donderdag 22 april 2010

KatastrofaGrappig hoe complotters met het grootste gemak hun aandacht van het ene naar het andere onderwerp weten te verleggen. De Oostenrijkste 'journaliste' Jane Burgermeister was vorig jaar nog het omstreden middelpunt van het vaccincomplot, toen zij aangifte deed tegen de WHO en de VN alsmede tegen president Obama wegens "het moedwillig verspreiden van biologische wapens (het griepvaccin) en het aldus plegen van genocide". Bij het farmaceutische bedrijf Baxter was een vogelvirus per abuis vermengd met een vaccin en dat kon volgens Jane geen toeval zijn. Vanaf dat moment werd Jane door vaccinhoaxers op handen gedragen, al kreeg ze knallende ruzie met medestanders die vonden dat ze maar wat beweerde zonder enig bewijs.

En nu doet Jane weer verslag van de vliegtuigcrash in Polen in een - let op - Polish Crash Truth Video. Zo zou er geschoten zijn en zou de maker van het bewuste YouTube-filmpje zijn neergestoken dan wel vermoord. Uit de analyse van de zwarte dozen is inmiddels duidelijk geworden wat de werkelijke oorzaak was, geen explosie met brandende vliegtuigonderdelen die zonder overlevenden op de grond zouden zijn gelegd. De piloot was door de dichte mist niet juist voor baan terechtgekomen en gaf plotseling gas, waardoor het vliegtuig naar rechts zwenkte en de boomtoppen raakte. Ooggetuigen vertellen hierover een helder verhaal.

Tegenstrijdige berichten - vaak gebruikelijk in de eerste uren van een ongeluk - grijpen complotters meteen weer hun aan om hun gelijk te halen, en de Engelse vertaling van het Russische filmpje blijkt zelfs behoorlijk gemanipuleerd (zie de commentaren onder het bewuste filmpje). Het blijkt te gaan om politie die tegen omstanders roept om weg te blijven, niet om nog levende passagiers neer te schieten. Barracuda verwacht dat het Poolse complot sneller zal overwaaien dan de aswolk.

2 opmerkingen: