zaterdag 2 januari 2010

Complotdenken doe je zo


Wie van plan is ooit nog eens af te studeren op complotters, moet voor de aardigheid eens hun analyses rond de 'Detroit attack' lezen, waarvan natuurlijk weer meteen werd geroepen dat het een false flag betrof. Een Zappie: "Prachtig toch hoe onze politiek geregeerd wordt door incidenten? Je ensceneert een aanslagje en je kunt meteen de angstpropaganda opvoeren en weer een landje bombarderen. Not bad for a day's work".

Twee eigenschappen kenmerken complotdenkers: ten eerste de hardnekkige overtuiging dat er achter ieder voorval een 'groter plan' zit dat voor ons verborgen wordt gehouden. Ten tweede de zoektocht naar bevestigingen van dat grotere plan. Daarbij doen feiten er absoluut niet toe. Zodra je iets gevonden hebt dat je vermoedens bevestigt, leg je dat in je eigen voordeel uit.

Neem nou de complotter met de naam Aart-liberty alias Aart van Wijngaarden, die heeft gelezen dat in 2003 Osama Bin Laden moslims in Nigeria opriep om in opstand te komen tegen de VS. Vervolgens beweert Aart dat Bin Laden al in december 2001 is overleden aan een leveraandoening en dus nooit die oproep kunnen hebben gedaan. Dat dit bericht later al vele malen is tegengesproken en bovendien ook van meet af aan als gerucht is gebracht, doet er kennelijk niet toe. Aart moet zijn complot rondbreien, dus is hij allang blij dat hij iets op internet vindt dat precies in zijn verhaal past. Vervolgens betrekt hij dat op het Detroit incident om aan te tonen dat de Nigeriaan nooit een connectie met Al Qaida kan hebben gehad. Not bad for a day's work.

Complotters 'lezen' ook van alles in verklaringen van ooggetuigen, zoals het merkwaardige verhaal dat de Nigeriaan begeleid door een oudere Indiase man naar het vliegtuig werd gebracht en gezegd zou hebben dat hij geen paspoort heeft. Zie je wel, roepen complotters in koor, een set-up. Volgens de laatste berichten was er echter wel degelijk een paspoort. Evenals een geldig visum. Dat lijkt ook niet meer dan logisch, want je hebt op zijn minst een paspoort nodig om in te checken, door de douane te komen en om aan de gate te laten zien.

Het verhaal van het paspoort komt trouwens van advocaat Kurt Haskell, die inmiddels door Alex Jones is geïnterviewd, en volgens complotters overal genegeerd wordt. Ook al niet waar: Haskell mocht zijn verhaal vertellen aan de main stream media. Maar laten we voor arguments sake eens aannemen dat hier sprake was van een false flag, dan is een vals paspoort toch zo gemaakt?

En dan zijn er ook altijd weer complottertjes die bedenken hoe de aanslag dan wel had moeten worden gepleegd. Met thermiet, het goedje dat onze slimme complotters van 9/11 kennen. "Stel je nu eens voor dat Umar Farouk Abdulmutallab 100 gram thermiet in zijn onderbroek had. En dat het hem lukte om dat te ontsteken". Yep, dan was Umar waarschijnlijk heel gauw opgebrand. Letterlijk. Wat ook wel een manier is om je van een terrorist te ontdoen.

En dan is er nog het verhaal dat Jemen bij het complot wordt betrokken zodat de VS weer een volgend doel voor hun war on terror hebben (waarbij gemakshalve even vergeten wordt dat Jemen zelf om westerse hulp heeft gevraagd), dan wel Jemen als uitvalsbasis willen gebruiken voor pakweg een aanval op Iran. "Volgens anonieme Amerikaanse “officials” zoeken Jemen en de Verenigde Staten op dit moment naar gepaste doelen voor vergelding van de terreuractie van Umar Farouk Abdulmutallab. Maar of het hier gaat om het uitschakelen van Al Qaida? Alles bij elkaar opgeteld, gaat “conflict-zone” Jemen eerder om de geopolitieke posities rond oost Afrika, Golf van Aden, de Rode Zee en natuurlijk Iran, dan haatprekers en onderbroek-bombers," doceert Zapruder's Donkerdoorn, die je nooit zomaar op een dom complot zult betrappen, maar feiten zo presenteert dat een goed verstaander aan een half woord genoeg heeft.

