donderdag 30 oktober 2014

Mauritzgate

Wim Dankbaar is nog niet klaar met Hans Mauritz (backgrounds). Zoals Barracuda al voorspelde komt het volledige mailverkeer tussen beide ex-partners op straat te liggen, waardoor Dankbaar zo goed als zeker naar zijn investering van 30 mille kan fluiten. Dankbaar heeft zelfs de verkoop van het Vaatstra boek via Bol.com laten blokkeren.

De vraag is trouwens nog maar of er voldoende boeken zijn verkocht, want ook daarover loog Mauritz volgens Dankbaar. Die had Dankbaar bijvoorbeeld wijsgemaakt dat hij 150 Vaatstra boeken in consignatie bij Van der Velde had gegeven, de grootste boekhandel van Friesland. Nope, dus. Wat Mauritz daarover heeft verteld, blijkt feitelijk helemaal niet te kloppen. 

En Mauritz blijkt (alweer volgens Dankbaar) ook een bedreiging aan zijn adres te hebben verzonnen. 'Ben om 17.33 weer gebeld wanneer ik kan betalen en dat instructies volgen. Ik heb het thuis vanzelfsprekend moeten vertellen met als gevolg dat (dochter) Mireille niet meer thuis durft te slapen. Heeft geen slot op de slaapkamerdeur. Het is verschrikkelijk.'

Die dreigingen zouden dan zogenaamd komen van de kluisverklaarders, die merkwaardig genoeg wel volledige medewerking aan het Vaatstra boek hebben verleend, een medepleger ging volgens Mauritz zelfs braafjes met hem mee naar de notaris, maar dat blijkbaar niet billijkten toen het boek eenmaal in de winkel lag.

Hoe dan ook, Dankbaar wilde dat mooie verhaal afgelopen zomer nog wel geloven, en begon enthousiast een conceptpersbericht op te stellen, luidende: 'Hans Mauritz van uitgeverij Novio Media wordt met de dood bedreigd. Mauritz is uitgever en met Wim Dankbaar co-auteur van het omstreden boek “Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra” . Op straffe van de dood zou hij 100.000 euro moeten betalen aan onbekenden die hem telefonisch bedreigen.'

Mauritz wilde dat echter niet gedupliceerd hebben, waarop Dankbaar reageerde: 'Het enige dat me tot nu weerhoudt om dat bericht te plaatsen is omdat ik weet dat het verzinsels uit jouw koker bevat. En dat dat voor elke lezer duidelijk zal zijn.' De verstandhouding was toen al tot het nulpunt gedaald.

Een ding valt op: Dankbaar blijft behoorlijk vaag over de hoofdverklaring van 'medepleger' Feik (Mustafa), die met eigen ogen in een caravan getuige zou zijn geweest van de moord op Marianne Vaatstra. Let wel: daar draait het hele boek dus om. Gelet op de tegengestelde verklaringen van beide schrijvers, vermoedt Barracuda dat deze Feik niet alleen nooit een verklaring heeft afgegeven, ook niet onder vier ogen met Mauritz, maar beide auteurs ook nooit heeft gesproken. Dat zou, gelet op wat beiden allemaal over deze Feik hebben geschreven, ook niet echt logisch zijn.

Barracuda schreef het al eerder: de anonieme kruisverklaringen zoals die zijn weergegeven in het boek lijken al met al behoorlijk voorgekookt, niet alleen vanwege het identieke taalgebruik, maar ook doordat allerlei stokpaardjes van Wim Dankbaar werden opgevoerd. Voorbereid voor een handtekening die maar niet wilde komen

8 opmerkingen:

 1. Het gaat de goeie kant op.
  Dankbaar haalt de moord op Kennedy weer uit de mottenballen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, hij moet toch weer wat anders nu hij zijn eigen theorie zo compleet onderuit heeft gehaald dat het zelfs voor hem waarschijnlijk niet meer recht te breien is.

   Verwijderen
 2. Inmiddels bij "vriend" Micha Kat begint de achtervolgingswaanzin en zijn eigen wetten en regels makende Kat zijn eigen graf te graven. Nu nog iemand die hem er in duwt, al is hij zelf al druk bezig er in te springen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat Kat helemaal down gaat hoor ik nou al jaren.
   Wat dat betreft is er geen verschil tussen Kat en de NWO, de MSM of de komst van planeet X.

   Verwijderen
  2. Heb je gelijk in, maar de laatste tijd wordt het wel heel zielig; hij heeft geen geld meer, geen verstand meer want hij weet niet meer wat smaad en laster is en wat journalisten wel en niet mogen, en of hij zelf journalist is ja of nee....het gaat down the drain met meneer Kat.

   Verwijderen
  3. Zolang zijn achterban langs de zijlijn blijft staan juichen en zijn webstek als podium voor hun eigen wanen blijft gebruiken zal Kat door kunnen blijven gaan.
   Kijk naar andere weblogs: die gingen eerder tenonder doordat de webmaster zelf tot ander inzicht kwam of schrok van wat voor schuim hij aantrok...

   Verwijderen
  4. Hij lijkt al jaren 'down' te gaan, maar dat gebeurd maar niet. En ik vrees dat het ook niet zal gaan gebeuren zolang hij een platform heeft en niet word opgesloten.

   Maar het is wel zo dat elke keer als je denkt dat het niet erger kan, hij er nog een schepje bovenop lijkt te doen. Bijvoorbeeld met voorspelbare voorspellingen te komen, of aan te halen dat hij 11 jaar geleden voorspelde dat KLM het moeilijk zou krijgen (toendertijd nog 'binnenkort') en dat hij daarom gelijk heeft. Of door te denken dat de telegraaf (die hij uitdagend een andere naam heeft gegeven) voor hem buigt. Enzo.

   Tja. Ik denk dat je 'm maar het beste kan negeren. Zolang hij geen mensen echt schade berokkent...

   Verwijderen
  5. Meneer denkt trouwens dat het doek nu gevallen is, terwijl er in het stukje (dat hij notabene heeft overgenomen) word gesproken over her structurering van de kranten van het concern. Maar ach, de kop is lekker en het is goed voor zijn ego.

   Verwijderen