donderdag 9 januari 2014

9/11 Blues

Opmerkelijk nieuws over (enkele) hulpverleners van 9/11. Zeker 80 voormalige politieagenten en brandweerlieden zouden de sociale voorzieningen hebben opgelicht door net te doen alsof ze als gevolg van onder meer de terroristische aanslagen van 2001 niet meer konden werken.

Niet dat er geen serieuze klachten waren. De aswolk die Manhattan overspoelde na het instorten van de Twin Towers bestond uit meer dan 2500 giftige stoffen, waaronder 400 ton asbest, vele tonnen vliegtuigbrandstof met benzeen, 200.000 pond lood en cadmium afkomstig van computers en kristallijne silica uit 420.000 ton beton. Daaraan hebben nogal wat hulpverleners longproblemen overgehouden. Maar die zijn medisch aan te tonen.

De fraudeurs om wie het hier gaat werden door vier hoofdverdachten gecoacht en geadviseerd over hoe ze zich moesten gedragen en opstellen om voor volkomen arbeidsongeschikt door te gaan. En met de eernstige psychische klachten als gevolg van hun werk na de aanslagen viel het mee: ze gingen doorleuk vissen in tropische oorden, gaan skiën of zijn ander werk gaan doen. Bleek uit Facebook profielen.

Het was blijkbaar makkelijk geld verdienen: 'Richard Cosentino allegedly received $207,000 while claiming he was too depressed to go outside after the attacks on 9/11. Glenn Lieberman received $174,000. He was also too depressed to go outside. Louis Hurtado was starring in instructional videos as a 6th-degree black belt, while telling the New York Police Department he was disabled with neck injuries and psychological problems'

7 opmerkingen:

 1. Schoften zijn het, mensen die een politieagent of een brandweerman hun zuur verdiende geld niet gunnen. Er zijn tallozen die in Amerika niet de juiste ondersteuning hebben gekregen, in de film Sicko werd een voormalig brandweerman getoond die niet genoeg geld heeft voor de onmisbare medicijnen.

  Mogen arbeidsongeschikte voormalige brandweerlieden en agenten dan misschien helemaal niet meer vissen of op vakantie? Het is kortzichtig en gemeen om dit nieuws zo te brengen. Het zou misschien een beter idee zijn geweest als de Amerikaanse overheid IEDEREEN die geholpen heeft met de oplossing van de moslim-terreur om die betaald op vakantie te sturen.

  Ik wil niet onmiddellijk zeggen dat alle brandweerlieden en politieagenten helden zijn, maar er zaten er behoorlijk wat tussen, een beetje respect zou wel op zijn plaats zijn. Ik heb de filmopnames gezien van de brandweerlieden die de torens in gingen om deze te evacueren. Zij gingen met de trap omhoog en zijn nooit meer beneden gekomen. Geplet door tonnen cement en staal. Een paar hebben misschien iets meer gekregen dan anderen, maar dat wil niet zeggen dat over het algemeen er genoegdoening is verkregen.

  Respectloze aartsgierige lui zijn die Amerikanen. Waarom zou iemand niet verder met zijn leven mogen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het stukje nog eens overlezen, als ik jou was...

   Verwijderen
  2. Men scheept duizenden hulpverleners af met een jodenfooi. Om er voor te zorgen dat men méér vraagt neemt men een tiental mensen die zichzelf redelijk hebben herstelt, die noemt men dan een fraudeur, terwijl het maar over een paar miezerige tonnen (Dollars) gaat.

   Deze mensen welke een redelijke schadevergoeding hebben gekregen zullen echt wel gechecked zijn. Er zal best wel gecontroleerd zijn of ze werkelijk op het moment van de ramp aan het werk waren of niet, of zij echt blootgesteld zijn aan gevaarlijke stoffen bij het opruimen of niet.

   Gaan vissen nadat een hulpverlener zijn longen ernstig heeft beschadigd is heel erg goed, frisse lucht is goed voor de gezondheid. Voor mij is dit gaan vissen geen bewijs dat iemand een fraudeur is, de bedragen waarover men spreekt zijn slechts een aantal jaar salarissen. Te miezerig om een goede baan voor op het spel te zetten. Met werken verdienen ze in de loop der jaren meer dan met eenmalig $174.000,- handgeld / afkoopsom / prepensioen, geef het maar een naam.

   Er bestaan fraudeurs, ik ken ze met name, maar ik ken ook mensen die echt beschadigd zijn. Gaan vissen na èchte problemen is alleen voor mij geen bewijs. Ik zie in dit geval geen overtuigend bewijs.

   Verwijderen
  3. @vanhetgoordon
   Hierbij 100% bewijs zoals de vaak in schaapskleren gehulde fraudeur te werk gaat.

   Verwijderen
  4. "Jodenfooi". Argh. Net of Nederlanders bekendstaan als gulle gevers.

   Maar interessant om te lezen, want sinds 9/11 is er een soort persoonlijkheidscultus ontstaan rondom Newyorkse brandweerlieden en politieagenten; hun heroïek enzo. Zelfs Scientology deed daar nog wat aan, samen met Tom Cruise, in het New York Rescue Workers Detoxification Project.

   Tom gaf het ook al aan in zijn $cientology promo video: "I'm here to help". Maar dan moeten ze niet achteraf nog over problemen gaan zeuren, als hun Body Thetans al lang en breed uitgedreven werden door nota bene Tom Cruise.

   Verwijderen
  5. @Jeroen
   Maakt "Tom" nu ook al deel uit van jouw vriendenkring?

   Verwijderen
 2. Zijdelings gerelateerd: http://press.discovery.com/us/id/programs/woman-who-wasnt-there/

  Erg boeiend om te zien....

  BeantwoordenVerwijderen