24 opmerkingen:

 1. kijk zo'n artikel wil zie ik graag

  dat wil zeggen
  de zogenaamde complotters mogen best flink bekritiseerd worden
  alleen

  dat ontbreekt hier een beetje

  ik ben zelf ook geen een blogger vabn lik mn vesje
  maar kom op zeg

  hier staat zowat niks

  complotdenken doe je zo

  men neme iets aan
  men voege daar iets aan toe
  men negere de rest

  en hup je hebt een complot

  dat is voor de simpele zielen
  daarvan krijg je idiote complotten
  ik herinner me een leipe docu waar beweerd werd dat de joodse stammen de wereld bezaten omdat de denen banden hadden met het engelse konigshuis en denemarken de mark van Den (een joodse stam kennelijk) betekende

  dat soort gezam

  complotten zitten echter op veel niveaus

  en soms hebben de zogenaamde complotters wel de hinderlijke gewoonte je te wijzen op feiten die je nog niet wist
  en je hoeft hun conclusies niet te volgen
  de feiten zijn waardevol
  de conclusies zijn aan jou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het jaar 2009 is er welgeteld één passagier die met explosieven door de douane en beveiliging probeert te glippen. Een moslim uit Nigeria, die nauwelijks Engels spreekt en geen paspoort heeft.
  En het lukt hem nog ook.
  Fantastisch.

  Stel je voor dat hij gewoon gepakt was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vertel eens over dat complot met die meer dan een miljoen doden in Irak door de invasie daar en iedereen die daarover de mond houdt zelf Barracuda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het eerste goede artikel.
  Niet sarcastisch bedoelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee een slecht artikel
  zeker als je donkerdoorn pootje wil lichten
  die gozer is niet dom
  die moet je keihard op zijn eigen terrein pakken en daar zal je een zware dobber aan hebben
  die kent zn feitjes goed

  respect als je dat kunt
  lijkt me heel gezond voor donkerdoorn
  en dat bedoel ik positief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.sott.net/articles/show/200106-The-Underwear-Bomber-Crushing-Freedom-With-Phony-Arab-Terrorism

  Rational, the new afraid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OK ik ben dus de gestoorde complotter....

  ECHTER:

  Wat heeft die getuige gezien dan??

  Waarom zou de beste man liegen over wat hij gezien heeft:

  Een indiër lootste de Nigeriaan door de douane...LIEGT HIJ DAN??

  dE VOLGENDE DAG WERDEN DE BODYSCANNERS, DIE EERDER WAREN AFGEWEZEN, INGEVOERD!!

  Echt: jullie beginnen 2010, net zo ongeloofwaardig als jullie altijd al waren..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Trouwens, waar zijn de beelden van de Nigeriaan die inchecked i Amsterdam??

  Wedden dat die beelden niet komen?

  Alleen dat feit bewijst het gelijk al van de gestoorde complotter...

  Tevens is er gefimt tijdens de vlucht volgens vele getuigen....waar zijn de beelden? En wie was de persoon die aangehouden werd in Detroit en afgevoerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Hetzuur.nl: Het is publiek geheim dat men daar niet zit en zat voor de WoMD's. Zelfs media erkennen dat her en der. Dus waarom zou Barra daar op reageren?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Billy ga alsjeblieft je vriendjes in Israël lastig vallen met dit soort pauperverhaaltjes.

  "Obama Bin Laden", werkelijk, Billy?

  "Volgens de laatste berichten was er echter wel degelijk een paspoort. Evenals een geldig visum. Dat lijkt ook niet meer dan logisch, want je hebt op zijn minst een paspoort nodig om in te checken, door de douane te komen en om aan de gate te laten zien."

  Ahaaa, de MSM komt met een oplossing voor het probleem van de Indiër en de terrorist zonder paspoort. En natuurlijk staat Billy al gebukt om het hele verhaal er in te laten glijden.

