dinsdag 12 januari 2010

Captain Weird

Het verhaal is te mooi om te laten liggen. Met dank aan GeenStijl. Julio Poch, de Transavia-piloot die er van wordt beschuldigd ten tijde van de Argentijnse junta dissidenten boven zee uit zijn vliegtuig gegooid te hebben, of daaraan in elk geval zou hebben meegewerkt, blijkt 'verraden' door een collega-piloot die luistert naar de bijnaam Captain Weird. Geen Stijl: "Een diehard Zapruder-achtig aluhoedje dat heilig gelooft in complottheorieën rondom 9/11 en volgens wie de wereld een grote CIA-samenzwering is. Fijn type voor achter de stuurknuppel."

Nu laten we het oordeel over Poch even buiten beschouwing, geen idee wie hier de waarheid spreekt, maar hoe is die Captain Weird alias Tim Weert (foto) in godsnaam bij Transavia verzeild geraakt? Niet alleen Nigerianen met bombroeken mogen zo door de douane, kennelijk geldt dat ook voor piloten wiens bovenkamer wel eens mag worden nagekeken. De man schijnt volgens De Telegraaf voortdurend rare filmpjes op zijn laptop te laten zien over 9/11.

En ineens moest Barracuda weer denken aan Pluk van de Petteflet, die in 2008 onder de naam Ron 1872 maandenlang bij Zaplog zijn kennis etaleerde op het gebied van datarecorders en vluchtsimulatoren en absoluut zeker wist dat er geen vliegtuig op 9/11 in het Pentagon kon zijn gevlogen. Hoeveel complotpiloten telt Nederland eigenlijk? Was Pluk Tim? Pluk verdween trouwens weer even snel uit beeld als hij gekomen was en Tim Weert houdt zijn complothobby online in elk geval goed geheim, want een uurtje googelen leverde niks op behalve verwijzingen naar vliegclub Wieringermeer. Met dien verstande dat Google nu volstaat met "aluhoedje Tim Weert". Dat wordt dus lachen als Captain Weird straks vakantiegangers naar Barcelona vervoert.

15 opmerkingen:

 1. Wat zeg je hier nou eigenlijk? Dat mensen die niet jouw mening zijn toegedaan geen normale baan mogen hebben? Heel eng. Er is dus voortaan een soort norm waartegen 'normaal denken' kan worden afgezet en jij bedenkt die norm?

  Dit artikel klinkt een beetje als dat artikel van je over AIDS-ontkenning en Dutch Bloggies waar ik je toen dit antwoord op gaf:

  http://www.denieuwereporter.nl/2008/03/een-hekel-aan-journalistiek/

  Uiteindelijk heb ik daar eigenljk gewoon zowel over die AIDS-ontkenning als de CO2-hoax gelijk gekregen. Nobelprijswinnaar Luc Montagnier, ontdekker van het HIV, geeft inmiddels gewoon toe dat AIDS eenvoudig te genezen is en HIV voor gezonde personen onschadelijk. En die CO2-fraude is met climate-gate volledig ontmaskerd.

  Dit artikel klinkt heel erg eng (als in naar en gevaarlijk).

  True colors showing...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze piloot lijkt me anders ook heel eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is weer te treurig voor woorden, en barracuda je hebt blijkbaar de reacties op geenstijl niet gelezen want de persoon die dit plaatste op geenstijl wordt massaal uitgescheten en zelfs geenstijl wordt in twijfel getrokken want dit artikel is echt te bizar voor woorden, dit toont de ongelooflijke obsessie aan van de zogenaamde debunkers, totaal verblind en god mag weten door wat en waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Begrijpelijk: de Telegraaf en Geenstijl durven het aan om de aluhoedjes bij zapruder onder vuur te nemen.

  Dan kun je een tegenreactie verwachten, zoals op dit eenmansblog de reactiepagina al sinds jaar en dag wordt gebruikt door aluhoedjes om de artikelschrijver aan te vallen..


  Barracuda houdt het overigens vrij netjes: hij velt geen oordeel over de schuldvraag van Poch. GeenStijl daarentegen pleit Poch bijna vrij, aan de hand van de twijfelachtige status van Captain Weird.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Te schandalig voor woorden.

  En trut hut lag weer op de loer, wat een figuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Wat zeg je hier nou eigenlijk? Dat mensen die niet jouw mening zijn toegedaan geen normale baan mogen hebben? Heel eng."


  En dat zegt een moderator (censuurator) die wegens onwelgevallige meningen zo'n 10 nieuwe aanmeldingen per etmaal van zijn 'site' afpleurt? Hoe durf je Patrick, want als het aan jouw broodheertjes van de bin-shit lag, was je al lang uit dat schapenpakje gesprongen om met je 'koosjere' schaapjes (boven de tafel en goedbetaald) aan het offerfeest te mogen beginnen. Af en toe loopt de kwijl je gewoon uit de mond.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uiteindelijk heb ik daar eigenljk gewoon zowel over die AIDS-ontkenning [..] gelijk gekregen.
  .

  Nou nee, dat heb je niet. MBeki had inderdaad een nogal curieuse kijk op de AIDS-problematiek, maar zijn opvolger heeft inmiddels door dat je een HIV-besmetting niet kunt voorkomen door een simpele douche na de gemeenschap en dat een dieet van knoflook en citroenen geen probaat middel is tegen AIDS. De opvattingen van MBeki hebben er oa voor gezorgd dat in Zuid-Afrika de AIDS-problematiek het grootst is.


  Nobelprijswinnaar Luc Montagnier, ontdekker van het HIV, geeft inmiddels gewoon toe dat AIDS eenvoudig te genezen is en HIV voor gezonde personen onschadelijk..

