woensdag 20 januari 2010

Steeldief

Het domste wat je kunt doen in verkiezingstijd is als PvdA steeldief Bos het Nederlandse volk een leuke belastingverhoging in het vooruitzicht stellen. Die verhoging geldt zelfs niet voor de topinkomens, want zelfs wie een schamele 54.000 euro per jaar beurt mag 60 procent aan Wouter afdragen. SP en GroenLinks zijn voor het omstreden plan. Ergo: Zeshonderd reacties bij GeenStijl. Boze commentaren elders. Het einde van een linkse zelfmoordeenheid?

Ook bij de alternatieve media lees je boosheid hierover, al worden er weer overwegend erg dwaze conclusies getrokken: "U betaalt bakken vol geld voor het faciliteren van uw eigen privégevangenis. U betaalt voor de technologie die gebruikt moet gaan worden of al gebruikt wordt om elk aspect van uw bestaan te kunnen bespieden. U betaalt de mensen die telkens meer van uw vrijheden en inkomen afpakken om het vervolgens hard lachend naar hun corporate vriendjes en vriendinnetjes te sluizen. U betaalt alles waar de overheid haar psychotische zinnen op heeft gezet"

Dat een blog zoals Anarchiel dat vrijheid hoog in het vaandel voert zich druk maakt over hoge belastingen, daar kan Barracuda zich nog wel iets bij voorstellen. Maar nu mogen we van dat blog ook al geen dure Appeltjes meer kopen omdat Apple "slim inspeelt op de oppervlakkigheid van onze maatschappij en mensen compleet te verblinden met uiterlijk vertoon". Waarbij Apple adepten zich "vervolgens ook nog eens tot levend reclamebord degraderen".

Ja, Anarchiel, dat heet vrijheid. En mens moet zelf maar weten of hij Adidas schoenen draagt of met een Apple op stap gaat. Who cares? De een geeft zijn geld uit aan mooie spullen, de ander aan cannabisrokertjes, waarmee je weer andere lieden rijk en gelukkig maakt. Of zou het gewoon afgunst zijn? Want Anarchiel geeft hoog op over zijn "sterk vergeelde en acht jaar oude trackball".

3 opmerkingen:

 1. Die Anarchiel wil zijn eigen levenswijze aan anderen opdringen en noemt dat vrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anarchiel vergeet dat men bij Apple niet alleen afgaat op uiterlijk maar ook op kwaliteit en inhoud.
  Daarnaast hebben zoveel spullen een merkje: Dell, Adidas, Nike, Telefoons, ze hebben allemaal een logo of een herkenbare stijl. Dat is een huisstijl waar mensen al dan niet voor vallen.

  Maargoed. Als men zich wil afzetten tegen de consumptiemaatschappij dan moet men dat vooral doen, en ergens kan ik me daar ook nog wel in vinden. Tot op zekere hoogte althans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, wie een Apple-pc gewend is en overstapt op Windows merkt hoeveel beter en logischer het systeem van Apple in elkaar steekt.
  Wat dat betreft is het geen wonder dat het bedrijf een grote schare aan fans heeft.

  Zelfde geldt voor de iphone: alhoewel inderdaad soms basale functies gewoon ontbreken werkt de iphone veel prettiger en logischer dan concurrerende toestellen.

  Verder geeft Anarchiel hoog op voor de pc, maar is hij niet vergeten dat de pc, en het bijgeleverde Windows-besturingsysteem een marktaandeel van meer dan 90% heeft?

  BeantwoordenVerwijderen