woensdag 21 april 2010

Het Onzichtbare Rijk





De natte droom van WAC Holland? In elk geval niet de intieme details over Apple's iPad, om een dwarsstraat te noemen, of de zomaar op straat gevonden iPhone 4G, doch de nieuwe complotdocumentaire Invisible Empire: A New World Order Defined van Jason Bermas. 'Nog twee dagen,' kirde iemand bij WAC, alsof de 3D-versie van Avatar nu dan toch eindelijk gearriveerd was. En daarna: 'Jason Bermas heeft zichzelf overtroffen dit keer.'

Jason kennen we natuurlijk vooral als een van de angry young men achter de inmiddels legendarische 911-complotfilm Loose Change. In discussies met debunkers schoot Jason nogal eens uit zijn slof en te oordelen naar recente interviews is Jason nog ook nu weer volledig overtuigd van zijn gelijk. Niet dat Jason ons veel nieuws te melden heeft. Het is Zeitgeist all over. Wat Jason wil ons wijsmaken, uiteraard vooral op gezag van anderen, is dat de Nieuwe Wereld Orde (NWO) wel degelijk bestaat. Dat doet hij aan hand van de beproefde methode die we ook al van Loose Change kennen: uit hun verband gerukte citaten worden zo achter elkaar gemonteerd dat er sprake lijkt te zijn van een samenzwering. Daarbij heeft Bermas dankbaar gebruik gemaakt van de voorgeprogrammeerde visuele effecten in zijn videobewerkingssoftware die gecombineerd met spannende muziek kennelijk veel indruk maken op de twenty somethings van WAC Holland. 

Bermas gooit met het grootste gemak de Verenigde Naties, de Trilateral Commission en Bilderberg op een hoop, dit keer met als gezamenlijke oorsprong de Ronde Tafel van imperialist Cecil Rhodes, om te suggereren dat een onzichtbare elite aan de touwtjes trekt en dat dit altijd zo is geweest. En waar regeringsleiders meer in het algemeen spreken over een wereldorde als mondiaal stelsel van allianties en economische verbanden, draait Bermas oorzaak en gevolg voortdurend om: De elite zou zelf aanslagen hebben gepleegd om wereldmacht te verkrijgen en wie het niet met de elite eens is wordt meteen opgeruimd (JFK, Martin Luther King). Bermas sleept er zelfs tv journalist Lou Dobbs bij, die vorig jaar ontslag nam bij CNN nadat er op hem was geschoten. Maar als de elite voortdurend schiet op iedere dissident, hoe komt het dan dat Bermas en zijn producent Alex Jones nog vrij rondlopen? En ja hoor, Bermas begint zelfs over chippen.

Natuurlijk moesten er nog een paar 'deskundigen' worden opgetrommeld, en die lagen kennelijk niet voor het oprapen, want we zien voornamelijk libertariër en chemtrailgelovige G. Edward Griffin, de Canadese schrijver en dichter Peter Dale Scott en godbeterhet Mark Dice, die toen hij nog niet in God geloofde, zich John Connor noemde en hilarische filmpjes maakte als Babes in bikinis say it like it is: 9/11 was an inside job.

Zouden die WAC-boys nou nog niet doorhebben dat dit weer typische Amerikaanse libertarische angsthazerij is? Het libertarisme, van wie Alex Jones een belangrijke proponent is, vindt immers dat de machtige overheid de vrijheid van haar burgers berooft, en dan lieg je gewoon een onzichtbare schaduwregering bij elkaar. Een van de reaguurders bij WAC vat het probleem van deze ruim twee uur durende documentaire treffend samen: 'Inhoudelijk was er maar één minpunt: dat er nergens iets bewezen kan worden met betrekking tot een echte samenzwering. Daar zijn geen harde feiten van en, eerlijk gezegd, zou het een erg slechte samenzwering zijn als die er wel zouden zijn. Het gevolg van dat gemis is dat er gewezen wordt naar iets 'onzichtbaars', wat net zo goed een product zou kunnen zijn van een geest die toevallige factoren optelt om hier opzet in te zien. Dat is immers altijd het argument tegen dit soort 'samenzwerings-theorieën'.

29 opmerkingen:

 1. Dit soort commentaar van Barra slaat werkelijk helemaal nergens op omdat Barra ook geen enkel oog heeft voor het terrorisme en de genocide van westerse politici in Islamitische landen. Wanneer Barra de genocide in Irak beter begrepen had, had hij ook gezien hoezeer die vermaledijde NWO realiteit is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het libertarisme, van wie Alex Jones een belangrijke proponent is, vindt immers dat de machtige overheid de vrijheid van haar burgers berooft

  Wou Billy nou tegenspreken dat hier een kern van waarheid in zit?

