woensdag 3 september 2014

Gelre

Daar is hij weer: de Gelre. Poging nummer zoveel van de Arnhemse 'ondernemer' Anthony Migchels om een regionale munteenheid van te grond te krijgen. Migchels begon in 2007 met de Gelre, in navolging van de Havelbüten, Urstromtaler en Chiemgauers in Duitsland. In vijf jaar tijd hoopte de Arnhemmer tien procent van alle ondernemingen in Gelderland in zijn netwerk te krijgen. Maar helaas, de Nederlandsche Bank concludeerde dat zijn plan in strijd was met de Bankwet.

Poging nummer twee duurde ook al niet erg lang. Eind september 2010 werd een nieuwe website opgeleverd, waarna Migchels knallende ruzie kreeg met zijn partners. Vooral over de planning en de kosten van de website (volgens Anthony zelf dan). 'Al mijn energie is afgelopen half jaar naar het slepende conflict is gegaan. Dus er is al maanden niks meer gebeurd', klaagde Migchels. Maar geen nood, er kwam een nieuw team van programmeurs.

Wat er in die tussentijd allemaal is gebeurd mag Joost weten, want het heeft wederom jaren geduurd voordat er doorstart kwam. Wellicht had Michels het weer eens te druk met het schrijven van zijn analyses over het monetaire beleid van Hitler, wat bijna een cyberoorlog veroorzaakte. 

Met de Gelre is op zich niets mis, zij het ook niet vreselijk verheffend, maar het boegbeeld van de stichting Gelre Handelsnetwerken is een regelrechte PR ramp. Een beetje verstandig bedrijf gaat daar zijn naam niet aan verbinden.

Anthony heeft namelijk een hekel aan 'Jodenstreken, bankieren voorop'. Anthony vindt homosexualiteit een ontwikkelingsstoornis die prima is te behandelen, omdat het anders tot pedofiele leidt. Geweldloosheid is voor Anthony een 'zelfverheffende lafbekkerij'.

Zelfs als voorzitter Gelre Handelsnetwerken schetst Anthony, die naar eigen zeggen werd bekeerd door plotterfilm The Money Masters, voornamelijk een top down plotterkarikatuur, waarbij de 'NWO' de wereld stuurt (Anthony kan de NWO weer niet eens benoemen) en alle topbanken elkaar bezitten (nuance hier).

En dan zijn er nog de vrouwtjes, misschien wel Anthony's grootste frustratie ever. Lang geleden liep Anthony een blauwtje, daarna is het nooit meer goedgekomen. Tijdens een discussie waartoe Michels zich bij Swapichou liet verleiden, kwam er opnieuw een hoop ongezonde frustratie bovendrijven: 'Nou, in het algemeen denk ik dat het erg ongezond is, dat vrouwen niets meer te vrezen hebben van hun man, omdat ze ieder moment de feministische politiestaat er bij kunnen halen met wat voor lulverhaal dan ook. De machtsverhoudingen in een relatie horen duidelijk te zijn, dat is voor iedereen beter. Op dit moment zijn die hevig verstoord en komen vrouwen overal mee weg.' 

Dat vrouwen er zo aan toe zijn is volgens Anthony uiteindelijk puur het resultaat van de teloorgang van mannelijkheid. Mannen krijgen trouwens veel meer voor elkaar.

Kortom: bemoedigend nieuws voor zijn Nijmeegse partner Sandra Langen (Langen & Partners), of zou die nog nooit zijn naam nog nooit hebben gegoogeld?

Huishoudelijk: enkele dagen weg.

11 opmerkingen:

 1. Een manier uitvinden om zelf geld te drukken, beetje stille adoratie voor Hitler, problemen met moeder de vrouw, een blauwtje lopen en dat daar iedereen voor moet boeten, lijkt me een gewone Hollandse vent. Niet dat ik er enige sympathie voor op kan brengen, het is ook niet dat ik er enige verwantschap mee voel, behalve dan dat zelf gratis geld drukken, voor de rest lijkt het mij gewoon een probleemgeval dat met zichzelf in de knoop zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sommige mensen, zeker in de hoek van complottheoristen, begrijpen echt niets van PR

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb medelijden met de vrouw van Anthony, je zal met zo'n griezel zijn getrouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zal wel weggelopen zijn onderhand, @miss Parker, née Rothschild.

