maandag 8 september 2014

Noordse Liga

Geen woord bij de rechtse bloggen over de plannen van Anders Breivik om een politieke 'fascistische' partij op te richten. Zelfs niet bij de Vrije Chroniqueurs, dat de Noorse Che Guevara deze zomer heel even op handen droeg. Vreemd, want met alle heisa rond de soennitische extremisten van de Islamitische Staat (IS) zou je zeggen dat Breivik weer helemaal De Bom is (bijna letterlijk).

Breivik schreef afgelopen week een brief van 17 kantjes aan het Franse persbureau Agence France Presse (AFP). Daarin sommeerde hij het Noorse ministerie van Justitie om binnen 30 dagen de beperkende maatregelen op te heffen van het regime waaronder hij gevangen zit. Anders gaat hij een Noordse Liga oprichten. De grootheidswaanzin is blijkbaar nog steeds niet geweken.

Met de oprichting van zijn eigen politieke partij wil Breivik naar eigen zeggen zijn ideologie verdedigen zonder opnieuw te kiezen voor geweld. 'Als voormalig militant huilt mijn hart voor de barbarij die ik heb aangericht. Het belangrijkste in mijn leven is nu om te voorkomen dat dit ooit weer gebeurt.' Want het bloedbad is nog altijd niet zijn eigen schuld, natuurlijk.

In september vorig jaar kreeg Breivik toestemming om politieke wetenschappen te studeren, wat hem kennelijk op het idee heeft gebracht om een eigen partij op te richten. Voor zichzelf zag Breivik trouwens al eens een rol weggelegd als 'toekomstig regent van Noorwegen', dus deze kan ook wel weer. De oprichting van een politieke partij schijnt vanuit de gevangenis niet te kunnen worden tegengehouden, al heeft gevangenisdirectie Brevik naar verluidt verboden om handtekeningen te verzamelen. Jammer alleen dat die brief aan het Agence France Presse er tussendoor geglipt is.

6 opmerkingen:

 1. Mooi stuk Barra.

  Dit gaat nog heel groot worden. Je voelt de onderhuidse [religieuze] spanning overal in NL. Ik ben bang het binnenkort gigantisch uit de klauwen gaat lopen. De NL overheid wil opeens daadkracht tonen door het oppakken van randfiguren en die als kopstukken te presenteren, maar dat is allemaal voor het NOS journaal van 8 uur.
  De tegenstellingen zullen worden vergroot. De geschiedenis herhaald zich. Nu eens niet de joden de lul maar de moslims.

  Of sla ik weer door haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik niet. Mogelijk zal het erom gaan spannen. Maar er is veel haat en onbegrip in de maatschappij. En die zal ontploffen of, als we geluk hebben, enigszins maar nét op tijd afkoelen.

   Verwijderen
 2. Je moet de reacties op Geen Stijl eens lezen. Dat voorspeld niet veel goeds voor de toekomst. Het broeit onder de zwijgende meerderheid. Net als toen met Fortuyn. En de gevestigde macht is wederom in paniek. Vreest een volksopstand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Arminius,

   je moet niet alleen de reacties op GS lezen, maar je PC uitzetten, je zolderkamertje of je kelder verlaten, de straat op gaan, eens met echte mensen van vlees en bloed praten in de tram of in de Albert Heijn, en er blijft helemaal niks over van je waanvoorstellingen over broeien, paniek en volksopstanden.

   Lullig voor je, maar de realiteit kent nou eenmaal geen medelijden.

   Verwijderen
  2. Hahaha, grappenmaker. Ik sta midden in het leven hoor. En praat dagelijks met heel veel mensen. Ik doelde op heel iets anders. Heb je niet gevolgd wat er afgelopen tijd in de Schilderswijk in Den Haag is gebeurt ofzo? En zo zijn er vele wijken, ook hier in Rotterdam. De overheid begint de grip te verliezen. Er zullen ook hier in NL en in de rest van Europa nieuwe Breivikjes opstaan ben ik bang.

   Verwijderen
 3. Ow je bedoelt die volksopstand die de alternatieve media nu al jarenlang aan het voorspellen is?? En die maar niet uit wil komen?? Je hoort het (te) vaak, oproepen om voor weet ik wat te vechten of te demonstreren, maar uiteindelijk vinden zelfs de alternatievelingen en soevereinen hun eigen hachje toch net iets TE belangrijk om het Binnenhof, Malieveld of welk ander belangrijk plein te bezetten. Of ze staan juist gigantisch voor lul met hun groots aangekondigde "duizenden mensen demonstratie" waar ze dan met een mannetje of 10 staan te koekeloeren. Helaas geld het over het algemeen voor iedereen hier in Nederland..de wereld houd op bij hun voortuin, en voor diegenen die echt wat willen veranderen is het zelfs te duur om een treinkaartje naar Den Haag te krijgen....Ik ga niet ontkennen dat er geen spanning is, die hangt al een tijdje in de lucht. Die slingert dan naar de haat tegen Joden, dan weer naar de haat tegen het Westen, dan weer diezelfde haat tegen Moslims en vervolgens zijn de Russen aan de beurt. Het lijkt wel massahysterie en de waan van de dag, maar steeds zet het niet echt door....dus ook dit vrees ik loopt af met een sisser...

  BeantwoordenVerwijderen