  De overheid berooft behoorlijk wat mensen van behoorlijk wat vrijheden. Daar komt zo nu en dan iets voor terug, maar over het algemeen is het zeer twijfelachtig of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou maar uitkijken, jullie worden gechipped! En het mooiste is dat jullie dat nog geloven ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De overheid berooft behoorlijk wat mensen van behoorlijk wat vrijheden.


  Zoals?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. omdat Barra ook geen enkel oog heeft voor het terrorisme en de genocide van westerse politici in Islamitische landen. Wanneer Barra de genocide in Irak beter begrepen had, had hij ook gezien hoezeer die vermaledijde NWO realiteit is..

  Vreemd, eerst wijt je de wat jij noemt terrorisme en genocide in islamitische landen aan westerse politici, om het vervolgens te wijten aan een of andere NWO.

  Waarom hebben die westerse politici een onzichtbaar rijk genaamd de nwo nodig om misdaden te kunnen plegen in islamitische landen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe niet alsof je dom bent Truth. De politiek die je dagelijks te verwerken krijgt vanuit Den Haag, Brussel en het Witte Huis is de NWO.

  Langzaam maar zeker worden je rechten afgenomen en word je gemodelleerd tot een brave volgzame burger die hoegenaamd niks inbrengt tegen het terrorisme en de genocide van diezelfde NWO geïndoctrineerde politici.

  Westerse politici hebben een NWO nodig om terrorisme en genocide in niet westerse landen te kunnen plegen omdat beschaafde maatschappijen dat vervolgt. En dat willen ze niet. Ze willen misdaden kunnen plegen en onder andere de Islam verdelgen.

  Moeilijk is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon weer zelfverzonnen onzin,
  HetZuur. Je kan alles wel hetzelfde naampje geven, maar zo weet ik er nog wel een paar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @TH

  Geld dat ik verdien mag ik niet zelf houden, op grond die ik bezit mag ik geen huis bouwen, ik moet me verplicht legitemeren, mag me soms niet op plekken ophouden waar de politie dat om wat voor reden dan ook niet wenselijk acht, etc.

  Bovendien wordt mijn stem (voor bijvoorbeeld het verdrag van L) genegeerd.

  We hoeven hier toch niet te doen alsof de overheid altijd in het belang van de burger handelt?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sluit je ogen John, sluit je ogen. Dat is beter, dan zie je het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geld dat ik verdien mag ik niet zelf houden, op grond die ik bezit mag ik geen huis bouwen, ik moet me verplicht legitemeren, mag me soms niet op plekken ophouden waar de politie dat om wat voor reden dan ook niet wenselijk acht, etc..

  En al deze zaken gelden alleen voor burgers. Niet voor politici, ex-politici, hun familie en kennissenkring, niet voor ambtenaren en hun familie en kennissenkring?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De politiek die je dagelijks te verwerken krijgt vanuit Den Haag, Brussel en het Witte Huis is de NWO. .

  Maar wat is daar nieuw aan dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 'Sluit je ogen John, sluit je ogen. Dat is beter, dan zie je het niet.'

  Ik ben bang dat jij de enige bent die 'het' ziet. Droom lekker verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En al deze zaken gelden alleen voor burgers. Niet voor politici, ex-politici, hun familie en kennissenkring, niet voor ambtenaren en hun familie en kennissenkring?

  Ach, de overheid regelt zo zijn eigen voordelen net zoals iedereen dat in hun positie zou doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @TH

  Of het wel of niet voor ambtenaren etc. geldt maakt overigens niet zoveel uit.

  Ik stelde dat de overheid behoorlijk wat mensen van behoorlijk wat vrijheden berooft.

  Je gaat toch niet zeggen dat ze dat niet doen omdat ze zelf ook niet alles mogen?

  Ik mag nog steeds behoorlijk wat dingen niet doen ongeacht of een ambtenaar ze ook niet mag.

  Los daarvan krijgen veel ambtenaren zwaar overbetaald voor het werk dat ze doen, zeker als je secundaire arbeidsvoorwaarden en baanzekerheid meerekent.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik stelde dat de overheid behoorlijk wat mensen van behoorlijk wat vrijheden berooft..

  klopt, maar daarbij maakt die overheid geen onderscheid tussen zichzelf en de burger.

  De vrijheden die jij claimt kwijt te zijn is iedereen kwijt, ook de beleidsmakers die met de regelgeving daarvoor is aangekomen en de leden van het overheidsapparaat dat er voor zorgt dat die regels worden nageleefd.

  Verder faal je aan te geven waarom het slecht is dat die vrijheden zijn ingeperkt of afgenomen.

  Je hebt bijv. ook niet de vrijheid om wanneer jouw dat uitkomt bij een ander in huis te komen en mee te nemen wat je wilt hebben of de vrijheid om iemand van het leven te beroven. Je hebt ook niet de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet als je met je auto een rood verkeerslicht nadert...

