dinsdag 6 oktober 2015

Panorama

Opmerkelijk is dat dit nieuws de anders toch oplettende plotterblogs volledig is ontgaan: De Turkse autoriteiten gaan de kwestie-Demmink opnieuw beoordelen. Minister Van der Steur bevestigt in zijn brief aan de Kamer dat Turkije eerder niet meewerkte omdat de beschuldigingen over seks met minderjarigen al eerder zijn onderzocht, en iemand niet twee keer voor hetzelfde kan worden berecht. Of het maar iets concreets gaat opleveren is de vraag.

Nieuws ook uit Engeland, waar het actualiteitenprogramma Panorama vandaag claims over (VIP) pedofielennetwerken gaat weerleggen. Het programma is al eens uitgesteld omdat de leiding vreesde dat het als een aanval op slachtoffers zou worden gezien. Bovendien was de BBC natuurlijk zelf onderdeel van de controverse, aangezien er zeker tweehonderd aangiften zijn gedaan tegen (wijlen) deejay Jimmy Savile. Aan de andere kant: Panorama stelde de zaak Savile ook aan de kaak.

Peter Saunders van de National Association of People Abused in Childhood waarschuwt dat slachtoffers van misbruik na dit programma wellicht niet naar voren durven te komen, waarop Panorama reageert: ''This Panorama does not blame victims but investigates the conduct of the police, journalists, campaigners, and politicians in handling historic allegations of child abuse against prominent individuals.'

Het probleem is dat zodra dit soort beschuldigingen in de publiciteit komen, allerlei gelukszoekers opduiken die hopen op compensatie. Het misbruik is immers toch niet aan te tonen, maar ook moeilijk te weerleggen. Hetzelfde gebeurde in de zaak Demmink, waar allerlei soms behoorlijk labiele figuren zich ineens weer een 'Joris' meenden te herinneren, waarbij uiteraard de details zo vaag mogelijk werden gehouden. En een enkeling zelfs zover gaat om de zaak Demmink voortdurend te gebruiken als chantagemiddel in zijn conflict met uiteenlopende instanties.

UPDATE: VIP paedophile inquiry: Lord Brittan claims unreliable - 'victim'

8 opmerkingen:

 1. Terecht dat er een tegengeluid komt al is het rijkelijk laat. Operation Yewtree is niet het succes geworden wat men er van verwacht had. Cynisch werd er gesteld met de vangst van Rolf Harris dat Yew tree geluk had.
  Wat de kritiek van Peter Saunders betreft kan je het wel in zijn algeheel stellen. Veel slachtoffers van incest of mishandelingen delven al het onderspit door valse aanklachten, denk maar aan tieners die niet aan hun ouders durven te vertellen dat ze uit hun dak op een feestje zijn geweest of bittere vechtscheiding waar kinderen de pionnen zijn. In dit geval is het vrij hypocriet wat hij beweert.

  Operation Yewtree heeft laten zien dat het schrik effect van Saville een hoge prijs heeft:http://www.spiked-online.com/newsite/article/Yewtree_more_propaganda_than_police_investigation/

  Een mooi voorbeeld is de rechtszaak van Ken Roache (coronation street) waar al duidelijk werd dat het een zwakke zaak zou worden omdat het bewijs materiaal flinterdun was. Roache werd vrijgesproken maar is er nog niet klaar mee:
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/coronation-street-star-bill-roache-3222403

  In het geval van operation Yewtree had men kunnen voorzien dat de laadbak met fortuin zoekers, labiele personen en mensen die nog ergens een rekening meenden te kunnen verheffen open ging. Terecht dat er nou een tegengeluid komt als is het laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen enkele bron die ik overigens doorlink of op mijn eigenzinnige wijze vorm geef is door een ieder die zich erin wil verdiepen voor de volle 100% halal te verklaren. Daarom vind ik het van grote moderatiekunsten (eigenlijk meer incasseringsvermogen) getuigen dat de eigenaar dezes ook onconventionelere visies tav zijn 'debunk' ongemodereerd toelaat. Jullie debunkersgilde zou bijvoorbeeld ter verdieping via meerdere gezichtspunten omtrent die volksmennerij dat er in Amerika voor wat betreft het wapenbezit schaamteloos despotisch wordt doorgevoerd ook eens kunnen doorpakken. Dat heeft namelijk alles van doen met het subliminaal hoernalistiek via manipulatieve conditioneringstechnieken bij het stemgeile klapvee onderwijl allerlei doofpotten optuigend ongestraft weg te kunnen geraken?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De doofpot waar ze jou in kunnen stoppen, kan niet groot genoeg zijn. Werkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Werkelijk!"

   Meenté gè dah!? Verklaar! Hoe uitgerekt/groot is dat potje dan waarin jij mij persoonlijk weg zou willen proppen DP? En moet jij bovendien die vanwege transitieovergangen om begripvollere aandacht verlegen smachtende vrindje van je niet eens via wat diepzinniger 'reaguurseltjes' gaan helpen verbouwen? Echt DP, ik begrijp werkelijk njet waarom je via die rare doosjes van je zo de pik op mij hebt proberen te natdromen...

   Verwijderen
  2. Waarom toch zo recalcitrant/agressief DP? Ik bedoel, als je wat op mijn studiemateriaal te vinden hebt kan je dat beter verklaren dan verder maar via wat nietszeggende algemeenheden om soppige feedback te gaan lopen vissen. HIER al eens naar meer succes lopen bedelen?

   Verwijderen
  3. @ Papi, mijn toyboy heeft mijn volle aandacht op dit moment. Papi je slaat de plank met Isa Hoes volkomen mis. Wat natdromen betreft moet ik je uit de droom helpen ik droom niet van jouhou.

   Verwijderen
 4. Koos heeft de keutel overigens ingetrokken, dat Demmink de kwade genius is, die de autorijschool van Koos met zijn invloed expres kapot heeft gemaakt.
  In een helder moment heeft hij misschien zelf wel ingezien, wat voor een apekool dat was.
  De schuld ligt nu bij een of andere gereformeerde sekte, die het op Koos heeft voorzien, omdat Koos' moeder (volgens zijn zeggen) Joods is.
  Klinkt ook niet, alsof alle hersencellen er echt zin in hadden.
  Maar Joris kan in ieder geval één aantijging doorstrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Respect voor Papi trouwens, dat hij zich netjes weet in te houden, en niet als een dol Pavlov-hondje meteen aanslaat op het woordje Joods.
   We komen er wel!

   Verwijderen