woensdag 6 januari 2010

Fail!


Complottertjes zien de wereld als een logistiek wonderwerk, waarin alles verloopt volgens miljoenvoudige orde en precisie en geen doel wordt gemist. Waarin terroristen met schoen- en broekbommen stande pede worden aangehouden, gegevens van inlichtingendiensten overal en meteen beschikbaar zijn, waarin jachtvliegers direct gekaapte vliegtuigen neerschieten en nooit geteste exotische technieken worden ingezet complete gebouwen neer te halen.

Dus als een Britse journalist erin slaagt om vijf dagen na de poging tot een terreuraanslag op een Delta vliegtuig via Schiphol te reizen met een injectiespuit wordt dat uitgelegd als een afleidingsmanoeuvre. Als inlichtingendiensten zo opzichtig falen moet dat immers wel opzet zijn.

De schoenterrorist Reid werd bij een vlucht naar Tel Aviv door de El Al-beveiliging wel apart genomen en geïdentificeerd als een terreur-verdachte, terwijl hij er een paar maanden later rustig naar Miami kon vliegen. De beveiligingsfirma die Reid aan boord had laten gaan van American Airlines vlucht 63 op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs was ICTS (International Consultants on Targeted Security) International. De hele top van ICTS bestaat uit mensen die ooit voor de beveiliging El Al werkten.

Volgens complottertjes is het dus volstrekt logisch dat gegevens van mensen die ooit (let op het woord 'ooit') voor de beveiliging van El Al werkten automatisch terecht moeten komen bij beveiligingsbeambten in Parijs. "Waarom gebeurt zoiets dat tegen alle logica ingaat en dat alleen verklaard kan worden als onderdeel van een plan op grotere schaal voor de regio waarbij de "war on terror" slechts een dekmantel is?"

Inmiddels is trouwens de aanval op de body scanner geopend: Het beoogde gebruik van bepaalde bodyscans is in strijd met wetgeving die is gericht tegen kinderpornografie, aldus politieke activisten in Engeland. Het strafbaar is onzedelijke afbeeldingen of pseudo-afbeeldingen van kinderen te vertonen. Nu kan Barracuda tien redenen verzinnen die meer tegen de body scanner pleiten dan deze vergezochte Actie voor Kinderrechten, alsof perverten zitten te wachten op volledig geabstraheerde computerbeelden. Zelfs een Karel Appel is realisticher.

5 opmerkingen:

 1. "Waarom gebeurt zoiets dat tegen alle logica ingaat en dat alleen verklaard kan worden als onderdeel van een plan op grotere schaal voor de regio waarbij de "war on terror" slechts een dekmantel is?"

  Geweldig voorbeeld van doelredeneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu kan Barracuda tien redenen verzinnen die meer tegen de body scanner pleiten dan deze vergezochte Actie voor Kinderrechten

  Nu ben ik zeer benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mij opvalt is dat de complotdenkers stiekem verlangen naar een wereld die ze op hetzelfde moment hard aan het bestrijden zijn.

  Immers: alleen in een wereld van totale controle over het nagaan wat mensen denken en doen in hun dagelijkse leven kun je voor 100% uitsluiten dat iemand de verkeerde ideeën krijgt en daar naar kan handelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die snap ik niet Truth. Waarom zouden plotters hier blij mee zijn?

  P.s. De redenatie om nu weer naar Jemen te gaan vind ik wel weer zo schimmig als wat. Ik ga geen 'false flag' roepen, maar als Amerika nu van plan is om elk land waar een terrorist is geweest te gaan bestoken, haar corrupte regimes te sponseren om in zo'n land lekker zijn gang te gaan lijkt me allemaal nogal... contraproductief. Zo komen er nog een boel mensen bij die Amerika geen lief vriendje vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom zouden plotters hier blij mee zijn? .

  Dat zijn ze niet, en da's juist de grap :o)

  Ze waarschuwen enerzijds voor een totalitair systeem waarin wij allemaal met rfid-chips, camera's etc overal op alles kunnen worden gevolgd en gecontroleerd, terwijl ze anderzijds van de overheid verwachten dat ze 100% in staat zijn elke aanslag te verijdelen en precies weten waar terroristen mee bezig zijn.

  Tja, dat botst nogal met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen