woensdag 7 april 2010

Uitbodemen

"We hebben ons de laatste jaren prima geamuseerd met het inzichtelijk maken van de Illuminati/Bankiers/B’nai B’rith/Vrijmetselaar samenzwering,' begint Anthony Migchels bij Argusoog. Barracuda heeft zich daarmee ook prima geamuseerd. Vooral vanwege die onzichtbare illuminatie die complotters iedere keer weer uit het niets weten te toveren. 'Maar zwelgen in enge verhalen over MK-Ultra, bankieren, satanisme en wat al niet meer nodigt inderdaad depressie uit,' vervolgt het blogje, en je voelt hem al aankomen: Actie!

Met vier eenvoudige stappen kan volgens Migchels de moderne complotterd zijn leven veranderen: neem je gezondheid in eigen land, vermijd doktoren en hun bizarre brouwsels. Haal je geld van de bank.Vermijd multinationals. Door een duppie bij de Appie of de Aldi te besparen, sta je toe dat een euro je lokale economie verlaat. Stem niet, schrijf geen brieven aan het parlement. Yep, dat zet ongetwijfeld heel veel zoden aan de dijk.

Migchels trok in 2007 al eens de aandacht met de introductie van een Gelderse munteenheid, de eerste vorm van regionaal chartaal geld, waarmee aaneengesloten bedrijven elkaar betalen. Daar had DNB wat moeite mee. Zou Migchels al dat Gelders papiergeld in een sok hebben gestopt? Hij is er gek genoeg voor, te oordelen naar zijn Engelstalig blogje, waar zelfs Alex Jones een misinformant wordt genoemd.

Al je geld van de bank halen vinden zelfs Argusogers geen goed idee: 'Want het geld van de bank halen betekent automatisch dat de geldhoeveelheid ernstig zal krimpen en voordat de weg omhoog ingeslagen wordt gaan we dan eerst uitbodemen. Dat betekent honger, burgeroorlog en dood'. En dan is er altijd wel weer een verlichte geest die daarin geen enkel probleem ziet: 'Als het geldsysteem in elkaar stort, heeft geld geen waarde meer, maar dan hoeft de totale transport, productie en levering van goederen als voedsel, gas, water en elektriciteit toch niet te staken. dan bedanken we de elite voor het financieren van de infrastructuren die dit mogelijk hebben gemaakt en we eisen al die voorzieningen op aan de bevolking.'

Je blijft je verbazen over die ogenschijnlijk vanzelfsprekende huis-tuin-en-keuken oplossingen van huiskamerfilosofen en wereldverbeteraars. De vraag is: zouden ze ooit wel eens een stap buiten de deur zetten?

27 opmerkingen:

 1. Ach, er lijkt me niets mis met het mijden van multinationals waar mogelijk, en je geld van de bank halen om er bijvoorbeeld goud van te kopen lijkt me ook niet onverstandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet dan weer wel een plaatsje vinden om dat goud op te bergen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je Alex Jones een misinformant noemt ben je wel erg ver heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerlijk gezegd vind ik Alex Jones ook een 'misinformant' :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. [quote]Je moet dan weer wel een plaatsje vinden om dat goud op te bergen[/quote]

  Bijvoorbeeld bij een bank :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En zo komt er met steeds meer afscheidingen vanzelf een einde aan de complotsector. Inplaats van dat ze zich zouden realiseren dat ze minstens één geluid zouden moeten laten horen om zieltjes te winnen en die waarheid waar ze naar streven boven tafel te krijgen.

  @john: Ach, Alex Jones noemt zijn collega-profeet die gelooft in reptillians ook een des/mis-informant. Niks nieuws dus. Maar het is inderdaad opmerkelijk, dat moet ik toegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. maar, maar.......ik zie helemaal geen logica in dit stukkie, geen argumenten, geen weerleggingen, eigenlijk helemaal niets behalve een samenvatting en de mededeling dat je er niets in ziet.

  Wel lief dat je goed samenvat.

  Denk jij echt dat het tegen de Gelre spreekt als DNB er tegen is?

  DNB is toch erg voor de banken die ons alleen aan bailouts de laatste twee jaar 150 miljard hebben gekost, om maar niet te spreken van de werkelijke kosten van het bankwezen, onder andere voor jou persoonlijk?

  Ik snap het niet :-((((

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ realcurrencies
  Ja, ik kom net kijken hier, maar er is weinig logica te vinden. Alles wat iemand op een website schrijft, wordt gelijk op de complottershoop gemikt, waar of niet waar. En de adviezen zijn ook geweldig, wat dacht je van deze intelligentie van Truth hurts, die zegt, je moet je goud bewaren bij een bank! Welnu, had ik al mijn goud in een kluisje gestopt bij bijv. DSB, dan was ik het nu mooi kwijt. Slimme vogel, die Truth hurts

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Billy the Kid, wanneer wordt je nu eindelijk eens volwassen en ontleen jij je eigen kracht aan de kwaliteiten die je ongetwijfeld hebt??? Je afzeiken van anderen om daarmee je eigen niet te bevredigen ego op te krikken, is absoluut iets dat uiteindelijk je eigen ondergang zal bewerkstelligen. Heb je misschien een moeilijke nog niet verwerkte jeugd gehad, waardoor jij je eigen verdrongen shit maar eindeloos op anderen meent te moeten projecteren???