  Nee, dat is de draai die jij aan zijn uitspraken geeft..

  En die CO2-fraude is met climate-gate volledig ontmaskerd..

  Is ook niet het geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als het inderdaad klopt dat Tim Weert (ongewenst) steeds 9-11 filmpjes laat zien klinkt dat eerder hooguit een tikje obsessief dan gevaarlijk. Want wat is er verder mis met een piloot die van 9-11 een false flag vermoed? Op welke manier zou dit hem in het uitoefenen van zijn beroep beinvloeden? Het maakt mij niet uit wat een piloot allemaal voor wereldbeelden heeft (tenzij hij zelf een vliegtuig in een gebouw wil vliegen), als hij mij maar van A naar B weet te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Savalle. Dat artikel in De Nieuwe Reporter herinner ik mij inderdaad weer, maar vooral omdat het ging over iets waarover ik tot dan toe het fijne nog niet had gehoord, namelijk dat automatiseerder Centric je op straat had gesmeten. Daar heb ik toen nog een stukje over geschreven, als Billy, op 25 maart 2008.

  Tekst:

  "Reijnders blijkt Zapruder-oprichter Patrick Savalle alias Patman al wat langer te kennen, wat kennelijk zijn belangstelling voor Zapruder verklaart. In 2005 schreef Reijnders voor Webwereld over Savalle, die destijds door automatiseerder Centric aan de kant was gezet na een ietwat uit de hand gelopen weblog satire over zijn collega's.

  Zapburu kende dit verhaal tot nu toe slechts als een urban legend, maar Marja Bouman van Centric was destijds not amused: "Ik vind het eerlijk gezegd nogal vreemd dat je nu nog een verhaal schrijft over hoe je iemand mishandelt. Sommige mensen zijn hierdoor behoorlijk uit het lood geslagen, ook omdat deze meneer op zijn weblog door blijft gaan met bedreigingen."

  "Zelden zo'n staaltje pisbakken journalistiek gezien als dit artikel," foeterde Savalle, die natuurlijk meteen bijval kreeg van het aanhollende complotvolk (beetje als de brandweer die een uitslaande brand moet blussen). "U zou met uw eenzijdige propagandistische praatjes geen gek figuur slaan op het propagandabureau van een communistische staat; "wij vertellen u wat uw mening is".

  Waarna de complotters op hun thuishonk druk gingen speculeren over de relatie tussen Reijnders en hun luis in de pels Billy the Bunker (ondergetekende). Immers, een ieder die een complimentje aan dit blog geeft kan niet anders zijn dan de meester-debunker zelf. Ergo: complot."

  Nog steeds een erg geinig stukje, al zeg ik het zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Dit is weer te treurig voor woorden, en barracuda je hebt blijkbaar de reacties op geenstijl niet gelezen want de persoon die dit plaatste op geenstijl wordt massaal uitgescheten en zelfs geenstijl wordt in twijfel getrokken want dit artikel is echt te bizar voor woorden"

  Dus jullie hebben weer flink huisgehouden bij GS.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja idd, alle reageerders op geenstijl die het belachelijk vonden dat de TS een verdachte van massamoord feitelijk in bescherming neemt omdat de aangever van de verdachte zou twijfelen aan de officieele versie van 9/11 zijn zogenaamde complotters volgens de normen van Fredje, dat bedoelt fredje met 'jullie', dat is mondsnoerende logica volgens Fredje, maar in werkelijkheid is het een opmerking van een fundementalistische extremist die kompleet geobserdeerd is door de zogenaamde complotters.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dus jullie hebben weer flink huisgehouden bij GS..

  Valt heel erg mee hoor, het bericht bevat slechts 135 reacties, wat voor geenstijl een vrij lage score is.

  Het 911 inside job complot is op sterven na dood. Dat wordt opnieuw pijnlijk duidelijk.

  Verder is de teneur van de reacties meer van 'dat iemand er curieuze denkbeelden op na houdt maakt niet dat hij geen misdadigers kan aangeven'.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad anoniem, ik zie niet in waarom je hier weer vijftig berichtjes moet achterlaten die allemaal op hetzelfde neerkomen. Lijkt me sowieso zonde van je tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. inderdaad, zo vragen complottisten op 911blogger zich vertwijfeld af waarom hun geliefde generaal stubblebine begint over het kunnen laten exploderen van geitenharten door naar geiten te staren.

  http://www.911blogger.com/node/22355

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Wat zeg je hier nou eigenlijk? Dat mensen die niet jouw mening zijn toegedaan geen normale baan mogen hebben? Heel eng. Er is dus voortaan een soort norm waartegen 'normaal denken' kan worden afgezet en jij bedenkt die norm"

  Wat lees ik hier nou Patrick Savalle?

  Jij probeert een ander terecht te wijzen, jij degene die dit soort teksten er uit gooit (zie onder):

  "Helemaal mee eens. Al die dikke padden die elke dag even sporten teveel werk vinden, die biologisch vreten te duur vinden (maar wel een dikke auto hebben geleend), die hun kinderen vergiftigen met vaccinaties, enz., die moeten maar veel meer premie gaan betalen. Je kan van tevoren al weten dat ze ongezonder zullen zijn door hun eigen keuzes"

  Of deze tekst:

  Zelfs met al die seropositieven die dood gaan aan die troep heb ik niet veel medelijden. Ik heb er waardig wat gesproken en ze willen liever geloven dat ze dood gaan dan dat ze wat moeite steken in het zelf uitzoeken wat er aan de hand is. Is teveel werk. Nou, dan ga je toch lekker dood?

  zie (http://zapruder.nl/portal/artikel/duizenden_hebben_geen_besef_van_hiv_besmetting1/) reactie 28821

  BeantwoordenVerwijderen