donderdag 23 januari 2014

Zelfopoffering

Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra van Wim Dankbaar en Hans Mauritz zou vandaag worden gepresenteerd, maar dat gaat om 'moverende redenen' niet door. Er zouden 'nieuwe feiten' aan het boek moeten worden toegevoegd, maar tussen de regels door lees je de echte reden: de uitspraak van het kort geding, waarin de rechter het duo verboden heeft citaten uit het dagboek op te nemen, brengt de 'nodige aanpassingen' met zich mee. En dus komt het boek 'ergens in februari'.

Het verboden dagboek zelf is overigens nog steeds op de interwebs te lezen. Theoloog in ruste Frides Laméris heeft even voor kerst nog een verzetsdaad verricht. Kort nadat de rechter de publicatie van de dagboeken van Maaike Terpstra verbood, plaatste Frides de dagboeken weer online. Hij was de eerste die ze integraal online had gezet, en ook de eerste die ze had verwijderd, op verzoek van Maaike persoonlijk. Nadere uitleg zou binnen enkele dagen volgen op zijn nieuwe website Burgerministerievoorjustitieenveiligheid.nl, beloofde Frides, die regelmatig even naar zijn krans van edele zelfopoffering kijkt.

Frides had wel eens vaker een vonnis volledig naar zich neergelegd, zo liet hij elders weten: 'Een citaatje van onze aloude oerhollandse zeeheld Michiel Adriaenszn. de Ruyter …. ‘t hier in het vaderlant soo geleegen is dat men er de waerheit niet mag spreeken, soo is het ellendig gestelt, …'

Toch heeft Barracuda het bruine vermoeden dat Frides niet gaat eindigen als standbeeld op een tochtige haven in Vlissingen, of zelfs maar naast de dorpspomp in Zuid-Laren, waar hij woont.

Frides zit namelijk een beetje met zijn ziel onder de arm. Enkele jaren geleden strooide hij met anderen - althans, zo zag de goedzak het zelf - 'zand in de machine' van de vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker. Daarna 'schakelde hij over op straling en was hij actief in de werkgroep Last van de Mast, gericht tegen de plaatsing van UMTS-masten voor mobiele telefonie.

Toen hij daarop was uitgekeken stuitte hij (gelukkig) op pedojager Ben van de B. wiens vertrouwensman hij werd. Iedere dag stond Frides voor hem klaar, zich niets aantrekkend van waarschuwingen dat Bens strijd tegen de 'ontvoering van zijn kinderen door satanische families' grotendeels aan zijn eigen paranoia en fantasie zou zijn ontsproten.

Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat Frides door Ben als woordvoerder zou worden gedumpt: Die zou onder een hoedje spelen met de satanisten: 'Goede lezers op het internet zullen inmiddels opgemerkt hebben dat mijn persoon beland is in een onvervalste complottheorie van Ben van den Brink'. Zelfs de beste comedyschrijvers verzinnen dit niet.

Intussen zit Barracuda al weken te wachten op een verklaring op zijn gloednieuwe site, waarop Frides blijkbaar nog steeds zit te mediteren.

UPDATE 27/1: Lameris hangt. Opnieuw rechtszaak om dagboek moeder Marianne Vaatstra.

18 opmerkingen:

 1. Wat is Wim toch ook een leugenaar:

  Het inmiddels alsnog ingestelde hoger beroep tegen het kort gedingvonnis zal verder geen vertragingen opleveren omdat het appel slechts ziet op procedurele aspecten van het geding en onder meer de schreeuwende dwaling met betrekking tot de kostenveroordeling.

  Er werd helemaal geen beroep aangetekend en de termijn om dat te doen is al lang en breed verstreken. Net als de "nieuwe feiten" die hij noemt bluft en liegt hij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe weet jij dat zo zeker?

   Verwijderen
  2. Chris Klomp hield dat bij en meldde dat er geen beroep werd aangetekend op de dag dat de termijn daarvan verstreek.

   Verwijderen
  3. En als je dan toch in je stukje gaat roepen dat je beroep gaat aantekenen, heeft dat niets met wanen te maken, maar met het feit dat je een leugenaar bent.

