zondag 11 oktober 2015

Wonderland (1)

Er zijn weer allerlei ontwikkelingen rond de 'vrijstaat' EutoStaete, die tegenwoordig Wonderland heet. Op 20 mei 2006 riepen klinisch chemicus Gerard Beukeveld en zijn familie de soevereine vrijstaat Beukeveld (later: Eurostate) uit, gelegen op een noordelijk helft van een voormalige sloot in het grensgebied van Coevorden en Duitsland. EuroStaete is dan ook slechts 6 bij 485 meter groot.

Ooit had de familie 3000 vierkante meter grond, maar bij de onteigeningsprocedure voor de aanleg van het eveneens grensoverschrijdende industrieterrein Europark hebben ambtenaren volgens de Beukveldjes de kleine strook over het hoofd gezien.

Inmiddels hebben allerlei soevereine mensen bezit genomen van dat stukje land. Want als ze kunnen aantonen dat ze daar wonen, is er - Johan Oldenkamp opgelet! - geen belastinspecteur die ze nog langer lastigvalt. Op de site van Wonderland kan iedereen zich inschrijven als inwoner van Wonderland.

Het grondstuk van Wonderland is in juridische zin groot genoeg om 7 miljard burgers (Natuurlijke Personen) te huisvesten. Idem dito voor even zovele Rechtspersonen (ondernemingen, bedrijven, verenigingen en stichtingen). Dat is namelijk slechts een kwestie van een heleboel postvakjes. Er is trouwens al wel een heuse inwoner, Rob Pietersen, die zijn pickup-truck heeft omgebouwd tot een soort woonwagen.

De onafhankelijkheidsverklaring is ingeleverd bij het Internationaal Gerechtshof en een dezer dagen wordt de eigen vlag geplant. Maar gelijk is er ook stront aan de knikker. Grote roerganger is Luca van Dinter, die we nog kennen van Ikclaimmijnnaam. En die is zo soeverein dat hij er een 'grondwet door wil drammen waarmee de meerderheid het niet eens is'. Lucas gaat binnenkort ook praten met de burgemeester van het aangrenzende Coevorden. Waarschijnlijk om te horen dat niet bestaande grond ook niet kan worden geclaimd.

8 opmerkingen:

 1. Wat een stelletje irritante leipo's zijn die Soevereintjes toch. Alles maar doordrammen zonder ook maar één CENT te hoeven betalen! Nu willen ze zelfs een stuk GROND hebben. Ja, en die vlag mogen ze heerlijk aan hun soevereine reet afvegen!

  Luca zal met lege handen het kantoortje van de Burgemeester binnengaan en zal ook weer met lege handen naar buiten gaan. Randdebiel-deluxe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het bovenstaande YouTuubje wordt echt geinig vanaf 6:37.
  Luca is ingehuurd door de VN.
  Want hij is een fascistische bondgenoot van Amerika. Of zo iets.

  Voor achtergronden zie ook het artikel in Vice afgelopen week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die VN kwestie is een oudje, conflict van vorig jaar

   Verwijderen
  2. Misschien moeten die Karel Bachus en die Luca van Dinter eens lekker in een of andere virtuele arena met elkaar op de vuist.
   Tip: in het reactiepaneel van Helgoland is nog plek zat.

   Verwijderen
 3. Wat een mislukt ingebouwde travo die Luca zeg! Als je dan toch een eigen land wil stichten verdien er dan ook proletarisch verantwoord aan sukkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Man wat een geleuter dat is goed voor slapeloze nachten. Zet dit neer op een site voor mensen die aan slapeloosheid lijden en het scoort geheid, vraag er nog een kleine bijdrage voor en wonderland kan zichzelf bedruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een paar jaar geleden deze: http://www.howtostartyourowncountry.com/ op de IDFA zitten kijken. Erg vermakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik dit soort vergaderingen hoor moet ik altijd weer terugdenken aan de legendarische 'Mag ik de witte lepel?'-vergadering van Occupy Arnhem. Zo jammer dat dat filmpje van internet verdwenen is.
  Als iemand dat nog eens terug zou kunnen vinden, dan hoor ik dat graag!

  BeantwoordenVerwijderen