  En zo gaat de lijst verder..

  Als je met elkaar wilt samenleven, dan ben je nu eenmaal aan regels gebonden. En daar zullen ook regels tussen zitten waar je het niet mee eens bent.

  Maar het gaat een beetje ver om te stellen dat de machtige overheid er op uit is om haar burgers van zijn vrijheden te beroven als je bedenkt dat leden van diezelfde overheid ook te maken hebben met dezelfde vrijheidsinperkingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik moet me verplicht legitemeren.

  Dat klopt niet.
  Je hoeft je alleen te legitimeren als er reden is om je identiteit aan te tonen.

  En dat lijkt me niet meer dan logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Ik ben bang dat jij de enige bent die 'het' ziet. Droom lekker verder."

  Ben niet de enige die 'het' ziet. Ongeveer 1,3 miljoen doden in Irak zien 'het' ook. Hele massa's counterterroristen zien 'het'. Daarom ook die Nederlandse dode militairen. Er is een klein groepje wat 'het' niet ziet. Dat groepje zijn de 'last pakken', de 'probleem makers' de 'politiek delinquenten' en mensen als jij die zich een tunnelvisie hebben aangemeten. Bergijp dat wel, het is natuurlijk niet te bevatten dat onze politici waarachtig van die grootse misdadigers zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Er is een klein groepje wat 'het' niet ziet..

  Dus de meerderheid van de bevolking ziet het zoals jij het ziet, maar doet daar eigenlijk verder niks mee?

  Verklaar eens waarom de recherche van jou afhankelijk was bij je aanklacht tegen Balkenende?

  Als iedereen het ziet zoals jij het ziet, dan zou je verwachten dat de recherche jou niet nodig heeft, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "Dus de meerderheid van de bevolking ziet het zoals jij het ziet, maar doet daar eigenlijk verder niks mee?"

  Ach kijk. Truth maakt een scherpe opmerking, Het 'kleine groepje' is de meerderheid natuurlijk door de mensen met een tunnelvisie zoals Barra.

  "Verklaar eens waarom de recherche van jou afhankelijk was bij je aanklacht tegen Balkenende?"

  Dat heeft mede te maken met het feit dat politie en justitie wettelijk niet bevoegd zijn naar de misdaden te kijken wanneer de minister-president verdachte is. Behalve als onmiskenbaar is dat de minister-president zijn misdaden als particulier gepleegd heeft. Genocide is daarop een uitzondering overigens. Desondanks hebben uitvoerenden bij politie en justitie kennelijke vrees voor de lange arm van de minister-president en laten zij na de genocide van Balkenende deugdelijk op te sporen en vervolgen. Het doorzetten van die opsporing en vervolging wordt daarmee afhankelijk van iemand die aangifte doet en een artikel 12 Sv procedure start.

  Overigens wekt de recherche de indruk de genocide van Balkenende ook te zien. Het is evenwel aan de officier van justitie om strafvervolging in te zetten. Die laat zich mogelijk imponeren door de reactie van de minister van justitie in deze omdat de vervolgingsrichtlijn bij genocide het openbaar ministerie opdraagt in overleg te treden met de minister van justitie indien de verdachte van genocide een prominente politicus, diplomaat oid is of wanneer vervolging anderszins politiek gevoelig ligt.

  Het echte nieuws staat in de comments op Barracda.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bedankt voor je reactie.

  Maar ik vraag me dan toch af dat als een meerderheid van de bevolking in ziet dat Balkenende genocide pleegt of gepleegd heeft, waarom er dan niet massaal aangifte wordt gedaan of massale protesten tegen hem worden opgezet.
  Het tegendeel lijkt te gebeuren: zijn partij is al 3x met hem aan het roer gekozen tot grootste partij.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Truth, beter lezen. Zeg dat je gelijk had met die opmerking over die 'kleine groep'. De meerderheid heeft een tunnelvisie zoals Barra of is medeplichtig zoals de leden van het CDA en ook de kiezers. Misschien willen die kiezers de genocide in Irak wel. Zien zij die genocide ook en is de uitvoering daarvan door Balkenende de democratische wil van het Nederlandse volk.

  Daarom ook dat de civielrechtelijke aansprakelijkheid voor Nederland groot is. De financiën zullen nog zwaar onder druk kunnen komen te staan wanneer er civielrechtelijk werk gemaakt wordt van de oorlog in Irak.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zien zij die genocide ook en is de uitvoering daarvan door Balkenende de democratische wil van het Nederlandse volk. .

  kan aan mij liggen, maar Nederland heeft toch geen soldaten in irak?

  En heeft het OM toen we wel in Irak zaten geen rechtzaak aangespannen tegen 1 soldaat die naar de mening van het OM strafbaar was omdat hij onschuldige burgers doodschoot?

