zaterdag 18 oktober 2014

Plan B

Het is nu dikke oorlog tussen Wim Dankbaar en zijn voormalige partner Hans Mauritz en ja mensen, dat wordt smullen de komende dagen. Barracuda verwacht dat werkelijk iedere mailwisseling ter ondersteuning van onderlinge verwijten integraal gepubliceerd zal worden.

Dankbaar besloot na weken vol ingehouden woede - die iedereen al aan voelde komen - de vuile was over zijn zakenpartner buiten te hangen. Een gigantische beerput ging open: Mauritz zou geen cent hebben betaald van de verkochte oplage van hun boek over Marianne Vaatstra, zou door Dankbaar geleend geld hebben weggesluisd, weigert inzage te verschaffen in de verkochte aantallen, verzint de ene kutsmoes na de andere, enzoverder.

Maar Hans slaat terug, of liever, gaat dat nog doen via een persbericht en een reactie op zijn eigen site. 'Op dit moment is de uitgever alswel Mauritz (...) in overleg met haar advocaat om de groteske schade en onrechtmatige daad jegens de uitgever en jegens Mauritz in kaart te brengen. Eerst dan zal gepaste actie volgen.' Mauritz spreekt over een smadelijke en in alle opzichten volstrekt onware publicatie op de site van Dankbaar .

Maar nu komt het: Hans kondigt aan over te gaan op Plan B waarbij 'de landelijke media niet langer om de inhoud van het boek heen kunnen'. 'Gelijktijdig met de geplande acties verschijnt de derde druk in een aanzienlijke oplage. Een uitgave die geheel zal zijn aangepast aan de actualiteit, de inhoudelijkheid van Plan B, alle ontwikkelingen na verschijning van de eerste druk en de werkelijke reden van Dankbaar's huidige acties welke hij tot zelfbehoud tot dusver angstvallig onder de pet heeft gehouden.'

Met andere woorden: Hans gaat Wim zwart maken in zijn eigen boek. Dat lijkt Barracuda een erg domme zet, want Wim kan de verspreiding van deze druk op basis van zijn aandeel in het auteursrecht makkelijk verbieden. Het blijft een opmerkelijke kamikazepiloot, die Hans.

8 opmerkingen:

 1. Het is je geld verspillen als je wat koopt van het duo Dankbaar/Mauritz.
  Wat zich nu ontvouwt lijkt als een soap. Leuk om even te kijken en verder te zappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lees jij eigenlijk je stukjes van tevoren eigenlijk zelf nog, Barba-cuda? Of drink je een paar borrels voordat je ze schrijft en plaatst? Want het valt me op dat je de laatste tijd regelmatig woorden vergeet; daarnaast maak je er, met de woorden die je niet vergeet, een steeds groter grammaticadrama van. Gaat het wel goed met je? Het is ook vast een tegenvaller dat complottheoretiserend Nederland steeds kleiner wordt. Hoe dan ook, sterkte er maar weer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie het al: hier hebben we het taal- en grammatica wonder zelve. Ja, ik vergeet wel eens een woord. Maar ik ben vaak ook de eerste die het herstelt, al is het soms een paar uurtjes later.

   Verwijderen
  2. Oke, oke, ik was wat flauw. Mijn excuses.

   Verwijderen
  3. 'Lees jij eigenlijk je stukjes van tevoren eigenlijk zelf nog'

   Dat mag je wel veronderstellen, want hij is de auteur. Moeilijk he, schrijven.

   Verwijderen
  4. Schrijven is niet zo moeilijk voor me; ik heb een stuk meer moeite met het volgen van jouw logica, Johnnyboy. Er zijn zat mensen die direct na het typen op de knop "publiceren" drukken, die lezen hun schrijfseltjes dus niet van tevoren na, en daar vroeg ik naar. Vertel eens John, dat veronderstellen van jou, gaat dat altijd goed? Of maak je, zoals nu, ook wel eens een misser?

   Verwijderen
 3. Groteske schade, wa's dat nou weer? Ruud Harmsen, kom er eens in... Bedoelt hij de begrote schade?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zowel deze Hans als Wim Dankbaar blijven volgens mij kamikaze piloten. En nog een heel groepje met hen die uiteindelijk in onderlinge ruzie en verzoening en dan weer ruzie verzand.

  BeantwoordenVerwijderen