donderdag 9 oktober 2014

Trol

Trollen blijken bijzonder veel gemeen hebben met sadisten, blijkt uit onderzoek onder in totaal 1215 proefpersonen. Die moesten vragenlijsten invullen rond hun persoonlijkheid. Ook werd hun online gedrag bestudeerd en dan met name de manier waarop ze online op zaken reageerden.

Het trollen blijkt samen te gaan met drie nogal duistere persoonlijkheidskenmerken: sadisme, psychopathisch gedrag en Machiavellianisme (sluw en gewetenloos handelen). 'Van alle persoonlijkheidskenmerken die we onderzochten, was het verband tussen sadisme en trolling het sterkst,' zo schrijven de onderzoekers in het blad Personality and Individual Differences. Het is maar dat u het weet.

Nu moet gezegd dat Barracuda, die door zijn geliefde plotters al jaren wordt weggezet al een 'betaalde trol', zich niet in dit beeld herkent, net zomin als andere trollen die onder het bewuste stukje van Scientias.nl reaguurden. 'Als trol kan ik u mededelen dat de enige beweegreden van de meeste trollen is om bepaalde zelf ingenomen betweterige commentatoren voor lul te zetten en hen te doordringen van het feit dat internetforums in feite platforms zijn voor potentiële autisten met contactstoornissen. Ga toch eens lekker naar de kroeg, versier een leuk wijf, of discussieer met maten aan de bar onder het genot van een paar biertjes, maar zit niet achter dat beeldscherm te masturberen en jezelf wijs te maken dat je enig psychologisch inzicht hebt.'

Plotters citeren ook graag wetenschappelijk onderzoek, vooral als die bevestigt wat plotters vinden. 'Scientific study reveals conspiracy theorists the most sane of all'. Dat blijkt dan weer een opgewarmd kliekje van vorig jaar te zijn met 'feiten' die (plotters eigen) weer eens volledig uit hun verband zijn gerukt.

Barracuda heeft er een jaar geleden al over geschreven. De juiste samenvatting: 'Conventionalist arguments tended to have a more hostile tone. These tendencies in persuasive communication can be understood as a reflection of an underlying conspiracist worldview in which the details of individual conspiracy theories are less important than a generalized rejection of official explanations.'

Want dat sluit namelijk aan op eerder onderzoek van hetzelfde team. Er blijkt zoveel wantrouwen te zitten bij complotdenkers dat zij altijd geneigd zijn tot alternatieve verklaringen, ook als die elkaar volledig tegenspreken. 'Believing that Osama bin Laden is still alive is apparently noobstacle to believing that he has been dead for years.'

1 opmerking:

  1. Geen wonder ook dat alle plotblogs het nu openlijk opnemen voor Wilders. Echt slim zijn ze niet, dat blijkt wel. Wilders is gewoon een stap te ver gegaan door ALLE Marokkanen over 1 kam te scheren in plaats van duidelijk te zeggen dat hij alleen criminele Marokkanen bedoelde. Het betekent dus dat hij zichzelf op 1 lijn stelt met de haatimams die ook ALLE Westerlingen dood wensen. Kortom hij is geen haar beter, al heeft hij maar 5 % of 40 % gelijk.
    De groep die openlijk de sharia predikte en IS ondersteunde in de Schilderswijk laatst wordt vervolgd als zijnde terroristische organisatie. Mag Wilders al blij zijn dat niet hetzelfde met zijn PVV gebeurt omdat die ook haat en geweld prediken.

    BeantwoordenVerwijderen