leven is geroepen. Dat is Hofstede ook, met zoveel woorden, duidelijk gemaakt.Tenzij er een directe bemoeienis is met de minister of haar ambtenaren, valt er weinig te WOBben.

Een bezoekster van Ton's site constateert dan ook dat het 'een beetje eigen schuld dikke bult was meneer Hofstede. 'a. je had de vraag bij een ander neer moeten leggen en b. je had niet moeten verwijzen naar de strafzaak, want daarmee heb je de ambtenaren helemaal in de verkeerde richting laten zoeken. Ze zochten en zochten en zochten, maar konden het 'ongelogen waar' niet vinden.'

Hüseyin Baybaşin was niet aanwezig, stelde Hofstede vast. Tja, het is dan ook maar een simpel WOB-verzoekje, hè? Ook Ton's oud-collega's of dienders bij de BBE, Bijzondere Bijstands Eenheden, waren niet opgetrommeld. Hoe spannend wil je het hebben?

Ton wil eigenlijk stiekem de hele zaak Baybasin nog eens dunnetjes overdoen. In het pleidooi wemelt het dan ook van de luie aannames en ook nu kan Ton het weer niet nalaten om Mabel van Amsberg/Wisse-Smit/Los te noemen in relatie tot Klaas Bruinsma. Of Maarten van Traa in relatie tot het Rolodex-affaire. Bij Ton heeft altijd alles met alles te maken, complotdenkers eigen.

Maar uiteindelijk gaat het hierom: Na zijn arrestatie heeft Baybaşin een jaar vast gezeten, zonder dat daarvoor 'naar het thans laat aanzien een geldige rechtsgrond heeft bestaan'. 'Moet u zich voorstellen dat u naar de Kerstmarkt in Düsseldorf gaat of naar de Vogeltjesmarkt in Antwerpen, nee sterker nog u wordt gevraagd om daar naar toe te komen, en dan pal over de grens wordt u aangehouden en verdwijnt u de rest van uw leven in de kerkers van justitie. U zou ook wel een of twee vraagjes hierover hebben, nietwaar?'

Yep, en Barracuda neemt aan dat een horde advocaten zich destijds uitputtend met deze vragen hebben beziggehouden. De Turkse zakenman werd namelijk in december 1995 in Nederland aangehouden op verzoek van de Turkse overheid vanwege een (vermeend) heroinetransport met het schip 'Lucky S.' Dat Baybasin vervolgens een jaar heeft vastgezeten komt doordat de Hoge Raad de minister van justitie heeft geadviseerd geen gehoor te geven aan het uitleververzoek van Turkije en justitie wachtte op aanvullende informatie. Eigenlijk was het een zaak die Nederland niet aanging.

Er was dus ook helemaal geen reden om Baybasin op dat moment te vervolgen of veroordelen. Na het advies van de Hoge Raad kwam Baybasin ook gewoon op vrije voeten. Begin 1996 begon hij een asielprocedure. En 1998 werd hij opnieuw gearresteerd. Maar dat is een heel ander chapiter.

26 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je interesse en het doorlinken Maarten. Op jouw manier heb je het aardig samengevat. Er staat maar één zin in die apert onjuist is: "Bij Ton heeft altijd alles met alles te maken, complotdenkers eigen."

  Op grond waarvan je die conclusie trekt begrijp ik niet. Juist om te kunnen vast stellen dat het een niet met het ander te maken heeft ga ik op zoek naar bewijs. Dat zou jij ook eens moeten doen, in plaats van je te beperken tot een beetje googlen en voorbarige conclusies trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heet geen Maarten, Ton. Weer een luie aanname van je.

   Verwijderen
  2. Je heet dan misschien geen Maarten, maar het verschil tussen een haai en een barracuda is je bepaald niet duidelijk!

   Verwijderen
 2. Och Haagscomplot, Baracuda is een site van justitie die stemming moet maken en waarheidszoekers als complot denkers moet stigmatiseren om het eigen denken de kop in te drukken. Het is droevig gesteld met een overheid als je je tot zulke praktijken moet wenden en op blogjes moet schreeuwen dat idereen blind de overheid moet vertrouwen. Maarja, waarheidsvinding is te moeilijk voor het te veel betaalde justitie apparaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, bekend fenomeen bij complotdenken: eenieder die tegen het complot in gaat wordt automatisch onderdeel van het complot zelf.

