woensdag 30 oktober 2013

Tommy

De islamvreters van De Vrije Chroniquers kunnen het niet bevatten: Tommy Robinson van de English Defense League, die 'grote plannen had om verder in Europa uit te rollen', is na een gevangenisstraf van zes maanden bekeerd. Sort of... 'Ook kondigde hij aan de democratische weg te gaan volgen en samen te gaan werken met de anti -extremistische denktank Quilliam. Dat was nog eens een onverwachte wending, Tommy die ging samenwerken met moslims die lobbyen bij regering en overheidsinstanties om de ‘gematigde islam' te promoten. Daar moest meer achter zitten.'

De grote vraag is of hij deze beslissing wel vrijwillig heeft genomen, aldus 'Annemiek'. 'Is hij in de gevangenis wellicht systematisch onder druk gezet of is hij echt helemaal zelf tot deze nieuwe inzichten gekomen in een periode van bijna 6 maanden?'. De complotten zijn nooit ver weg bij de Chroniquers.

De vraag Waarom in Allah-naam? stellen is hem echter googelen. Dat Annemiek nog nooit van de EDL heeft gehoord, zoals zij zelf beweert, lijkt Barracuda wel heel erg sterk. De extreem-rechtse EDL kaakkopjes steunden Geert Wilders met een demonstratie tijdens diens bezoek aan Engeland. In 2010 organiseerde de EDL een pro-Wilders-betoging in Amsterdam. Nadat onder meer Ajax-supporters tegenacties aankondigden, verplaatste burgemeester Eberhard van der Laan de EDL-demonstratie uit veiligheidsoverwegingen naar het havengebied.

Sommige Vrije Chroniqueurs zien dan meteen weer een band met het verleden. 'Een geest die de Britten massaal met de blanke bajonet, rechtstreeks tegen moordend mitrailleurvuur in, de loopgraven uit deed stormen en die met hurricanes en spitfires de Luftwaffe versloeg, en die met een paar 30 jaar oude kruisers en zwaar verouderde torpedovliegtuigjes het grootste en modernste slagschip ter wereld tot zinken bracht. De geest van het meest krijgshaftige en onverzettelijkste volk ter wereld werd door de islamisten herkend in de mannen van de EDL.'

The Telegraph interviewde Robinson een dezer dagen en daar rolde gewoon een geloofwaardig verhaal uit. Door voortdurende doodsbedreigingen begon Robinson steeds meer te drinken en zijn vrouw te verwaarlozen. Doordat hij met een andermans paspoort de VS probeerde binnenkomen, belandde hij in de cel. Het beste dat hem kon overkomen, aldus Robinson, die toegeeft dat hij aanvankelijk niks wist van de islam. Nu had hij eindelijk eens tijd om na te denken. En met meer kennis over de islam veranderde de harde lijn. 'Look, there’s a problem with extremism, yeah? And how are we going to work together to get it solved? Well, I don’t think it’s by allowing Saudi Arabia and Qatar and Iran to fund multi-million pound mosques and manipulate which form of Islam is being taught in them. So we can stop the foreign funding to all religious institutions, and until they’re regulated and moderated in a similar way that Ofsted does with schools ...'

Kortom: Tommy wordt geen Arnoud van Doorn, de PVV'er die zich bekeerde tot de islam, maar gaat evenmin meer paraderend door de straten lopen. 

9 opmerkingen:

 1. Wmmwah! Ik weet het nog niet. Ik ben nog niet overtuigd. Dat Tommy het moeilijk had dat was al duidelijk, en zes maanden jouw eigen situatie overdenken is doorgaans gunstig. Vaak komt het voor dat als mensen verplicht worden hun situatie te overzien dat zij dan soms ook wel de verkeerde conclusies kunnen trekken.

  De organisatie waarmee hij werkt is dubieus. De enige weg voor de islam is opheffing, er is geen mogelijkheid tot hervorming, er is geen gematigd Rode Khmer leger, er zijn geen gematigde Nazi's en geen gematigde communisten. De gematigde tak van de Bader Meinhof-gruppe zit levenslang uit en de stapel met lijken van de gematigde islam die stikt de pan uit.

  Er is maar één waarheid en dat is dat de islam MISDAAD is, gematigde misdaad blijft strafbaar. Er waren ook goeie Nazi's. En nadat Robert M. foto's van de kindertjes maakte gaf hij ze nog een aai over de bol en een schone luier.

