maandag 29 september 2014

Angstkoopman

Martin Vrijland gaat eindelijk in zaken. Vrijland's BBZ uitkering eindigt op 30 november, en omdat het toenemende gebedel om geld niets substantieels heeft opgeleverd, behalve links en rechts een paar tientjes, heeft de fulltime complotauteur samen met 'ervaren ondernemers' een webshop opgezet om crisissituaties te overleven. 'De inkomsten hieruit kunnen zo hopelijk het financiële gat dat binnenkort ontstaat, opvullen.'

En ineens staat zijn site vol waterfilters, noodrantsoenen en - nieuw! - een Ebola beschermingspakket, bestaande uit een beschermende overall maat, onderhoudsvrij masker, handschoen in nitriel ongepoederd blauw (50 paar) en een ruimzichtbril polycarbonaat.

Nu beweert Vrijland wel voortdurend dat Ebola een hoax is, maar blijkbaar ook weer niet zo'n hoax dat het niet echt is. In het kader van zijn nieuwe nering heeft Martin dan ook bedacht dat het Ebola virus is bedoeld om 'de mensheid uit te roeien', dus dan heb je zeker een apenpak met gasmasker nodig.

Of zoals een reaguursel bij Klokkenluideronline concludeerde: 'Aan de ene kant verafschuwt hij de fearmongeringspraktijken van ‘onze’ roverheid, maar als er via de alzo ontstane angst de persoonlijke zakken ‘rijkelijk’ kunnen worden gevuld, is mijnheer er als een op ebola binnenlopende angstkoopman wel bij.'

Barracuda heeft werkelijk een moment gedacht dat Vrijland zelf eens een meesterlijke grap had bedacht, maar nee: het is nog serieus ook. Alleen ziet Barracuda een probleem: Martin's lezers zijn steuntrekkers die niet eens geld hebben voor deze waardeloze rommel. Die gaan heus niet met gasmasker op Alex Jones achter hun laptopje lezen. En vermoedelijk krijgt Martin hooguit een commissie over de via zijn site gerealiseerde verkopen, want de webshop staat niet op zijn naam. Sprokkelwerk waarmee Martin de winter niet gaat doorkomen.

11 opmerkingen:

 1. Ach, hij probeert ten minste iets anders dan bedelen. Hoewel het wel weer echte complotterslogica is. Anderzijds past dit ook wel weer in hun manier van handelen. Immers: Weten jullie nog de chembusters?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig hebben wij al sinds 1935 een aardstralenkastje in de kelder staan.
  Destijds 125 gulden, maar heeft zijn geld dubbel en dwars terug verdiend.
  Zelfs van de Mexicaanse griep hebben we geen last gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige helm,die wil ik ook! Model Pickelhaube (mijn favoriete helm), maar dan met allemaal tentakels in plaats van een Pickel erop, wonderschoon. Wat was de functie van die helm? Bood het bescherming tegen gifgas ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een steampunk-helm:
   http://dailyupdateinteriorhousedesign.blogspot.nl/2011/08/steampunk-gas-masks-helmets-so.html

   Verwijderen
  2. Dankjewel! Wat een prachtige helmen en gasmaskers. Ik wil ze allemaal!

   Verwijderen
 4. Een commentaar dat bij Swapichou zo verschrikkelijk werd geacht dat de censor het uiteraard meteen moest schrappen, nu uit mijn hoofd geherformuleerd en uitgebreid:

  Gewoon blikvoer uit de supermarkt is tien keer zo goedkoop, en bijvoorbeeld doperwten zijn ook koud goed te eten. Ook dat water in plastic scheurverpakkingen dat de compagnon van Martin aanbiedt, is extreem duur, anderhalveliterflessen bronwater kosten bijna niets (hoewel altijd nog duizend keer meer dan kraanwater).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. https://www.allprepare.com/drinkwater-voorraad-6-maanden-5-jaar-houdbaar
  "Het pakket bevat 3600 zakjes van 0,1 liter (360 liter water)."

  Waarom al die achterlijke aparte verpakkingen?? 360 liter is 240 anderhalve liters. In Portugal betaalde ik daar 60 cent voor (in Nederland koop ik ze nooit, geen idee, vast veel duurder), dus totale kosten 144 euro, niet 1740, stelletje profiteurs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit de kraan kost dezelfde hoeveelheid ca. 40 cent:
   http://www.energieenwater.net/index.php/advies-particulieren/1338-grote-verschillen-in-drinkwatertarieven-oasen-duur-groningen-goedkoop

   Verwijderen
 6. "bestaande uit een beschermende overall maat"

  Maat wat, mate?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kennelijk werkt hij nauw samen met Wibo Lageveen en Rik Roorda van zilverengoudwinkel. Hun zaak is gevestigd aan de Jutfaseweg 38 te Utrecht. Hetzelfde adres waar nog twee bedrijven gevestigd zijn die niets met elkaar te maken lijken te hebben, namelijk Punt Grafisch Ontwerp van Sander Schilders en Vabe Bewindvoeringen van Liselotte Maas. Lijkt me als je zilver en goud verkoopt voor het vertrouwen niet zo goed als je gebruik maakt van een 'fake adres' waar meerdere bedrijven gebruik van maken.. en al helemaal niet als je met een oplichter als Martin Vrijland in zee gaat.. het zou mij dan ook helemaal niet verbazen als er na onderzoek tungsten in de goudstaafjes blijkt te zitten..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. “De doelstelling van mijn artikelen is niet ‘angst zaaien’. Integendeel; ik roep juist op om de angst die onze bestuurders proberen te zaaien via crisis, oorlogen, virus-uitbraken en dergelijke, geen grip te laten krijgen op uw gemoedstoestand. ”

  Wat een schijnheilige hypocriete misleider.. trouwens wel ironisch dat meneer eerst weer eens een cruciale typefout had gemaakt.. ik moest het twee keer lezen maar er stond oorspronkelijk toch echt “Integendeel, ik roep juist angst op om de angst die onze bestuurders...” en daar stond per ongeluk helemaal de waarheid, want dat is namelijk precies wat hij doet: angst oproepen (angst bestuurders/overheid/illuminati en angst Martin Vrijland) om vervolgens zijn niche-markt achterban van zielige zielen uit te melken.. hij schroomt niet om sales technieken toe te passen (angst creëren door te laten zien wat gebeurt er als je niet koopt) en subliminal message technieken die hij natuurlijk ook zelf toepast ('All prepare' kan dan beschouwd worden als een subliminale opdracht aan het onderbewuste: Allemaal voorbereiden!!!..)

  Hij doet net alsof het alleen maar even meedenkt over praktische oplossingen en vervolgens komt hij met het Ebola-pak (wat een giller) en wrijft hij er even fijntjes in dat het al heel dicht bij komt, hoe gevaarlijk het is, want het is al 'airborn' en wat er gebeurt als je niets doet.. “op het moment dat er een grote uitbraak plaatsvindt bent u te laat” met andere woorden “koop allemaal nu!” Low lifer! Vieze vuile complot colporteur! Verdienen over de ruggen van zielige bange mensen die al aan de zelfkant van de maatschappij staan. Rioolrat!

  BeantwoordenVerwijderen