woensdag 8 oktober 2014

Brood en spelenBarracuda zat zich al een hele tijd af te vragen waar de Vitalifeitjes (Bea van Kessel en Michel Vitaliti) naar toe moeten verhuizen sinds ze noodgedwongen het ontruimde Schiedamse appartement van Micha Kat hebben moeten vertlaten. Daar waren ze terechtgekomen nadat de Rabobank de woning van Bea had laten ontruimen omdat de hypotheek niet (tijdig) was afbetaald.

Welnu, de soap gaat gewoon door, want Bea die zich plotsklaps weer Magda Wel noemt, heeft besloten dat ze gewoon weer in haar woning in Uden gaat zitten. Een woning die, neemt Barracuda aan, door de bank in de verkoop is gezet en waarvan de deursloten ongetwijfeld zijn vervangen. Dat wordt kraken in je eigen huis en een tweede uitzetting.

Magda heeft haar terugkeer alvast bij de gemeente aangekondigd, want er zou 'geen beschikking' zijn, maar daar denkt de gemeente (natuurlijk) anders over. 'Dat vindt u zeker', aldus de dienstdoende ambtenaar die het gesprek beëindigt. Plotters leren het ook nooit.

Intussen maakte haar vriend Michel (recent nog op chemtrailjacht) ruzie met een bakker, die hem potverdrie toch weer een kankerverwekkend brood had aangesmeerd. Met veel moeite (brilletje op) kwam Michel een heel verdacht e-nummertje tegen. Maar....de bakker heeft zijn leven gebeterd en verkoopt brood zonder e-nummertjes. Alleen, weet Michel dan niet dat je al dood gaat van een paar boterhammen?

4 opmerkingen:

 1. > want Bea die zich plotsklaps weer Magda Wel noemt,

  Een bijnaam, denk ik, van Brabantse spreektaal 'magdà wel?' voor schrijftalig 'mag dat wel?'. Ja, het mag, je een pseudoniem aanmeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kunnen ze niet beter een hutje op de hei bouwen en daar een geit en een moestuintje houden? Dit is toch ordinair dweilen met de kraan open? Want reken maar dat ze er binnen no-time worden uitgezet. Of zou het ze lukken de zaak eindeloos te rekken met hun verhaaltjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat huis was toch executoir verkocht inmiddels al?
   Nou, dat zal de nieuwe eigenaar leuk vinden...

   Verwijderen
  2. Ja, staat nog altijd te koop voor € 211.000 euries. En ik geloof dat Beaatje echt niet zoveel geld heeft om DAADWERKELIJK haar huis terug te kopen...

   Check de link maar: http://uden.www.miljoenhuizen.nl/details/propnl/1480648/Basstraat-19-Uden

   Verwijderen