   Verwijderen
  4. Overigens verzuimde Wim om de uitspraak na te komen. Hij gaf deze niet integraal weer op zijn site maar linkte ernaar toe en gaf wel degelijk commentaar erop, terwijl dit expliciet verboden werd. Volgens mij is nu het moment dat Yehudi kan gaan cashen voor Maaike.

   Verwijderen
  5. 5.3.
   beveelt [gedaagden] om binnen twee dagen na betekening van dit vonnis ieder artikel, bericht of melding waaruit het voornemen blijkt om de inhoud van het dagboek, danwel delen daarvan, te openbaren van de website www.rechtiskrom.wordpress.com te (doen) verwijderen en verwijderd te houden,

   5.4.
   beveelt [gedaagden] om binnen twee dagen na betekening van dit vonnis, bovenaan op de ‘homepage’ van de website www.rechtiskrom.wordpress.com, met lettertype Times New Roman, grootte 11, althans duidelijk leesbaar, melding te maken van de inhoud van dit vonnis door deze zonder opiniërend bijschrift integraal te vermelden


   * Wim deed er langer dan twee dagen over
   * Artikelen werden niet aangepast of verwijderd
   * Het vonnis werd niet integraal weergegeven
   * In een artikel onder die uitspraak waren opinies over de uitspraak en de zaak te lezen. Natuurlijk is dat ook een "opiniërend bijschrift".

   Volgens mij is er meer dan voldoende aanleiding om de dwangsom van duizend eurie per dag te gaan innen.

   Verwijderen
  6. Goed citaat van Frides. De meeste internetridders blijven steken bij de tirannen van Van Randwijk.

   Verwijderen
  7. Oh ja, hij stelde het uitspraak itempje ook open voor opiniërende commentaren. Die kunnen evengoed als bijschriften opgevat worden en vallen wel degelijk onder de aansprakelijkheid van Wim. Geen enkel commentaar komt erdoor zonder zijn toestemming. sterker nog, opinies die niet overeenkomen met die van hem laat hij niet eens door.

   Verwijderen
 2. Eerst wordt Michiel de Ruyter al als voorbeeld door Wilders genomen, dan gaat zwever Friedes er mee aan de haal. De Ruyter zou zich in zijn praalgraf omdraaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Michiel de Ruyter (3 augustus 1926 - 15 oktober) was een Nederlands presentator en programmamaker, vooral bekend geworden door de 15 jaar lopende serie De geschiedenis van de jazzen zijn karakteristieke uitspraak van Engelse namen en woorden. Bron Wiki (niet de Viking).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, geen is wakker vandaag. Om de puntjes op de i te zetten.

  Michiel Adriaenszoon de Ruyter geboren te Vlissingen op 24 maart 1607-gestorven op de Baai van Syracuse 29 april 1676, draait zich in zijn praalgraf in de nieuwe kerk om. Omdat proleten zich van zijn naam en faam misbruik maken. Zo goed dan, geen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dorothy
   Je weet toch dat internet nog uitgevonden moest worden? Valt me zwaar tegen deze misser. Proleten liegen namelijk standaard, niet Buiten.

   Verwijderen
 5. @geen, wie zegt dat Michiel Adriaenszoon geen gebruik van internet in het hiernamaals? Daar gaan ze ook met de tijd mee, het is voor God veel makkelijker om via de digitale wereld contact te houden met ZIJN volgelingen, en een zeeheld heeft een streepje voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dorothy
   Daar zeg je wat, er dwalen steeds meer hersendoden op het web. Zou dat het zijn? God heeft trouwens geen zeebenen, dat weet ik zeker.

   Verwijderen
 6. @ Geen, ik denk ook dat het geval is. De dorpsidioot heeft zijn weg gevonden op het net in het gezelschap van kwakzalvers, psychopaten, kunstenmakers ,vreemdgaanders.
  kindermisbruikers en zelfbenoemde goeoe's. Het is echter zinnig van de provider om te vragen: 'hoe staat het met uw geestelijke gezondheid, bent u bekend met netetiquette, en bent u gelukkig getrouwd? Mocht u onverhoopt erg agressief worden, dan hebben wij van de provider een therapeut online, zodat u geen schade aan kan richten.

  Het zou een hoop leed voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article26588833.ece/Staat-wil-einde-aan-smaad-via-kort-geding-in-Alkmaar?lref=sp2

  BeantwoordenVerwijderen