woensdag 2 oktober 2013

Lady in Red

Een dezer dagen opende Winkelcentrum New Babylon Shops & Restaurants de deuren. Het winkelcentrum maakt deel uit van New Babylon, het herontwikkelde en uitgebreide multifunctionele complex naast Den Haag Centraal Station. De officiële opening volgt in november. Ter gelegenheid hiervan hangen momenteel posters in Den Haag, waar complotgekkies meteen weer iets raars in zien.

Barracuda ziet met de beste wereld niets anders dan zwarte dame met felrode jurk op die een cadeau in haar handen houdt. De griezels van Olympic Zion zien er met hun eksteroog het wapen van Lucifer in. Net zoals het gebouw zelf natuurlijk weer vol illuminatie-piramide symboliek zit. Het zou een soort van middelvinger naar de mensheid zijn. En dat gekruiste rechterbeen maakt toch maar mooi een gelijkzijdige piramide van de - daar is-ie weer - de Nieuwe Wereld Orde.


Zo leer je weer eens wat. Plotseling ziet Barracuda overal driehoeken. Al het vrouwvolk dat op hoge hakken loopt dient bewust of niet (New) Babylon. De driehoekige waarschuwingsborden langs de wegen? Subliminale boodschappen! Driehoekige gehaktkoteletjes, schaduwzeilen of waskrijtjes? Vertrouw ze niet! Contacteer politici, alleen mensen met macht kunnen ons redden!

20 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me wel een voorbeeld van een olympic zion-adept:
  Interview met de Joehoe-man

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zucht. Het blijft ongelofelijk wat mensen denken te zien.

  Niets mis met kritisch zijn, maar kom op zeg..kan geen enkele vrouw of man dan nog zo staan zonder dat een of andere malloot daar een of ander bizarre theorie bij heeft?

  Complottheoretici beginnen door te slaan. Of nouja, dat doen ze al tijden. Maar de laatste tijd is het wel heel erg. Met als toppunt het verhaal over de zoveelste valse vlag, deze keer in Nairobi.

  Overigens zie ik in deze driehoek geen vrolijke damesbenen, maar een verkeersbord dat ons waarschuwt voor dit winkelcentrum.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het juist een van de meest interessante stromingen die zich ontwikkelen in de digitale online cultuur. Symbology is onlosmakelijk verbonden met de mensheid, en de wijze waarop deze verbinding zich openbaart in de digitale (sub-)cultuur is fascinerend imo, net als de eveneens eeuwenoude relatie met religie die in deze sub-groepen een prominente rol speelt.

  Niet dat ik nou zo gecharmeerd ben van het niveau van Olympic Zion, maar ik lees met plezier de analyses van bijv een Vigilant Citizen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel leuk dat de Scharlaken Vrouwe ter sprake komt op twee oktober, wat toevallig ook de verjaardag is van Jack Parsons, auteur van The Book of Babalon.

   "This is the Mystery of Babylon, the Mother of Abominations, and this is the mystery of her adulteries, for she hath yielded up herself to everything that liveth, and hath become a partaker in its mystery. And because she hath made her self the servant of each, therefore is she become the mistress of all. Not as yet canst thou comprehend her glory.

   Beautiful art thou, O Babylon, and desirable, for thou hast given thyself to everything that liveth, and thy weakness hath subdued their strength. For in that union thou didst understand. Therefore art thou called Understanding, O Babylon, Lady of the Night!"

   Verwijderen
  2. Interessante analyze. Zo kunnen we het ook zien inderdaad.

   Overigens is de meest logische verklaring voor deze naam van het complex het feit dat het vroeger babylon heette en nu het vernieuwd is men dat graag wil laten zien. Maar dat willen sommige mensen niet horen uiteraard.

   Verwijderen
  3. Dat verhaal van dat driehoekje slaat nergens op, want de driehoek om een Udjat hoort rechtop te staan. De kleur van haar jurkje (scharlaken) kan natuurlijk wel gezien worden als verwijzing naar Babylon.

   Verwijderen
  4. En dat het een donkere vrouw is die gefotografeerd werd zou je kunnen zien als verwijzing naar de Jungiaanse Anima. Dat wel.

   Verwijderen
  5. kWas laatst in Lissabon voor een zooitje fadoconcerten en meteen de eerste fadista die ik zag/hoorde (Luisa Rocha) had precies zo'n kleur jurk en dito xaile en schoenen aan. Stond 'r goed. Betekende verder niks, denk ik zomaar, gewoon een mooie kleur.

   Soms is ze ook geheel in het zwart, zoals hier. Betekent ook niks, behalve dat dat de traditie van het genre is. Maar allang niet meer dwingend voorgeschreven.

   Verwijderen
  6. Volgens mij hebben kleuren betekenissen in alle culturen. Zou het niet direct kunnen zeggen van de Fado, maar de kleur zwart past natuurlijk wel goed bij de melancholie van de muziek. Heel saturnesk eigenlijk en laat de daarmee corresponderende kleur zwart zijn :-)

   En zo kan je alles betekenisvol maken, beladen met symboliek. Maar wat je erin ziet heeft vooral te maken met je eigen intentie, dat snappen ze bij Olympiczion geloof ik niet helemaal, dat zijzelf de vuiligheid zijn die ze "waarnemen".

   Verwijderen
 4. @Deweb

  Ik kan me best voorstellen dat een fotograaf die een knip voor zijn neus waard is iets doet met de symbolieken die bij "Babylon" horen. Spelen met symbolieken, objecten en houdingen doen we natuurlijk al sinds de oude meesters. Niks op tegen. Waar wel wat op tegen is, is als plottertjes symbolieken niet of maar half begrijpen en daar bizarre fantasieverhalen omheen gaan spinnen, om daar vervolgens overstuur van te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan, maar hoeft niet. Veel mensen zal de symboliek immers ontgaan.

   Verwijderen
  2. De symboliek van een doos met een strik er omheen triggered bij de meeste mensen dezelfde neurologische reactie. De bewuste invulling verschilt, en een klein deel zal associaties met kleur en vorm bewust vertalen. Maar een doos met een strik eromheen maakt iedereen 'want, want'.

   Verwijderen
  3. Raga - is translated as "attachment", "passion", or "desire". It is defined as hankering after things within the three realms of existence; it produces frustration. Raga (lobha) is identified in the following contexts within the Buddhist teachings:

   One of the three poisons within the Mahayana Buddhist tradition.
   One of the three unwholesome roots within the Theravada Buddhist tradition
   One of the six root kleshas within the Mahayana Abhidharma teachings
   One of the fourteen unwholesome mental factors within the Theravada Abhidharma teachings

   Verwijderen
 5. Ik vraag me af wat de complotgekkies zien bij een verkeersdriehoek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een reden om anarchistisch te zijn?

   Verwijderen
  2. Een beetje anarchist lacht om die sukkeltjes.

   Verwijderen
 6. Wat een stelletje idioten zeg op die site. Ben zelf laatst bij dat gebouw geweest (ten het nog niet open was) en het deed me HELEMAAL NIKS! Ik vraag me ook af wat er in die doos zit... hmmmmmm.......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ff off topic ...

  Kijkje in keuken Anker & Anker in casu Robert M.

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1370693

  BeantwoordenVerwijderen