  "dan is een vals paspoort toch zo gemaakt?"
  Inderdaad Billy, maar kennelijk is dat niet gebeurd. Volgens ooggetuigen. Maar in Billy's wereld is alles simpel: de ooggetuigen liegen WANT een vals paspoort is toch zo gemaakt? De ooggetuigen liegen WANT je komt toch nooit een vliegtuig binnen zonder paspoort? Werkelijk de gedachtegang van een autistische kleuter met een oedipuscomplex waar de moeder in dit geval is vervangen door Vadertje Staat.

  "Yep, dan was Umar waarschijnlijk heel gauw opgebrand. Letterlijk. Wat ook wel een manier is om je van een terrorist te doen."

  Uhhh Billy boy, en met springstof in je onderbroek ben je niet snel van de terrorist af? Dit is werkelijk voer voor psychologen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, Xaderp, de advocaat heeft het ongetwijfeld allemaal goed verstaan en begrepen, per slot van rekening is dit het verhaal dat jij het liefste hoort, maar geen enkele andere passagier heeft het tot nu toe bevestigd.

  Drie keer raden: jij denkt kennelijk dat thermiet een explosief is. Thermiet leidt hooguit tot zelfverbranding, meer dan een stoel zet het niet in de vlam.

  En Obama krijg je van mijn cadeau. Fixed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kan thermiet niet zomaar aansteken. Daarvoor is zelf erg veel warmte nodig. Mission impossible.

  'Thermite reactions require very high temperatures for initiation. These temperatures cannot be reached with conventional black powder fuses, nitrocellulose rods, detonators, pyrotechnic initiators, or other common igniting substances. Even when the thermite is hot enough to glow bright red, it will not ignite as it must be at or near white-hot to initiate the reaction.'

  Daarnaast heb je erg veel thermiet nodig om een enorme brand te veroorzaken, want als de poeder op is is er geen reactie meer.

  Als je naar de VS vliegt moet je Visa Waiver Programma (VWP) al van te voren aanmelden, dat gaat niet lukken zonder paspoort, waarschijnlijk hebben Nigerianen zelfs een niet-immigrant visum nodig via de Ambassade of het Consulaat voordat deze naar de Verenigde Staten kunnen reizen. Om die reden is het al onmogelijk dat deze mijnheer zonder paspoort zelfs maar door customs is heengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Misschien moeten jullie dit eens lezen:

  Customs official confirms report of 2nd man held from Flight 253

  Alhoewel ik me geen illusies maak dat jullie hier ook weer een "spin" aan geven. De enige waarheid die jullie (er)kennen is de staatsgoedgekeurde waarheid.

  De Nigeriaan staat in een database met personen verdacht van contacten met terroristische organisaties. Maar toch krijgt hij een visum voor de USA? De enige terrorist die in 2009 een aanslag wilde plegen kwam toevallig langs de beveiliging op Schiphol, en toevallig mislukte die aanslag? Dit zegt twee dingen: onze beveiliging tegen terrorisme is net zo amateuristisch als dat terrorisme zelf. Dus we kunnen maar beter ophouden met miljoenen spenderen aan beveiliging en het installeren van super-high-frequency scanners op vliegvelden.

  Die man had gestopt kunnen worden door bij de paspoortcontrole zijn naam uit de database van mogelijke terroristen te vissen. Het lijkt me dat zoiets al automatisch gebeurt.

  PS: Billy, waarom modereer je de reacties? Is je logica niet meer "mondsnoerend" genoeg? Liep jij niet altijd op Zapruder te schreeuwen over censuur?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "onze beveiliging tegen terrorisme is net zo amateuristisch als dat terrorisme zelf"

  Eindelijk zeg je eens iets verstandigs. En bovendien, de man stond wel op een lijst, maar was niet 'verdacht' genoeg om hem de toegang tot de States te weigeren.

  'Intelligence officials are insisting that while the Central Intelligence Agency prepared—and apparently sat on—its own cable about Umar Farouk Abdulmutallab after his father visited the U.S. Embassy in Nigeria, there was no information in that message that likely would have caused U.S. authorities to put him on a “no fly” list or that otherwise would have stopped him from boarding the Christmas Day flight from Amsterdam to Detroit, which he allegedly tried to blow up with a bomb hidden in his underpants.

