dinsdag 2 september 2014

Demo

Henk Rijkers, hoofdredacteur van de Demmink Bode, is terug van vakantie. Gelukkig maar, want het werd weer de hoogste tijd voor een Demmink artikeltje, zo eentje waarvan vermoedelijk alle 10.000 lezers van het Katholiek Nieuwsblad vreselijk gaan gapen: 'Burgemeester van Aartsen perkte vrijheden in bij receptie Demmink'. Niet dat Rijkers dat zelf heeft onderzocht, want die doet weer zijn gebruikelijke luie ronde langs de complotbloggen, waaronder die van Het Haagse Complot (HHC) van Ton Hofstede. 

Rijkers in zijn komkommerkrant: 'Uit een analyse (...) van het procesverbaal, dat werd opgemaakt door inspecteur Donkers van Politie Haaglanden, blijkt dat deze de aanwezigheid van niet-genodigden bij de ingang van de receptie, die door talrijke kopstukken uit de politiek werd bezocht, als 'demonstratie' heeft opgevat, waarvoor vergunning had moeten worden aangevraagd. HHC merkt hierover op: "Het enkele feit dat er meer dan één belangstellende was, maakt hen nog niet tot een groep."

Die receptie was het afscheid van Demmink als ambtenaar op 31 oktober 2012 in Den Haag. Daar hadden de gebruikelijke plotters zich weer eens verzameld om verhaal te halen bij diverse bezoekers. Met bijbehorende T-shirts waarop Joris D. Weg ermee stond te lezen.

Toegegeven: hun aanwezigheid stelde weinig voor, zoals de aanleiding waarvoor ze daar stonden ook niets voorstelde, maar inspecteur Donkers vertrouwde het niet helemaal en verzocht het clubje naar Het Plein te verhuizen. Overigens na overleg met de burgemeester. Vanwege hun weigering werden sommige mensen opgepakt en kregen enkele personen een boete opgelegd die ze weigeren te betalen. Over twee weken mogen die zich voor de rechter verantwoorden.

Hofstede: 'Het heeft er alle schijn van dat hier sprake is van misbruik van recht (détournement de pouvoir) om te voorkomen dat aan het eind van de receptie geregistreerd kon worden hoe dronkenlappen naar buiten waggelden en om Demmink een onzichtbare aftocht te bieden. Maar daar is onze politie niet voor bedoeld!'

Opvallend is dat Hofstede wel het proces verbaal opvraagt, maar niet volledig citeert. Want de politie was, zo blijkt na lezing van het proces verbaal, al op zijn qui vive door een oproep voor een demonstratie van Micha Kat. Op 25 oktober 2012 schreef Kat: 'We zetten dus in op de Ridderzaal morgen vanaf 18 uur. Laat het leger maar uitrukken! Be there met zo veel mogelijk camera’s! De vraag blijft of hij een koninklijke onderscheiding krijgt en zo ja van wie. Wij hebben geen enkele info dat hij zijn lintje niet krijgt. Op de vraag of Beatrix de pedofiel zijn lintje eigenhandig zal opspelden kregen we van niemand antwoord'.

Ook al was het een demo in een glas water, de inspecteur volgde gewoon de regels.

10 opmerkingen:

 1. "Regels, wat zijn dat?" zullen sommige mensen zich ongetwijfeld afvragen.

  Overigens is de essentie van het stuk dus wel juist: De burgemeester had er bemoeienis mee. Maar, en dat vergeten sommige mensen dan dus weer, volstrekt volgens de algemene regels. Want met zo'n oproep en met zo'n uitdossing heb je toch echt wel wat weg van een demonstratie, en die moet aangemeld zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kat heeft wijselijk alle comments gewist:
  http://www.klokkenluideronline.is/2012/10/demmink-waar-is-dat-feestje/

  Maar je kunt wel raden, wat daar ongeveer heeft gestaan, met betrekking
  tot hooivorken, onthoofdingen, castratie, bijltjesdag en andere fantasietjes
  over wat ze bij die gelegenheid met de plunderende elite- en JD in het bijzonder - zouden willen gaan uitspoken.