   Dat haar man haar slaat is al geen pretje, maar dat hij daar over opschept op internet, maakt natuurlijk, dat iedereen bij de bakker en de slager bij haar informeert, of ze nou nog steeds bij hem is...
   Ik denk eerder, dat Teun (want zo heette die ijdeltuit tot 20 jaar terug in het echt) degene is, die medelijden verdient.
   Al kan ik net als vanhetgoor geen positieve gevoelens voor hem opwekken.

   Hij kan niet voor zichzelf weglopen, en is levenslang veroordeeld om Teun Migchels te zijn, met een lullige sikje, om de wereld duidelijk te maken, dat hij een Echte Man is. En om bij zichzelf de twijfel daaraan weg te nemen.

   Als ik ooit op het idee zou komen, om zo'n tuintje op mijn gezicht te laten groeien, dan mag vrouw Ritsema mij desnoods met haar vuisten en de deegrol bewerken, om me van dat onzalige idee af te helpen.

   Verwijderen
  2. Dat tuintje in het gezicht van Teun is een armzalige poging om door het leven te gaan als coole gast. Wat hij niet is, je hoeft alleen maar ff te googelen en je komt erachter dat het sikje geen verbetering is voor Teun.

   Maar ...dit gezegd hebbende, er zijn mannen bij wie zo'n sikje erg sexy is, maar dat zijn geen wannabe's zoals Teun die zelf er niet uitkomt met wat hij is. Aan de ene kant; vrouwenhaat, xenofoob en antisemiet en aan de andere kant moeten we elkaar liefhebben.

   Ik weet niet hoe je er uit ziet Douwer, maar wie weet is zo'n tuintje voor mevr. Ritsema woest aantrekkelijk.

   Verwijderen
  3. Eerlijk gezegd is ons sexleven al bijna een week in de versukkeling.
   Vrouw Ritsema had al het idee geopperd om een voorbind-dildo aan te schaffen, maar daar voel ik zelf niets voor.
   Maar misschien is dit wel een aardig idee: http://bit.ly/1qqrKvG
   Als het niet werkt, is het altijd nog een leuk speeltje voor de kat.

   Verwijderen
  4. Da's geen tuintje, da's een woestenij.Misschien dat je vrouw hierdoor uit de sleur raakt.http://weheartit.com/entry/group/20579151. En je weer het bed in sleurt.

   Verwijderen
 4. Een baard?...Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!

  http://youtu.be/ulXxLlrVhZo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Effe off topic; Micha Kat slaat de plank weer eens ongelooflijk mis en heeft echt geen geld meer als hij zich laat filmen door de (soevereine) mafketels van Vitalifeiten. Zijn kennis over de Oekraine-crisis is nog beroerder als een peuter, maar goed dat heeft hij bij meerdere zaken. Dat de MSM en de Westerse Wereld altijd even eerlijk zijn geloof ik ook niet maar ze doen er juist alles aan om een oorlog te ontlopen met Rusland, wetende dat die ook van die rare bommetjes hebben. En WW3 zit echt niemand op te wachten. Men kijkt juist bij de NAVO-top hoe men Rusland nog harder met fluwelen handschoenen (lees zware sancties) kan aanpakken. Alles behalve militair. Die oorlogsdreiging komt alleen uit aluhoedjeshoek, maar die verdraaien dan ook alles weer zo dat Poetin nog heiliger is als de Sint...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat me bij Micha Kat weer opvalt is dat hij niet thuis geeft als er bewezen kindermisbruik in het nieuws is. Een paar dagen geleden loog en lasterde hij nog dat Bert Koenders in een pedonetwerk zit ("de foto doet denken aan die van Claus von Amsberg in Ivoorkust als jong diplomaat"), maar hij heeft nooit één negatief woord geschreven over de criminele smeerlappen Robert M. en Richard van O. -- zoals hij momenteel zwijgt over het misbruik, door Pakistaanse moslims, van 1400 Engelse kinderen in Rotherham.
   (Kat is wat dat betreft overigens in het gezelschap van de vele civil servants die ervan wisten, maar die niet aan de bel trokken uit angst voor "islamofoob" of "racist" te worden uitgemaakt. In politiek-correcte kranten en tv-reportages heten die Pakistaanse moslims tot op de dag van vandaag "Aziaten".)

   Verwijderen
  2. Wat Kat en misbruik betreft dat is alleen wat Kat bepaalt wat misbruik is. In de krankzinnige wereld van Micha is misbruik alleen interessant als het gaat om zijn vijanden en wie hem betaalt. En het loont, de aangiftes stapelen op en hij loopt nog steeds vrij en lasterend rond.

   Verwijderen