donderdag 2 oktober 2014

Smaad

Wim Dankbaar ziet af van het beroep in de smaadzaak tegen enkele 'sleutelfiguren' uit de Vaatstra zaak. 'Mijn verdediging is ijzersterk, maar of ik nu win of verlies, het gaat me altijd duizenden euro’s kosten aan advocaatkosten.' En dat kan de multimiljonair even niet hebben.

De Vaatstra zaak? Ach ja, dat hadden we dit voorjaar ook nog even. U weet wel, dat boek van Dankbaar en Hans Mauritz dat geen enkele krant of tv-programma haalde, laat staan een nationale rel veroorzaakte en dusdanig slecht verkocht dat het duo zich voornam om het in Friese dorpen huis-aan-huis uit te delen.Tot aan de eerste baksteen van een van de zonen Vaatstra ging dat goed.

Maar wat een enorme frustratie klinkt er door in het commentaar van Dankbaar. 'Word ik niet vrijgesproken, dan volgt daaruit ook weer een stroom van negatieve publiciteit. Reputatieschade naast financiële schade dus. Genoeg meelopers die mijn bloed wel kunnen drinken en maar al te graag de zaak verdraaien in de media. Wordt (...) ik wel vrijgesproken, dan is er geen hond die het nieuws brengt. Dus ik kan bijna alleen maar verliezen.'

Kortom: Wim is er klaar mee. Wat mogelijk de reden is dat hij met geen woord rept over collega Hans, die afgelopen zomer een enorme smak maakte, en nu waarschijnlijk in korset herstellende is van dan niet geperforeerde longen en gebroken ribben. Wim vond het destijds al niet nodig om het ongeluk te melden, maar hoe het nu met Hans gaat lijkt hem ook niet vreselijk te boeien. Geen enkele collegiale oproep voor het versturen van een bloemetje of beterschapsknuffel, laat staan enig nader nieuws over het medisch herstel. Zou Wim nu ook klaar zijn met Hans?

5 opmerkingen:

 1. Met wie Wim in ieder geval helemaal klaar is: Jasper S.

  Jasper heeft het vanaf dag één domweg vertikt om mee te werken.
  Negeerde de hem door Wim geadviseerde advocaten volkomen.
  Ging liever chocoladerepen eten met Jan Vlug, in plaats van simpelweg toe te geven, dat hij daar nooit gefietst kan hebben.
  Een koppige Friese boer, minstens tien keer zo erg als die eigenwijze Bauke.

  Reken maar, dat Jasper een mooi plekje heeft veroverd in Wims Top-100 van mannen, die stout tegen hem zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even voor mijn beeldvorming: Dankbaar blaast ZIJN hoger beroep af. Maar daarmee staat nog steeds de uitspraak van de rechter: "Wim, ga je onder psychische behandeling stellen". Bovendien liep het destijds uit door Dankbaars wrakingen en moeten dhr Slettering ea nog gehoord worden.

  Toch?....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het enige wat voor Wim spreekt is dat hij tenminste de eer aan zichzelf houdt, als je tenminste het eer kunt noemen. Hij kon zijn verzinsels niet hard maken dus gooit hij (zeer verstandig) de handdoek in de ring. En dat is naast zeer nodig ook zeer moedig, toegeven dat je een loser bent.
  Nu Micha Kat en Martin Vrijland nog....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankbaar vermijdt inderdaad iedere vraag over Hans.

  BeantwoordenVerwijderen