vrijdag 9 april 2010

Links vet

De PVV wil dat er nog één publiek tv-net overblijft en de Wereldomroep wordt geschrapt. Het geld dat zo vrijkomt wil de partij besteden aan het betaalbaar houden van de zorg. Kijk, eindelijk eens thema dat niet over immigranten gaat, maar minstens even krankzinnig is. Het inkrimpen van de publieke omroep wordt zelfs een van de speerpunten in het verkiezingsprogramma dat de partij eerdaags presenteert. Wilders heeft, zo meldt de PVV ook nog, zijn programma laten doorrekenen door het Centraal Planbureau.

Dat Wilders cs dat geld van de omroep willen weghalen heeft natuurlijk maar een doel: het gaat niet niet om de zorg, maar om het indammen van het linkse geluid. Of snijden in het linkse vet, zoals Wilders het noemt. Je doet er alleen een idealistisch sausje overheen zodat je het plan kunt verkopen.

Opmerkelijk is dat dit plan maar weinig bijval vindt bij de achterban, zelfs bij De Telegraaf rekent het sceptische reacties: 'Geweldig plan een staats TV zender verplicht rechts doen en denken,het ontnemen van de vrijheid en geld besparen met een tranen trekker de gezondheidszorg. Geld bespaar je in vele miljoenen om te beginnen alle wachtgelden afschaffen, de balkenende norm halveren, de bonussen met 100 % belasten een paar duizend slapende ambtenaren ontslaan, oorlogstuig omsmelten in oud ijzer de gouden koets afpellen en verkopen' 'Kijk, als ie nou zou zeggen dat ie op de omroepen wil bezuinigen om alfabetiserings cursussen voor de eigen achterban te bekostigen, zou ik zeggen: Ja! Dat is een zinnig plan!' 'TERECHT! En ook al die linkse initiatieven zoals groene auto's, groene energie en dergelijke AFKAPPEN, Geert! Allemaal een zwarte VW Kever. Dat was 75 jaar geleden ook goed. Je bent geweldig, Geert! We beginnen in Nederland, daarna in Polen en we eindigen in Rusland... Of toch maar liever weer een paar jaar Balkenende?'

Barracuda heeft nog een paar suggesties: schaf de kleuren tv af, herintroduceer zwart wit tv en zendt alleen nog maar herhalingen uit. Geef KPN haar monopolie terug en zorg dat heel Nederland een bakelieten telefoon krijgt, in zwart natuurlijk, liefst met ouderwetse draaischijf. Vervang de startmotor van auto's door een slinger. Lever alle notebooks in voor een Sinclair ZX80. Dat allemaal ter meerdere glorie van de zorg.

10 opmerkingen:

 1. Wat een ongelofelijk gejank om niks zeg, het is niet eens zo'n fout plan. Misschien is het beter als er 2 zenders overblijven i.p.v. 1, maar goed.

  Ook vind ik het jammer dat de PVV achterban weer zo gedemoniseerd word als een stelletje analfabeten. En de laatste paragraaf van dit artikel slaat al helemaal nergens op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Demoniseren is het buzzword van deze eeuw :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kennelijk is Ben een Wilders mannetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat je altijd wat relnichterig tussen al die sloofjes van deze nar in blijft hangen Billy the piraña... Want anders zou je wel weten dat er veel meer tussen al die volksmennende stemmingmakerij is dan meniggeen wil of nog kan 'inzien'?


  Bronnen:
  (geilsteil en Hopeloze Pulp in deze barre Tijden.)

  Ps: Ik ben benieuwd hoe en wanneer deze reli-nicht, zijn commentaren op deze gesluierde wantoestanden, van zijn besturende oorloghitsers daar in tel-aviv ook eens voor politiek verlies mag uitmelken? Groetjes aan al mijn lief/naiëve aardappeletertjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je dat zo graag wil weten Rogier, ja ik stem Wilders, maar niet omdat ik 'alleen maar tegen links ben' of omdat ik 'alle moslims het land uit wil' of om welke reden dan ook die word geselecteerd om Wilders & PVV-stemmers zwart te maken, maar omdat de standpunten van de PVV het meest overeenkomen met mijn principes. En die principes zijn onder andere geld ergens aan uitgeven als het een doel heeft. 3 publieke TV-netten hebben niet alle 3 een doel, het kan makkelijk op 1 of 2.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grote God, en daarom stem je? En die andere programmapunten doen er zogenaamd niet toe?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaat Barracuda me nou vertellen dat de complotters wel een punt hebben en dat politici, zelfs zulke onomstreden waarheidsprekers als Geert (http://realcurrencies.wordpress.com/2010/03/15/another-agent-provocateur-geert-wilders/) , wel eens andere bedoelingen zouden kunnen hebben dan ze beweren?

  Kennelijk wordt 'ie toch een beetje afgeleid door al die complotonzin.

  Hoe dan ook: als Geert zegt dat 'ie wil besparen voor de gezondheidszorg, vind ik het niet netjes om te beweren dat 'ie het doet om z'n linkse vijanden een spreekbuis te ontnemen. In ieder geval wil ik dan wel wat keihard bewijs zien.

  Want af gaan op je gezonde verstand zoals Barracuda hier doet lijkt me niet erg realistisch en dat moet je trouwens sowieso aan experts overlaten.

  Beetje naief Barracuda!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeg als we toch bezig zijn, mag dan ook de PTT terug?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als het aan de PVV ligt worden alle publieke radiozenders geschrapt. Dat zegt PVV-Kamerlid Martin Bosma in NRC Next. " Wij schrappen alle radiozenders en twee van de drie tv-netten. Wat de markt zou kunnen doen, moet je overlaten aan de markt. Hilversum is een Potemkindorp: een facade van pluriformiteit in een links bolwerk."

  BeantwoordenVerwijderen