donderdag 14 januari 2010

De Roy


Is er nog iemand die zich serieus druk maakt over Edwin de Roy van Zuydewijn? De klacht dat de rijksoverheid zich heeft bemoeid met zijn privéleven blijkt niet gegrond. "De vermoedens van deze bemoeienis vinden geen steun in documenten of onder ede afgelegde getuigenverklaringen," aldus de Nationale Ombudsman. Alsof we iets anders hadden verwacht. Zelfs van 30 meter afstand zie je al dat Roy van Zuydewijn een eeuwige querulant is die overal complotten vermoedt. Ton Biesemaat heeft al een menig waandenkbeeld van De Roy van Zuydewijn doorgeprikt. En ook Stan de Jong deed al eens een boekje open over Edwin.

De Roy van Zuydewijn laat weten 'verbijsterd' te zijn over de uitkomst van het onderzoek en heeft aangekondigd vandaag een persconferentie te geven. Het is maar goed dat de zaak Balkende meer aandacht trekt.

Wie wel weg met hem lopen zijn de complottertjes en bloggertjes. De Roy is hun wapen in de strijd tegen de misdadige Bilderberg-samenzwering of zoiets. In 2006 was hij zelfs te gast op een 9/11 congres in Utrecht, waar hij verklaarde dat de Hofstadgroep niet bestaat, alsof hij daar ook al verstand van had. "Niemand in Nederland heeft het lef gehad om te zeggen dat er nooit iets is geweest als de Hofstadgroep", aldus De Roy van Zuydewijn. Hij wel dus. Is ook niet zo moeilijk, ontkennen. Hij meende ook te weten dat de moord op Fortuyn is gepleegd door de "Binnenhofbende". Of Benno Bende, want dat werd maar half verstaan.

Zijn mooiste complot, destijds nog verwoord via de arme Margarita, is natuurlijk dat in het kantoor van RVD-directeur Eef Brouwers een microfoon zou hebben gezeten. Dat bleek echter een schroefje. Waarop een Doe het zelf-zaak ludiek adverteerde: "We hebben vandaag weer nieuwe microfoontjes".

18 opmerkingen:

 1. Ga rustig slapen mensen, Billy waakt over U!

  Ehrm...

  Ik bedoel, Billy waakt over iedereen die slaapt en zorgt dat ze in hun slaap niet gestoord zullen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pieter O. Stenbier14 januari 2010 om 10:27

  Barracuda kan zich maar beter goed op de hoogte stellen... Heeft u het rapport eigenlijk wel gelezen? Ga toch niet af op wat de mainstream media vertellen over iemand, maar verdiep u in de materie voordat u er een oordeel over velt. Het verhaal van het schroefje klopt. Kijk hier maar even: http://eu.chinavasion.com/images/thumbnails/chinavasion-JKC-PAL-1-new.jpg.thumb_240x240.jpg Inmiddels is het zelfs een cameratje en niet alleen maar een microfoontje.

  Het rapport vertelt over getuigen die onder ede zijn gehoord, maar die wel van tevoren gemeld kregen wat hun collega's hadden verteld, zodat ze hun verklaring daar op af konden stemmen. Vindt Barracuda dat een correcte manier van onder ede getuigen horen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ah ja, die dekselse msn en ook zelf verdiepen in de materie....Hmmm, vergeet je niet te melden dat we ook vooral wakker moeten worden? das zo'n vaste waarde geworden, zonde om niet even te vermelden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar hebben we de complothoedjes weer met hun gebruikelijke riedel. Kom op jongens, die Edwin de Roy van Zuydewijn is een hoax.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Ga rustig slapen mensen"

  Inderdaad, het komt nooit verder dan deze cliche's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en daar hebben we Fred weet met zijn dagelijkse riedel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De commissie zoekt iets uit, met getuigenverhoren onder ede, en als het complotvolk weer niet hoort wat het wil horen deugt de commissie niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "complotvolk"

  Oh, dus als je de mogelijkheid niet uitsluit dat door het koningshuis afgeluisterd wordt en dat mensen onder ede ook kunnen liegen dan ben je complotvolk ??

  Hahahahahahaha.... in welk sprookje leven jullie in godsnaam ??

  "Zelfs van 30 meter afstand zie je al dat Roy van Zuydewijn een eeuwige querulant is die overal complotten vermoedt."

  En dit behoeft verder geen commentaar, met deze opmerking zet barracuda zichzelf definitief buitenspel.

  Vanavond is Roy bij P&W, ik ben nieuwsgierig wat hij te vertellen heeft.

  En btw, de spyshop kan zijn klandizie niet aan, maar nee er wordt niet afgeluisterd want dat zijn complotten, oh ja er wordt wel afgeluisterd maar enkel door het volk en niet door het koningshuis en ook niet door de geheimediensten .. uhu uhu .. toch ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Worden we nu weer allemaal door het koningshuis afgeluisterd met spulletjes van de spyshop? Tssss, het is toch wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jaaaa jij bent een geweldenaar in 'connecting the dots', jij hebt het helemaal begrepen ondanks dat er iets heel anders staat, chapeau !!!!

  Het zal me niet verbazen dat zo'n licht als jij zo'n querulant die overal complotten vermoedt al op 100 meter afstand herkent.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Werd Brenninkmeijer in zaak Spijkers ook al niet opzij gezet?Ik heb Edwin vorig jaar in interview gezien op tv. Kwam een stuk normaler over dan 'menigeen' (voornamelijk de onderwater jagende brack-gupies) verwachtte...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, dus als je de mogelijkheid niet uitsluit dat door het koningshuis afgeluisterd wordt en dat mensen onder ede ook kunnen liegen dan ben je complotvolk ??
  .

  Nope, dat maak jij ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. in welk sprookje leven jullie in godsnaam ??.

  Om de woorden van Pauw te gebruiken:

  wie zijn 'jullie'?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog maar een keer dan want m'n eerder wel geplaatste reactie was ineens verdwenen ;-)
  Zou het dezelfde 'jullie' zijn waar Fred op doelde?

  " Fred zei...

  Dus jullie hebben weer flink huisgehouden bij GS.

  12 januari 2010 15:47"

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goh, wie was toch die schreeuwende kale kabouter bij shownieuws?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zou het dezelfde 'jullie' zijn waar Fred op doelde?.

  wellicht, en dat betekent dat jij je schuldig maakt aan datgene wat je hier te vuur en te zwaard wilt bestrijden...

  zoals verwacht...

  verder weet je best waarom barracuda je reacties opschoont (iets waarvan je eerdaags nog stelde dat barracuda dat nooooooooooooooooit bij je zou doen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Om de woorden van Pauw te gebruiken:

  wie zijn 'jullie'?


  Dat lijkt me de duidelijk; "jullie" zijn de toevalligheidstheoristen die hier rondhangen.

  BeantwoordenVerwijderen