  According to news reports, CIA personnel were involved in discussions with Alhaji Umaru Mutallab, Umar’s father, when the father went to the American Embassy in Abuja, Nigeria, on Nov. 19 of this year to ask for help in locating and retrieving his son. The next day, according to U.S. national security officials, embassy officials, including representatives of the CIA and other agencies involved in counterterrorism operations, met to discuss the father’s information.

  As a result of this meeting, as we reported on Monday, a cable was sent by the embassy into Visas Viper, a database used by the State Department to track foreigners who hold or apply for U.S. visas. This cable noted the father’s concern that his son “may be involved with Yemeni based [Islamic] Extremists.” Information from this cable was subsequently entered into the government’s broadest classified database on terrorist suspects, known as TIDE, which is maintained by the National Counterterrorism Center (NCTC), a unit of the National Intelligence Director’s office that was set up after 9/11 to ensure that counterterrorism information was rapidly shared among relevant U.S. agencies.

  http://www.sanfranciscosentinel.com/?p=54885

  Kortom: er zijn behoorlijke fouten gemaakt.

  De tweede arrestant is alweer vrijgelaten, zoals ook gelijk gisteren is gemeld.

  "Ronald G. Smith, chief U.S. Customs and Border Protection officer in the Detroit area, told the paper the man was interviewed, searched and released after nothing was found. He was not arrested or detained, Smith said"

  Ik modereer alleen maar om het 'spervuur' van onze vaste reaguurder 'anoniem' in te dammen die als hij de kans krijgt de ganse dag het ene bericht na het andere plaatst, of eindeloos in discussie gaat met Truthhurts. De andere reacties geef ik gewoon door.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Rogier: je kunt thermiet ook ontsteken door wat kaliumpermanganaatkristallen te mengen met glycerine en dat op het thermiet te druppelen.
  Kaliumpermanganaat en glycerine zijn vrij verkrijgbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Hans

  Dat levert hooguit een gat in een vliegtuigstoel op. Op het filmpje How to Maker Thermite (YouTube) is dat duidelijk te zien, het brandt maar even en is dan op. Terwijl in dat geval toch al redelijk veel van dat spul gebruikt is, een potje op zijn minst. Dus zou je enorm veel van dit spul moeten gebruiken, een paar emmers vol, en dan lukt het nog niet echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Rogier: thermiet is thermiet, de wijze van ontsteken beinvloedt de temperatuur van de reactie niet.

  De hoeveelheid thermiet bepaalt idd de schade. Ik heb geen idee wat je met 100 gr thermiet kunt aanrichten.
  Als je het in alle rust op het toilet aansteekt, word je in elk geval niet gehinderd door helden als Schuringa.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Alle alle rust? Met smoke detectors?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zeker moeten we blij mee zijn dat zo'n autistische blog bestaat als deze van barracuda.

  Niets waarheid onderzoek, gewoon autisme. Klaar.

  Het is eigenlijk multicultureel, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dus als je de complottertjes niet gelooft ben je autistisch...

  Rare jongens, die complotters.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Fred: als thermiet eenmaal ontbrand krijg je het niet mer uit. Maakt helemaal niet uit hoeveel rookdetectors of Schuringa's er zijn.
  Rookdetectors zijn trouwens ook nutteloos tegen explosies van semtex en aanverwanten.

  Het vertrouwen in technologie is ongegrond.
  Bewakingscamera's en paspoortcontroles hielden de kapers van 9/11 niet tegen. En de bodyscan zal de Atta's en Al Shehi's van volgend jaar ook niet tegenhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Fred: als thermiet eenmaal ontbrand krijg je het niet mer uit. Maakt helemaal niet uit hoeveel rookdetectors of Schuringa's er zijn.

  Toch wel, want het zaakje zal eerst moeten worden aangestoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jongens,

  Waarom verzand de discussie nou weer in geleuter over termiet.

  Is dat nou werkelijk het belangrijkst dat je uit het stuk kan halen?

  Hierboven werden stukken betere en meer op de inhoud gerichte argumenten gegeven. Het zou leuk zijn de discussie binnen die lijn te houden, denken jullie niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Willkommen auf der Website für die Esta-Beantragung in die USA.
  www.usestaapply.com

  BeantwoordenVerwijderen