   Verwijderen
  2. Het wil maar niet uit de koppies van plotters dat ook volstrekt normale burgers zich ergeren aan dit soort dingen.

   Verwijderen
  3. Ja, als je democratisch ingaat tegen een plottertje dan ben je ofwel een betaalde troll, of in dit geval ben je in dienst van justitie. Ik moet altijd lachen om dat soort aannames want het zegt veel van de schaapjes die blaten dat wij weer sheeples zijn.

   Maar Claudia lieverd, ooit gehoord van democratie? Het recht om het niet met elkaar eens te zijn schatje? Ik denk dus ik besta is voor ieder van ons, al vraag ik me wel af hoe het met jouw denkvermogen is?

   Verwijderen
  4. *TOTAAL ONTKLEDE EN -VOORAL DOOR ONS TEAM- EXPOSTE EX-PEDOGRAAF-HOERNALIST LOOPT OVER VAN HET OM NAAR HET ‘LEGER DES GEILS’*

   BRON

   Verwijderen
 3. Ook Ton's oud-collega's of dienders bij de BBE, Bijzondere Bijstands Eenheden, waren niet opgetrommeld.

  LoL, dit vond ik wel de mooiste opmerking in Ton's werkje. Wanneer Ton echt toegevoegd was geweest aan de BBE weet hij natuurlijk heel goed dat de BBE echt niet komt opdraven voor zijn show, of een verzameling toeschouwers van het formaat 'gekkie's'.

  Het is dus gewoon wat stoere ego-trippende 'name-dropping' van Ton wat zijn integriteit meteen een stuk doet verbleken.

  Daarnaast is het 'te koop lopen' met je BBE-status nou niet echt 'fancy' bij dit soort onderdelen. Zelfs niet wanneer je inmiddels thuis achter je computer zit te zwoegen.

  Maar kennelijk is Ton op een later tijdstip in zijn leven wat in de war geraakt, en daardoor wat labieler geworden.

  Altijd triest om te zien hoe mensen met duidelijk potentieel zo van de weg raken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ziva en andere lezers,

   Bedankt voor jullie aardige woorden. Toch denk ik dat enige correctie op zijn plaats is en we de feiten duidelijk houden. Ik heb nooit gesteld dat ik bij de BBE heb gezeten, maar wel collega's/vrienden van mij. Bovendien staat er het voegwoord "of" tussen. Zelf zat ik bij het KCT. Zie ook de foto van mij op: http://www.hethaagsecomplot.nl/20130917-mata-mate-spion.htm Mijn registratie nummer: 580618022. Allemaal te checken en niets geheims aan.

   En als je nog meer bijzonderheden wilt weten dan kun je me gewoon bereiken via het e-mail-adres dat op de site staat. Ik heb geen last van paranoide achterdocht maar probeer aan fact-finding te doen. Dat is het tegenovergstelde van wat Maarten doet met zijn uitspraak:

   "Yep, en Barracuda _neemt aan_ dat een horde advocaten zich destijds uitputtend met deze vragen hebben beziggehouden." Als dat zo was geweest was mijn WOB verzoek niet meer nodig.

   Verwijderen
  2. Je had waarschijnlijk het hele strafdossier gratis en voor niets kunnen inzien bij Baybasins toenmalige advocaat of bij Van der Plas. Met zijn toestemming. Ik vermoed nu al hoe deze zaak gaat aflopen.

   Verwijderen
  3. Ik heb geen last van paranoïde achterdocht

   Nee, dat lijkt me evident dat je daar geen 'last' van hebt als je nietsvermoedend achter je piano vandaan gesleept wordt en 'ineens alles kwijt bent'.
   Dat lijkt meer op een verlies van het contact met de werkelijkheid.

   Is het wellicht een mogelijkheid dat je na deze traumatische ervaring aan paranoia bent gaan lijden? Het is maar een idee hoor en wellicht is dit wat voor je?
   Lijkt me een goed alternatief i.p.v. het inzetten op zinloze procedures die onnodig veel belastinggeld kosten.

