dinsdag 5 januari 2010

Eeuwige hoop


Zweefsite Niburu is vorige week aangevallen. Meteen op 1 januari ook nog. Die aanvallen begonnen al ruim voor de kerst: "Op de morgen van zondag 20 december en de avond van maandag 21 december zijn hackers al eerder bezig geweest om de website te beschadigen. Hierbij worden scripts vernield en uploaden zij een virus in het systeem, die ook beschadigingen aan uw pc kunnen aanrichten zodra u de website of het forum van Niburu opent in uw browser."

Op nieuwjaarsdag werd de site weer vanuit "honderdduizenden IP adressen" bestormd. En dus richtte de Niburu directie zich maar eens persoonlijk tot zijn vermeende aanvallers: "Door jullie activiteiten beseffen wij des te meer dat wij op het juiste spoor zitten. De reden van jullie aanval en achtergrond is ons meer dan duidelijk. We kunnen jullie verzekeren dat er wijd verspreid genoeg mensen geïnformeerd zijn over wat er gaande is en dat de waarheid over alles naar buiten komt, met of zonder de website Niburu of de mensen die hieraan meewerken."

Fantastisch. Nu je wordt aangevallen weet je eindelijk dat je op het juiste spoor zit. Zeker nu Niburu voor de zoveelste maal belooft met "onthullingen over de waarheid' te komen. "Jullie zien dat veel bronnen het erover eens zijn dat het een jaar van voltooiing zal worden. Wat vele jaren terug is begonnen en grote veranderingen beloofde in jullie beschaving, werpt zijn vruchten af. Het is niet langer de vraag of deze plaats zullen vinden maar wanneer, en 2010 zal snel de eerste van vele veranderingen laten zien."

Niburu geeft zijn bezoekers hoop. Eeuwige hoop. Ook al blijken gechannelde voorspellingen keer op keer weer niet uit te komen, er is altijd wel weer een nieuwe openbaring aan de horizon. Jaar in, jaar uit. Een third encounter of the first kind bijvoorbeeld, Amerikaanse militairen die in het geniep met ET's zouden onderhandelen, mededelingen uit 's hemels grote zwerk, waarbij telkens weer opvalt dat die aan niemand in het bijzonder worden toegewezen (en dus evengoed aan de fantasie van de Niburu redactie ontsproten zouden kunnen zijn). Zou de Galactische Federatie een einde aan deze Geloof, Hoop en Zwendel Show hebben willen maken?

9 opmerkingen:

 1. Think again! :) http://www.trutv.com/shows/conspiracy_theory/video.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een schoolvoorbeeld van een propaganda filmpje in de stijl van een Hollywood B-film trailer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ...en dat zijn dan mensen die andere mensen beschuldigen van dogmadenken. Andere opties komen echt totaal niet op bij deze wanabee-profeten he?

  Denken ze nou niet dat als de informatie uit de lucht had gemoeten, er al veel eerder en met veel meer succes iets was uitgevoerd?

  Ik stel maar een vraag hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://www.thedailyshow.com/watch/mon-january-4-2010/terror-2-0-by-yemen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mens heeft nou eenmaal hoop nodig, anders gaat hij mentaal langzaam dood.
  Probleem met Niburu is dat ze hoop geven en dat koppelen aan passief afwachten; 'heb geduld allemaal de extraterrestials komen binnen kort al onze problemen oplossen.'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij Niburu zijn ze met hun Galactische Federatie net zo gek als Christenen die geloven dat the rapture/het laatste oordeel ons binnenkort te wachten staat. Jezus/Galactische Federatie daalt neer op aarde, we zullen een nieuw tijdperk en volledig veranderd bewustzijn ingaan, en daarop moeten alle gelovigen nog heel even wachten, want het zal allemaal beloond worden. Ik zie het verschil eigenlijk niet.

  En dan ben ik nog iemand die behoorlijk ruimdenkend tegenover UFO's van mogelijk buitenaardse origine staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @tom: de intergalactische federatie heeft uiteraard voorkomen dat de schade bij niburu onherstelbaar groot was geworden :o)

  Ach, het heeft best wel iets liefs, dat geloof in een buitenaardse vredelievende federatie die hier een oogje in het zeil houdt en 'ons' beschermt tegen de kwade invloeden op deze planeet ....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De wereld kan wel wat hoop gebruiken. Daar lijkt me het probleem niet in zitten. Als iemand hoop in de toekomst heeft kan hij of zij iets in gang zetten. Hoop geeft iets wat je motiveert, wat je optimistisch houdt, wat je een positief perspectief verleent. Iemand die hoop heeft, heeft de kracht om er een schepje bovenop te doen, in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten en te denken dat ‘het’ toch nooit zal lukken.

  Mensen die hoop verspreiden zijn me liever dan die types die voortdurend klagen, overal wat achter zoeken en overal een complot in zien. Die altijd op zoek zijn naar een zondebok. Die zuigen alleen maar alle energie uit iedereen weg.

  Helaas is hoop bij Niburu slechts een doel op zich. Een alternatieve manier om met je armen over elkaar naar de wereld te kijken en af te wachten wat er gebeurt; een religieus subcultuurtje.

  Marx schreef het al: ‘Religie is de zucht van het onderdrukte schepsel, het hart van een harteloze wereld en de ziel van zielloze omstandigheden’, ‘Religie is opium van het volk’.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoop is uitgestelde teleurstelling.

  BeantwoordenVerwijderen