  Tommy Robinson kon de druk niet meer aan, dat is jammer maar dat wil niet zeggen dat nu plotseling de islam aanvaardbaar gaat worden. Het blijft misdaad, er is alleen een strijder tegen de misdaad die de strijd niet meer aankan, dat is jammer maar er zijn maar drie mogelijke uitkomsten van strijd, of je wint, of je verliest of je geeft de strijd op. Tommy Robinson heeft gekozen voor zijn familie. Klaar, het ga je goed Tommy! De strijd tegen het onrecht gaat door ook zonder Tommy!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een nonsense vergelijkingen ...

   Een brood jatten is wat anders dan een boodschappen-kar vol.

   En tantra is ook geen SM :P ...

   Verwijderen
  2. Mee eens. Islam is misdaad.

   Christendom trouwens ook.

   En het Jodendom al helemaal.

   :)

   Verwijderen
  3. Tantra is eigenlijk ook een heeeeeeeeeeeeeeeele lichte vorm van SM :D

   Verwijderen
  4. Hmm, theoretisch heeft @vanhetGoor gelijk. Een concept is what is it is, daar zijn niet zomaar lichte of zware varianten voor te vergoeilijken. Het klinkt een beetje bot, en zijn conclusie Islam = Misdaad is eigenlijk niet ter zake doende, want ook vanuit hetzelfde starre concept beoordeeld. Kortom iedere religie, of levensovertuiging, is per definitie star, en in essentie conceptueel beperkt. Rituelen zijn namelijk per definitie conditionerend. Conditioneren betekent beperken. En rituelen zijn in hoge mate verantwoordelijk voor je geloofsbeleving. Ergo sturend in je perceptie, ergo bepalend voor de ontwikkeling van je realiteitszin.

   Ik gaf een paar dagen geleden het voorbeeld van de Himba stam, en hoe zij een volkomen ander kleurenperspectief hebben ontwikkeld dan 'wij' gewoon zijn. Als in dat ze kleuren zien die wij niet zien, en vice versa.

   Deze link geeft een vrij aardig beeld hoe dat kan, en hoe onze hersenen worden geconditioneerd door bijvoorbeeld taal en de ontwikkeling van taal en (visuele) betekenis in onze hersenen op jonge leeftijd.

   Het geeft, denk ik, ingangen naar discussie's hoe concepten, die vooral cultureel bepaald zijn, enerzijds onomkeer zijn, en anderzijds doorbroken kunnen worden.

   Domme opmerkingen zoals die door Jo-dejong alias Papi/Adamas worden gebraakt kunnen in dan ook meteen voor altijd worden weggepoetst als 'useless'.

   Verwijderen
 2. Domme opmerkingen zoals die door Jo-dejong alias Papi/Adamas worden gebraakt kunnen in dan ook meteen voor altijd worden weggepoetst als 'useless'.


  Vind je? Ik zie religie als misdaad omdat het immers altijd tracht het individuele bewustzijn te beperken, ongeacht wat ze beweren. Daar mag je het verder mee oneens zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is niet wat je in eerste instantie te melden had, Jo. Je gaf, en daar reageerde ik ook, een classificatie.

   En dat classificeren is - nou juist - dom denken, oftewel beperkt perspectief binnen een concept bezitten.

   Het is een beetje de lift-boy die klaagt over het management van het hotel zonder dat die arme drommel het benul heeft over bijv. kosten infrastructuur, loonkosten, doelgroepen, belastingen, lokale regeltjes, etc. en hoe deze binnen het geheel in verhouding van het geheel staan.

   Daarom ben ik ook niet zo'n voorstander van dat 'meebeslissen' door die onderlaag van de samenleving, en die partijen die daar een 'opportunity' in zien. Het gaat gewoon niets anders dan ellende opleveren.

   Jouw opmerking is daar - helaas - weer een zoveelste bewijs van.

   Verwijderen
 3. En met beperking van individueel bewustzijn bedoel ik niet per se wat jij daarboven beschrijft, maar simpelweg dat de vrijheid om de wereld ervaren zoals jij dat wilt, of zoals het zich van moment tot moment aan je openbaart wordt belemmerd en onderdrukt. Je word als gelovige continue gedwongen alles wat je ervaart te ervaren via een filter; de geloofsovertuiging. Dat is gewoon primitief onderhand. Misdadig als je het mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen