zaterdag 3 april 2010

Communicatieve storingen

Je kunt er de klok op gelijkzetten: complottertjes die het aanvankelijk goed met elkaar kunnen vinden gaan na verloop van tijd meestal (verbaal) met elkaar op de vuist. Vaak is er onenigheid over de vraag wie de 'waarheid' in pacht heeft. Argusoog nam deze week afscheid van medewerker Nexus, het gezicht van die site. 'In het afgelopen jaar zijn er communicatie conflicten geweest tussen Nexus en andere teamleden. Uiteraard is er natuurlijk ook méér dan één keer alles uitgesproken en er met frisse moed de schouders weer onder gezet. Zoiets werkt alleen als je met elkaar het gevoel hebt dat het verbeterd. Echter kwamen dezelfde communicatieve storingen in een ander jasje terug.'

Wat die 'communicatieve storingen' precies inhielden is niet duidelijk, want het lijdend voorwerp zelf zweeg aanvankelijk in alle talen en zijn collega's zijn ook al niet erg loslippig. Schijnt dat Nexus al niet meer zelf mocht posten en al eerder uit de redactie was gezet. Nu was het nog wel even afwachten of Argusoog zijn achterban niet voor de gek hield dan wel Nexus zelf de stuipen of het lijf wilde jagen, de dienstmededeling kwam immers uitgerekend op 1 april, maar Argusogers zijn geen lachebekjes en langzaam rolden de al dan niet verontwaardigde reacties binnen. Reacties die je alleen bij Argusoog leest: "Maak niet te voorbarige conclusies, partijen snappen gewoon geen fuck van het spel van de farao’s Babylon, that’s all" "Argusoog infiltratie? En de echte wakkeren eruit mietere?" "Nou Het Argus Team Kennende Van Hun Comments Onderwerpen Én Hoé Zij te Woord Staan Zich Gedragen EN Staan Kan Ik Zeggen Helemaal Heus Wel te Vertrouwen Op Het Inzicht EN de Keuzes Van Het Team Zál Wél Béter Zijn Dán!"

Nexus, wat zullen we hem missen. Geboren in Heerlen uit een groot gezin, verkoper van muziek en bruingoed, dienstweigeraar en een blauwe maandag presentator van zijn eigen Nexus Journaal. Dronk de hele dag colloïdaal zilverwater en vermoedde grote schandalen in volstrekt normale vliegtuigstrepen, waarover wij dan van Nexus vragen aan de overheid moesten stellen omdat het allemaal allang bewezen is natuurlijk. En Nexus had ook wat tegen Joden. Vooral Ashkenazische Joden. Ooit spamde Nexus NuJIJ vol. In de statistieken van die site is Nexus nog altijd goed voor 4988 reacties, waarop weer 15068 andere reacties kwamen. En nu dus verbannen als andersdenkende door andersdenkenden.

Inmiddels heeft Nexus in een reactie laten weten dat hij onder het motto Ware vrijheid begint bij jezelf! terugkomt met een eigen webplek. Nexus krijgen ze niet klein.

2 opmerkingen:

 1. haha, nu bak je ze toch wel erg bruin Barracuda! Ik refereer nu aan je stukkie van december over NExus.

  Volgens henzelf zijn het ook Khazaren, maatje: http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars

  Jij lijkt me wel zo'n type die wiki wetenschappelijk verantwoord vindt.

  Waar is al die mondsnoerende logica nou?? Ik zie 'm niet! En ik verlang zo naar!

  Denk je dat ik het fijn vind om met de indruk rond te lopen dat we slaven zijn van een stelletje satanminnende gelddrukkers?

  Kom op man! Bevrijd me!

  Maar dan moet je wel die logica ophoesten en ik zie hier alleen maar wild gespartel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Billy, je spartelt wild in het rond en showt continu je eigen minderwaardigheidscomplex door anderen zo af te zeiken. Psychologisch gezien zou je een aardige casus vormen voor de opleiding voor psychiaters. Wellicht heeft Big Pharma een hele pot met pillen voor jouw soort afwijking.

  BeantwoordenVerwijderen