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ realcurrencies

  Kijk aan, het lijdend onderwerp zelf reageert. Die neemt zichzelf kennelijk zo serieus dat hij een 'weerlegging' verwacht.

  @ Xander

  De naam Billy the Kid gebruik ik al sinds 2008 niet meer. Die naam hoorde bij een blogje dat over 9/11 complotten ging. Ik gok erop dat je daar nog steeds in gelooft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ real currencies: Ik vind het wel een heel mooi idee hoor, de Gelre. Of het werkt is een ander verhaal, maar mooi is het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als je Alex Jones een misinformant noemt ben je wel erg ver heen.

  Want?

  Je wou toch niet zeggen dat Jones' verhalen zuiver op de graat zijn hoop ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En zo komt er met steeds meer afscheidingen vanzelf een einde aan de complotsector. Inplaats van dat ze zich zouden realiseren dat ze minstens één geluid zouden moeten laten horen om zieltjes te winnen en die waarheid waar ze naar streven boven tafel te krijgen.

  Dan zie je toch iets over het hoofd.

  De grote gemene deler van al die afgescheiden complotters is dat ze de huidige instituties niet meer vertrouwen.

  Hoe meer complotters er komen hoe minder geloofwaardigheid dus voor "het oude".

  Het feit dat complotters zich niet verenigen doet daar helemaal niets aan af.

  Maar goed, beste Deweb, als jij graag op de overheid wil blijven vertrouwen moet je dat lekker doen.

  Wie weet blijk daarmee ooit ook deel uit te maken van een kleine afgescheiden groep mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Martijn: Wat is het toch met mensen zoals jij dat wanneer anderen niet meegaan in hun verhaal ze direct op de overheid zouden vertrouwen? Mensen kunnen ook nog voor de middenweg gaan.

  Maar je hebt gelijk: Ze hebben wel iets wat hen bind. Het feit dat ze zich zo afscheiden doet daar voor de buitenwereld wel degelijk iets aan af. Maar misschien vergis ik me daar wel in, dat kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Deweb

  Wellicht is de tijd van centralisatie gewoon voorbij. En logischerwijs zal de overheid de laatste zijn om dat te onderkennen.

  De verschillende bloggers en/of complotters hebben het blijkbaar al wel gedeeltelijk door.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Truth hurts, die zegt, je moet je goud bewaren bij een bank! Welnu, had ik al mijn goud in een kluisje gestopt bij bijv. DSB, dan was ik het nu mooi kwijt. Slimme vogel, die Truth hurts.

  ik heb het je al eerder gezegd, je hebt geen humor :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Truth hurts

  Voor dat nietszeggende antwoord, heb je blijkbaar lang moeten nadenken. En wat je bedoelt met "ik heb het al eerder gezegd, je hebt geen humor" kan ik niet plaatsen, ik kom voor de 1e keer op deze shit site.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @aart: We weten allemaal dat dat laatste niet klopt. De reactie die je hier plaatst is je eerste niet en waarschijnlijk ook zeker niet je laatste.

  @Martijn: Vraag blijft echter of de wijze waarop (en de gevolgen daarvan) die afsplitsing plaatsvind goed is voor het imago van de truthers.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Deweb

  Geintje, maar die Truth hurts heeft geen gevoel voor humor.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Waarmee maar weer is aangetoond dat Aart geen humor heeft :o)

  Aart had overigens beloofd hier weg te blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jongens,

  Aart Liberty heeft een nieuwe nick, namelijk "Aart".

  Hij probeerde daarmee te doen alsof ie hier voor het eerst kwam, maar vergat daarbij om te schakelen naar zijn nieuwe account.

  Maar goed Aart, leuk geprobeerd.

  Goeie naam ook trouwens, Aart ipv Aart Liberty.

  Val je niet mee op.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve mensen,

  zeggen dat iemand geen humor heeft is net zoals als zeggen dat kunst lelijk. Smaken verschillen nou eenmaal. De een houd van slapstick, de ander van oneliners.

  Kortom: Je kunt wel zeggen dat iemand naar jouw idee geen gevoel voor humor heeft, maar niet dat iemand in het geheel geen gevoel voor humor heeft.

  @aart: Ik dacht al ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Aart is overal een beetje aan het dimmen, wellicht heeft de familie uit Nederland gezegd dat hij eens moest stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. zeggen dat iemand geen humor heeft is net zoals als zeggen dat kunst lelijk. Smaken verschillen nou eenmaal. De een houd van slapstick, de ander van oneliners..

  Klopt, als je niet begrijpt wanneer iets humoristisch bedoeld is en er serieus op in gaan (zoals aart deed bij een satirisch artikel op De Speld en op DeVerwardeMan en hier dus op mijn grap voorzien van een smiley om aan te geven dat het niet serieus bedoeld is), dan heb je gewoon geen humor ;)

  Wel lachen overigens dat Aart zo door de mand valt met zijn opmerking "ik kom hier voor het eerst".

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nope Barracuda, ik neem mezelf niet zo serieus, ik neem JOU zo serieus.

  Je spelt netjes (spelde m'n naam maar één keer verkeerd), vat m'n verhaaltje netjes samen en roept over mondsnoerende logica.

  Dat wekt verwachtingen, vandaar m'n teleurstelling

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @john

  Wow.........daar snap ik niets van. Vind jij Alex J. nou zo heilig of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen