maandag 12 oktober 2015

Wonderland (2)

Denk maar niet dat de Vlaamse oud-burgemeester Peter Vereecke milder is geworden na zijn ontspoorde campagnes rond chemtrails en vaccinaties. Onder de noemer Alice in Wonderland – Complotdenken als kortste weg naar de waarheid spreekt hij vanavond te Gent in Restaurant Pattaya. Daarvoor is tot aan Nederland reclame gemaakt.

Peter is tegenwoordig namelijk van alle markten thuis en verkoopt zich als een heuse complotkoopman: 'Het is mijn ambitie om op een vlotte en rijkelijk geïllustreerde wijze duidelijk te maken dat mijn inzichten niet het gevolg zijn van de spreekwoordelijke slag van de molen, maar voortvloeien uit een grondig onderzoek met open ingesteldheid en gezond verstand.' 

Een complotdenker is geen geestesgestoorde die achter van alles van alles fantaseert dat er niet is. Nee, het is volgens Peter 'veeleer iemand die kritisch staat tegenover wat de overheden, de geschiedenisboeken, de media, de filmindustrie, enz. ons voorhouden als de werkelijkheid'. En dan benadrukt hij nog maar even dat hij toch echt burgemeester is geweest. Voor het geval je aan zijn verstand mocht twijfelen.

Maar als Barracuda het lijstje van onderwerpen bekijkt - 9/11, JFK, Mannetje op de maan en Holocaust: case closed - dan weet hij alweer dat Peter al zijn kennis gewoon van internet heeft gehaald. Dit zijn wederom de grijsgedraaide gouwe ouwe van het plotterdom. Het frappante is namelijk dat plotters allemaal in dezelfde dingen geloven en elkaar overschrijven. Daar is Vereecke geen uitzondering op. Barracuda heeft de beste man dan ook nog nooit op een oorspronkelijke gedachte kunnen betrappen. Zo zou het Barracuda niet verbazen als het onderdeel Apocalyps van onze matrix slordig knip- en plakwerk van het oeuvre van Martin Vrijland blijkt te zijn.

'Jullie hoeven mij niet te geloven en ik hoef jullie niet te overtuigen', besluit Peter in Wonderland.

3 opmerkingen:

 1. Het mannetje op de maan, feit of fictie?

  Tsja, als dat mannetje niet bestond, dan zou hij er ook niet over beginnen....
  Heel benieuwd, of dat binnenkort in de complotters scene wordt opgepikt, want JFK en de Bilderbergers dat weten we nou onderhand wel.
  Louis Bontes, die aan de minister schriftelijke vragen gaat stellen over het mannetje op de maan; dat brengt tenminste weer wat leven in de brouwerij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Jullie hoeven mij niet te geloven en ik hoef jullie niet te overtuigen', besluit Peter in Wonderland.

  Inderdaad. We geloven je niet.

  BeantwoordenVerwijderen