maandag 22 september 2014

Moonhoax

Toegegeven: een publiciteitsstunt, maar wel een heel aardige: Hardwarefabrikant Nvidia heeft een video gepubliceerd waarin complottheorieën rondom de maanlanding worden ontkracht.

Vooral in de jaren negentig, niet toevallig met de opkomst van de interwebs, doken theorieën op dat de expeditie nooit had plaatsgevonden, maar gewoon in een studio in Los Angeles was geënsceneerd. Zo zou Buzz Aldrin te duidelijk belicht zijn terwijl hij in de schaduw van de maanlander stond.

Nvidia stelt nu dat die verlichting te danken is aan het zonlicht dat reflecteerde op het ruimtepak van Neil Armstrong, die in de buurt van Aldrin stond. Dat is met voxels helemaal nagerekend.

Nvidia ontkracht ook een andere mythe, namelijk dat op NASA-foto's geen sterren zijn te zien. Je zou toch zeggen dat als je de boel wilt belazeren, je dat in elk geval niet vergeet. Maar dit bleek voornamelijk te liggen aan bepaalde instellingen op de gebruikte camera. Filmpje!

4 opmerkingen:

 1. Mark my words.
  Het is nu een kwestie van wachten, tot scenes uit dit filmpje overal op YouTube opduiken, om te bewijzen, dat de hele maanlanding in CGI is gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo suf zijn sommige mensen inderdaad wel ja. Helaas.

   Verwijderen
 2. je kan een laser laten reflecteren op de reflectoren die bij de maanlandingen zijn achtergelaten om de afstand tot de maan nauwkeurig te bepalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist! Dus plottertjes, HOE KOMEN DIE REFLECTOREN DAAR DAN??? Door Aliens neergekwakt?

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.