donderdag 8 april 2010

Tea Party

Nee maar, Nederland krijgt een heuse Tea Party, een variant op de populistische massabeweging uit de VS die het linkse beleid ter discussie wil stellen. De naam Tea Party verwijst weer naar het protest van Amerikaanse kolonisten tegen de Britse overheid op 16 december 1773 dat uiteindelijk tot de Amerikaanse Revolutie zou leiden. Anno 2010 wordt vooral de bustour van de conservatieve Tea Partybeweging onder leiding van Sarah Palin bedoeld. Die riep haar aanhangers op de Democraten bij de verkiezingen in het najaar een pak slaag te geven. Grappig genoeg zijn het Truthers die denken dat deze grass roots-beweging stiekem door de Amerikaanse overheid wordt gefinancierd. Wat je allemaal niet bedenkt als troofer.

En dan zijn er altijd Nederlanders die vinden dat zoiets ook hier moet komen. Een platform voor de rechtse demonstranten, aldus het staatssceptische koppel Richard en Cindy Schneider. De laatste blijkt al langer een Sarah Palin-fan.

De Schneiders willen de samenleving waarschuwen voor een linkse coalitie onder leiding van de wandelende theemuts Cohen. Op 5 juni vindt het protest plaats te Den Haag. Het koppel wil een kabinet van CDA/VVD/SGP, maar helaas, er mist een Nederlandse Sarah Palin. Die hoef je bij de SGP in elk geval niet te zoeken. Bij de VVD soms? Als Jeanine Hennis-Plasschaert een bril opzet wordt het misschien nog wat. Edith Schippers zou ook nog kunnen. Lager in de lijst wordt een ramp. Cindy zelf gaat het niet redden met vijf kids. Hoe dan ook, Barracuda vermoedt dat de TeaParty eerder een theekransje gaat worden.

3 opmerkingen:

  1. Ik wist niet (en kan me nog steeds moeilijk voorstellen) dat er nederlandse Sarah Palin-fans zijn. Weer wat geleerd.

    BeantwoordenVerwijderen