vrijdag 10 januari 2014

Fukunonsens

Complotters willen ons graag doen geloven dat er in Fukushima (weer) een enorme ramp gaande is, en dat de MSM dat vakkundig in de doofpot stoppen. Nou, dat valt eigenlijk reuze mee, of tegen, vanuit het perspectief van de plotters dan.

De NOS meldde deze week nog dat het ABP de eigenaar van Fukushima boycot omdat het onvoldoende oog had voor de publieke veiligheid. Diverse Nederlandse media kwamen verder met het nieuws dat daklozen waren geronseld voor schoonmaak.

Bij de alternatieve media wemelt het echter weer van de onzinverhalen. Bijvoorbeeld dat lekkende straling de westkust van de VS zou hebben bereikt. Dat zou moeten blijken uit geigertellermetingen van amateurs. Inderdaad zijn er hoge metingen geregistreerd aan de Californische kust, maar het gaat niet om het bij Fukushima gebruikte cesium-137, maar om een mengeling van radium en thorium, zo blijkt inmiddels uit metingen van professionals. De straling is hoog, maar radium en thorium hebben een natuurlijke oorsprong en in 2008 waren die hoeveelheden ook al gemeten op stranden in Zuid Californië.

Verder trok de alternatieve site NaturalNews een volkomen verkeerde conclusie uit een wetenschappelijk onderzoek waarin werd geconstateerd dat het aantal dode (zee)dieren in 24 jaar nog nooit zo hoog is geweest. Maar de oorzaak is niet Fukushima, doch een natuurlijke cyclus van algengroei en -sterfte. De studie begon namelijk vijf jaar voor de ramp in Japan. Maar natuurlijk nam Boublog deze onzin weer integraal over en deed de immer associërende Niburu.co er nog een schepje bovenop. Met dank aan dubieuze bronnen als Govt Slaves en Daily Sheeple (die namen alleen al).

Sommige blogs hadden namelijk ook weer ergens gelezen dat de Feds (...) kaliumjodide pillen hadden besteld die voor 1 februari moeten worden geleverd. Volgens een woordvoerder betreft het voornamelijk bulkinkoop. Dergelijke pillen gaan zeven jaar mee. Trouwens: als volgens onze slimme complotters (die zoals gebruikelijk nooit eens wat uitzoeken) de straling reeds de VS zou hebben bereikt, dan komen die pillen te laat. Die moeten namelijk voor blootstelling worden ingenomen.

En dan is er het verhaal van Amerikaans marinepersoneel dat geholpen heeft bij de ramp en nu ziek is. Zij willen TEPCO, het bedrijf achter de beschadigde kerncentrale, aanklagen. Dat valt nog niet mee, want federale rechters vinden het geen zaak voor hun grondgebied. Er gaan verhalen over kankers, die deskundigen in twijfel trekken omdat kankers niet zo snel kunnen groeien na blootstelling aan straling. Waar hier weer (fel) op wordt gereageerd. Barracuda moet toegeven: The jury is still out on this one.

De Niburu's hadden overigens ook nog een mailtje doorgeplaatst: 'Ken je niet iemand die weet waar de rijken uithangen? waar ze naartoe gaan of zijn gegaan om zichzelf tegen deze straling te beschermen?' Barracuda is even door het Gooi en Wassenaar gereden: de was hing nog gewoon aan de lijn, heur!

4 opmerkingen:

 1. “There’s an incredible amount of disinformation going on these days about Fukushima,” said Sythe. “Without downplaying the danger and difficulties, it is important to note that some people are exaggerating the situation at Fukushima, for unknown reasons, in very dramatic ways."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Actuele situatie:

  Nuclear regulators on Friday called on Tokyo Electric Power Co. to take action to address rising radiation levels at the border of the crippled Fukushima No. 1 plant’s premises, which have jumped to levels eight times higher than the regulatory limit.

  According to plant operator Tepco, an evaluation of radiation exposure caused by toxic water, rubble and debris, and other waste kept at the plant was below the limit of 1 millisievert per year as of March, but surged to 7.8 millisieverts as of August.

  The rise is attributed to radiation emitted from tanks storing contaminated water generated in the process of cooling the damaged reactors.

  In April, Tepco found some of its underground storage pools leaking water and had to transfer the contaminated water to tanks located near the site boundary.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit soort nieuws komt uit dezelfde hoek als waar Obama de satan of antichrist is , via een omweg van plotterij gaan we weer het antisemitisme (k)noedelgroeten.
  Ook barra kan me weer verwijderen en alle jodenhaatpraat laten staan.
  Het verleden als toekomst, mooier kunnen we het niet maken , de dwangbuis van middelmatigheid en zééer slappe verbeelding/fantasie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn ook nog steeds hardnekkige lieden die beweren dat er in Fukushima een kernexplosie heeft plaatsgevonden. Dat kan niet. Daarvoor is de reguliere splijtstof gewoon niet geschikt (=niet geconcentreerd genoeg). Een 'criticality accident' zou overigens wel kunnen (als een paar staven boven op elkaar vallen met genoeg water er om heen), maar dat geeft net zo'n harde klap als een nat rotje. Wel kans op plaatselijk veel radioactieve rommel, dus gelukkig wordt daarvan niemand.

  BeantwoordenVerwijderen