dinsdag 27 april 2010

Stalkers

De vraag is zo langzamerhand gerechtvaardigd: wat is erger? De pedobestrijders of de bestrijders van de pedobestrijders? Yvonne van Hertum sleepte een dezer dagen haar luis in de pels Leon Paalman voor de rechter wegens smaad. Paalman is net zo tegen pedofilie als Van Hertum, maar hekelt haar aanpak: 'Onzorgvuldig omgaan met informatie, deze niet zes keer controleren alvorens deze te publiceren kan (en heeft al) levens en carrières verwoest. Dan zwijg ik nog over de vele verzonnen kindermisbruikers, bedreigingen en dies meer welke Van hertum cs de afgelopen jaren ter berde gebracht hebben.'

Dat herkennen we maar al te goed van de Micha Kats en Wim Dankaars, amateurspeurders die onder het mom van journalistiek zonder solide bewijs overal complotten vermoeden en in iedere ambtenaar een pedo menen te herkennen. Waarna iedereen die daar wat over zegt automatisch ook een pedo is.

Van Hertum maakte het al eens zo bont dat zij twee maanden de cel in moest. Zij had ten onrechte op internet een man beschuldigd van een erotische chat met een minderjarige. Daarbij plaatste zij ook zijn adres en foto. De straf wacht op cassatiebehandeling. Toegegeven: Yvonne schiet ook wel eens raak, zij het met fatale gevolgen. Maar meestentijds maakt Yvonne ruzie. Met internetaanbieders, met anonieme stalkers, met bloggers, met voormalige medewerkers en nu dus met Paalman. En die zaak tegen Paalman is dus niks geworden. 'Hoewel uitlatingen die gedaagde op zijn website heeft gedaan onrechtmatig zijn jegens eiseres, is de vordering tot verwijdering van de website afgewezen, nu tussen partijen vast staat dat gedaagde de website al heeft verwijderd'. De vraag die blijft hangen is: gaat dit nog ergens over?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten