dinsdag 7 oktober 2014

Bastknobbels

'Straling draadloos internet slecht voor bomen en planten', las je een aantal jaren terug op diverse complotsites. Het was nog 'officieel' onderzoek ook, van de Universiteit Wageningen (WUR), maar die voegde er wel meteen aan toe dat het nog veel te prematuur was om conclusies te trekken. Er werd een vervolgonderzoek ingesteld dat uitgebreider en beter opgezet was.

En helaas voor de antristralingslobby: er is geen enkele aanwijzing gevonden die er op neerkomt dat eerder aangetroffen bastknobbels in Alphen aan den Rijn iets te maken hebben met Wifi. Dat Wifi in beeld kwam, komt omdat Niek van ‘t Wout, beleidsmedewerker groen al jaren zieke bomen in zijn gemeente Alphen aan den Rijn ziet. De bomen zijn onder andere aangetast door bastknobbels. En nadat hij alle andere mogelijke oorzaken had uitgesloten, bedacht hij dat het wel eens aan stralingsbronnen zou kunnen liggen.

De WUR stelt: 'Er zijn in de experimenten binnen de onderzoeksperiode van 5-8 maanden geen aantastingen zoals bastknobbels, bastscheuren en bastnecrose op essen aangetroffen in de klimaatcellen al of niet voorzien van EM-velden.'

De oorzaak van bastknobbels is overigens nog niet gevonden, dus houdt Barracuda het even op laag overscherende UFO's.

4 opmerkingen:

 1. Vóór de uitvinding van de wifi ging dat nog gewoon met old skool bacteriën.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bastknobbels en umts? Had je geen inspiratie Barra?

  OT - In ieder geval hoeven ons niet meer af te vragen waarom Opstelten zeker weet dat Demmink onschuldig is. #vriendjes
  https://twitter.com/LavieJanRoos/status/465915049320919041

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over inspiratie gesproken: komen jullie plotters ooit nog eens los van die Demmink? Deze 'association fallacy' is trouwens ook al zooooo 2011.

   Verwijderen
 3. Bij ons in de straat is het één en al WIFI en UMTS, er staan diverse bomen en wat denk je? Bomen zijn zo fit als een hoentje en doen het PRIMA! (twee flats met een smalle straat ertussen en parkeerplaatsen voor de flats + rijen bomen)

  BeantwoordenVerwijderen