vrijdag 23 april 2010

Ordeloosheid

Wat Karen Geurtsen, de HP-journaliste die hem enkele maanden als nepstagiaire volgde, niet voor elkaar kreeg, is de organisatie Kafka wel gelukt: het doopceel van Raymond de Roon (PVV) kleurt rood van de ellende. De Roon sloot zich alweer jaren her als jongeling aan bij de Nationale Veiligheids Brigade, een extreem-rechtse knokploeg "tegen ordeloosheid en gezagsondermijning". Die groep verzette zich overigens ook tegen andere zaken zoals de invoering van rubber tegels op kinderspeelplaatsen. De jonge De Roon klom op tot bestuurslid, maar moest zijn lidmaatschap van de Nationale Veiligheids Brigade opzeggen toen zijn vader ontdekte dat het ging om een club van oud-NSB'ers.

En ja hoor, daar is de PVV-brandblusser Filantroop weer. 'In mijn persoonlijke archief (...) over het politieke extremisme van die tijd staat genoteerd dat de activiteiten van de NVB weliswaar extreemrechts waren te noemen, maar de organisatie wist nooit wegens het plegen van wetsovertredingen de dagbladen te halen. En van veroordelingen daaromtrent is ook niets bekend.' Gelukkig maar.

Sterker nog: Het wemelde in die dagen volgens Filantroop van minuscule rechtse groepjes (let op het woord: minuscuul) die veelal uit bezorgdheid over het opkomende extreemlinks, de bejubeling van de communistische regimes, en de in omvang toenemende massa-immigratie, zich in organisatievorm teweer stelde. Nee, dan die linkse extremen. De Rode Jeugd koesterde affiniteit met de Rote Armee Fraktion, en spoedde zich onder de extremist Lucien van Hoesel conform deze Duitse terroristen richting geweldpleging. En klokkenluider Kafka zelf is ook niet onomstreden, want deze organisatie is diep geworteld in extreemlinks en de kraakbeweging.

Zo, opgeruimd staat netjes. Hoewel het linkse krakersverleden van Wijnand Duyvendak telkens weer door Filantroop wordt opgerakeld, moet dat onfrisse verleden van De Roon zo snel mogelijk worden weggepoetst. Toegegeven: het ware domme jeugdzonden en De Roon heeft het uiteindelijk helemaal geschopt tot advocaat-generaal bij het Gerechtshof in Amsterdam. Het curieuze zit hem alleen in zijn recente plannen voor 'stadscommando's' in Almere. Die moeten vergaande bevoegdheden krijgen om orde en veiligheid in de stad te waarborgen. Toeval?

4 opmerkingen:

 1. Begrijpelijk dat iemand met zo'n achtergrond eenmaal in de politiek deelneemt aan terrorisme en genocide.

  Bij de VVD zitten ook zulke types. Hans van Baalen bijvoorbeeld. Daarvan is bekend dat hij graag een keer voor SS'er wilde spelen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en aan welke genocide heeft De Roon dan deelgenomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie nuance aan het einde @Barracuda .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Actueel:

  Gidi Markuszower, de nummer vijf van de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen, trekt zich terug. Hij is niet langer beschikbaar voor een plek in de Kamer.

  In een verklaring laat hij weten: 'Heden heb ik besloten mij terug te trekken als kandidaat-Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid. De afgelopen twee weken heb ik mogen ervaren wat het betekent om continu onder een negatief vergrootglas te liggen. Ik voel mij in een dergelijke positie niet senang en wens niet op die manier de komende vier jaar door het leven te gaan.'

  BeantwoordenVerwijderen