   Verwijderen
  4. Als Barracuda echt het kaf van het koren wil scheiden, dan is Ton Hofstede niet degene die je snoeihard moet aanvallen. Hij behoort tot de selecte club mensen die zich wel inhoudelijk verdiept in materie.

   Verwijderen
  5. Ik ben het eigenlijk wel met @mautoortwijn eens als ze zegt dat Ton Hofstede niet de persoon is om snoeihard aan te vallen. Okay, ik blijf bij mijn opmerking dat het ergens wat mis gegaan is in het koppie van Ton, maar er is inderdaad nog enig coherent patroon in zijn denken en handelen te bemerken. Een geestelijk gezond 'plotgekkie' moeten we koesteren.

   Dan @Ton over je BBE-backgrounds. Cool man, dat je vrienden hebt bij de Special Forces. Ik denk dat ze heel blij zijn wanneer je dat het Internet opscharrelt. BTW, waarom hengel je een foto van een 21-eeuwse 'operator' op het web om je KCT-tijd te benadrukken, terwijl je zelf uit 1958?! komt. De Mollukse terroristen kaapten jullie treinen en scholen in 1977. Toen was je 19?. Dat uniform in die foto ben jij niet, toch Ouwe?

   Verwijderen
  6. Ah, goed dat je hier even reageert, Maud. Want jij bent ook zo iemand die geen 'last' heeft van 'paranoïde achterdocht', toch?
   Jij hebt alleen maar 'last' van het idee dat de wereld om je heen louter bestaat uit geheim agenten die in opdracht van de Oranjes deelnemen aan een 'gang stalking' programma om jou het leven zuur te maken...

   Catch my drift?

   Verwijderen
  7. Ja hoor, en daar hebben we @maudoortaandewijn, met het halve AIVD leger onder haar bed. Dat zou ome Ton nooit doen, die connects the dots via bARracuda , het is immers maARten. Cornation Street kijken Maudje, kan je nog veel van leren.

   Verwijderen
 4. Wat dachten we van deze zelfoverschatting (reaguurder Vrijland): 'martin, begin met een verzetkrant, dan kunnen we mobiliseren, vervolgens groepen maken en op commando massaal boycotten…spoorwegstakingen, haven stil leggen, Zuidas kapen, 2de kamer blokkeren, en stoottroepen om de killercops aan te pakken, het hele land gijzelen met min 500.000 man…'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan zeggen dat reaknetter er in ieder geval zin in heeft. Voorwaarts....

   Verwijderen
  2. Voor mij klinkt het als een onaangename winter-depressie @John, want dit is exact hetzelfde verhaal als Micha Kat's keizerlijke landing op SCHIPHOL een aantal jaar geleden (en dat is de depressie), opgevolgd door een spannende persconferentie waar Micha "Zorro" Kat beloofde een netwerk van "NWO-omduwers" te organiseren: NULL :wq

   Verwijderen
  3. "Gansch het raderwerk staat stil, als Martins machtige arm 't wil" Laat de elite zich maar schrap zetten.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. "Krol hoopt door Opstelten alsnog uitgenodigd te worden voor een gesprek over de affaire Demmink, die hij zelf als journalist heeft losgetrokken. Krol zegt zelf niet bang te zijn voor Demmink, maar mensen in zijn omgeving wel."
   Uitzending & BRON

   PS; Kijk doorheen de bewust nietszeggende bliksemafleiderij. Let daarentegen wel goed op het manipulatieve effect dat de joodsche presentatrice via haar useful-gay-idiot exact met dit soort van debiliserings items beoogt!

   Verwijderen
 6. Het publiceren van een dag boek van de moeder van Marianne Vaatstra. Is het laagste van het laagste wat in een mens kan opkomen. Het gaat niet om het gelijk. Werkelijk waar te ziek voor woorden. En dan het ook nog recht praten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, het gaat helemaal niet om het dagboek van deze moeder. Morgen is het een ander dagboek; dat van jou, of dat van mij. Het gaat deze mensen om de aandacht, het persoonlijk gewin, de winst, of het opgekropte ongelijk.

   Dit is een club van aasgieren.

   Alle aandacht naar dit dagboek zal omgezet worden naar verkoop van dit Dankbaar-boek. De benefits? -> Wim Dankbaar (a.k.a. Aasgier).

   Verwijderen