  En als Nederland civielrechtelijk kan worden aangepakt, waarom zien we de Irakezen niet massaal aanklachten indienen tegen de Nederlandse overheid?

  Immers, een meerderheid van de Irakezen is het met je genocide-beweringen eens, toch?
  En dat doet Balkenende?

  (een meerderheid in nederland kennelijk niet, zo concludeer je inmiddels zelf ook).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. "kan aan mij liggen, maar Nederland heeft toch geen soldaten in Irak?"

  Ligt aan jou. Niet Nederlandse militairen worden verdacht van deelname aan genocide in Irak. Het zijn de Nederlandse politici die hier verboden handelingen verweten worden. Balkenende heeft politiek draagvlak gecreëerd voor de wederrechtelijke oorlog in Irak alsof hij de Blitzkrieg van Polen accordeert.

  De zaak Erik O is interessant. Erik O. zat in Irak omdat Balkenende illegale oorlogen politiek faciliteert. Niet om oorlog te voeren, maar om die missie een zweem van legaliteit te geven. Erik O deed zijn werk in de periferie van het mede door Balkenende mogelijk gemaakte wederrechtelijke geweld in Irak.

  Waarom Irakezen nog geen klachten hebben ingediend in Nederland weet ik niet. Ze kunnen en zullen daarbij hulp aantreffen van juristen met de bijpassende behandelplannen. Het dossier is thans reeds voorbereid en zal tot nog veel juridische lol kunnen leiden. Voorspel faillissement van Nederland.

  De meerderheid van de Irakezen is het eens met de zienswijze dat onder andere Balkenende genocide pleegt in Irak. Usgenocide.org is daar getuige van. Overigens blijkt ook uit het rapport van de Commissie Davids dat Nederlandse politici en hun partijen al voor 2003 betrokken waren bij genocide in Irak. Feitelijk manifesteert die genocide zich al sinds 1992 nadat de VS Irak in een ijzeren greep heeft kunnen krijgen.

  Hedendaagse geschiedenis is niet heel moeilijk. Daarbij vooral niet de MSM lezen is het devies. Wie alleen leest wat in de krant staat loopt hopeloos achter op de feiten.

  De meerderheid in Nederland is het met Balkenende eens of heeft angst om uit te komen voor de feiten of heeft een tunnelvisie aangemeten (gebeurt met slachtoffers in shock) of is gewoon niet geïnformeerd of doet alsof het niet geïnformeerd is.

  Balkenende is een eerste klas terrorist die genocide pleegt in Irak. Wie denkt dat het anders is wordt pas wakker wanneer de laarzen door de straten marcheren.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. De meerderheid van de Irakezen is het eens met de zienswijze dat onder andere Balkenende genocide pleegt in Irak. Usgenocide.org is daar getuige van..

  Die site is niet van Iraakse origine en laat ook niet zien dat een meerderheid in irak het met jouw stelling eens is.


  Balkenende is een eerste klas terrorist die genocide pleegt in Irak..

  Dat roep je continu, maar je toont niet echt aan hoe je daar bij komt.
  Bijv. die 1,5 miljoen doden in irak: kun je aantonen dat die allemaal omgebracht zijn door de Amerikanen en hun bondgenoten die de oorlog in Irak hebben gesteund?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wel jammer dat die Alex Jones plotseling op komt doemen in de film met zijn klets praatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Truth details staan hier:

  http://www.terroristenvangen.nl

  Ga zelf maar tellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ook daaruit blijkt niet dat er genocide wordt gepleegd.
  Het lijkt er meer op dat je gewoon zoekt naar de meest erge term die je maar kunt gebruiken en daarop voort borduurt.

  Dat maakt echter een rechtzaak bij voorbaat kansloos: zelfs al zou balkenende schuldig zijn aan oorlogsmisdaden, dan nog zal je aanklacht wegens genocide niets opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Truth, ga niet met jou redeneren wanneer iets wel of geen genocide is. Herken de feiten en omstandigheden in Irak als genocide. Heb dat bij de recherche gerapporteerd en die hebben dat interessant gevonden. De officier van justitie gaat op ondeugdelijke formele gronden niet over tot vervolging, dus nu zal de rechtspraak zich uitspreken. Alsdan wordt toegelicht waar de genocide in Irak meer precies uit bestaat. En dat er ook culturele genocide gepleegd wordt en dat er opzet tot het plegen van genocide is. Daarbij zullen dan officiële documenten overlegd worden waar de opzet uit blijkt. Ijs en weder dienende kan jij tegen die tijd op de site voor dummies lezen wat je nu weigert te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. De tijd zal het leren Kreek.

  Wat genocide is hoeven we niet te betwisten, dat staat gewoon vastgelegd.
  En jij hebt tot nu toe niks aangedragen dat onder genocide valt.

  BeantwoordenVerwijderen