woensdag 29 oktober 2014

Haarlemmerolie

Na aluhoedje Kim Feenstra en de niet al te snuggere luisteraars van FunX trekt het Ebolacircus verder. Het wemelt namelijk van de homeopaten die menen dat Ebola wel even met wat Haarlemmerolie is te genezen. Of met Vitamine C, zoals complotdenker Jim Stone een dezer dagen roeptoeterde. Wat Pateo's boegbeeld Johan Oldenkamp dan natuurlijk meteen weer als 'waarheid' de wereld inslingerde: 'Consider this: The elite would never release a plague without an easy cure, and along with this ebola outbreak an American biowarfare firm has been working in Sierra Leon for the last five years.'

Voor de echte Ebola Busters moet je volgens plotters echter in de VS zijn: daar zou serum uit bloed van genezen Ebolapatiënten effectief gebleken zijn tegen de ziekte. Ebola komt daarom niet van vleermuizen etende bosjesmannen, maar is onderdeel van de biologische oorlogsvoering van de CIA.

Bij Kloptdatwel een mooie opsomming van de rondwarende onzin. Maar het kan altijd erger. Op de website Spirit, Science & Healing schreef homeopaat en Huffington Post columnist Larry Malerba een dezer dagen een  - inmiddels alweer verdwenen - berichtje met de titel ‘Update: Team in Liberia Using Homeopathy for Ebola.' Echt waar, vier homeopathische artsen vormden in Liberia een soort A Team tegen Ebola. 'Wie kan het zich nu voorstellen dat deze lieden ergens daadwerkelijk aan de gang zouden kunnen gaan met ebolapatiënten en dan ook nog met hun onwerkzame suikerpilletjes?'

Ganta Hospital liet de Methodisten in elk geval de vrije hand. Kloptdatwel: 'Over het herstel van deze patiënten wordt niets opgemerkt. Het is maar te hopen dat de patiënten alsnog snel een infuus kregen.'

4 opmerkingen:

 1. Een kleine correctie op de laatste alinea: het is niet duidelijk wat de homeopaten op dit moment precies aan het uitspoken zijn in Ganta Hospital. Het citaat slaat op het gedrag van één van hen, Broussalian, tijdens een andere missie op Haïti in 2011 (tijdens een cholera-epidemie).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er lopen in Nederland mensen rond die er genoegen in scheppen om de familie van Marianne Vaatstra het leven zuur te maken met steeds maar weer nieuwe complotten. Er was jaren geleden een jochie dat zelfmoord pleegde, idem dito. Nu weer Ebola patiënten die door gewetenloze hersendode mensen worden belaagd. Er zou een wet moeten komen die ongebaseerde uitspraken en zogenaamd wetenschappelijk onderzoek zonder enige research strafbaar gaat stellen. Die wet kan gelden voor de journalistiek en voor de wetenschap.

  Mensen worden er echt door gekwetst als er van die lulhannesen rondlopen die de ene stompzinnige these laten volgen door de een andere hersenscheet. En het zijn steeds weer dezelfden.

  Vaatstra, Demmink en nu dan Ebola. Kanker was ook altijd leuk: "het sap van aardappels helpt tegen kanker!" Wichelroedelopers en paragnosten, niet te vergeten de voorganger in de moskee, al dat tuig verdient zijn geld met leugens en een grote groep dom volk. Eigenlijk moet ik zeggen dat elk dom volk de volksmenners krijgen die zij verdienen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://www.speld.nl/2014/10/28/dochter-gers-pardoel-gaat-ebola-heten/

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.