  En dat heeft de politie gewoon gelezen.

  Benieuwd, of daar bij het proces nog uit geciteerd gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dit:
  a) een journalist
  b) een demonstrant
  c) allebei

  http://media.nu.nl/m/m1nz2caaekkr.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft hij ergens verslag van gedaan, of is de publicatie op zijn bordje al genoeg?

   Verwijderen
 4. Er wordt er eentje wakker bij KLOL.

  http://oi62.tinypic.com/2imba60.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Henk Rijkers doet zoals gewoonlijk zijn best om een verdachte, samenzweerderige sfeer te scheppen en kwaad opzet bij onze overheidsdienaren te vooronderstellen. Tja... het enige dat Kat& Co nog lijken te kunnen is mensen lastig vallen, en uit hun 'paniekreactie' afleiden dat hun uit de lucht gegrepen onzinverhalen 'dus' waar zijn. Als 't voor de benadeelden niet zo vervelend was konden we er met z'n allen hard om lachten. Dit is vooral ergeniswekkend en nee, het komt niet in de buurt van huis tuin en keukenjournalistiek. Laat staan 'onderzoekjournalistiek'. Of is Henkie al vergeten hoe hij Hörchner liet vallen na onthulling van zijn softdrugsverleden, en nooit heeft gepubliceerd dat Hörchner inderdaad in Polen werd vrijgesproken - dat verhaal klopte dus wel! Zonde, maar dat krijg je als je subjectieve emoties teveel in je werk opneemt. Benieuwd wat aartsconservatief KN nog gaat melden als in Rome de ramen eens fors open worden gezet... Of wordt de Paus dan toch als niet zo onfeilbaar beschouwd?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Het heeft er alle schijn van...." Schijn bedriegt allen nog we eens. Het p.v.b. geeft duidelijk weer waarom een en ander liep zoals het liep. Natuurlijk wankelden er dronkelappen naar buiten, maar omdat de wakkere vrijheidsstrijders waren afgevoerd weet niemand dat. Kat, Hofstede en aanverwanten zijn als de drie wezeltjes uit Annie MG's "Het girafje dat niets zag". Vrolijk fantaseren over wat er achter de schutting gebeurt en boos worden als iemand die er overheen kijkt het tegenspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier weer een of andere vreselijke gek bij Vrijland:

  On topic,

  Frans brandhout mag dan misschien een hoge post verwerven in een instortende EU.
  Zijn ziel heeft echter nog 7744 wedergeboortes nodig om al zijn negatief opgebouwd Karma te neutraliseren.
  Veel wijsheid toegewenst Frans.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welke regels hebben we het hier precies over??
  http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/2013/10/verboden-te-filmen-bij-de.html

  Op 11-2-11 beweerde de politie ook overleg met de burgemeester gehad te hebben, achteraf bleek dit ook een leugentje. http://youtu.be/9F5ms-ZK4Xw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eric ga jij alsnog het gedrag van Kat en het zielige gedoe van hem nu goedpraten?? Hij gedroeg zich gewoon als een vervelende klier die het niet kon laten om mensen toch lastig te vallen met vervelende vragen en beschuldigingen!! Terwijl de burgemeester alleen toestemming gaf voor een vreedzame demonstratie, niet tot op het bot beledigd worden door mafkees Kat. En die pas, na aanhoudende vragen van de politie, weggaan. Katje gaat nu pas zielig doen, omdat hij notabene een tip van iemand anders krijgt over hoe het wellicht gegaan kan zijn. Zoals gewoonlijk...geen bewijs of wat dan ook. Wens m veel succes maar vrees voor hem dat de straf hoger gaat uitvallen.

   Verwijderen