donderdag 21 januari 2010

Slag bij de Parnassusweg


De Slag bij de Parnassusweg gisteren, rond de zaak Wilders, lijkt geregisseerd. Ja, complot! Achter dranghekken verscheen namelijk de 'aanhang' van Wilders. Ze droegen borden en spandoeken met teksten als 'freedom of speech', 'steun Geert', 'onze vrijheid ritueel geslacht' en 'kritiek op een ideologie is geen haatzaaien'. Kijk je nog eens beter, dan valt het meteen op: overal dezelfde demonstratieborden. Blauw boven, rood onder. Zelfde lettertype. Wie hebben die gemaakt en uitgedeeld? De PVV? Of waren het de boys van Het Vrije Volk, die spraken van het belangrijkste proces na Johan van Oldenbarnevelt?

Een van de naar schatting driehonderd demonstranten was onwel geworden en moest met de ziekenauto moest worden afgevoerd. Acteur? En waren die hekken zo geplaatst dat de Bagels en Beans-shop, net buiten de politieafzetting, gouden zaken kon doen?

Advocaat Moszkowicz toverde trouwens een meesterlijke truc uit zijn toga: zijn client wilde de volledige aanklacht voorgelezen hebben. De officier van justitie zou uren achtereen moeten praten, waarna hij dodelijk vermoeid op de grond rolde. Het werd een samenvatting. Geert speelde intussen de vermoorde onschuld. Dat hij niets tegen moslims heeft. Hij niet kwetst.

Barracuda is voor het proces tegen Wilders. Maar niet om wat hij zegt. Want zoals ook een Vrije Volker opmerkt: "Wilders is een teflon politicus. Je kan gooien met wat je wilt (liever niet, overigens), en het glijdt allemaal van hem af zonder een vlekje achter te laten". Nee, het gaat om wat je in een rechtsorde wel of niet mag roepen. Laten we dat tijdens een showproces nog eens een keer vaststellen, en dan weten alle Fortuyn-klonen waar ze aan toe zijn. Tegen Wilders kan een belangrijker wapen worden ingezet dan de rechtspraak: negeren.

11 opmerkingen:

 1. Niet al te fris volk bij die demonstratie: http://kafka.antifa.net/pvv.steun.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wilders is een volksvertegenwoordiger en derhalve lijkt het mij zeer onverstandig en bovendien ondemocratisch (hij vertegenwoordigt namelijk een deel van de kiezers) de man te negeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Barra,

  Je eerste twee linkjes doen heel erg weinig. Tweede is nog wel te fixen (slash aan het einde) maar die eerste niet bepaald.

  Dat u het even weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blauw boven, rood onder. Zelfde lettertype. Ja, complot!

  ------------

  Grappig dat deze site dat zegt, want wanneer over een complot gesproken wordt dan staat deze site vooraan in de rij om de mensen belachelijk te maken die in het betreffende complot geloven.


  Ik zie op koninginendag altijd overal exact dezelfde oranje vlaggetjes. Ja, complot!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nu je hier toch bent anarchiel: fix even het doorlinken van hier naar jouw site ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ truth hurts

  Ik mis het magische woordje...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ truth hurts

  Yes sir!

  Dan maar een alukat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het geeft heel mooi hoe je over de vrijheid van meningsuiting denkt....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ truth hurts

  Gelul :)

  Mijn weblog, mijn kindje. Als ik Barra wil narren, dan doe ik dat. Voor wat hoort wat, tenslotte.

  En kom op joh: het is zo verschrikkelijk makkelijk om die referrer-truc te omzeilen. Copy/paste de link en voila. Maar nee hoor, Barra en zijn vriendjes gaan zitten huilen en janken en hebben uiteraard weer een heerlijk middel gevonden om mij mee af te rammelen:

  De ondertitel van mijn psychiatrische inrichting": "Vrijheid, maar dan ook echt".

  Yep, mijn vrijheid om voor jullie een extra stap in te bouwen. Iedereen kan bij alle content op Anarchiel.com. Sommige mensen moeten er echter wat meer moeite voor doen :P Dat heeft alleen helemaal niks met het ontnemen van vrijheid te maken. Wel alles met de ultieme luiheid van de Barra-bezoeker :)

  En als je zoveel waarde hecht aan vrijheid van meningsuiting, beste truth hurts, ga dan svp bij je idool klagen aangezien meneer de commentaren voor niet geregistreerde lezers weer eens heeft dichtgezet. Zo kan ik ook mensen de mond snoeren. Makkie.

  Wilde je nog een andere mening uiten, lieve truth hurts? Ik zit er klaar voor hoor. En Anarchiel.com ook. Tot daar?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelul :).

  Weet ik :)  Tot daar?
  .

  Ik heb al een paar keer op je site gereageerd.

  Maar dan weer onder een andere schuilnaam :o)

  Die vrijheid neem ik dan weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen